Janet Evanovich - Lee Goldberg - A nagy meló

9:32:00 PM


Újra akcióban a kedvenc sármos svindlerünk és FBI okos és talpraesett nyomozó nője! Nick és Kate egymásra van utalva egy új akció miatt, ám ahhoz, hogy egymást segítsék nem csak az évszázad átverését is végre kell hajtaniuk, hanem el kell bánniuk egy maroknyi rossz fiúval, egy szadista testőrrel is, egy kegyetlen drogbáróval, miközben házaspárt játszanak. Nem egyszerű igaz? Szerencsére Fox és O’Hare mindig megoldja a rá bízott feladatot, miközben szikrázik köztük a levegő.

A Blogturné Klub 4 bloggere nyomon követi az izgalmas akciót, ami most sem egyszerű. Ám ha figyelsz a nyomokra, és nem hagyod magad átverni, akkor a turné végén te is megnyerheted A nagy meló egyik példányát.


Janet Evanovich - Lee Goldberg - A nagy melóA

Eredeti cím

The Job

Oldalszám

300

Fordító

Komáromy Zsófia

Sorozat

Fox és O'Hare 3.

Fülszöveg

"Egy elragadó szélhámos, és egy elkötelezett FBI-ügynök, akik az őrületbe kergetik egymást… újra!  
Az FBI csupán egy dolgot kért, amikor titokban összepárosították a titkos ügynök Kate O’Hare-t Nicolas Foxszal – kapják el a világ legveszélyesebb és legérinthetetlenebb bűnözőit. Most a sor egy globális drogcsempész-birodalom brutális vezetőjén van a sor. Hogy hogyan néz ki, hol van vagy hogyan lehet megtalálni, azt még az FBI sem tudja, de Nick Foxnak van pár trükk a zsebében, így hát megindul az újabb nyomozás, amely Nashville utcáiról elvezeti őket Lisszabon sikátoraiba, Isztambul tetejére és még a Temze közepére is."


Nick Fox és Kate O'Hare újra akcióban

❌azoknak, akik nem olvasták az első két részt azoknak akadhat némi spoiler szóval vigyázat! 

Bevallom én nagyon vártam már ennek a történet a következő részét, mert imádok erről a párosról olvasni. Adva van egy igazi nagypályás és szemtelen svindler, és egy okos FBI nyomozónő, akik között szikrázik a levegő, és akik annyira viccesen oltják egymást, hogy nem lehet kuncogás nélkül olvasni a regényt. Persze a közös munka is jól megy Katenek és Nicknek, úgyhogy A nagy zsákmány és A nagy hajsza után alig vártam, hogy A nagy melóba vessem magam. Még elég élénken élt bennem az előző rész izgalmai (főleg a repülős rész!), így alig vártam, hogy újra körbejártam a világot főhőseinkkel.

Szeretem ebben a sorozatban, hogy mindig valami izgalmas országot ismerhetünk meg, ahol persze a műkincsek és a múzeumok vannak előtérben, de azért közben olvashatunk az országról, az ott élő emberekről, a környékről és némi történelem leckét is kapunk. Az előző történetben Shanghaj után most Európában nyomozhatunk, és jönnek a kirakós apró részletei. Sorra tűnnek el ugyanis a műtárgyak olyan múzeumokból, ahol előzőleg Nick már járt, vagy hozzá köthető. A rablásokkal a férfit gyanúsítják, több kamera is rögzítette, hogy egy Nicknek kinéző alak besétál egy múzeumba és elvisz egy Vermeer festményt. Ez a vakmerő pofátlanság a férfira vall, akit a világ legkeresettebb emberekért tartanak számon. Igazi hajtóvadászat megy már ellene, de a világ nem tudja, hogy az FBI, azaz Kate és a főnöke összedolgoznak Nickkel, aki értékes információk szolgáltat ki nekik olyan emberekről, akiket nehéz elérni, de kellőképpen veszélyesek.

Az FBI ugyanis megállapodott a férfival, aki segít nekik abban, hogy elkapjanak egy körözött drogbárót, akiről azt sem tudják, hogy hogyan néz ki. Nick azonban ismeri a módot arra, hogy magához csalogassa a bűnözőt és ehhez csak egy eltűnt roncs hajó kell, és persze némi trükk. A szemfényvesztés nagymestere Nick Fox ezúttal is brillírozik, és ez az amit nagyon bírok benne. Hogy teljesen másként gondolkozik, mint a legtöbb ember. Olyan elképesztő átveréseket agyal ki, hogy azt élvezet olvasni. Mindezt közben úgy teszi, hogy Kate is segít neki, meg persze közben megpróbálja "elkapni" is, hiszen ez a dolga ügynökként.

Marbella, azaz a Dél-Spanyol tengerpart

A TEAM újra összeáll


Az előző részben nagyon szerettem, hogy Nick megszervezett egy külön csapatot, akik segítettek neki az átverésben. Ez a csapat a mostani részben megint üzemel, így újra itt van minden nagy járműre rágerjedő 45-ös szőke bige, a lúzer színész, aki 100%-osan egybe olvad bármilyen szereppel, és újra itt van a mérnök/építész családapa, aki bármit megépít, csak az ne lombház legyen. Óh, és persze Kate nyugdíjazott apukája is megjelenik, aki szintén nagyon sok havert ismer, hiszen ő is különleges küldetéseket végzett a hadseregnél, így természetes, hogy lánya mellett van ebben a cseppet sem veszélytelen feladatban.

A drogbáró ugyanis veszélyes, nem is ő maga, hanem a szadista testőre, aki szeret embereket kínozni és aki nem hagy maga után szemtanúkat. Bár a sokszor vicces történetben bőven van erőszak, és veszélyes helyzet, mégis annyira arányban van az egész, hogy szórakoztató, és egyben izgalmas is minden oldal. Például sok helyen szó esik Kate kiképzéséről, melyre főként apja tanította, így a nő képes akár egy serpenyővel embert ölni, de egy kicsattintható viperát is bevet néhány rosszarcú ellen egy sikátorban. Persze Nick is meg tudja védeni magát, a helyes arc és a fifikás gondolkodásmód mögött egy erős fickó áll. Főleg ha menekülni kell Isztambulban egy szállodai szobából kiugorva tetőkön át.

Egyébként Nickbe bevallom egy kicsit újra és újra beleszeretek, és ezzel azt hiszem nem vagyok egyedül.... :) Többet nem is mondok!

Értékelés: 5/4.5 


Aki szerette az első két részt, az nyugodtan olvassa el A melót, mert a szerzőpárossa hozza a kötelezőt. Szórakoztató és egyben izgalmas volt újra országokon átívelő kalandot végigkövetni. Szinte faltam a lapokat, mert szerettem volna a végére járni, hogy sikerül-e vajon Katenek és Nicknek az akciót végrehajtani. A megérzéseim pedig működtek a könyv végéig, így bár nem volt sok meglepetés, de ez nem is erről szól. Evanovich és Goldberg könyvsorozata nekem a nettó szórakoztatás kategóriába esnek, és hiába van benne egy is nyomozás, inkább kaland és akcióregény a Fox és O'Hare sorozat.

A nagy meló ismét a kép főszereplőt hivatott közelebb hozni egymáshoz, és persze egy kicsit elkalandozni Európán belül. A főszerep most ezúttal Dél-Spanyolországra esett, és Marbella csodás vidékein keresgélhetünk kincset, de Isztanbul és Orléans is szerepet kap Köln mellett. A csúszpont Londonban következik be, így bőven van lehetőségünk képzeletben utazni, ráadásul a szerzők szuper leírásokat adnak a városokról, úgyhogy tényleg olyan, mintha mi is ott lennénk a szereplőkkel.

Nick még mindig egy elbűvölő szemtelen rosszfiú, Kate pedig belevaló csaj, aki nem mond nemet a finom csokiknak, és magasról tesz arra, hogy ez kinek tetszik és kinek nem. Kate kicsit hasonlít rám, és igazán drukkolok neki a következő részekben. A páros kapcsolata azért megél egy-két mini fordulópontot ebben a regényben is, és ez jó tesz nekik. De még mindig kevés a kettejükről szóló rész, és ezt hiányoltam a könyvből. Több közös jelenetet igényelnék, és több érzelmet, vagy szexet, vagy bármit, ami előrevinné a kettejük kapcsolatát. Pont ezért nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog folytatóni a Fox és O'Hare sorozat, az már biztos, hogy én megrögzött tagja leszek az olvasói bázisnak.


Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet most 30%-os kedvezménnyel.

Nyereményjáték


A nagy meló című kötetben sok hihetetlen és egyben zseniális műkincs rablás történik, aminek Nick Foxhoz van köze. A férfi nem csak a világ legőrzöttebb múzeumába tud bejutni feltűnés nélkül, még a fricskát sem hagyja ki az akciói végén. Most a te feladatod az lesz, hogy egy fotóról és a rendőrségi beszámolók alapján felismerd a turnéban résztvevő blogokon az ellopott festményeket. Indulhat a vadászat? Lássuk mennyire vagy műértő!

Mit loptak el?

Hogyan és mikor?
1990. március 18-án Szent Patrick napján két rendőrnek öltözött rabló jelent meg a bostoni Isabella Stewart Gardner Múzeumban, és azt állítottak, hogy hívásra szálltak ki, megkötözték a két biztonsági őrt és elvittek tizenhárom műtárgyat, többet között ezt a híres festményt is elvitték. A mai napig nem tudják, hol van.


A megfejtést írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre jelentkezni a megküldött e-mailre. Ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!

a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek


12.11. Zakkant olvas
12.12. Book Heaven
12.13. Dreamworld 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe