Így készül a 21. Század Kiadó a Könyvhétre és az őszre

1:03:00 PM


Hétfőn a Mozsár kávézóban jártam a 21. Század Kiadó könyvheti és őszi újdonságainak bemutatóján. Instagramon már beszámoltam az eseményről néhány sztoriban, de a blogon is muszáj megemlékeznem az eseményről, mert szuper dolgokkal készül a kiadó az éppen zajló Könyvhétre és az őszi-téli szezonra is. Lássuk mik érkeznek, és miket lehet már kapni a standon.
Tavaly is részt vettem a 21. Század Kiadó sajtótájékoztatóján, ami idén is megrendezésre került és a találó könyvshow nevet kapta. A kiadó vezetője Bárdos András köszöntötte az egybe gyűlt újságírókat, bloggereket, PR és sajtós munkatársakat és meghívottakat. András vitaindítónak érdekes tényeket osztott meg az olvasásról, a fiatalokról, és beszélt az e-könyvek megtorpanásáról és arról, hogy az irodalom bizony soha nem megy ki a divatból.



Elsőként a nemrég díjat nyert Pék Zoltán érkezett a színpadra, akivel András arról beszélgetett, hogy milyen érzés volt Paul Auster könyvet fordítani. A 21. Század Kiadó ugyanis átvette az író könyveinek kiadását, és a Könyvhétre már meg is jelent a New Yorki trilógia és a Brooklyni balgaságok a szerzőtől, de Pék Zoltán dolgozik az új köteteken is úgyhogy hamarosan újabb Auster kötet érkezik. Jó hír a szépirodalom rajongóknak, hogy az Updike köteteket kiadásának jogai is átkerültek a 21. Század Kiadóhoz, úgyhogy érkeznek szépen sorban ezek a klasszikusok is.



Bárdos András mesélt arról, hogy sokan mennyire nem hittek abban, hogy szépirodalmat kiadni a mai könyves trendben nyereséges lesz. A Kiadó rácáfolt erre, mert a KULT könyvek sorozat (itt írtam az első négy könyvről) hatalmas siker lett, így nem kérdés, hogy újabbak is érkeznek.

Az első magyar cím már meg is van, ez Gabriel Tallent Drága kis szívem című könyve, ami októberben érkezik, de ősszel várható magyarul a Jesmny Ward Sing, Unburied, Sing c. könyve, Imogen Hermes Gowar The Mermaid and Mrs Hancock regénye és Az essexi kígyó után jön Sarah Perry Melmoth című regénye is magyarra fordítva. Wow! Illusztris társaság, nagyon érdekel mindegyik történet.

András az eseményen beszélgetett a Dévényi Annáról szóló könyv írónőjével Hermann Irénnel is, és a P.D.James könyvek fordítójával is. Egyébként azt tudtátok, hogy Klasszikus Krimik címmel új sorozatba kezdett a Kiadó? Ennek első előfutárai azok a P.D.James könyvek, amik új borítóval már kaphatóak.

Az őszi KULT könyvek 


Ezután szóba kerültek a Könyvhét igazi nagyágyúi, azaz Bill Clinton és James Patterson letehetetlen regénye Az elnök eltűnt és Jordan B Peterson 12 szabály az élethez című szókimondó könyve is. Egy-egy videóban hallgathattuk meg a szerzőket, ahogy a könyveikről meséltek.

Bárdos András beszélgetett Kordos Szabolccsal is, aki idén karácsonyra a budapesti éjszakák elit rétegének szórakozásáról ír. A könyvnek egyelőre még csak munka címe van (Budapest by night) de a többi Hungary kötetet ismerve ebben is lesznek megdöbbentő részek.



Zárásként a Könyvhétre érkező Tóth Gábor Ákos Mediterrán sorozatának újabb kötetéről a Végtelen nyárról (imádom ez a borítót is, csodás) beszélt maga a szerző egy videóban, majd állófogadás volt finom szendvicsekkel, pezsgővel, üdítővel és sütikkel. Megismerkedtem néhány bloggerrel is végre személyesen, és jót dumáltunk falatozás közben, távozáskor pedig az ajándékszatyorban lapult Az elnök eltűnt és a New York trilógia.

A 21. Század Kiadó a Könyvhéten is megtalálható, felismeritek a standot arról a szuper kerékpárról, amiről már az NLCafén megjelent Könyvheti beszámoló cikkemben írtam. Itt három darab könyvet szerezhetsz be 2018 forintért.

Az összes újdonság ott várja a standon a vásárlókat, ráadásul 2 könyv mellé jár egy csodás vászontáska is ajándékba. 




Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe