Elena Armas - Az amerikai szobatárskísérlet

11:08:00 PM



Magyarul is megjelent Elena Armas sikerkönyve, Az amerikai szobatárs-kísérlet. Az édes, romantikus történetben egy fiatal írólány, és egy főzni imádó srác románcát követhetjük végig. A kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, és ha szerencsés vagy, a nyereményjátékon meg is nyerheted a könyv egyik példányát.

Elena Armas - Az amerikai szobatárskísérlet

Kiadó

21. Század Kiadó, 2023

Oldalszám

430

Fordító

Horváth M. Zsanett

Önálló kötet



Fülszöveg

A ​szerelemhez olykor nem kell más, csak egy kis ihlet. Rosie Graham problémába ütközött. 

Pontosabban nem is egybe. Amint kilépett jól fizető munkahelyéről, hogy titkos karrierjére összpontosítson – szerződése van egy romantikus regényre –, megakad a sztorival, és egy oldalt sem tud írni. New York-i lakásának mennyezete is szó szerint a fejére omlott. Szerencsére van nála egy pótkulcs legjobb barátnőjéhez, Linához, aki épp elutazott a városból. Rosie azonban nem tudja, hogy Lina már kölcsönadta a lakást az unokatestvérének, Lucasnak. A fiú felajánlja, hogy Rosie is maradjon a lakásban, legalább amíg nem talál valami átmeneti szállást észszerű árban. Aztán segíteni akar, hogy Rosie folytathassa az írást, és határidőre kész legyen a regénnyel. Lucas pusztán szakmai megfontolásból elviszi egy sor randira, hátha a lány ihletet kap. Rosie-nak nincs vesztenivalója, megkezdődik a kísérlet. De Lucasnak nemsokára el kell utaznia New Yorkból – vajon elég lesz a hátralevő hat hét, hogy Rosie elkészüljön az írással? És be fogja érni azzal, hogy csak szakmai megfontolásból randizzanak Lucassal?


A szexi szörfös és az ötlettelen Wattpad író esete


A Spanyol szerelmi átverés lehengerlő sikere (igen, nekem is nagyon bejött - itt ömlengtem róla) után nagyon várom Elena Armas új regényét, mert szerettem volna egy kellemes, romantikus-erotikus románcot végigkövetni. Románcot és erotikát bár kaptunk, de sok mindenben elmarad Armas regénye az első után. 

Pedig van összefüggés az előző Armas regény, és Az amerikai szobatárskísérlet között, hiszen Rosie, aki egy megfeneklett író, és aki fél éve feladta a jól menő munkáját (ő is ott dolgozott, ahol Lina és Aaron) éppen bajban van. Albérletében szó szerint leszakadt a plafon, és a szomszédja alul semmiben egy köntösbe burkolva nézi Rosie-t éppen. Nem éppen ideális egy kezdő írónak, hogy egy szétesett lakásban dolgozzon, így a lánynak ki kell költöznie és kapóra jön, hogy Lina éppen nászúton van, szóval átmegy az ő lakásába. De Lina közben kiadta már a lakását az Államokba látogató Lucasnak, aki Lina unokatesója. 

Rosie az Instagramról ismeri Lucast, de személyesen nem találkoztak, hiszen a fiú nem vett részt a lagzin, amit néhány hónapja tartottak Lináéknak Spanyolországban. Rosie ismeri a fiút, hiszen lecsekkolta a neten, és abban a reményben ment el anno a lagziba, hogy ott majd megismerkedik Lina helyes unokatesójával, de erre nem került sor. 

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/19351473391611878/



Szóval Lucas felbukkan azon az estén, amikor Rosie is beköltözik Linához és a két fiatal ott áll egymásal szemben. Némi tanakodás után bevállalják, hogy együtt laknak egy darabig, mert egyiküknek nincs hová mennie. Rosie-nál ugye ott vannak a szakemberek, akik a plafont próbálják helyrehozni, Lucasnak pedig nincs egy forintja sem, mert a bankkártyája nem érkezett még meg. A kényszer szüle lakótársaknak muszáj egymáshoz alkalmozkodni, de ez nem is olyan egyszerű, hiszen mindkettőjüknek megvannak a saját démonjai, úgyhogy előbb azokkal kell leszámolniuk és utána gondolkozni a szerelmi életükön (vagyis egymáson). 

Az nagyon tetszett Elena Armas új regényében, hogy még mindig gyorsan össze tudja ismeretetni a párokat de közben lassan építkezve viszi előre a kapcsolatukat. Nyilván mindkettőjük oda van kb azonnal a másik iránt, de ezt ahogy szokás nem merik bevallani, se kimondani. Lassan nyílnak meg egymás előtt és közben csak morzsákat kapunk Lucas problémáiból, és Rosie gondjaiból is a váltott szemszögnek köszönhetően. 

Nekem valamiért jobban tetszettek Lucas részei, mert jó volt olvasni, hogy oda van a lányért, és az ő démonjai valahogy sokkal emberibbek voltak, mint Rosiéi. Persze a lány is küzd azzal, hogy a hazudik a családjának, de hülyén oldja meg a helyzeteket, mind az apjával, mind a tesójával kapcsolatos dolgokat. Nem szeretnék spoilerezni, de furán jöttek le a reakciói, és nem tudtam átérezni ezt a részt, mert nagyon elcseszett volt. 

Kevésbé ismertük meg Rosie írói életét, valamiért nem volt annyira kifejtve az, hogy hogyan kapott ihletet (mármint a folyamat igen, hiszen ebben Lucas segített), de miután ez megtörtént kb már csak arról olvastunk, hogy kész a könyve közben. Hogyan? Miért tudta megírni, hogy csinálta? És arról is szívesen olvastam volna, hogy hogyan ment az első könyvének megírása, meg úgy egyébként. Ebben lett volna bőven potenciál, hiszen a könyvmolyok (én legalábbis) élek-halok a könyves szakmákat bemutató sztorikért. 

Tetszett viszont, hogy bőven volt humor és sok vicces helyzet az egész könyvben, hiszen a két rögtönzött lakótárs titkolta Lina előtt, hogy együtt laknak, és persze az is okozott sok érdekes momentumot, hogy együtt laktak. Mondjuk Lucas mellett nem sok nőnemű tudna nyálcsorgatás nélkül élni, annyit azért elárulok 😏

Tetszettek a párosunk közös randijai, és volt bőven romantikus helyzet a történet során, és természetesen az erotikát sem nélkülözte a kötet, ami szerintem erőssége Elena Armas-nak. Volt pár fülledten erotikus rész, és ezek kifejezetten tetszettek, de valahogy sajnos nálam ezek sem tudták überelni Aaron Blackford és Lina történetét az első résszel. 






Értékelés: 5/3


A romantikus regények kedvelői biztos biztos, hogy találnak szívdobogtató pillanatokat Az amerikai szobatárskísérlet olvasása közben, és még azt is megkockáztatom, hogy egyeseknek Lucas lesz a "könyves álompasija". Sajnos nálam most nem ütött annyira ez a regény, mert nem éreztem erősnek a karaktereket. Mind Lucas, mind Rosie egy kicsit jellegtelen szereplő volt, akiknek bár voltak együtt jó perceik, és kiemelkedő momentumaik, de valahogy ahhoz képest, hogy milyen hosszú volt a könyv, ebből kevés jutott. 

Többet szerettem volna megtudni Rosie írói válságáról, lehetett volna ebben még több potenciál is, ahogy Lucas életéből is. Még szegény Taco is érdekesebb volt, mint a gazdája, és ezt nem annyira értem, mert Elena Armas első regényének férfi főszereplője számomra zseniális volt, és felejthetetlen. (Azt hiszem újra is olvasom hamarosan a Spanyol szerelmi átverést). 

A kutya mellett kaptunk egy kicsit Lucas nagymamájából abuelából, bár nekem ő olyan megfoghatatlan volt a jó tanácsaival, de ott legalább volt benne családi meghittség, és Rosie tesóját is megismerjük. Az a szál fura volt, de ezt nehéz spoiler nélkül elmesélni, hogy úgyhogy nem is teszem. Valami félrement az öccs kapcsán, nekem pedig annyi ötletem lett volna, hogy ezt másképpen is meg lehetett volna oldani, de ez (is) Rosie-n múlt

A könyv vége egy kicsit szirupos lett, de az erotikus részekre egyáltalán nem lehet panasz. Ebben nagyon jó Elena Armas. 

Ha szereted a lassan építkező erotikus/romantikus sztorikat, akkor Az amerikai szobatárskísérlet szuperjó választás lehet, csak lépj túl azon, hogy a karakterek egy kicsit kidolgozatlanok. 

Humorból és vicces jelenetből bőven kijut a regényben, és is gyorsan olvasható, mert hajta az embert azt, hogy megtudja, hogy hogyan folytatódik a két főszereplő kapcsolata, akik annyira kis suták, hogy bevallják érzéseiket a másiknak. 

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 25%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 


Nyereményjáték


A könyv női főhőse, Rosie most lett főállású író, és a kötetben éppen az új regényén dolgozik, amihez naná, hogy Lucas adja az ihletet. A mostani nyereményjátékunk során olyan könyvekből hoztunk idézetet, ahol legalább az egyik főszereplő író. A feladatod, hogy kitaláld melyik könyvből idéztünk, és beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv címét.

Az én idézetem: 

Úgy tartja a mondás, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, viszont mi van akkor, ha valahogy sikerült beleolvasnod a könyvbe, mielőtt láttad volna a borítót? És mi van, ha nagyon tetszik, amit olvastál? Persze, amikor a könyv közelébe kerülsz, és először fogod látni a borítóját, akkor reméled, hogy olyan lesz, amilyet vonzónak találsz. Mert ki akar egy olyan bámulatosan jól megírt könyvet a polcára, ha egy szar borítót kell bámulnia?




(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)





A turnéban résztvevő bloggerek


05.17. - Olvasónapló
05.21. - Zakkant olvas
05.23. - Sorok Között


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe