Laura Taylor Namey - A ​Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow – A teázás és a jövő rejtelmei

9:21:00 PM



A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Laura Taylor Namey regényét, A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow - A teázás és a jövő rejtelmei címmel. Kubai ételek és angol teák találkoznak a Miami-ból érkezett lány és az angol srác ízekben és érzelmekben gazdag történetében. Tartsatok velünk a turné során, és játsszatok a könyv egy példányáért.

Laura Taylor Namey - A ​Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow – A teázás és a jövő rejtelmei

Kiadó

Könyvmolyképző Kiadó, 2024

Oldalszám

344

Fordító

Rácz Kata

Önálló könyv 



Fülszöveg


Váratlanul rátalál a szerelemre – és önmagára? 

Lila Reyes élete a feje tetejére állt. Egy tripla tragédia után a szülei elküldik, hogy töltsön el három hónapot Angliában a család barátainál, hogy lazítson, és képes legyen az újrakezdésre. Ám a gyér napfényt és a miami ízeket mindenféle szempontból nélkülöző kisváros inkább rémálomnak tűnik számára – amíg nem találkozik Orion Maxwell-lel. A teabolt eladója, Orion mindenáron ki akarja hozni Lilát a gödörből, és önként vállalja, hogy a személyes idegenvezetője lesz. Winchester színes zenei életét és a kies angol vidéket megismerő Lilának nem telik sok idejébe, hogy ne csupán Orion varázsolja el, hanem maga Anglia is. Hamarosan egy új jövő kezd körvonalazódni a képzeletében – vajon mindent maga mögött kellene hagynia, amit eltervezett? 

Megindító történet a mindent felülíró szerelemről! TikTok-szenzáció, egyre növekvő rajongótáborral. #BookTok, #OlvassEgyjót 

Vesd bele magad az élet édes örömeibe!


A könyv, aminek olvasás közben tuti felszaladt rám egy-két plusz kiló 


Amikor szóba került ez a könyv, akkor azzal hívták fel a figyelmem rá, hogy megfilmesítik, és az egyik főszereplője a Fülig beléd zúgtam Nickje lesz (Kit Connor), és bevallom nekem ez már elég volt ajánlásnak. Ő ugyanis számomra a tipikus angol srác, akit szívesen nézek a vásznon is, de hát ahhoz meg kellett ismerkedjek a könyvvel is, és a két főszereplő karakterrel. 

A kicsit furán hosszú A Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow - A teázás és a jövő rejtelmei címet kapó könyv viszont tényleg vászonra kívánkozik, és egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy megvették a filmes jogokat és csak annyit mondok, hogy én egyből meg fogom nézni, mikor megjelenik valamelyik streaming csatornán, mert nagyon élveztem a regényt is. 

És egyébként elnézegetve a két főszereplőről az alábbi képet látni akarom majd őket együtt. 

forrás: IMDB


Számomra az ilyen könyvek a tökéletes YA regények, amikben van szerelem, komoly kérdések, barátságok, családi viszonyok, és sok érzelem, amikkel lehet azonosulni, még így felnőttként is akár. Sőt! A Cuban girl's... könyv egy elképesztően gusztusos gasztronómiai tárház is, mert Lila állandóan süt benne, ráadásul olyan finomságokat a kubai/mexikói konyhából, amik olvasása közben én is állandóan ettem. Nem lehet erre jó szót használni, de ez a regény meghozza az ember kedvét a finom péksütemények, édességek rágcsálásához, mert annyira gusztán meséli el Laura Taylor Namey azt, ahogy Lila összerakja ezeket a sütiket, hogy a nyál összefut az ember számájában. 

Úgyhogy szó szerint faltam a lapokat, és közben rámentem egy-két édességre is, szóval ha többet mutat a mérleg az ennek a könyvnek az eredménye, de semmit sem bánok mert csodás élmény volt. 

Lila egy megtört szívű lány a könyv elején, akit a ködös és hideg Angliába küldenek 3 hónapra, hogy kiheverje a több rendbeli szívfájdalmát. Lila és szerelme szakítottak, Lila barátnője elutazott a világ másik végére önkénteskedni, ráadásul a lány nemrég veszítette el szeretett abueláját (nagymamáját), akitől a sütés/főzés szeretetét tanulta meg. Bár Lila Miamiban nővérével Pilarral egy helyi pékséget visz, a lány mégis összeroppan a hármas csapás után. A sütésbe menekül, ami számára terápia, de ez nem elég. A családja úgy látja jónak, ha teljesen eltávolítják a szeretett környezetéből, és angliai rokonaihoz küldik "pihenni". Lila dühösen száll lel a repülőgépről, mert nem szeretne itt lenni, otthon Miamiban szeretné segíteni a családi pékség irányítását, semmi esetre sem vágyik egy teljesen új országba. 

Anglia szépségei és egy helyes fiú


Lila nagynénjéhez és annak családjához kerül, akik egy kis panziót (Bagoly és Varjú) üzemeltetnek, ahol Lila nagy szerencséjére vannak sütemények is, úgyhogy neki is áll, hogy kisüsse magából a csalódottságát. A konyhán tevékenykedve ismerkedik meg Orionnal, aki a helyi angol kisváros teafutárja. A kapcsolatuk nem kezdődik zökkenőmentesen, meret Orion belekóstol Lila egyik desszertjébe, és ez halálos bűnnek számít a lány számára. Persze ahogy telik az idő egyre többet találkoznak, és Lila süteményei által Oriont és magát a lányt is jobban megismerjük.

Zseniálisak voltak a leírások a regényben (köszi Kata a nyálcsorgató fordítást!), szinte komplett recepeket kaptunk az egyes édességek tökéletes elkészítéséhez. Jó lett volna megkóstolni olvasás közben azokat a flanokat, pudingokat, töltött és cukorral karamellizált finomságokat, vagy akárcsak Lila kenyerét, de sajnos az nem jár a regény mellé. Viszont Orionnak hála Lila megismerkedik az angol kis város zegzugaival, és a teázás rejtelmeibe is beleláthatunk a fiú által. A teázás és a sütemények nagyon is illenek egymáshoz, akárcsak Lila és Orion is, de a lány törött szíve nem gyógyul azért olyan gyorsan. 


forrás



Míg Orion Lilát próbálja kihúzni az elhagyottság és céltalanság érzéséből a lány is sokat segít a fiúnak, akinek életében is vannak szomorú momentumok. Közben megismerjük Orion barátait, Orion húgát Florát, a csodás hangú és különleges énekesnőt Julest, és bandáját, akik helyi tehetségek. Beláthatunk egy kicsit a helyi bandák háborújába, bár ez nem annyira komoly, inkább csak egy érdekes momentuma a regénynek.

Orion nem csak a teázás rejtelmeibe vezeti be Lilát, de idegenvezetőként a Winchester nevű kisvárost is megmutatja neki. Sokat járnak futni, és kis üzleteket látogatnak, így bőven kapunk az angliai életérzésből is jócskán a kubai sütemények mellett is. Nagyon jól kiegészítette Lila temperamentumos spanyol kiszólásait Orion angol humora és kettejük csipkelődéseitől megdobban az ember szíve. Persze Lila a regény során egy nagy karakterfejlődésen megy keresztül, amit néha fájdalmas volt olvasni, néha pedig megható. Ajánlom az ifjúsági regények kedvelőinek ez a kis gyöngyszemet, mert sok szeretnivaló momentumot rejt a könyv. 




Értékelés: 5/4.5


Az írónő Laura Taylor Namey a köszönetnyilvánításban elmeséli, hogy milyen kapcsolat (édesanyja Castro elől menekült el) fűzi Kubához így érthetővé vált a kubai - amerikai lány története is. A regényben a gyászfeldolgozás a szerző gyászfeldolgozása is, ez nagyon erős momentuma a regénynek, és ez szerintem nagyon különlegesen van bemutatva Lila és szeretett, de elvesztett nagymamája és receptjei által. A kubai vonal néhol túl volt tolva, Lila nagyon sokszor beszél spanyolul, ami kicsit megakasztja az embert. 

Lila karakterfejlődéséről jó volt olvasni, a hisztijeiről már kevésbé. Néha bizony idegesítőnek bizonyult (főleg, amikor erőszakosan akarta a miami pékséget irányítani, vagy ahogy átvette a Varjú és bagoly konyháját), de ilyenkor jött a józan Orion és ellensúlyozta. A szerelmi szál a regény fő momentuma, és nekem ez nagyon bejött, mert szeretem a barátságokból szerelmesek sztorikat, nekem ez sokkal életszerűbb, mint az ellenségekből szerelmespárok vonal. Ráadásul nem volt semmi erőltetett és kínos erotikus jelenet beleszuszakolva a regénybe, teljesen normális fiatalokként viselkedett mindkettő szereplő, úgyhogy jár a piros pont ezért. 

Ami még említésre méltó, hogy nagyon szépen nyúl a gyászfeldolgozás témaköréhez a Cuban Girl's Guide to Tea and Tomorrow – A teázás és a jövő rejtelmei. Az elvesztett családtagok témakör a könyv egyik erőssége, és mindkét szerepő érintett benne így tényleg végigkíséri a könyvet, és én mint szintén érintett bele tudtam élni magam Lila érzéseibe 💜 Sok megható pillanatot okozott a lány, amikor a veszteségeiről beszélt...

+ Igazi gasztronómiai csemege ez a könyv! Garantálom, hogy néhány fejezetenként minden olvasója megéhezik majd egy-egy cukros csemegére. Ami fontos szerintem, hogy ne álljatok ellen, az édesség néha jót tesz az ember lányának :) Ne riasszon el a rózsaszín borító, a könyv cseppet sem cukormázas, vagyis nem úgy, ahogy az ember várná! 


Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet kedvezménnyel közvetlenül a kiadótól.

 


Nyereményjáték

A regény beleolvasójának elolvasásával könnyedén meg tudjátok válaszolni az öt állomás kérdéseit, a megoldást írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Az én kérdésem: Milyen márkájú Lila autója otthon, Miami-ban?

A beleolvasóban, azaz ITT találsz segítséget

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz.  A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek 



Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe