Amy Ewing - A Fehér Rózsa

6:36:00 PM



A Maxim kiadó jóvoltából nálunk is megjelent Amy Ewing Az Ékkő trilógiájának második része, A Fehér Rózsa. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere bemutatja Violet és Ash nem mindennapi kalandjának folytatását. Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, annak szereplőit, és vigyétek haza a regény egy példányát.


Amy Ewing - A Fehér rózsa

Kiadó, megjelenés

Maxim Könyvkiadó , 2016

Oldalszám

350

Fordító

Szűr-Szabó Katalin

Sorozat

The Jewell trilógia 2.


Fülszöveg

Harriet Violet Lasting rabságban és elnyomásban él a Tó Hercegnőjének palotájában, míg fény nem derül viszonyára Ashsel, a királyi hölgyek kísérőjével. A szerelmeseknek így menekülniük kell. Egy pillanatra sem érezhetik magukat biztonságba, hiszen nem tudhatják, ki barát, ki ellenség. Útjuk során azonban egyre világosabbá válik, hogy az Ékkő zsarnoksága egy felkelés felé sodorja a Magányos várost. Rá kell bízniuk magukat a Fekete Kulcsra, egy titkos társaságra, aminek eltökélt célja a királyi családok uralmának megdöntése. Ash, Violet és legjobb barátnője, Raven mindentől távol, egy erdei tanyán, a Fehér Rózsában találnak menedékre. Itt él Sil, aki régen maga is az Ékkő rabja volt. Ő veszi pártfogásába a fiatalokat, és nemcsak arra döbbenti rá Violetet, hogy hatalmas erő birtokában van, hanem arról is meggyőzi, hogy az ő feladata lesz, hogy vezesse a lázadókat.

 

Egyre durvul az Ékkő trilógia


Amy Ewing első története, ami Az Ékkő címet kapta teljesen magával ragadott. (Bejegyzés az első részről itt!) Maga a világ, amiben az Uralkodók lányokat vesznek aukción, hogy ők hordják ki a gyereküket kegyetlen, mégis nagyon érdekes történetet tárt elénk. Amy Ewing regénye nem hatott rám újdonságként, hiszen kb az Örökké a tiéd, és a Párválasztó történetek keverékéről van szó, de mégis annyira jól mutatta be ebben az posztapokaliptikus világban a különböző kerületeket, és olyan karaktereket vonultatott fel már az első részben (Violet, Ash, Lucien, Garnett), hogy nagyon vártam a folytatást. És szerencsére nem csalódtam, sőt!


A Fehér Rózsa, azaz a második rész még az elsőnél is izgalmasabb volt. Nyilván ennek az az oka, hogy ebben a fejezetben menekülésen van a hangsúly, és mint olyan, mindig izgalmas. Aki még nem olvasta az első történetet, annak akadhat némi spoiler, így ők csak ugorjanak az Értékelésre, ott teljesen spoilermentesen lesz minden :)

Szóval rögtön az első rész után kapjuk a folytatást A Fehér Rózsában és ez nagyon jó volt. Jó onnan folytatni, ahol abbamaradt a történet, mert amúgy is annyira függővéggel volt vége a történetnek, hogy hajtott a kíváncsiság, hogy végre megtudjam, hogy mi lett Violet és Ash sorsa. Sajnos ahogy az várható volt Ash börtönbe került, mert megrontotta a helyettest Violetet, míg Violet azzal fizetett meg, hogy a Hercegnő megölte a szeme láttára szolgálóját. A lány ráadásul eljátszotta a szabadulásának zálogát, azaz a mérget, amit Lucien csempészett be neki a palotába. A lány azt hiszi, hogy teljesen véget ért az élete, ám szerencsére egy új segítője akad. A Tó Hercegnőjének (őt szolgálja Violet, neki kell kihordani a gyerekét) fia Violet segítségére siet és Ashhal együtt kimenekíti a lányt. Vagyis csak a hullaházig jutnak, ahol összeszedik Ravent, aki Violet mérgének segítségével a tetszhalálból visszatérve és felébredve hármójukkal kénytelen menekülni. Lucien, aki eddig is segített Violet szökését, most is segít a lánynak, Ashnek és nem várt Ravennek. Lucien nélkül és a Fekete kulcs testvérisége segítői közreműködésével semeddig sem jutnának. De kik alkotják ezt a különleges testvériséget és mi a céljuk? Honnan ismerik majd fel a lányok és Ash a testvériség tagjait?

Menekülés, titkok és különleges képességek


Sokat menekül Violet, Raven és Ash és ebben különböző segítségeket kapnak. Az Ékkőből sikeresen kijutnak, de a Bankból, a Füstből, vagy a Lápból nem olyan egyszerű. Szerencsére mindig van, aki segíti az ügyüket, de nem tudják, hogy kiben bízhatnak meg, és ki mit tud. Ráadásul keresik Asht, így nagyon kell vigyázniuk, hogy ki és hol látja őket. Szinte egy percnyi pihenés sincs a történetben, mert mindig történik valami. Egy részben Violet elszakad Ashtól és Raventől, máskor pedig a képességeiket kell használniuk, hogy túljussanak az akadályokon, és ez bizony sok erőt kivesz a lányokból. Ravennel ráadásul furcsa kísérleteket végeztek anno, ráadásul terhes is, így neki nagyon fura dolgai vannak. A lány előre megérzi a veszélyt, és tudja a kiutat a veszélyes helyzetekből, de sokszor elveszti a kapcsolatot a külvilággal. Violet szeretné megóvni barátnőjét, és amikor a Fekete kulcs testvérisége elvezeti őket Silhez egy kicsit megpihenhetnek, de csak éppen annyi időre, hogy meglássák, hogy mennyi minden vár még rájuk. Nem csak Violetre, bár ő a történet mozgatórugója, de fontos szerepet kap majd Raven és Ash is. Sőt! Lucienről is kiderülnek múltbéli titkok, és azt is megtudjuk, hogy hogyan kapcsolódik az egész nagy tervhez a Fekete kulcs testvérisége.

A királyi családoknak ott a hadsereg, van pénzük, fegyvereik. De mindez semmi a természet brutális erejével szemben!





Értékelés: 5/4.5 


Még izgalmasabb könyvet tudott másodjára írni Amy Ewing, ami nagyon tetszett. Gyorsan lehetett haladni A Fehér Rózsával és egy perce sem volt unalmas rész. Még azok a részek is tetszettek, ahol a múltról mesélt Lucien, vagy éppen Siel. Az új szereplők, főként Siel és a Fekete Kulcs testvériségének különleges beszélő becenevű tagjai még érdekesebbé tették a történetet, és egyre jobban látszik, hogy a szálak hol és kinek a kezében érnek össze.

Ahogy halad előre a cseppet sem egyszerű történet, és bontakozik ki ebben a részben a történet úgy lesz egyre sötétebb és fontosabb az, hogy mi fog történni az utolsó, a trilógiát lezáró kötetben. A Fehér Rózsa előrevetítette, hogy mi vár ránk a következő részben, de meghagyott bőven még kérdést és izgulást is, mert megint egy olyan függővéggel lett vége ennek a résznek, hogy csak lestem. Wáááá!!! Amy Ewing tényleg tudja, hogy hogyan húzza az emberek agyát!

Violet egyre több dolgot mutatott meg magából, és már nem tartom annak a nyafka kislánynak, aki az első kötetben néha tűnt, Raven, aki bár kicsit bolond, és kicsit creepy is sokat fejlődött, ráadásul vele kapcsolatban egy különleges képességre is fény derül, de erről nem árulhatok el semmit. Ash sokat rinyált ebben a fejezetben, de a számlája írható, neki tényleg nem osztottak most itt annyira sok lapot, hiszen ő csak egy királyi szerető, és kevésbé hasznos abban a csatában, ahol a képességek szerint indulnak csatába a segítők. Sil, mint a Fehér Rózsa ház vezetője érdekes karakter volt, Garnett is sokat változott (és szerencsére előnyére!) úgyhogy nagyon megkedveltem.

Sok új karaktert is kapunk (egy ponton megjelennek más helyettesek is) és Violet családjának is lesz bővebb szerepe, de arról nem mesélhetek, hogy milyen kegyetlenségekre derül fény a Hercegnőkkel kapcsolatban. Egy szó mint száz Amy Ewing még jobb könyvet írt, mint az első rész és végre ebben a kötetben kezd már összeállni a nagy egész, ami remélem, hogy egy hatalmas fináléban teljesedik majd a trilógia záró kötetében. Addig meg maradt a várakozás. 

Szerezd be a könyvet akciósan innen!



Nyereményjáték 


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Magányos Várost.
Minden állomáson találtok egy leírást, mely alapján ki kell találnotok melyik körre gondoltunk, majd a magyar nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Az én keresett köröm:

Az említett kör az elithez tartozik. Itt találhatóak a különféle cégek, üzletek. Az utcák világos kövekkel vannak kirakva, a cégérek arannyal kovácsoltak, míg a járdákat formára nyírt fasorok szegélyezik. A kereskedőcsaládok otthona.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben újat sorsolunk. 

a Rafflecopter giveaway

 

A turnéban résztvevő blogok


12/29 Zakkant olvas
12/30 Deszy könyvajánlója
01/02 Kelly & Lupi olvas
01/04 Sorok Között
01/06 Dreamworld

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe