#bestof2016 #évértékelős

2:56:00 PM



jöjjön a szokásos 2016-os évértékelő így az évnek a legvégén. szerettem a 2016-os évet, akármennyire mondja mindenki, hogy ez egy szar év volt, én mégis boldogan gondolok vissza rá, és ennek az egyik nagy szeletét a blog adja bele. 2016-ban kapott új ruhát sablont kapott a blog és a visszajelzések alapján szeretitek is. viszonylag rendszeresen érkeztek a posztok is, bár voltak szünetek, de én csak egy nagyobbra emlékszem. azt hiszem a könyvfesztivál után volt és nem egészen 2 hétig tartott, ez idő alatt egy betűt sem tudtam olvasni. ez a könyvdetox jót tett, mert utána legalább örömmel olvastam a kötelező könyveket.

azt hiszem egy kicsit sok recenziót vállaltam idén, ez meg is látszott, mert sok idő nem jutott a várólistás könyvekre, és más olvasmányokra. de nem bánom, mert a kiadóknak sokat köszönhetek, és szuper jó könyveket olvastam, így nem bánom, hogy sok volt belőlük.

szóval én szerettem ezt az évet, de valamiért úgy érzem a jövő évem szabadabb lesz, és ez jót fog tenni nekem és a blognak is. íme akkor jöjjön a szokásos statisztika és a kedvencek, de előtte...



💜 szeretném megköszönni a kiadóknak a bizalmat, hogy megkeresnek / felkérnek egy-egy recenzió megírására, vagy támogatják a Blogturné Klubot. jó tudni, hogy számít bloggerként a véleményem. köszönöm mindenkinek aki idén egy-egy könyvvel hozzájárul ahhoz, hogy jobbnál-jobb könyvélményeim legyenek. sok sikert szeretnék kívánni mindenkinek, jövőre is legyenek jó regények és könyves sikerek Magyarországon. 💜

💚 nagyon megtisztelő, hogy kezdő írók, szárnyaikat bontogató szerzők is megkeresnek, hogy olvassam el és véleményezzem a művüket, amik magánkiadónál jelentek meg, vagy még meg sem jelentek. hatalmas megtiszteltetés ez. köszönöm, hogy 2016-ban is vettétek a bátorságot, hogy írtatok nekem, sajnálom, hogy annyira kevés időm volt olvasni titeket, de ezen szeretnék változtatni a jövőben. 💚

💛 köszönök minden kommentet, minden lájkot, minden megosztást, minden levelet, minden reakciót. legyen még több 2017-ben, mert szeretek kommenteket olvasni 💛

💙 szeretném megköszönni ezt az évet vőlegényemnek (de fura leírni / kimondani, pedig már hónapok óta így van), szóval köszi Ákosnak, aki a blogom dizájnját tervezte, és nagyon sokat segít a képi megjelenítési dolgokban, vagy bármi kérdésben, ami a bloggal, vagy a hátterével kapcsolatos. köszi, hogy inspirálsz, megnyugtatsz, segítesz, velem vagy, támogatsz és szurkolsz 💙


 

#blogos statisztika

  • idén 73 blogposzt termelődött a Zakkant olvason. tavaly 74, szóval nem voltam sokkal lustább, pedig én annak éreztem magam, mert néha hetekig nem posztoltam semmit sem.
  • a 73 bejegyzést főként recenziós posztok tették ki, elvétve volt egy-egy beszámoló, illetve egy-egy képes gyűjtemény is.
  • a legaktívabb hónapom a november volt, akkor 10 blogposzt is született. szeptemberben csak 2, de elenyésző volt augusztusban is a maga 3 posztjával. 
  • a Facebook-on már több mint 2182 ember kíváncsi a blogra / rám. köszipuszi nekik 💓
  • a leglátogatottabb hónap a december volt a maga 22 ezernél is több látogatójával. wow! 

 

#olvasási statisztika

a moly statisztikája alapján idén 55 könyvet olvastam el, és ez cirka 17513 oldalnyi mennyiséget jelentett. nem túlzottan sok, lehetett volna több a könyv mennyiség, de azért nem panaszkodom.

a leghosszabb elolvasott könyv pont az utolsó olvasmányom volt Böszörményi Gyulától az Ármány és kézfogó, avagy az Ambrózy báró 3. kötete. ez 704 oldalas volt.

a legrövidebb könyv is Böszörményi Gyulához köthető, ez pedig a 2.5 rész kiegészítő novellája volt a maga 88 oldalával a Beretva és tőr. ennél kicsit hosszabb volt a Pormanó felbukkan a 160 oldalával.

volt pár befejezetlen könyvem, cím szerint 3 (Álmatlanság, Nyarak könyve, az egyik Múmin könyv) ezek várólistás könyvek voltak, de nem tudtam elolvasni és inkább félbehagytam őket.

#THEBEST AZAZ A KEDVENCEK 


viszonylag kevés tökéletes (5/5) olvasmány jutott 2016-re, annál több majdnem tökéletes (5/4.5), amit szerettem.

 #alegeslegjobbak 

 




még mindig imádom a Szörnyen Titkos Részleget, a második részben sem csalódtam, de a Mielőtt megismertelek című regény is nagyon meghatott, és megáradtak a könnycsatornáim és ez nálam elég nagy pluszpont. Lehane Viharszigete is tökéletes olvasmány volt volt, és nem lehetett nem imádni A fiú, akit Karácsonynak hívtak című könyvet.

#eléggészerettemőket


az Ambrózy báró sorozat második része nagyon izgalmas volt, A fiúknak, akik szerettem jó kis szerelmes YA olvasmány volt, a legjobb magyar kortárs ifjúsági könyv idén a Massza lett, Janet Evanovich és Lee Goldberg még mindig megnevettet, Jeannette Walls Üvegvár c. könyve a szörnyűségei miatt maradt emlékezetes. a JELEN! a legjobb kortárs ifjúsági novellákat gyűjtötte egybe, Moning meg csak Moning, és őt nem lehet nem szeretni, a Tündérkrónikák második része szuperjó volt. megismerkedtem Roald Dahl Matildájával, és ez a történet belopta magát a szívembe, akárcsak a Lebegés című könyv, ami azóta is sokszor eszembe jut, ha látok egy Tristanhoz hasonló férfit. idén egy képregény is belefért, ez Sarah Andersenos volt és jól szórakoztam rajta. bearanyozta a szívem a Piciny csodák péksége, és az év utolsó YA olvasmánya A Fehér Rózsa is izgalomban tartott.

#amialegkevésbétetszett


idén nem olvastam brutálisan rossz könyveket, nem volt kiakadós posztom se, úgyhogy jól válogattam.

amiben a legnagyobb csalódtam az a Calendar girl volt, kár érte, mert ez lehetett volna jobb is. nem nyerte el a tetszésemet az Cecelia Ahern Vétkese, és sajnos nem rántott magával Demi Kirschner regénye az Öld meg Jana Robinst, de a kissé butácska történetű Első hó sem nőtt a szívemhez.

MI VOLT MÉG 2016-BAN? 


+ a Facebook-ra még egy videót is feltettem, amiben tök bénán mások szerint cukin beköszönök az olvasóknak és boldog karácsonyt kívánok! alább újranézhető, és eldönthető, hogy melyik az igazabb állítás :)


 

#tervek2016ra

  • szeretném idén is csökkenteni a várólistámat (erről már itt írtam!
  • szeretnék mérsékeltebben recizni (azaz jó lenne, ha minden második olvasmányom lenne csak kiadói küldemény, szeretném már a saját könyvespolcomat akkor olvasgatni, amikor kedvem tartja - sajnos a recenziók nagyon határidős vállalások) 
  • szeretnék profibb könyves képeket készíteni, mind ide a blogra, mind instagramra 
  • szeretnék több dedikáláson, és könyves programon részt venni
  • szeretnék aktívabb lenni Facebook-on, saját tartalmakat megosztani
  • jó lenne, ha rögtön az aktuális olvasás után meg tudnám írni a posztot a könyvről, hogy ne vesszenek el az aktuális gondolataim a könyvről, de néha erre ritkán jut időm, valahonnan jó lenne keríteni
  • szeretném kiárusítani azokat a könyveimet, amik nem nőttek a szívemhez. még van néhány eladó, itt tudod csekkolni a listát, jövőre újakat is felrakok rá.

MINDEN OLVASÓMNAK SZUPERJÓ 2017-ES ÉVET KÍVÁNOK!

KÖSZIPUSZI NEKTEK A 2016-OS ÉLMÉNYEKET, JÖVŐRE FOLYT. KÖV! ;)


Ezeket is olvasd el

4 komment

  1. Jó kis évet zártál, még ha sok is volt a reci, és kicsit voltak olvasási-blogolási szünetek is (annyira tényleg nem lehetett érezni, mint amennyire te érezted :)). A rókás design, meg egyáltalán az új blogsablon nagyon szuper, persze már írtam akkor is, de most is ugyanúgy tetszik, és jót tett a megújulás. :)))
    Ó, tök jó, bekerült a közös progink is a listába! Szuper volt a HP menü! :)))
    BÚÉK, és sok jó könyvet, kevesebb recit, hajrá a tervekhez, vcs-hez! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még jó, hogy bekerült a HP-s vacsink <3 Ez annyira jó volt :) Remélem idén is eljutok valami jóra, és akkor az meg az idei évbe fog majd kikerülni :D Nah megyek elolvaslak téged is, hogy nálad mi volt a top 2016-ban!

      Delete
  2. Továbbra is cuki vagy a videóban! :D
    A recik csökkentését csak ajánlani tudom, '15-ben nekem is jó sok volt, és bár rengeteg szuper könyvet olvashattam a kiadóknak hála, azért jó érzés, amikor nincs határidő meg kényszer.
    Amúgy nekem is sokszor ott úszik el a blogposzt, hogy az olvasás befejezése után hetekig várok, hogy nekiüljek egy posztnak, aztán akkor meg már inkább nem írom meg. Legjobb lenne közben sokat jegyzetelni, de akkor meg kicsit elveszik az élmény.

    A rókás dizájn csodálatos, gratulálok hozzá, meg a "vőlegényhez" is! :)
    Boldog 2017-et!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem olvasás közben jegyzetelés nem megy sajnos. Sőt! Én sosem jegyzetelek papírkákra, hanem igyekszem emlékezni, de ha későn csinálom a posztot az olvasmányból, akkor tényleg már inkább nincs is kedvem megírni, mert nem tudom hogy mi volt a könyvben. (mondjuk ez a könyvet is minősíti :D) A recik elhagyása tök jó döntés volt neked is, remélem nekem is sikerül csökkenteni és élvezni az olvasói szabadságot :)

      Delete

Subscribe