Jenna Evans Welch: Love ​& Luck – Szerencsés szerelem

9:18:00 PM


Olaszország után a térképen most már Írországot is bejelölhetjük, ugyanis Jenna Evans Welch ezúttal ide invitál minket. Úgyhogy túracipőt fel, tarts a Blogturné Klubbal január 4-től négy állomásos blogturnénkon, hogy együtt fedezhessük fel a Smaragdszigetet!

Jenna Evans Welch: Love&Luck-Szerencsés szerelem

Kiadó

Maxim Kiadó, 2018

Oldalszám

288

Fordító

Vince Judit Andrea

.

Fülszöveg

Addie ​Írországba utazik, nagynénje extravagáns esküvői helyszínére, azt remélve, elfelejti végre, milyen szörnyűséget tett a nyáron. Most szomorú, mert összetörték a szívét, ráadásul tettével még a jövőjét is veszélyezteti. Ian, a bátyja azonban nem hagyja annyiban a dolgot, állandóan nyaggatja, hogy mondja el végre az igazságot, s ez folytonos veszekedéshez, sőt verekedéshez vezet a valaha elválaszthatatlan testvérek között. A bánatos Addie alig várja, hogy meglátogathassa a barátnőjét Olaszországban és maga mögött hagyja a bátyját és az összes problémáját. Amikor aztán Addie rábukkan a szokatlan útikalauzra, az Írország a vigasztalhatatlanoknak egyik kallódó példányára a szállodai könyvtár poros polcán, végre képes lesz megszabadulni nyugtalanító gondolataitól és Ian bírálatától. Aztán változás áll be az utazási terveikben. Addie hirtelen egy fergeteges, a Smaragdszigetet átszelő autós utazás közepén találja magát a világ legeslegkisebb járművében Iannel és annak tagadhatatlanul helyes, ír akcentussal beszélő barátjával, Rowannel. Ahogy a trió elhalad a lélegzetelállító zöld dombok, a számtalan várkastély, és a sok, tündérmesébe illő erdő mellett, Addie reméli, hogy az útikalauza nemcsak az összetört szívét fogja begyógyítani, hanem a bátyja és közte is helyreáll a béke. Hacsak el nem tévednek végérvényesen valahol útközben.

A könyv, ami azonnal repjegy foglalásra késztet


Igen, nekem ez a könyv ilyen volt, és én bevallom ezeket imádom a legjobban. Hogy megmozgatnak, hogy el akarok utazni oda, ahol játszódik, és meg szeretném ismerni azokat a helyszíneket, amiken a szereplők végigmentek. Már az előző Jenna Evans Welch regénynél (Love & Gelato - Firenzei nyár) is azt éreztem, hogy "igen, Firenzébe akarok utazni!", de most ezek az írországi kalandok még jobban megdobogtatták a szívem. Persze Olaszország is megér néhány misét, de én eléggé lelkesedem a szigetvilágért, és nagy álmom, hogy végigbarangoljam Írországot, Skóciát, és persze Anglia összes vidékét.

forrás: https://www.goodreads.com/review/show/2356460678


Meglepődtem egyébként az olvasás közben, mert Jenna Evans Welch regénye amennyire rövidke volt, annyira a szívemhez nőtt közben. Főleg azért, mert a könyv egy vicces narrációval indul, ami egy részlet a "Szerelmi csalódás ért? Utazz Írországba! avagy rendhagyó útikalauz a Smaragd-szigethez" című könyvből származik. Így a Szerencsés szerelem könyv a könyvben és ez nagyon jó megoldás volt az írónőtől. Ez az útikalauz egy nagyon vicces kis leírás, ami Írország minden nevezetességéről szót ejt, és persze a szívfájdalom ellen is hatásos tanácsokat, és gyakorlatokat ad. És hát szívfajdalom van a könyvben, főleg Addie esetében, aki úgy érkezett Írországba, hogy a szívét összetörték és nem is akárhogyan. Ő akad rá erre az útikönyvre a hotelban, ahol laknak a családjával.

Egy jó barát olyan, mint a négylevelű lóhere. Nehéz rábukkani, és szerencsés, aki birtokhatja. 

Bevallom, hogy az elején idegesített Addie, a főszereplő lány, és a családja, főleg a lány bátyja Ian, mert állandóan marták egymást, és sosem volt egy békés percük sem együtt. Pedig régen a két testvér imádta egymást, sok időt töltöttek együtt, nem voltak titkaik egymás előtt, de aztán történt valami... Ez pedig felborította a kettejük szövetségét, és falakat vont köréjük. Sőt! Ez az egész helyzet testi erőszakhoz is vezet, igaz ez nem annyira brutális, mint ahogy hangzik. Bár azért Addie behúz Iannak, mindez Írország egy híres látványosságánál történik egy esküvőn. Addie és Ian egy domboldalról bucskázik le a verekedésük közben, miközben turisták fényképezik őket, és persze a násznép is szájtátva bámulja őket. :)

A könyv az útikalauz vicces narrációval indul, aztán megismerhetjük Addie egész családját. Édesanyját, három bátyját, és persze a lányt is, aki nincs könnyű helyzetben, mert édesanyja kiadja az ukázt. Iannel kell elutazni Firenzébe Addie legjobb barátnőjéhez, és persze ki kell békülniük a verekedésük után, vagy mindkettejük számára ugrott a suli focicsapatában való részvétel. Addie élete a sport, Ian is így van ezzel, úgyhogy mindent meg kell tenniük ezért. Persze nincs is ennél nehezebb. Mert Iannak nincs szándékában elutazni, Addie pedig nagyon vágyik Lina barátnőjéhez, de külön nem lehetnek, mert kompromisszumot kötettek anyjukkal, hogy kibékülnek és együtt mennek Olaszországba. Persze a firenzei utazás fuccsba megy, így a lánynak Iannel kell tartani a különleges kis túráján, amit titokban szervezett le egy Rowan nevű ír fiúval. Iannek van ugyanis Addie előtt ismeretlen oldala. A fiú zenei blogot vezet és rajong egy ír bandáért, akikről mindent meg szeretne tudni. Ezért Rowannel, (akivel egy rajongói cseten akadt össze) elhatározzák hogy végigjárják a banda híres helyszíneit. Persze arra nem számítottak, hogy Addie potyautas lesz. Így hárman vágnak bele a roadtripbe, ami elképesztően szép ír vidékekre vezet minket is közben. Mindezt egy ősrégi szétesőben lévő autóval teszik meg, miközben néha orkán erejű szél tombol, néha szakad az eső, vagy éppen traktorok akadályozzák őket. És persze ott van a kihívás, hogy elkerüljék az Írországban maradt násznépet, rokonokat, és Addie édesanyját és másik két bátyót, akik szintén a nyakukba vették Írországot.

A csodás ír helyszínek


A könyv nagy erőssége, hogy az írónő úgy tudja leírni a tájakat, hogy szinte magunk elé képzelhetjük a zöldellő Moher-sziklát, Dublin pezsgő éjszaki életét, Poulnabrone egyedi szikláját, Slea Head kilátását, Cashel várát, Kisale kikötőjét, Burren szikláit, vagy a Killernay-tavakat, sőt még egy mágikus tündérek által "lakott" vidékre is eljutunk. Ian és Rowen egy kis listát szeretne végigjárni kedvenc együttesük nyomában, aminek végén a híres Electric Picnic várja őket. Ez egy fesztivál és természetes a banda is fellép akiért rajonganak. Azt nem árulom el, hogy eljutnak-e ide és mi minden történik az utazásuk közben, de volt itt azért néhány izgalom, úgyhogy lehetett drukkolni serényen :)

Dublin pokolian csábító hely

A fejezetek előtti útikönyv minden helyszínhez köt egy-egy történetet, ami vicces, és persze segít abban, hogy az összetört szívek meggyógyuljanak, de egyben jó útileírást is ad, hogy merre haladjunk, mit nézzünk meg. Szóval a Szerencsés szerelem simán felfogható egy útikönyvnek is, mert a főszereplők által bejárt tájakat és helyeket mi is követhetjük. Írország látnivalói mellett nyilván a hangsúly a két testvér kapcsolatának alakulásán van, de Rowen és problémát is megismerhetjük. Az ő élete sem egyszerű, neki is fáj a szíve, de nem egy szakítástól, hanem mástól. Szóval ő és Addie együtt próbálják végigjárni az útmutató helyszíneit, és jobbá tenni az érzéseiket. Persze, ahogy haladnak helyszínről-helyszínre egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy kiderüljön, hogy mi okozza a feszültséget Ian és Addie között és Rowan titkára is fény derül, és még annyira mindenre. Megéri kitartani a könyv végéig, mert a csodás ír utazás mellett, három ember belső utazásába is beleláthatunk.




Értékelés: 5/5 


Nem tudok belekötni a Szerencsés szerelem című könyvbe és nem is akarok. A kezdeti hisztik is árnyaltabbá váltak a könyv vége felé közeledve, de ezekről nyilván nem írhatok, mert spoilernek minősülnek. A Love & Luck egy szórakoztató roadtrip könyv 3 tinivel, akik különböző sérelmeket és szívfájdalamakat cipelnek, de az utazás végére belátják a hibáikat, és elindulnak a változás útján. Ez így nagyon spirtuálisnak hangzott, és van is egy kicsi ilyen vonulata is a könyvnek, hiszen a tanácsadó narrátorunk az útikalauzával tényleg segít a szívfájdalommal élőknek. Persze a gyakorlatok nem bonyolultak, egy-egy helyszínre kell elutazni és ott például a szélbe kiálltani a bajunkat, vagy felírni egy papírlapra a vágyainkat és megúsztatni a tengerben.

A könyvben lévő könyv narrátora imádnivaló volt, bírtam a csipkelődő stílusát, és szinte hallottam magam előtt a "Csibefalatkám hát tudom hogy fáj a szíved, de én most tényleg segítek neked, még akkor is ha nem hiszed el, hogy ez segíthet." szövegeit. Minden fejezet előtt vártam ezeket a részeket, mert amellett, hogy némi lelkifröccsöt adott Addie-nek, közben baromi jól leírta Írország nevezetességeit és kedvet csinált az utazáshoz.



Sokszor nevettem olvasás közben, és persze igyekeztem magam odaképzelni a szeles, de a zöld 50 (vagy inkább 83?) árnyalatában pompázó ír dombokra, és sziklaszirtekre. Annyira jó lett volna olvasás közben odateleportálni és végigjárni az összes helyszínt, megnézni és megszámolni az összes zöld színt.

Kedves, szívmelengető regény a Szerencsés szerelem, amiben szó van a család fontosságával, a testvéri kötelékről, a cyberbullingről, és persze a barátságról és a szerelemről. Hiába tinik a főszereplők, sokkal többet tanítanak ők ezekről, mint azt elsőre gondolnánk. Szeressétek ti is a Love&Luckot mert magával ragadó utazás ez a könyv Írország csodás tájain. Vigyázat, olvasás közben repülőjegyeket nézegettek majd a Smaragd-szigetekre. Én szóltam!


Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.

Nyereményjáték


Ezúttal egy vicces játékra invitálunk! Mi jut eszedbe Írországról? Nekünk a lóherék! És mi jön rögtön szembe a Love & Luck borítóján? Naná, hogy lóhere! A mostani játékunk így lóherés lesz. Minden állomáson elrejtettünk lóherés képeket, méghozzá linkekkel, egy-egy szóra vagy mondatrészre linkelve. A feladat egyszerű: találd meg az összes elrejtett lóherét minden állomáson, majd írd be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, összesen hányat találtál az állomásokon, majd pedig a legvégén, hogy az egész blogturné alatt hány lóherét gyűjtöttél be.

Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek: 


01.04 - Zakkant olvas
01.06 - Deszy könyvajánlója
01.08 - Kelly & Lupi olvas
01.10 - Könyvvilág

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe