Elle Cosimano - Finlay Donovan mindent visz

9:03:00 PM




Finlay Donovan az az író, aki önhibáján kívül keveredett mindenféle kalamajkába, s úgy tűnik továbbra se egyszerű az élete. Elle Cosimano sorozatának második részében a kalandok tovább folytatódnak. Tartsatok velünk a turné folyamán, hogy megtudjátok, sikerül-e Finlay Donovannek végre írni valami jó kis regényt, vagy az élet izgalmasabb mint a fikció. S ha szerencsétek van a játék során az Agave Könyvek jóvoltából felajánlott regényt is megnyerhetitek.

Elle Cosimano - Finlay Donovan mindent visz

Kiadó

Agave Könyvek, 2022

Oldalszám

384

Fordító

Török Krisztina

Sorozat


Finlay Donovan 2. 

Fülszöveg

Finlay ​olykor legszívesebben holtan látná a volt férjét. De sosem gondolja komolyan. Finlay Donovan a következő regényét írja nagy küzdelmesen, közben pedig igyekszik a felszínen maradni a két gyerekével egyedülálló anyukaként. A jó hír: továbbra is számíthat Veróra, aki egy személyben a bébiszittere és bizalmasa is, ráadásul a lánya frissen kimúlt aranyhalát leszámítva már jó ideje nem kellett megszabadulnia egyetlen hullától sem. Ami már nem annyira jó hír: a volt férje, Steven valakinek csúnyán a tyúkszemére lépett, aki ezért szeretne végleg megszabadulni tőle. Bár Stevennek akad rossz tulajdonsága bőven, a gyerekeknek jó apukája, ezért Finlay nem hagyhatja, hogy baja essen. Ezzel azonban buzgó anyukáknak álcázott bérgyilkosok haragját vonja magára, és az orosz maffiával is kényelmetlenül közeli kapcsolatba kerül. Ráadásul eközben Nick Anthony nyomozó is mindent megtesz, hogy újra Finlay életének része legyen. Aki bár zsarunak nagyon dögös, azonban Finlay néha kénytelen a törvény rosszabbik oldalára átkirándulni, ha nem szeretné, hogy a családja az aranyhaluk sorsára jusson. Finlay feje felett összecsapnak a hullámok: a regényének leadási határideje vészesen közeleg, és közben az exét is életben kell tartania valahogyan.


Szórakoztatásból jeles


Nagyon szerettem Finlay Donovan első kalandját, amikor is írónőből bérgyilkossá avanzsált egy véletlennek köszönhetően. A csetlő-botló kétgyerekes lelki és anyagi összeomlás szélén lavírozó anyuka igazán a szívemhez nőtt, úgyhogy nagyon vártam, hogy milyen új kalandokba tarthatok vele. Szerencsére Elle Cosimano hozza a megszokott poénokat, és Finlay újra sziporkázik. Talán egy kicsit kevesebb volt az újdonság ereje a második kötettel, de a Finlay Donovan egy nagyon jó folytatása a megkezdett sorozatnak, és én nagyon várom a folytatást is. 

Finlay most nem lesz bérgyilkos, de bérgyilkos (vagy bérgyilkosok?) után nyomoz, hiszen az élete még mindig nem csak abból áll, hogy regényeket ír, ami végülis a szakmája lenne. Finlay a regényírás és családi élete mellett felfedezi, hogy egy anyukás fórumban a volt férjére Steve-re tűznek ki vérdíjat, és valaki el is vállalja, hogy elteszi láb alól a férfit. Finlay pedig ezt nem hagyhatja szó nélkül. Gyorsan összedugja a fejét Vero-val, a bébiszitterével, és az előző részben (bűn)társává avanzsált baránőjével és megpróbálnak egy kicsit nyomozni. Amolyan Finlay-esen. És ez az amihez Elle Cosimano nagyon jól ért. 

foto forrása



Olyan elképesztő, vicces és zavaros helyzetekbe keveri a főhősnőjét, hogy az olvasó (jelen esetben én) nem győztem falni a sorokat. Tetszett, hogy nem ült le a cselekmény, bár itt talán kevesebb "halálos" jelenet volt, de izgalomban és végtag hiányban itt sem volt hiány. 

Finlay és Vero betörnek Steven munkahelyére, megbíznak egy tini hekkert, és egy rajtaütés részesei is lesznek, miközben persze próbálnak rájönni, hogy ki is akarja eltüntetni Stevent a porondrón. És akkor még nem is meséltem el minden izgalmas részletet. Mert bőven van belőle néhány, elég csak arra az ominózus autólopásos, vagy a börtönlátogatós sztorira visszagondolni. 

A régi (és szexi) ismerősök visszatérnek


Steven volt párja, és annak barátnője is visszatérnek ebben a részben, és megtudunk egy kicsit többet Steven egykori titkárnőjéről is. Szerencsére Anthony nyomozó és a szexis ügyvédpalanta/bármixer Julian is felbukkan, és mindegyikük természetes akkor, amikor Finlay éppen nem szeretné, vagy szeretné, de maga se tudja. A két férfi másképpen szexi, és másképpen tudja boldoggá tenni Finlayt, aki sokszor nem is tudja, hogy éppen kire (vagy mire) van szüksége. 

Szóval akadt azért némi lelki tusa a férfiak miatt ebben a részben, pedig szerintem nem annyira bonyolult a döntés. 😉

Amit sajnáltam, hogy egy kicsit kevesebb figyelem jutott most a könyvírásra, pedig elvégre Finlay ebből él, és annyira nagy sikerű volt az előző regénye (amit az első rész során a saját elképesztő élményei alapján írt meg), hogy még a megfilmesítés is szóba kerül. Persze kapunk egy kis nyomást a könyves ügynöke által, meg egy félkész szinopszist, de most elmaradnak a könyvírós részek. 

A gyerekből is kevesebb jutott, de talán ez azért van, mert Vero gyorsan lerendezi őket, így nincsenek akkora káoszok, így kevesebb humorforrást okoznak, de sebaj. Vero szerencsére kárpótolta a kölykök körüli zűröket a beszólásaival. Közte és Finlay között még mindig csodás a "kémia", zseniálisan nyomoznak együtt. Vero a magabiztosságával és tanácsaival mindig segíti Finlay-t, míg Finlay mindig támasza a fiatal Vero-nak és együtt úgy tűnik, hogy majdnem mindenre képesek. 






Értékelés: 5/4


Egy picit talán kevesebb humorfaktor jutott ebbe a kötetbe, de ez nem azt jelenti, hogy nem élveztem volna a második részt. Finlay Donovan elképesztő sztorijai mindig feldobták a sötét november végi reggeleimet, és estéimet. Szórakoztató és pörgős olvasmány Elle Cosimano második regénye, de az újdonság varázsából most kevesebbet éreztem. 

A karakterek közül most a titokzatos Veroból is végre megtudtunk többet, és Steven és Finlay kapcsolata is kicsit tisztább lett a regény végével. Maradtak nyitott dolgok a következő részre, de én azért remélem, hogy Elle Cosimano behoz néhány új karaktert, és helyzetet a folytatásba, mert rengeteg potenciál van még a sztoriban, és a karakterekben, úgyhogy én drukkolok Finlay-nek. 

A második rész egyébként lképesztően sodró lendületű a regény, nehézé volt letenni a könyvet, hogy aludjak például, úgyhogy az írónő még mindig ért hozzá, hogy hogyan fokozza az izgalmakat. Ha szeretted az első részt, akkor a második is kötelező olvasmány lesz, és hidd el, hogy lesz egy-két vicces vagy meghökkentő meglepetés itt is!

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 25%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 


Nyereményjáték


A Bár Finlay nem nyomozó, de néha sokkal jobb ötletei vannak, mint a hivatásosoknak. Rejtvényünkben más nyomozónőket keresünk, akik szintén regény sorozatokban találhatók. Feladványainkban fülszöveg részleteket találtok. Megfejtésnek pedig a nyomozónők nevét írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába. 

Az én keresett nyomom: 


Mikor a helyi katedrálisban egy nő holttestét találják, majd néhány órával később egy férfiét, amint a saját udvarának fájáról lóg, …  nyomozót hívják az ügyhöz. Mindkét áldozat combján elmosódott, de határozottan hasonló tetoválást találnak. Nyilvánvaló, hogy a két áldozat közt van kapcsolat. De mi? 


Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A turnéban résztvevő bloggerek


12.10. Zakkant olvas


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe