Brittainy C. Cherry - Lebegés

9:24:00 PM


Az Insomnia könyvek újabb sikertörténetet hoztak el nekünk. Tristan és Elizabeth gyönyörű szerelmi történetét olvashatjuk magyarul, Brittainy C. Cherry lehengerlő stílusának előadásában. A Blogturné Klub bloggerei is olvasásra invitálnak mindenkit, a megszokott bejegyzésekkel, extrákkal és nyereményjátékkal, amelyen 3 példányt sorsolunk majd ki.



Brittainy C. Cherry - Lebegés

Kiadó, megjelenés

Libri Insomnia, 2016

Oldalszám

462

Fordító

H. Prikler Renáta

Sorozat

Az vagy nekem 1.


Fülszöveg

Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.

Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!
 

Amikor a favágószexuális borító életre kel


Veletek volt már olyan, hogy előre megéreztétek, hogy a könyv, amire szemet vetettek szuperjó lesz, pedig még meg se jelent? Amikor láttam, hogy a Libri Kiadó Insomnia néven új erotikus-romantikus irodalmi részleget indít csak legyintettem, hogy "jó, ilyenből bőven van piacon" meg "áh, én nem akarom majd elolvasni egyiket sem." Aztán megláttam a Lebegés borítóját, elolvastam a fülszövegét és tudtam, hogy ezt el kell olvasnom, mert jó lesz. Óh, és de még mennyire, hogy jó volt. Előre is bocsi az ömlengés miatt, de régen kötött le már ennyire romantikus-erotikus könyv. Óh és a borító, amit annyira jó volt nézegetni.

Akármennyire is divatos ez a favágószexuálisnak, vagy másnéven lumberszexuálisnak nevezett férfitípus egyre több ilyen szaladgál az utcán. Van aki örül ennek, és van aki nem. Ezek a hipszternek is nevezett srácok (mint a borítón szereplő) elég feltűnő jelenségek, akiket megnéznek a lányok/nők. Van akinek tetszik, van akinek nem. Én azok közé tartozom, akiknek nem jönnek be az ilyen srácok külsőleg, de mindenképpen kíváncsivá tett a borító, mert érdekelt, hogy a főszereplőnk ilyen lesz-e mint a képen szereplő modell. És igen!

A könyvünk férfi főszereplője Tristan, aki kiköpött olyan, mint a borítón szereplő modellünk külsőre, belsőre pedig egy megtört és végtelenül összetört szívű férfi, akit hatalmas csapás ért nemrég az életben. A férfi elvesztette élete szerelmét, és kisfiát egy autóbalesetben. Hasonlóképpen gyászol Lizzie is, aki férjét vesztette el szintén autóbalesetben. Míg Tristan elmenekült a vesztesége előtt egy kisvárosba, addig Lizzie éppen visszatér ugyanide és kiderül, hogy szomszédok. A két gyászoló és megtört ember természetesen megismerkedik egymással és elkezdődik az érzelmi hullámvasút, amire bevallom élvezet volt felülni.

Egyszer egy regényben azt olvastam, hogy „akinek lelki társa van, nem távozik egyedül. Kihasít egy darabot a másik feléből, és magával viszi.” Gyűlöltem, hogy a szerzőnek igaza van.


A kettejük fájdalmas gondolatai jól fognak esni azoknak, akik hasonlóan mazochisták mint én. Engem nem zavarnak a könyvekben az ilyen sorsú emberek, mert nagyon együtt tudok velük érezni, és közel állnak a szívemhez az elcseszett alakok is. Végső soron, mind Tristan és mind Lizze ilyenek. Talán utóbbi azért nem annyira, mert neki ott van a kislánya, aki előtt tartania kell magát, míg Tristan egyes-egyedül áll a világgal szemben. És ez a világ nem könnyű annak, aki önmagát hibáztatja mindenért és néha szörnyetegként viselkedik az embertársaival, csak mert nem tudta még feldolgozni a veszteségét.

foto: tumblr


Tristan és majdnem Izolda 


A férfi főszereplő volt számomra érdekesebb, annál is inkább, mert tényleg egy nagyon mogorva, csúnyán beszélő és szinte néhol már taszító jelenséget ismerünk meg a könyv elején. Persze ahogy egyre haladt előre a történet, és képbe került Lizzie és kislánya, nem árulok el nagy spoilert, hogy itt már gyanakodni lehetett, hogy itt nem csak szomszédi viszony marad a két felnőtt között. Brittainy C. Cherry egyébként meglepően kellemes erotikus részekkel is megtűzdelte a könyvét, de inkább mondanám lelki újjáépülés történetnek, mint olyan erotikus regénynek, ahol csak a szexé a főszerep.

Szerencsére a Lebegésben kapunk férfi és női nézőpontot (több jutott Lizzie gondolataiból, amit néha kicsit sajnáltam, mert Tristan érdekesebb volt számomra) és megismerhetjük a múlt fájó emlékeit Tristan szemszögéből. Lizzie esete sem könnyű, de szerencsére olyan női karakter gondolatait olvashatjuk, aki nem buta, és teljesen normális emberi reakciói voltak. Mind az új szomszédjával kapcsolatban (aki ugye Tristan), mind a gyász, a gyereknevelés, vagy éppen a barátnőjével való viszony, netán a kisvárosban egyre terjedő pletykákkal kapcsolatban. Lizzie lánya Emma, és Tristan kutyája Zeusz megtestesítették a cukiságfaktort, és sokszor kerültek akkor képbe, amikor a két főszereplőnk már éppen túlzottan tobzódott volna az önsajnálatban, vagy az önmarcangolásban (esetleg az erotikában). Nyilván sok önhibáztatás rész volt (néha kicsit sok is...), de az írónő szerintem megfelelően adagolta a nehéz pillanatokat, és a vidám jeleneteket is.

Mindketten nyakig merültünk saját apró emlékeink világába, mégis… a köztünk lévő szakadékon át kinyújtottuk a kezünket egymás felé. Aki magányos, az másokban is felismeri a magányt. És először, amióta ismertük egymást, sikerült meglátnom az embert a szakáll mögött.




Értékelés: 5/4.5 


Tényleg csak egy icipici valami hiányzik, hogy tökéletes könyv legyen a Lebegés. Brittainy C. Cherry megfelelően adagolja az érzelmeket, a lelki és a testi vívódásokat, a múlt szörnyű és sötét terhét, a jelen kedves, néhol vicces, néhol pedig kellően túlfűtött pillanatait, csak úgy, mint a jövő kiszámíthatatlan ígéretét. Néhol kicsit soknak éreztem a szenvedést, és volt néhány ismétlődő gondolatsor, ami zavart, de ezek nélkül a Lebegés egy tökéletes megírt regény. Még a könyv végén szereplő krimi szál sem tudta elrontani, mert még az is rendben volt, és még dobott egy kicsit az egész sorsszerűségen, vagy éppen a véletlenek játékán a két főszereplőnk életével kapcsolatban.

Nem mondom, hogy nem volt kiszámítható könyv a Lebegés, de ez egyáltalán nem von le az értékéből, mert annyira szépen és érzékletesen tudta kifejezni az írónő a szereplőink érzelmeit és vallomásait, hogy jól esett olvasni. A szomorú részeknél bevallom az én szívem is összeszorult, de kárpótlásul kapunk jó pár vicces és emlékezetes párbeszédet, vagy helyzetet, amin lehetett mosolyogni. Imádtam Lizzie szabadszájú barátnőjét (remélem, hogy kap külön történetet!!!!), aki a szexről úgy tudott beszélni, hogy nagyon sokat nevettem közben.

A gyász és ennek a témának körüljárása szerintem életszerűen volt bemutatva. Helyén valónak éreztem a vallomásokat, nagyon emberiek voltak, csakúgy mint a Tristan és Lizzie között kibontakozó kapcsolat, és annak minden része, ami az írónő gyönyörűen és érzékletesen írt le. Egy szó mint száz, nagyon szerettem nagyon a Lebegést, és egyértelmű, hogy a jövőben nagyon fogok figyelni Brittainy C. Cherry többi könyvére, mert érdekel, hogy még mit tud kihozni a történeteiből, ha már az első regénye is ennyire jó volt.


Blogturné extra: 


Ha már szó volt a könyv elején a lumberszexuális férfiakról, akkor jöjjön egy kis nyálcsorgató képválogatás a Tristanhoz hasonló férfiakról ;)

Ha bírod a szőrös - szakállas pasikat, akkor irány a http://beardcollective.tumblr.com/ oldal, ahol még több hasonló képet találsz.














Nyereményjáték

A könyvben mindkét szereplő elvesztette élete szerelmét, gyászolnak, özveggyé váltak. Rengeteg írót megihletett már, hogy olyan karaktereknek találjanak szerelmet, akik hitték, hogy már nem lehetnek új emberbe szerelmesek. És mégis, szavakkal csodákat lehet létrehozni, szomorkodásból reményt lehet fakasztani. A te feladatod, hogy írj 4 írót és könyv címet a rafflecopter dobozba, amelyekben valamelyik főszereplő özvegy.

A játék végén 3 példányt sorsolunk ki Brittainy C. Cherry: Lebegés című könyvéből, ehhez viszont minden pontot teljesítened kell a rafflecopterben.




A turnéban résztvevő bloggerek

10.07. Kristina blogja
10.09. Angelika blogja
10.11. Sorok között
10.13. Kelly és Lupi olvas
10.15. Könyvvilág blog
10.17. Zakkant olvas
10.19. CBooks
10.21. Insane Life
10.23. Deszy könyvajánlója

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe