Mi az a POKET zsebkönyv, és hol tudsz te is beszerezni egyet?

7:43:00 PM


Április 11-én (a költészet napján, József Attila születésnapján) indult hódító útjára a POKET zsebkönyvek, és május elejére a teljes készletük 90%-a elfogyott. Az automaták előtt sokszor sorba kell állni, és annyira keresettek lettek ezek a noteszra hajazó regények, hogy igazi hajsza megy egy-egy példányért. Én már vettem néhányat, úgyhogy gondoltam mesélek nektek erről a projektről.
A SZTALKER csoport (egyik tagja Vecsei H. Miklós színész és Grecsó Krisztián író) hozta létre ezt a kezdeményezést, aminek célja az olvasás népszerűsítése. Budapest több pontján elhelyezett automatákból (teljesen ugyanolyanok mint egy chips, vagy üdítőautomata) könyveket lehet vásárolni.

Az első széria május elsejéig tartott 5 fél könyv közül lehetett vásárolni, ha éppen nem volt kifosztva az automata. 

01. Szerb Antal - Utas és Holdvilág02. Esterházy Péter - “És mesélni kezdtem”03. Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk04. Csáth Géza - Egy elmebeteg nő naplója05. Krúdy Gyula - Ady Endre éjszakái


fotó: Facebook/POKETzsebkönyvek


Hol vannak a POKET automaták? 


A Déli Pu. kerengője felett a kiülős kocsma mellett van egy automata, a Jászai Mari tér melletti Vígszínház jegypénztárjában, a Móricz Zsigmond téren a Gomba oldalában, a Széll Kálmán téren a metrómegállóban fent, a Stadionoknál és a Trafónál található automata. Hamarosan jön még egy Madách térre (Örkény Színházhoz), és a Keletibe is terveznek egyet.

Mik vannak most az automatában? 

Most éppen semmi, de nyugi, 2 hét múlva újra indulnak a POKET automaták, az első 5 kötettel, és újakkal is.



Május elsejétől május 4-ig a POKET automatákban retró könyvek lapultak és nem vadiúj kiadványok, csak újszerűek, de ugyanúgy 990 forintos egységáron lehet elhozni őket. Volt mindenféle magyar szerző, de külföldieket is láttam (pl Jane Eyre).

Csináltam pár fotót elsején a Széll Kálmán téri automatáról, Volt Kosztolányi Dezső Nero, Balzactól a Huhogók, A párizsi Notre Dame, Jane Eyre, Egy magyar nábob és még sok más cím, bogarásszatok a képekre kattintva.



Mi várható még? 


Az új könyvekről és címekről még nincs infó, de most úgyis 2 hetes leállás van. Ígértek végre női szerzőt is, és lesznek kortárs és klasszikus művek is. Én már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mik érkeznek majd és remélem, hogy lehet majd még venni a régi 5 kiadásból is, mert nekem eddig csak kettő van meg (Pál utcai fiúk, Utas és holdvilág), de jó lenne még beszerezni néhányat. Olyan szépek nem?



Én egyébként jó ötletnek tartom az automatákat, főleg ha bővül a kínálat és tudják tartani az alacsony árat is. Nagyon igényesek a könyvek, bár elég kisbetűvel vannak nyomtatva, hogy tartsák a notesz méretet, de ez nem annyira hátrány. Van benne egy kis jelölő, amivel lehet jelölni, hogy hol tartasz, és elég masszív rajta az a gumipánt is.

Ár és fizetés 


A Trafó automata csak érintőkártyával használható, de a többivel működik a készpénzes (elfogad papírpénzt is, régi és új ezrest is még) fizetés. Minden könyv egységes 990 forintos áron vásárolható meg.

Neked melyik POKET van már meg? Jó ötletnek tartod a kezdeményezést? Kommentálj! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe