Samantha Young - Into the deep - Mély víz

9:06:00 PM


A Könyvmolyképző jóvoltából jelenik meg Samantha Young legújabb könyve, az Into the Deep - Mély víz. Charlie és Jake szerelme lángolt, ám sajnos véget ért. Véletlen folytán ismét találkoznak, vajon fel tud lángolni ismét a régi szerelem? Mostani turnéban hét blogger teszi közzé bejegyzéseit, néhány újabb információval kiegészítve. Mi több, ha játszotok, tiétek lehet a könyv egyik példánya!



Samantha Young - Into the Deep – Mély víz (Mélyvíz 1.)

Kiadó, megjelenés

Könyvmolyképző Kiadó, 2016

Oldalszám

352

Fordító

Molnár Edit

Sorozat

Mélyvíz 1.

Fülszöveg

Maradj fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel! 

Charley Redford csak egy hétköznapi lány volt, amíg Jake Caplin meg nem jelent otthonában, az indianai kisvárosban, és meg nem győzte őt, hogy rendkívüli teremtés. Jake szinte már az első napon a mélyvízbe dobta Charley-t, és megígérte a lánynak, hogy kitart mellette. Ám később tragikus baleset árnyékolta be Jake életét, és a fiú gyorsan kievickélt a partra, magára hagyva Charley-t. Négy év telt el azóta, és Charley végre úgy érzi, sikerült továbblépnie. Aztán Edinburghba utazik, hogy ott folytassa tanulmányait, és egy partin merő véletlenségből éppen Jake Caplinbe meg az új barátnőjébe botlik. A jó útra tért rosszfiú Charley bocsánatáért esedezik, aki ezek után egyre több időt tölt egykori szerelmével. Charley fegyverszünetet köt, és végül ráébred: egyre szorosabb barátság fűzi a fiúhoz. Ahogy Charley és Jake közelebb kerül egymáshoz, újra fellángol közöttük a régi szenvedély, ami komoly fenyegetést jelent az életükre és a kapcsolataikra. Amikor a féltékenység és a vágy felüti pusztító fejét, Charley és Jake még maguknak is nehezen ismerik be, mit jelentenek egymás számára. De ha sikerül is úrrá lenniük a helyzeten, semmi sem garantálja, hogy Charley még egyszer hagyja magát visszarángatni a mélyvízbe.


Szakítás, szerelem: a kettő kell nekem 


Samantha Young a Dublin Street, és a London Road könyvek elolvasása után nálam biztos pont lett, ha szórakoztató new adult regény szeretnék olvasni. Young stílusa és szereplői mindig jól végig követhetők a könyvein keresztül, általában van kivel szimpatizálni, az írónő regényeiben akad némi erotika, és persze szenvedés, hiszem mégis csak egy fájdalmas szerelmes történetről van szó, ahol mindig valami múltbeli történés / titok, ami a könyvek izgalmát adja. Keserédes történetek ezek, amikben bőven vannak felemelő szerelmes vallomások, erotikus egymásra találások, és persze fájdalmas szakítások, vagy családi drámák, de ezek amúgy is olyanok, amik bárkivel előfordulhatnak.

A Mély víz alaptörténetét egy szakítás adja, speciel az, hogy a két főszereplő, Charley és Jake vajon miért ment szét annak idején. A fiatalok Amerikában éltek, és gimisként odáig voltak egymásért. Szerették egymást tiszta szívből, Jake megígérte a lánynak, hogy sosem hagyja el, bármi is történjék. Aztán huszonévesen ott találjuk Charley-t Edinbourgh-ben egy barátnőjével egy buliban, ahol egyszercsak feltűnik Jake. Az a Jake akiről évek óta nem hallott, és az a Jake, akinek a szemében még mindig ott lobog a vágy, és a szerelem tüze. Vagy csak képzeli ezt Charley?


A könyvben Charley beceneve a Supergirl, mert egy balesetben nővérét félrelökve megmentette az életét, ő maga pedig lábtöréssel úszta meg a hősködést.


A történet egyébként ezzel a fenti momentummal indít nagyjából, így Young gyorsan megfogja az olvasót, és nem ereszti. Engem is elkezdett érdekelni, hogy mi történt Charley-val és Jake-kel annak idején. A Mély víz két síkon játszódik. A jelenben megismerkedhetünk a cserediákként Skóciában tanuló lánnyal, aki nagyon szexis, okos, és odavannak érte a fiúk, de a szíve az egykori szakítás óta darabokban van. Jake felbukkanása sem véletlen, hiszen a fiú is itt tanul, ám eddig nem találkoztak még. A másik síkon a múlt eseményei játszódnak, kezdve attól a ponttól, hogy a két tini megismerkedik és összejönnek. Egyre-másra derülnek ki a dolgok a múltból és persze halad előre a jelen sztorija is, ami naná, hogy érdekelt.

Szex az exszel


Nem tudok érdemben nyilatkozni, hogy a káposztát mennyire jó dolog felmelegíteni, avagy mennyire helyes-e egy régen félrement kapcsolatot újrakezdeni, de megteszik ezt helyettem a new adult regényírónők. Ők ugyanis előszeretettel foglalkoznak ezzel a témával, és hozzák újra össze egykori szerelmespárjaikat. Biztos, hogy érdekes dolog ez, olvasni én is szeretek róla, de ettől még úgy gondolom, nem biztos, hogy ez a helyén való dolog, mert aminek vége lett, annak vége lett és újrakezdeni nem okos dolog. Ettől függetlenül kíváncsi voltam, hogy Jake és Charley hogyan kerül egymáshoz közel, és hogyan sikerül nekik áthidalni az évek alatt felhalmozott sértettséget / szomorúságot. Mert nem volt ez egyszerű ez egyiküknek sem. Charley-val jobban szimpatizáltam, mégis csak ő volt a szenvedő(bb) alany, de nyilván Jake-nek is voltak gondjai. Ahogy a kettejük kapcsolata alakul (néhol kifejezetten erotikusan) közben persze a barátai társaságukban is szövődnek viszonyok és érdekes helyzetek.

Charley barátnője Claudia, és Jake legjobb haverja közti kapcsolat is érdekesnek tűnt, és bevallom ez néha jobban érdekelt, mint az éppen a sokadszorra lejátszódó ugyanolyan "szeretlek, de közben parázok újrakezdeni" párbeszéd a másik oldalon. Jake bandájának tagjai biztos, hogy 1-1 könyvre való sztorit tartogatnak, mert amit a srácokból kaptunk az vajmi kevés, és hogy őket még megdolgoztatja Samantha Young egy-egy regényben.


Értékelés: 5/4 


Aki egy lezáratlan szerelmi történetre kíváncsi, és nem fél várni ennek folytatására, az nyugodtan elmerülhet a Mély vízben (hahahaha!). Vannak a könyvben sötét részek, és némi vergődés, néha tényleg olyan mintha egy medencényi vízben lebegnénk. Szerencsére sokszor kerülünk a felszínre, és minden kérdéses dologra érkezett válasz, még ha sokat is kellett várni. A könyv legvége ráadásul úgy van lezárva, hogy egyből folytatásért kiállt, de ez miatt annyira nem haragszom, mert úgyis el fogom olvasni majd, addig meg nem kaparom a falat.

Samantha Young könyve mostani könyve nem sikerült túl vidámra, és valahogy kevesebb volt benne a vicces jelenet is. Én olvasás közben végig úgy éreztem, hogy elég depresszív hangvételű mind Jake, mind Charley, de még a barátaik történetei is. Persze a gimis sztorikba vegyült azért egy-két romantikus és vidámabb sztori, de most ezekből valahogy nem maradt meg bennem semmi sem. A felnőtt páros élete pedig hiába komolyabb, itt se sok vidámság van, leszámítva egy-egy bulit, ahol lazább volt a hangulat, de annyira ott sem, hogy ne olvashassam Charley agyalását Jake-n. Szóval inkább a lelki kínokra ment rá a Mély víz, az erotika jóval kevesebb volt, mint az előző könyvekben. Noh nem mintha azt számolnál, hogy mennyi az 1 oldalra jutó szexuális aktusok száma, de jóval kevesebb egymásnak feszülés volt ebben a kötetben, mint Young többi olvasmányában.

Ha szereted az elgondolkozós new adult könyveket, vagy érdekel az "újabb esély az exnek" téma, akkor olvasd el bátran Charley és Jake történetét, mert lesz benne bőven tanulság, és izgalom is. Gyorsan olvasható, mai nyelvezetű, fiatalos regény a Mély víz, és külön plusz pont jár azért, hogy Young Skóciába és Amerikába is ugyanolyan jól hozta a történetet.



Blogturné extra: 

A könyvben elhangzott dalokat most meghallgathatod te alább egy Youtube csatornán. Jake és Charley kedvenc Pearl Jam dalával, és sok szomorú szerelmes balladával. 


Nyereményjáték


A Mély víz jelentős része Edinburgh-i Egyetemen játszódik, ahol nagyon sok híres ember végzett, tanított. Mostani játékban az egyetemen végzett, tanított híres embereket kell megtalálnotok leírások alapján. Mindegyik kiemelkedő irodalom, tudomány esetleg építészeti téren. A helyesen válaszolók között három darab példány kerül kisorsolásra.

 Ki vagyok én? 


Híres író, könyvét számos feldolgozásban láthattuk már filmen. Ő találta ki Seholországot és Péter Pán figuráját.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.  

 

 

A blogturnéban résztvevő bloggerek


04.14 Deszy könyvajánlója
04.16 Kristina blogja
04.18 Zakkant olvas
04.20 Insane Life
04.24 CBooks
04.27 MFKata gondolatai
04.29 Dreamworld

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe