Brittainy C. Cherry - Gravitáció

8:29:00 PM


Brittainy C. Cherry negyedik Az vagy nekem kötete újabb szívszaggató, mégis gyönyörű történetet mesél el a szerelem gyógyító erejéről. Én imádtam Lucy és Graham történetét, és az biztos, hogy nem fogom elfelejteni egy hamar....


Brittainy C. Cherry - Gravitáció

Kiadó

Insomnia Könyvek, 2019

Oldalszám

378

Fordító

H. Prikler Renáta

Sorozat

Elements - Az vagy nekem 4.

Fülszöveg

Engem az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei. Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket. Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám. Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció. Lucy és Graham szívbe markoló története megmutatja, milyen az, amikor a szavak már nem elegendők. Ami segíthet, az egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek, és egy tekintet, ami többet mond bármely szónál. Olyankor beszélnek igazán – azon a nyelven, amit a legjobban értenek.


2 nap érzelmi hullámvasút Brittainy C. Cherryvel


Nagyjából így jellemezhetném ezt a könyvélményt, amiről a borító alapján feltételenül nem jelenteném ki, hogy ez egy tökéletes olvasmány. Pedig a félmeztelen pasis borító alatt egy nagyon különleges regény lapult.

Amióta megismerkedtem a romantikus / new adult műfajban alkotó írónőt, újra és újra visszatérek hozzá. Már három könyvét olvastam (Lebegés, Tűzeső, Csendfolyó) és mindegyiket nagyon szerettem, és amikor azt hiszem, hogy nem lehet már ezt fokozni, még mindig lehet. Mert van ezekben a romantikus történetekben valami varázslatos, valami olyasmi, ami beszippantja az olvasót, és érdekelni kezd, hogy mi jár a szereplők agyában, mi lesz a kettejük kapcsolatával, és hogyan alakul az életük, akár együtt vannak, akár nem. A Gravitáció is egy emlékezetes része a sorozatnak, de nem függ össze egyik résszel sem, ez is önállóan olvasható, akárcsak a többi része.

fotó: https://hu.pinterest.com/pin/561542647283552250/


Kicsit féltem, hogy hogyan tudja kerek egésszé alakítani az írónő a 378 oldalas történetet, mert azt hiszem a többi kötet kicsit hosszabb volt, de képzeljétek, simán működött ennyi oldalban is ez a szerelmi sztori. A fülszövegből sok minden nem derül ki, csak hogy kapunk két főszereplőt, Lucy egy kedves virágboltot vezető lány, aki igazi hippiként él, és ott van Graham, aki horrorkönyvek sztárszerzője, aki éppen "gyászolja" elhunyt édesapját. Lucy természetes a temetésen egy véletlen folytán belebotlik Grahamba, és a virágok szállítása közben kizárják magukat egy udvarra, ahol eltöltenek egy kis időt mielőtt kimentenék őket. Persze nem indul jól a kapcsolatuk, de hát ebben semmi meglepő nincs, Brittainy C. Cherry nagymestere annak, hogy olyan fordulatokat generáljon, ami még a fagyos szíveket is felolvassza, szóval a kezdeti ellenszenv később átalakul valami mássá...

Lucy, mind Graham múltja tartalmaz néhány sötét részt, és persze a jelenjükben is van egy-két olyan momentum, ami miatt elfacsarodik az ember szíve. Főként Grahamat éreztem kidolgozottnak, de Lucy érzései, és tettei is nagyon érdekesek voltak, és mindennek oka volt az életükben. (A kicsit sokszor emlegetett Maktub szó idézgetése picit zavaró volt, de hiszek én is abban, hogy mindennek oka van, de nem kell ezt kimondani 20 oldalanként...)

-Ha az életem múlna rajta, akkor sem tudnék eligazodni rajtad. Egyszerre vagy hideg és meleg. Általában jó emberismerőnek tartom magam, de téged Graham Russell, egyszerűen nem értelek. Nem hasonlítasz senkihez.
-Talán olyan vagyok, mint a regények, amelyeket végig kell lapozni ahhoz, hogy megérthessük őket.

A könyv egyébként Graham, és Lucy szemszögéből mutatja a történetet, de van benne néhány múltbeli visszatekintés is a jobb megértés miatt. Graham múltjában sok szörnyűség van, de Lucille élete sem fenékig tejföl édesanyja korai halála, majd a nővére betegsége miatt, és nem is említem a másik nővérét, aki egy igazi picsa. Mindkét főszereplő többszörösen is sebzett, éppen ezért van szükségük egymásra, még ha erről nem is tudnak a könyv elején, illetve mindketten kapcsolatban élnek szóval ezért sem egyszerű ez. Hogy aztán ezekből mi lesz a könyv végére, és hogyan oldja meg az írónő az egymásra találásukat? Nyilván arról sem beszélhetek, de lesz jó sok meglepetés, és néhány olyan momentum, amin lehet hullatni a könnyeket.

Ajánlom, hogy szerezzétek be Az vagy nekem sorozat 4. utolsó részét, mert felemelő történet a szívfájdalmakról, a család erejéről, és az emberi természet legmélyebb és legfelemelőbb részeiről. Zsebkendő pedig legyen nálatok, mert kelleni fog közben!

Értékelés: 5/4.5  


Nem tudok belekötni a könyv történetébe, a karaktereibe, és nem is szeretnék. A Gravitáció úgy volt jó, ahogy volt. Imádtam Graham karakterét, tökéletesen illett mellé a hippi, kicsit fura Lucy. A kettejük között kapcsolat alakulását jó volt olvasóként nyomon követni, és a cím is értelmet nyert többször is, ráadásul nagyon romantikus pillanatokban.

Szerettem a mellékszereplőket is, de főként Graham részéről, mert ott volt Ollie (akit a férfi apjaként és mentoraként tisztel), Mary Ollie felesége, a lányuk, aki kapcsolatban él egy másik nővel és éppen arra készül, hogy feleségül vegye. Lucy részéről ott volt Mari, akit a könyv elején nagyon sajnáltam, a könyv közepén legszívesebben megráztam volna vagy felpofoztam volna, mert hülye picsa volt, aztán persze a könyv végére ő is újra rátalált magára. A harmadik lánytestvér is nagyon fontos a történetben, de ha rágondolok, csak ideges leszek, mert voltak megbocsáthatatlan dolgai, úgyhogy ezeket nehezen fogom elfelejteni.

Fotó: https://hu.pinterest.com/pin/317292736234631042/

Egy kis szőrszálhasogatás...


És hogy akkor miért nem 5/5 csillag? Bevallom a borító nekem nem annyira jön be a többihez képest, bár szexis meg izmos a csávó rajta, látom benne Grahamat is, de mégsem... Szerintem az első három arcközeli borító mellett ez már kicsit sok. Sajnos ami még elég zavaró volt a könyvben, hogy volt benne néhány olyan szerkesztésbeli hiba, amit a korrektorok nem vettek észre.

Egyik mondatnál a csak szóból csaj lett, ráadásul elég furán hülyén jött ki így a mondat. Graham néha Garhammá változott és néhány betűt valahogy elvitt egy kiscica máshová. Tudom, én is csomószor ütök mellé, de egy nem annyira hosszú kötetben több ilyennel is találkozni, nem annyira jó élmény. Ettől függetlenül a maga a történet csodás, ezek csak ilyen szőrszálhasogató apróságok.

Az egész Gravitáció egy nagyon érzelmesdús regény, ami nagyon sok jó és szívszorító résszel van tele, úgyhogy az egyik pillanatban folytak a könnyeim, a másikban pedig mosolyogtam. És erre is szerintem eddig csak Brittainy C. Cherry volt képes, de ő újra és újra megteszi ezt velem. Nem tudok és nem is akarok mesélni többet a könyvről, ez az a kategória, amit olvasnod kell, hogy megértsd, hogy mit lehet benne szeretni. 💓


Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.


Nyereményjáték


A blogturné állomásain található betűhalmazok elemeit helyes sorrendbe rendezve az Az vagy nekem sorozat részeinek egy-egy főszereplője nevét olvashatjátok össze. A rafflecopter megfelelő sorába pedig azt kell beírnotok, hogy az adott karakter hányadik kötetben szerepelt.

Az én feladványom: AEGGIM AEM EILRY 


(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway


A turnéban résztvevő bloggerek


02.23. – Angelika blogja
02.24. – Hagyjatok! Olvasok!
02.25. – Never Let Me Go
02.28. – CBooks
03.01. – Zakkant olvas
03.02. – Dreamworld
03.03. -  Deszy Könyvajánlója

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe