Samantha Young - Jamaica Lane

8:40:00 PM


Újabb könyvvel kápráztatja el a New Adult műfaj rajongóit Samantha Young. A kedvelt London Street és Dublin Street után most egy újabb szerelmi történet alakulásának drukkolhatunk, amiben a félénk Oliviát és a flörtölés nagymestéret Nate Sawyert ismerhetjük meg. A Blogturné Klub 8 bloggere mesél nektek a könyvről, és a turné végén nektek is lehetőségetek van megnyerni a 3 könyv példány egyikét. Tartsatok velünk és ismerjétek meg az új szerelmes párt, akiket nem lehet egy könnyen elfelejteni!

Samantha Young: Jamaica Lane

Eredeti cím

Before Jamaica Lane

Oldalszám

504

Fordító

Molnár Edit

Sorozat

Dublin Street 3.

Fülszöveg

A nagysikerű Dublin Street és London Road folytatása.

Barátkozó természete ellenére Olivia fájdalmasan bátortalan az ellenkező nemmel, még szólni sem meri a srácokhoz, akik bejönnek neki. De amikor Edinburgh-ba költözik, új életet kezdhet, és miután belezúg egy szexi egyetemistába, úgy dönt, ideje legyűrnie a félelmeit és megszerezni, amire vágyik.
Nate Sawyer igazi nagypályás, aki senki mellett nem hajlandó lehorgonyozni. A legjobb barátaihoz azonban a végletekig hűséges. Így amikor Olivia hozzá fordul a párkapcsolati nyűgjeivel, felajánlja, hogy bevezeti a lányt a flörtölés rejtelmeibe, és segít hogy szexuálisan is magabiztosabb legyen.
A csábítás trükkjeit bemutató baráti tanfolyam hamarosan elsöprően szenvedélyes románccá alakul. Nate múltja és elköteleződésre való alkalmatlansága azonban tönkreteszi a kapcsolatot, és Olivia egyedül marad. Vajon rájön Nate, hogy élete legnagyobb hibáját követte el, vagy örökre elveszíti a lányt?

A nagysikerű Dublin Street-sorozat újabb darabja, tele szenvedéllyel, erotikával és szerelemmel. Add át magad!

A New Adult és a mocskos szex párban jár?


Gyorsan szögezzük le az elején, hogy semmi bajom az erotikus műfajjal, mert ha jól meg van írva egy-egy szexjelenet azzal semmi gond nincs. Nőként is érdekes erről olvasni, és azt mondom, hogy kell is. Nem értem azokat az embereket, akik átlapozzák a szexjeleneteket, mondván ez nem érdekes. Dehogynem, kifejezetten leköti az embert, és nagyon is jellemzi az író tudását, hogy hogyan meséli el az erotikus részeket. Mert lehet ezt jól csinálni, és lehet ezt rosszul is. Nincs átmenet, vagy én nem taálkoztam még ilyennel. Ráadásul szerintem Samantha Young viszonlag jó ebben (A másik kedvencem Brittainy C. Cherry). Viszont sajnos kicsit  régen olvastam már az írónőtől könyvet (az előző Mélyvíz című könyve tavaly tavaszról rémlik) de mivel a London Street, és a Dublin Street című könyveivel elvoltam, így bevállaltam az újabb kötet. Azt hiszem a Young Adult műfajból kezdek egy kicsit kiszeretni, így magam miatt tettem egy próbát, hogy mi lesz a New Adult sorsa, és nem vizsgázott annyira rosszul. Bár lehet, hogy ez szimplán Samantha Young érdeme, de a Jamaica Lane lekötött. Pár nap alatt kiolvastam az egyébként egész vastag (500 oldalas könyvet). Érdekelt, hogy mi lesz Nate és Olivia sorsa, mert megkedveltem őket, mert jó karakterek voltak.

Óh és persze a kémia, mert hát hiába a jó karakterek, ha nincs köztük semmi kémia. Nem újdonság, ha azt mondom, hogy rengeteg szexjelenet van a könyvben, amiből néha már egy kicsit sok is volt, de nem zavartak annyira, mert jól voltak leírva, még akkor is, ha volt bennük egyfajta mocskosság. Nate, a férfi főhősünk szereti kimondani a dolgokat, és nem köntörfalaz. Szívesen elmondja a csajoknak, hogy mit tegyenek vele, vagy ő mit fog velük tenni. És persze, ha van egy ilyen nő, akinek ez tetszik, és akivel meg lehet tenni ezeket, akkor az adok-kapok oda vissza megy. De nincs is ezzel baj, sokkal jobban szeretem az olyan történeteket, ahol nem kell körbeírni a péniszt, és a vaginát csupa orvosi szóval. Ráadásul míg az előző történetekben sajnos volt sokszor, hogy bajom volt a szókinccsel (a fütykös szótól agymenésem lett a London Streetben), addig a Jamaica Lane erőssége a kellő helyeken beiktatott szexjelenetek voltak, és azok leírásai. Meg persze maguk a karakterek és a szerelmi történet.


A gyíkok egymásra találnak


Adva van Olivia, aki egy icsit visszahúzódó informatikus könyvtáros, és ott van nekünk Nate, aki filmes-teches újságíró, és egy igazi csajozógép. Olivia néhány éve csatlakozott be a bandába, amikor Angliába költözött, mert édesapja megtudta, hogy van itt másik lánya, vagy valami hasonló. Bevallom egy kicsit nehezen kapcsolódtam bele a régi karakterek és családi viszonyok felelevenítésébe, de a párokkal tisztában voltam azért. Az elején kicsit fura volt, hogy nem úgy csöppentem a történetbe, hogy vágtam, hogy ki kinek a tesója, féltesója és miért és kikkel élnek itt, de aztán ezzel gyorsan képbe kerültem. Ez a baj, hogy majdnem 3 éve telt el kábé az utolsó rész óta...


Olivia egyébként normális lány, de édesanyja sokáig küzdött a rákkal, így a lány kamaszkora és a felnőtt korának egy része is arról szólt, hogy a nőt ápolja. Így nem fiúzott, nem volt kapcsolata és elég esetlen a fiúkkal, de szeretne megerősödni, és önbizalmat szerezni, mert kinézett magának egy srácot. Ott van ellenben Nate, igazi csajozógép. Olivia és a srác jóban vannak, de mint azt tudjuk férfi és nő között nincs barátság (maximum kivételes esetekben), így a fiútól kér segítséget. Nate bugyiszaggatóan helyes (nyilván!!!!!), és profi a flörtölésben. Minden bulin egy csajjal távozik, és közben 4 lány adja meg neki a számát, hogy hívja fel. Egy kicsit fura volt, hogy Nate ennyire nagyágyú, de közben eléggé geek is ahhoz,  hogy szimpatikus legyen. Mert a fiú imádja a filmeket, azokról ír, meg a haverjaival játszik online, de közben azért csajozni is tud. És olyan kigyúrt hasizma van, és kerek feneke, hogy ilyen a női álmokban szerepel. Szóval a srác egy félisten, és mivel Olivia is eléggé geek (vagyis gyík, ahogy ő nevezi magát) megkéri a fiút, hogy segítsen neki, mert ő legalább nem fogja kinevetni. Nem is mondok többet, ti is kitaláljátok, hogy Nate benne van a dologban, ám a szex mindent összezavar a barátok között.



Értékelés: 5/4


Ismertél már meg olyan könyves párost, akikről valahogy érezted, hogy igen, ők tényleg egymásnak lettek teremtve, és drukkoltál, hogy happy end legyen a végkifejlett? Nos a Jamaica Lane párosa nekem ilyen volt. Nyilván Samantha Young jól megoldja, hogy mindenki megkapja a magáét a történetből. Volt szex, sok érzelem, néhány múltbéli probléma, ami kimondásra és megoldásra sarkallja a főszereplőinket, és persze ott voltak a szerethető mellékszereplők, és a család, akik nagyon összetartanak.

Szimpatikus volt Olivia, és Nate, így drukkoltam a kettőjük kapcsolatának, még akkor is, amikor legszívesebben megráncigáltam volna Liv-et, hogy ne legyen már ennyi hülye, hogy.... Ehhh! Erről nem tudok spoiler nélkül írni. Tetszett, hogy ennyire jó barátok a főszereplők (és már jó ideje ismerik egymást), ám ahogy ez lenni szokott az érzelmek miatt volt bőven feszültség köztük, és ez elég életszerű volt egyébként. Tetszett, hogy Olivia problémája teljesen normális volt, míg Nate múltbeli titka életszerű volt. Mindkét fiatal bőven hordozott sebeket a múltból, és ezt egymással próbálják elfeledtetni, és áthidalni. Tetszett, hogy kimondták a gondolataikat (még ha ez sokszor erotikus volt, főleg Nate részéről), és őszinte volt az egész. Nem volt sok kínos dolog a könyvben (nem, a szexjelenetek nem kínosok) egyedül azon húztam a szemöldököm, hogy a geek szót lefordították gyíknak. Ez hülyén jött ki, mert a mai fitalok értik, hogy mit jelent a geek...

Azt hiszem a Dublin Street sorozatból magasan a Jamaica Lane vezet nálam, és nincs ezzel baj, mert szerintem ez a sorozat eddigi legerősebbike. Ha szereted a barátságból szex, majd szerelem (és némi érzelmi huza-vona) történeteket, akkor szerezd be ezt, mert nem fogod megbánni.


Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 15%-os kedvezménnyel.

Nyereményjáték


Samantha Young mindig egy-egy utca névhez kapcsolja történeteit. Ezúttal a  Jamaica Lane névre hallgató utcának lesz jelentősége a történet során, ám azt nem áruljuk el egyelőre, hogy pontosan micsoda. Viszont mi is ismerünk néhány híres utcát, amiben most a ti segítségeteket kérjük. Minden blogon találtok egy képet a világ egyik híres utcájáról, és egy mondatot, ami közelebb visz a megfejtéshez. A ti dolgotok csak annyi, hogy beírjátok, hogy melyik utca szerepel a képen, és máris megnyerhetitek a turné végén a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét.

Az én keresett utcám: Ez London egyik központi utcája, körülbelül háromszáz üzletével Európa legforgalmasabb bevásárló utcája is egyben.



a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek:

11.24. - Insane Life
11.25. - Angelika blogja
11.26. - Zakkant olvas
11.30. - Kristina blogja
12.01. - CBooks

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe