Debbie Macomber - Első hó

10:13:00 PM



Debbie Macomber egy újabb szerelmes regénnyel örvendeztette meg a romantikus regényeket kedvelő rajongókat, amit most te is jobban megismerhetsz a Blogturné Klub bloggerei segítségével. Az Első hóban Ashley és Dashiell kényszer szülte párosa sok vicces, kalandos, romantikus dolgot át él együtt.

Ha velünk tartasz a páros útja során, most te is megnyerheted a turné végén a General Press Kiadó által felajánlott könyv egy példányát. Romantikus utazásra fel!


Debbie Macomber - Első hó

Kiadó, megjelenés

General Press, 2016

Oldalszám

216

Fordító

Gieler Györgyi

Önálló kötet




Fülszöveg

Ashley Davison, a mindig vidám egyetemista lány eredetileg úgy tervezte, nem utazik haza karácsonyra, egy váratlan kényszerszabadság miatt azonban lehetősége adódik arra, hogy egyedülálló édesanyjával töltse az ünnepeket Seattle-ben. Dashiell Sutherland, az egykori katona is ugyanoda tart egy állásinterjú miatt. Csak a repülőtéren szembesülnek azzal, hogy a karácsony előtti utolsó járatra elfogytak a jegyek, és már az autókölcsönzőnél is csak egyetlen kocsi maradt szabadon. Bár elsőre kifejezetten ellenszenvesnek találják egymást, a kényszer szülte helyzetben vonakodva mégis úgy döntenek, hogy együtt kelnek útra.

Néhány percnyi kínos csend után azonban megtörik köztük a jég: nemcsak az derül ki, hogy sok közös van bennük, hanem meglepődve veszik észre, hogy lassan, de biztosan vonzódni kezdenek egymáshoz. Az úton kalandos események sora hátráltatja őket - lehet, hogy nem érnek oda időben Seattle-be, de még az is megtörténhet, hogy a legszebb karácsonyi ajándékkal lepi meg őket az élet.

 

Karácsonyra készülve

8 héttel karácsony előtt már szívesen olvasgatok karácsonyos történeteket, ezért választottam Debbie Macomber történetét, mikor láttam, hogy újabb könyv jelenik meg a romantikus történetek egyik királynőjétől. Az írónő nevét már ismertem, és tudtam, hogy sok-sok könyve jelent már magyarul, és mivel még nem olvastam tőle semmit, gondoltam ez jó választás lesz. Nem tévedtem akkorát, az Első hó egy kedves karácsonyi történet, amivel jó volt kikapcsolni, de rövidsége miatt pont elegendő, hogy ne csömöröljek meg a túlzott szirupos-romantikus-rózsaszín dolgoktól.


Az Első hó főszereplője egy egyetemista lány, akit rögtön az elején egy reptéri veszekedés központjában ismerünk meg. Ashley megpróbál repülőjegyet venni Seattle-be, hogy édesanyjával karácsonyozzon. Az ünnepek előtt azonban ez nem annyira egyszerű dolog, mert a repülők megteltek és már nincs jegy egyetlen járatra sem. Így járt Dash is, aki szintén Seattle tart, de ahogy Ashley ő is sikertelenül jár. A reptéri kavalkádban a lány elindul autót bérelni jobb híján, és mintha a jegyvásárló pultnál septében megismert Dash követné, ő is ott köt ki. Kiderül, hogy egyetlen egy autó van, amit Ashely a fial kora ellenére nem tud kibérelni, így kénytelen Dash mellé szegődni, ha tényleg haza akar jutni. A két fiatal itt aranyosan civódik, de aztán a kényszer szülte útitársakká válnak és elindulnak a hosszú útjukra.

Közben megismerjünk a könyv egy másik szálát, amiben két nyomozó kap főszerepet, akik egy elvetemült terrorista nőt üldöznek, aki a személyleírások alapján Ashley. Minden stimmel, amit róla mondanak a nyomozók, és az általuk említett hölgyemény igencsak fondorlatos így bennünk olvasókban is felmerül a kétség, hogy Ashley nem az, akinek mondja magát.

Nekem itt egy kicsit sántított a történet, nem igazán értettem ezt a szálat, de hozott izgalmat a történetbe, ezt nem tagadom, de valahogy sután jött le. Ráadásul a két nyomozó annyira, de annyi idegesített, hogy arra szavaim sincsenek. Nem szeretném lelőni a poént, hogy a nyomozóknak igazuk volt vagy sem, inkább koncentrálok a két főszereplőnkre, mert ők megmentették az egész könyvet.



Instant szerelem 140 oldalban


Olvastam már gyors szerelmi történetekről, de ennyire gyorsról talán mégsem. Persze ha hozzávesszük, hogy a fiatalok 1.5 napig vannak összezárva egy autóban, ahol sok mindent nem lehet csinálni, csak beszélgetni azokon kívül, hogy néhányszor megállnak tankolni, és végül egy motelben nyugovóra térnek. Egy-két kitérőt eltekintve (egy benzinkút, ahol Ashley örökbefogad egy kiskutyát anyukájának karácsonyi ajándékként, és egy autószerelőműhelyt, ahol egy nagyon fura fazonnal hozza őket össze a sors) sok minden nem történik velük az utazáson kívül, így nem lepett meg, hogy meglepetősen extragyorsan kialakult Ashley és Dash között a fellángolás. Igazából ezt már a repülőtéren is sejthetjük, amikor Ashley felhívja Dash anyját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fiú nem sorozatgyilkos. Amúgy ezen a részen elmosolyodtam, és volt még a könyvben pár ilyen rész, szóval ezek mellett nem is értettem a nyomozós epizódokat, (se az autószerelőt, aki ufókról magyarázott és az ufószerelméről, akitől van egy gyereke...) hogy hogy kerültek be ezek a szimpla "megismerlek, belédszeretek, éljünk együtt" romantikus történetbe. Ráadásul a könyv végén kapunk egy nagyon röhejes autós üldözést, ami az ufós autószaki történetét is übereli és ami erősen kiverte a biztosítékot nálam. Persze minden jó, ha a vége jó, van karácsonyozás, és persze nagy egymásra találás is.





Értékelés: 5/3.5


A fentiektől eltekintve jól szórakoztam Debbie Macomber romantikus történetén, mert kedves volt, és mert meghozta a hangulatot ahhoz, hogy várjam a havazást. Persze a címben említett Első hó megjelenik a regényben karácsonyi hangulatot adva, de én több havazásra számítottam, és egy kicsit hosszabb történetre is.

Egy délután kiolvasható az Első hó, ami nem hagyott mély nyomokat bennem, de arra mindenképpen jó volt, hogy kedves szereplőivel, és a havazásos karácsony közeli (majd aztán karácsonyozásba áthajló) történet ünnepi hangulatba hozzon. A nyomozós és az ufós autószerelős kitérőt leszámítva megállja a helyét az ünnepi romantikus olvasmányok között, ám lehet, hogy nem pont ezzel a könyvvel kellett volna kezdenem a megismerkedésemet az írónővel. Persze nem vette el a kedvemet az Első hó Debbie Macombertől, és remélem, még olvashatok tőle további szívmelengető történeteket.

http://www.lira.hu/tradetracker/index.php?tt=4784_12_179192_&r=%2Fhu%2Fkonyv%2Fszepirodalom%2Fsci-fi-fantasy-krimi%2Felso-ho


Nyereményjáték

Debbie Macomber történeteiben mind-mind romantikus sorsok fonódnak egymásba. Az írónőnek több mint 50 romantikus regénye jelent meg, ám mi most csak néhányra koncentrálunk. Minden blogon találsz 1-1 eltévedt hópelyhet, amiben egy-egy regénycím lapul, ám a nagy havazásban a betűk összekeveredtek rajtuk. A te dolgod, hogy ezeket helyes sorrendbe tedd és kijöjjön belőle Debbie Macomber egy-egy regényének címe, amit a Rafflecopter megfelelő sorába beleírj.

A turné végén, ha minden állomáson megtaláltad az elhagyott hópelyheken szereplő címeket akkor esélyed van megnyerni a 3 könyv egyikét. Hópehely keresésre fel!




Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway
 

A turnéban résztvevő bloggerek 


10.27. Kelly és Lupi olvas 
10.29. Szembetűnő 
10.31. Zakkant olvas
11.02. Könyvvilág
11.04. Kristina blogja
11.06. Dreamworld 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe