Janet Evanovich - Lee Goldberg - A nagy zsákmány

11:58:00 PM



Janet Evanovich-ot nem kell bemutatni a magyar könyvmolyoknak, mert az írónő Szingli fejvadász sorozata sokak rekeszizmát megmozgatta évekkel ezelőtt. Evanovich stílusa maradt, ám egy szerzővel kiegészülve egy ütős sorozat első darabjával tör a könyves sikerlisták csúcsára. Lee Goldberg neve külföldön összekapcsolódott az igényes krimikkel, itthon a Monk sorozat által írt könyvekből hallhattunk már róla. E kettős most a Maxim Kiadónál A nagy zsákmány című könnyel kápráztatja el a pikáns poénokra, pörgős akcióra és az ütős nyomozó párosokra specializálódott olvasókat.

Október 13-án kiderül, hogy Kate O'Hare, az FBI nagyszájú és bátor különleges ügynöke és a svindlijeiről ismert jóképű bűnőző, Nick Fox hogyan tud együttműködni egy olyan ügyben, aminek szálai izgalmas és egzotikus helyszínekre vezeti párosunkat. Tarts velünk ezen a blogturnén és ismerd meg ezt a lehengerlő és ütős párost, akik semmitől sem riadnak vissza. Ha te is bátor vagy, és jól vágy az eszed, akkor most esélyed van megnyerni a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab A nagy zsákmány című könyvet. Nyomozásra fel! 



Janet Evanovich - Lee Goldberg - A nagy zsákmány 
Oldalszám: 308
ISBN: 9789632615271
Megjelenés időpontja: 2014. október 13.
Előrendelés 30%-os kedvezménnyel itt! 

Fülszöveg:
Kate O'Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O'Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O'Hare különleges ügynök társaként. A Fox és O'Hare sorozat első kötete


Még így gyorsan az elején szögezzük le, hogy imádom Janet Evanovich-t. Olvastam tőle a Szingli fejvadász magyarul megjelent részeit és eszméletlenül jól szórakoztam. Evanovich-nak megvan az a tehetsége, hogy főszereplőit olyan humorral ruházza fel, hogy miközben olvasod a regényeit, nem bírod ki röhögést nélkül. Reméltem, hogy Lee Goldberg-gel együtt valami olyat alkotnak, ami amellett, hogy remekül elszórakoztat és megnevetett ez mellé még kellőképpen izgalmas is lesz. Láss csodát! Tényleg így lett!

A nagy zsákmány női főszereplője Kate O'Hare FBI ügynök, aki igazi belevaló csaj. Kedvenc kiegészítője Glock pisztolya és a fejében csak egy valami jár. Elkapni Nick Foxot. A férfi, aki hatalmas svindler hírében áll és Kate már régóta a nyomára szeretne akadni, hogy a nyakába varrja azt a sok ellopott tárgyat és átverést. Nick "hobbija" ugyanis az, hogy gazdag emberek pénzét, műtárgyait, ékszereit nyúlja le. Kate pár éve majdnem elkapta Fox-ot (micsoda beszélő név. Fox rókát, vagy ravasz embert is jelent angolul), de a férfi kicsusszant a kezéből, de előtte még Kate számlája rendelt egy csokor rózsát, egy pezsgőt a nő szállodai szobájába, és kifosztotta a minibárját. Egyszóval Nick amellett, hogy pofátlanul meglóg, még pimaszul Kate orra alá is dörgöli az egészet.

Ettől eltekintve, hogy Nick igazi rosszfiú és bűntettek lajstroma áll a háta mögött, a férfi nagyon jóképű, veszélyesen szexis és természetesen vonzódik Kate-hez. Ahogy Kate is hozzá. Imádtam a kettőjük közös jeleneteit, mert szikrázott köztük a levegő, és folyamatosan zrikálták egymást. De hogy kerül Kate és Nick közös ügybe? Hát itt kezdődnek a bonyodalmak, és a kettős ügynökök szerepköre. Lee Goldberg valószínűleg jól ért ahhoz, szövevényes bűnügyi hálózatokat és az ügynökségek munkáinak terjedelmét szépen kiterjessze. Kate bár elkapja Nick-ket belekeveredik egy belsős szövetségi kivizsgálásba, mert kicsit erőszakosan kapta el Fox-ot. A nyomozónő belehajtott egy kis busszal, de ezt csak azért kapta a férfi, mert már többször megszökött előle. És mert hencegett ezzel. És meg mert mindig úgy vigyorog, mintha tudná, hogy szaporábban dobog a nő szíve, amikor ránéz.

Kate azonban nem sokáig örülhet a sikerének, Nick ugyanis átszállítás közben meglóg az ítélet hirdetés előtt, így végre újabb ürügyet kap, hogy a férfi nyomába eredjen. Végeláthatatlan hajsza kezdődik, amiben Kate az apjára támaszkodhat, aki egy szemöldökcsipesszel 16 különböző módon tud megölni egy ember. Igen, Jake hasonló James Bondhoz, bár már nyugalmazott, azért még ismer néhány embert, hogy segítsen lányának eljutni Nick nyomába.

- Elkaphatsz egy csomó rosszfiút, akik eddig csak kihasználták a rendszert. 
- De egy bűnözővel kell társulnom. 
- Az a pilóta is bűnöző volt, aki eljuttatott Athoszra, mégse láttam rajtad, hogy ez zavarna. Néha az embernek pontosan egy bűnözőre van szüksége, hogy elintézze a melót. 


Jake tehát segít Kate-nak, ám ezzel a tettével sajnos csak azt éri el, hogy bedobja a lányát egy olyan szituációba, aminek a vége az lesz, hogy Kate-nek meg kell tanulnia Nick-kel együtt működni. Az FBI ugyanis Nicket kéri fel, hogy segítsen elkapni egy hatalmas sikkasztási botrányba keveredett és eltűnt befektetési bankárt Derek Griffint, aki egy szigeten bujkál. Nick kitalálja a világ legbonyolultabb és legjobban kivitelezett bűntényét (bár inkább svindlinek hívnám) és Griffin nyomába ered. Társa Kate lesz, akivel egy görög szigetről (Athosz) először Berlinbe utazik, majd vissza Amerikába, hogy összeszedje az új csapatát. Egy sminkmester, egy repülőgéptolvaj, egy játszóházépítő és egy színész alkotja Nick zseniális tervének részt és ezzel kezdetét is veszi az egzotikus utazás és a nagy zsákmány után.

Janet és Lee egy jó kis csavaros és az utolsó oldalig izgalmas regényt raktak össze. Miközben helyszínekről helyszínekre utazhattam Kate-tel és Nick-kel, közben szépen kibontakozott a csapat, aztán pedig beindultak az események Indonéziában, ahol Griffint is megismerhetjük.

Szerencsére az írók megmaradtak a könnyedebb krimi (csak semmi könyörtelen csúnya gyilkosság) és a szórakoztató nyomozás mellett, de ide valahogy nem is hiányzott az öldöklés. A karakterek úgyis voltak annyira erősek, hogy elvigyék a hátukon az egészet. Kate és Nick kapcsolatán eszméletlenül jól szórakoztam, a nyomozás és svindlik trükkjei végig izgalmasak voltak, az utolsó percig izgultam, hogy mi lesz a szereplők sora. Vajon Nick átvágja Kate-t, vagy a végére tényleg fontossá válik neki a nő és feladja előző életét? Nem nyírják ki egymást miközben együtt kell dolgozniuk? Ezekre a kérdésekre mind választ kapunk a végén, ahol jó kis meglepetések érhetnek mindenkit.

Egy kicsit én is szerettem volna Kate helyében lenni és Nick-kel utazni a tengerpartra, miközben teljesítjük a küldetést, amire az FBI is felhatalmazott minket. Azt hiszem Evanovich újabb olyan párost teremtett Stephanie Plum és Joe Morelli után, akiket imádni lehet.


Értékelés: 5/4.5

Végig izgalommal olvastam és végig nagyon jól szórakoztam A nagy zsákmányon. Nem tudom, hogy mennyit tett hozzá Goldberg (valahogy nem tudtam elkülöníteni őt ebben a történetben), de én inkább egy Evanovich regényt tarthattam a kezemben, ami nálam egyenlő a garantált szórakozással. Leginkább csak azt bántam, hogy hamar vége lett a könyvnek. Úgy olvastam volna még!!!!

Katet nagyon bírtam, a humora fanyar volt, és tisztában volt magával és tudásával. Nickbe egy kicsit én is belezúgtam, hiába volt pofátlan, de emellett eszméletlen szexis és kihívó is. Nem csodálom, hogy Kate is oda volt érte, még akkor is ha a legfőbb vágya volt börtönbe csukni őt. Ez a macska-egér harc végigvonul az egész könyvön, a szereplők néha közel kerülnek egymáshoz, néha egymás fejéhez vágják a sérelmeket (főként Kate).

A mellékszereplők (Nick svindler csapata + Kate apja, akik a küldetésekben segítenek a párosnak) mind szépen kidolgozott háttérrel rendelkeznek és mindegyiküknek megvolt a miértje a regényben. Amellett, hogy mindegyiküknek volt egy-egy stiklije, mindegyikük nagyon emberi volt. Kíváncsi leszek, hogy merre sodorja majd a következő részbe a sors ezt a belevaló párost és merre bukkannak fel a mellékszereplők.

Szóval olvassátok és szeressétek A nagy zsákmány sorozatot, mert biztos, hogy titeket is jól fog szórakoztatni, és egy kicsit ti is szeretnétek majd titkos ügynökké válni. A csajok imádni fogják Nick Fox-ot, a fiúk pedig a nyomozós részekért, és a szép kis műszaki leírásokért (luxus autók, hajók, repülők, üldözéses jelenetek, robbantások) lesznek oda.

Engem nagyon érdekel majd, hogy a páros további kalandjai, hogy folytatódnak, szóval a folytatások nálam garantált beszerzések. Mert Fox és O'Haare együtt nagyon ütős, izgalmas, és vicces páros. Jó volt végre újra ilyenről olvasni, úgy hiányzott ez már nekem, mint egy falat kenyér.


 Rendeld elő A nagy zsákmányt 30%-os kedvezménnyel itt!

 Olvass bele itt a regénybe!


Blogturné extra: Gasztrotúra A nagy zsákmányban

Janet Evanovich főszereplői legtöbbször olyan nők, akik imádnak enni. És nem csak ők, hanem a sorozat többi szereplője sem veti meg a finom, vagy éppen jellegzetes esetleg zsírban tocsogó kajákat. Kate O'Hare FBI ügynök rengeteg zsíros és gyors kaját töm magába, hiszen állandóan rohangászik Nick Fox után, így nem marad ideje rendesen főzni. Kate minden megteszik ami junkfood: Wendys zacskók hevernek az asztalán, chipset nassol, pizzát, burritot, hamburgert, sajtos szalonnás melegszendvicset töm magába. Mindezt csokis turmixszal öblíti le. Igazi kalóriabomba, bár ez nem túlzottan egészséges (ezt Kate is tudja), de nem tud lemondani ezekről az élvezetekről. Egyszóval junkfood függő. Szimpatizáltam vele ezért nem kicsit, régen én is ilyen kajákért voltam oda, aztán rájöttem, hogy ez nem tartható állapot sokáig :)




Édesapjával Jake-kal is tartanak KFC-s vödrös csirkés délután sörrel, és együtt egy hotel svédasztalos menüjét is kipróbálják, ahol sült panírozott olajas cuccok, tócsnival rakott tálca, írós pogács, sült garnéla, folyós puliszka, rántott okra, brokolis rakott tészta is választható. Természetesen Kate mindenből választ :)


Nick Fox igazi gurmé az étkezést illetően, ezt legtöbbször Kate orra alá is dörgöli. A férfi, amikor franciaországi birtokán jár minőségi bort iszik, bifszteket eszik, friss zöldségekkel és drága sajtokat vásárol emellé. Kate és Nick egy görögországi szigeten is járnak (hogy miért, ez majd kiderül a könyvben!) itt cipurot isznak (másnéven ouzo - erős görög rövidital) és remetelevest esznek, amit maga Nick főz lencséből, és kenyérrel, sózott hallal és vörösborral fogyasztanak el.

Mousse au Chocolat Törtchen


A berlini jelenet a gasztrotúránk csúcspontja ahol különleges csokoládék (Fassbender & Rausch cukrászdában) között válogathat Kate. A nő úgy érzi magát mint a mennyországban. Mokka-Creme Sinfonie csoki hangjegyekkel, alattuk mokkakrém, párizsi krém, keksz rétegek. Mousse au Chocolat Törtchen csokihabbal töltött bársonyos étcsokoládé kupola aranyfóliával díszítve.


Szingapúrban privát szakács szabadtéri konyhában indozéz fogásokat tálal fel a szereplőknek. Szerepel itt mogyorómártásos zöldség, ecetben és disznóvérben főtt sertéshús, nasi campur = főtt rizses zöldség pörkölt dióval, grillezett tonhallal, kókusztejjel, sült tofuval, currys csirke, fűszerek, reszelt kókusz, és jó sok sambal (indiai ketchup)

Ok, ha eddig nem voltatok éhesen, akkor most már csorog a nyálatok :)


Nyereményjáték:

A nagy zsákmányban több olyan svindliről is olvashatunk, ahol Nick Fox értékes műkincseket lovasít meg elképesztő technikával. Amíg Fox a regényben teszi mindezt, addig a valóságban léteztek/léteznek olyan tolvajok, akik felbecsülhetetlen kincseket loptak már el különböző múzeumoktól, magángyűjtőktől vagy tulajdonosoktól.

A te feladatod az lesz, hogy segítsd az FBI-t abban, hogy a hiányzó részleteket kitöltöd a nyomozási aktában. Segítségül az aktában találsz egy-két infót az eltűnt tárgyról, ám mindegyik aktából egy-egy fontos adat hiányzik. Ezeket írd be a Rafflecopter dobozba, így neked is esélyed lesz megnyerni a 3 db könyvet a Maxim Kiadótól. Nyomozásra fel!

a Rafflecopter giveaway




A nálam található ügy aktájának részletei:

FBI akta iktatási száma: 01234567-01
A festmény eltűnési ideje: 1990
Az ellopott tárgy értéke: 130 millió font (ez a legnagyobb értékű eltűnt festmény)

Eltűnés helye: egy bostoni múzeum
A festmény címe: __________________?
A festő neve: Vermeer

Az ügy állapota: még keresik a tetteseket, akik rendőrnek öltözve azt állították, hogy hívásra szálltak ki, majd megbilincselték és bezárták a két biztonsági őrt, és elvittek összesen tizenhárom műtárgyat, köztük ezt a festményt.


 

A turné további állomásai:

10.03. Zakkant olvas
10.05. Book Heaven
10.09. Insane Life
10.11. Kelly és Lupi olvas
10.13. Dreamworld
10.15. Nem harap a...blog


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe