Szerelmes könyves kérdések avagy Valentin napi #booktag

10:01:00 PM



A GCK'-s blogon láttam ezt a Valentin napi booktaget és bár a hétvégére rendes könyves posztot terveztem megírni (vázlatban áll már jó néhány), de a masszív fejfájás miatt inkább erre válaszolok gyorsan, aztán hátha eljutok a többi poszthoz is egyszer. Jöjjön egy kis szerelmes olvasmányos booktag, amit bárki tölthet a Bálint naptól függetlenül is 💗



Egy önálló kötet melyet szeretsz


Nagyon sok önálló kötet olvastam mostanság, úgyhogy gyorsan szemezgetek az előző évek önálló legjobbjaiból. 2016-ban Brittainy C. Cherry Lebegés című könyvét szerettem a legjobban, bár ez effektív egy sorozatban szerepel, de önállóan is olvasható kötet (és nagyon beleillik a szerelmes kategóriába!). 2017-ben a Remény kalózain sírtam nagyon sokat, ez a megható és tanulságos történet egy rákkal küzdő nő és lánya életét mutatja be. 2018-ból nagyon szerettem a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, az Utas és holdvilágot, a Kiéhezetteket. 2019-ból az egyik kedvencem volt a Csernobili ima, A döntés, A sziget. 2020-ban eddig nagyon meggyőzött a Vonat Puszánba és Carlos Ruiz Zafón Marinája is, de még messze az évvége. 

Egy disztópia, amit szeretsz




Mostanság nem olvastam disztópiákat, az utolsó amit befejeztem az a Madarak a dobozban volt, és szerencsére a zseniális kategóriába esett. Szeretném majd idén az Állatfarmot is elolvasni, és megismerkedni Robert Merle klasszikusaival. Az új disztópiák valahogy nem vonzanak annyira, de ha tudtok jót, akkor írjatok kommentben!  

Egy könyv amit szeretsz, de szerinted nem kap elég figyelmet





Mostanság úgy érzem, hogy azok a könyvek, amiket olvastam eléggé népszerűek és közkedveltek, de a régebbi megjelenések közül nagyon sok ilyen szerzőt tudok mondani, akik szuperek és szerintem viszonylag kevesen ismerik. Mondjuk mindkettő sorozat, de sebaj. Karen M. Moning Tündérkrónikák sorozata és a Szingli fejvadász sorozat is ilyen. Sajnos mindkettőt elkaszálta a kiadó (utóbbit az Ulpius, előbbit a Corleonis). Pedig tényleg zseniálisak az eddigi megjelent részek, és külföldön nagyon sikeresek voltak. A Szingli fejvadász külföldön a 26. kötetnél (!) tart! 

Kedvenc könyves páros


Ambrózy Báró és Mili - imádtam a kettőjük szópárbajait, perlekedéseit az egész könyvsorozat alatt. 

Egy könyv, melyet mindenki szeret, de te még nem olvastad.


Egy csomó ilyen van, hogy egy egész blog is kevés lenne felsorolni. Ilyen az Árnyvadászok sorozat, a Tüskék és rózsák udvara, a Luxen, a Trónok harca könyvek, de a Margaret Atwood és Elena Ferrante könyvei is. Persze egyszer majd sort szeretnék rájuk keríteni, hogy értsem a rajongásukat, de még nem jutottam odáig. 

Egy könyv, melynek piros a borítója








Most hirtelen ezek jutottak eszembe és az a durva, hogy egyik sem egyszerű olvasmány. Vajon van összefüggés a piros könyvborítók és a könyv tartalma között? Az Eleven testek nagy kedvenc a zombis témában, a legújabb ilyen pedig Darren Shan Zom-B c. könyve, de ez inkább a durvább kategóriában. Lione Shiver könyvét nem tudom elfelejteni, és a Növényevővel is ez a helyzet, az Epic viszont nagy kedvencem, és azóta is fáj a szívem, hogy nem folytatódott. 

Egy könyv, melynek rózsaszín a borítója





Tök fura, hogy az elmúlt években nem olvastam rózsaszín borítós könyveket, ám régen valahogy több ilyen volt a repertoáromban. Mindegyik kedvencem a maga nemében egyébként :)

Kapsz egy doboz csokoládét, na de kitől? (Kedvenc férfi/női karakter)


Jerrico Barrons küldöm a címemet, csak ne csokit küldj hanem fagyasztott málnát, mert az a kedvencem. A hűtést tuti megoldod valahogyan, te a hátadon is elcipelsz egy fagyasztóládát :)

Egyedül vagy Valentin napon! Melyik könyvet fogod olvasni? Melyik sorozatot, filmet fogod megnézni?


Ha Valentin nap, akkor Nicolas Barreau! Most éppen a Piciny ​csodák kávézóját olvasom, és szerintem ma be is fejezem. Nagyon drukkolok a főhősnőnek, hogy Velencében rátaláljon a szerelemre!  



Egy könyvesboltban vagy. Hirtelen eltalál Ámor nyila. Melyik új megjelenést szeretnéd látni a polcodon?



Bár az Akik maradtak című filmet nem láttam, de előbb inkább a könyvet olvasnám el, ami alapján készítették és nemrég jelent meg. Ez is szerelmes könyv, de nemrég összegyűjtöttem a Goodstuffra, hogy miket olvasnék még el a februári megjelenések között. 

Ennyi lenne a kérdések listája, nem hívok ki senkit, aki szeretné nyugodtan töltse ki a #booktag-et! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe