Brittainy C. Cherry - Tűzeső

8:58:00 PM




A nagysikerű és felejthetetlen Lebegés után Brittainy C. Cherry írónő újabb történettel jelentkezett. A Libri Kiadó Insomnia Könyvek sorozatában most Logant és Alyssa sorsfordító találkozását és kapcsolatát ismerhetjük meg. A Tűzeső a Blogturné Klub 9 bloggerét is felperzselte, és bejegyzéseikben elmesélik, hogy mitől is volt annyira különleges ez a felemelő szerelmi történet.

Tarts velünk a turnén, ahol neked is esélyed van megnyerni a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét. Hagyd, hogy téged is magával ragadjanak az érzelmek, induljon a Tűzeső turné!


Brittainy C. Cherry - Tűzeső

Kiadó, megjelenés

Libri Könyvkiadó, 2017

Oldalszám

424

Fordítás

H. Prikler Renáta

Sorozat

Az vagy nekem 2.

Fülszöveg


Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.

Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle…

A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.

Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.

Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

 

Szerelem és szenvedés a köbön 

Brittainy C. Cherry nagyon ért ahhoz, hogy úgy adjon át egy szerelmes történet, hogy abban nagyon sok magasság, és ugyanakkor hatalmas mélységek is legyenek. Ez a zuhanás, ez az állandó hullámvasút az, amit én kifejezetten szeretek a történeteiben. Mert akárcsak a Lebegésben, ugyanúgy a Tűzesőben is jó kis mélységeket járt be az olvasó szemünk előtt a szerelmespárunk. Végtelenül szerelmesen is láthattuk Alyssát, és Logant, ugyanakkor végtelenül is szenvedtek is és ez miatt kellően együtt lehetett érezni velük.

Pedig az elején azt hittem, hogy nem lesz annyira jó az egész, mert a történet tipikusan klisésen indul. Adott két tini főszereplőnk, a lány gazdag, de mellette egy boltban dolgozik, a fiú szegény, ráadásul az anyja drogos is. A srác nem tudja kifizetni a boltban a kaját, amit a lány fizet ki egy napon helyette. A két tini amúgy már régóta szemeznek egymással, a fiú megköszöni ezt a kedves és hálás gesztust a lánynak, és elkezdenek beszélgetni, majd barátokká válnak, később pedig ripsz ropsz szerelmesekké. Nem Rómeó és Júlia történet az övék, de azért nyilván Alyssa anyja nem nézi jó szemmel, hogy az ő kicsi kis lánya egy "lúzerrel" jött össze. Pedig Logan egyáltalán nem lúzer, sokkal több, és sokkal jobb ember ő sokaknál, de sajnos az életkörülményei és a szerencsétlen sorsa miatt ezt kevesen látják meg benne, és ő maga sem biztos, hogy elhiszi magáról, hogy jobb, mint az átlag.
foto: Pinterest


Ez a szerelem nagyon jól bemutatja azt, hogy két ember mennyire fel tudja emelni egymást, mennyire tudja motiválni, és segíteni, ugyanakkor azt is megtudhatjuk a Tűzesőből, hogy ennek a szerelemnek az adománya az is, hogy egymást megsebezni is elképesztően mélyen tudják a felek. Alyssa és Logan szerelme nagyon tragikus, ezt a fülszövegből is sejteni lehet, de ennél sokkal mélyebb és fájdalmasabb, mint azt elsőre gondoltam volna. Sőt!

Egyáltalán nem számítottam a könyv nagy "fordulatára" és ez jó kis meglepetést okozott, de tetszett, és még több elgondolkozni valót és agyalni valót adott ezáltal az írónő nekem, és szerintem mindenki másnak is, aki a történetet olvassa. Nehéz spoiler nélkül írni erről, és nem is szeretném, mert nem venné jól ki magát, mindössze annyit mondok, hogy olvassátok el a Tűzesőt, mert nagyon szép, mély, és különleges történet, ami a végén áll össze teljes valójában azzá, ami.





Értékelés: 5/4


A Lebegéssel kicsit magasra tett számomra a mércét Brittainy C. Cherry, amit most ezzel a történettel nem tudott megugrani, de ez nem vont le sokat a tökéletes eredménytől így sem. Alyssa és Logan szerelme gyönyörű, nagyon különleges, törékeny, és egyben nagyon erős és egyban tanulságos is. A regény egészét élveztem olvasni, és hiába voltak szívszorító részek a kettejük szerelmében, még is annyira igazinak tűntek.

Azt hiszem ebbe a történetbe egy kicsit kevesebb erotika szorult, mint az első részbe, amit kicsit sajnálok, de aki vágyik az érzelmekre, és a nagy vallomásokra, az bőven talál a Tűzesőben olvasnivalót. Szerettem, hogy Logan és Alyssa nem félt kimondani az érzelmeiket, és a vágyaikat, de emellett meg tudtak maradni normális (embernek) párnak is, normális értékrenddel és célokkal az életben. Jó kis jellemfejlődésen mennek át a regény során, és ezt nagyon élveztem olvasni.

Nap mint nap áldozatot hoznak egymásért, de tudják, hogy megéri, mert az ő szerelmük igaz szerelem. Még a legnagyobb sötétséget is beragyogja.


Nekem Logan története valahogy szívfájdítób volt, de Alyssa sem marad le sokkal, de az ő sztorija másként "defektes". Plusz volt még egy-két mellékszál (Alyssa apja, Logan anyja/apja, Logan testvére és Alyssa nővére kapcsolata) amik nagyon figyelemre méltóak voltak a maguk szörnyűségével, vagy éppen elgondolkoznivaló mivoltában.

Ha szeretnétek egy tanulságos, de egyben szórakoztató new adult történetet olvasni, akkor a Tűzeső jó választás lesz, mert mély érzelmekkel és nagy szárnyalásokkal tarkított történetet kaptok, amibe szorult azért jó pár poén és zrikálás is, amin jókat lehet mosolyogni. De vigyázat, inkább zsebkendőre lesz szükség, mert bizony néhány résznél kelleni fog! Én szóltam :)

Szerezd be a könyvet kedvezményesen itt!

Nyereményjáték


 A Tűzeső történet főszereplői ( Alyssa és Logan) barátokból válnak szerelmesekké, ám ez nem mindig egyszerű és könnyű út. Néha nagyon rögös is lehet, de közben nagyon csodás, és felemelő dolog és ez a helyzet nagyon sok írót megihletett már.

A Blogturné Klub 9 bloggerénél találtok 1-1 leírást, amiből nektek kell rájönnötök, hogy melyik könyvre gondoltunk. A feladatod annyi lesz, hogy beírd a rafflecopter dobozba a könyv címét és szerzőjét. Ha helyesen válaszolsz minden blognál, akkor neked is esélyed van megnyerni a turné végén a 3 könyv egyikét!

Az én keresett párosom:

Ez a szerelmespár egy iskolai vonaton találkozik elsős korukban, és nem mondhatnánk, hogy szerelem első látásra az övék. Hermione egy híres kviddics játékost is “elfogyaszt” mire rájön, hogy ő bizony azt a varázslófiút szereti, aki vörös hajú, kicsit bénácska, de mindig jó szívű. Végül az angol írónő által jegyzett sorozat utolsó részében egymásra találnak és elcsattan az első csók is egy csatában. Ki írta a történetet, és mi az utolsó rész címe? 


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek:


03.27. - Angelika blogja
03.29. - MFKata gondolatai
03.31. - Kristina blogja
04.02. - Zakkant olvas
04.04. - Könyvvilág
04.06. - Deszy könyvajánlója
04.08. - Insane Life
04.10. - Cbooks
04.12. - Dreamworld

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe