Last minute karácsonyi ajándékajánló - Blogturné Klub adventi turné

11:39:00 PM


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában? Mi, a Blogturné Klub tagjai, több mint kétezer turnéval a hátunk mögött minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Neked is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk! 

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk a legjobb adventi programokig. Természetesen képzeletbeli puttonyunk sem maradt üres! Ha egy kicsit közelebb merészkedsz és vetsz bele egy gyors pillantást, láthatod, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye olvasóink karácsonyát. Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.

Így 4 nappal karácsony előtt azt hiszem ideje azoknak tanácsot adnom, akiknek idén se volt sok idejük ajándékok után koslatni a városban. Nyugi sorstársak, veletek vagyok! 

Nekem a decemberi hajtásban semmi időm, és lehetőségem arra, hogy ajándékok után járjam a várost, és bevallom nem vagyok annyira előrelátó sem, hogy évközben veszek meg mindenkinek mindent. Persze a profik így csinálják, és tudok olyanról, akik már nyáron megveszik a tökéletes személyre szabott ajándékot, amit december 24-én (vagy utána) átadnak a szeretett embernek. 

Bár a mi családunknak az ajándékozás nem divat és elvárás, mi évközben is megvesszük a másiknak azt, amiről tudjuk, hogy vágyik rá, és ez nem ünnepfüggő. Persze az ajándékozás nagyon jó dolog, én is szeretek másnak ajándékot venni, és kapni is imádok, de ezen nem változtat az, hogy éppen karácsony van, vagy egy szimpla hétköznap. Nekem a karácsony nem az ajándékozást jelenti, és nem is várom el, hogy mások vegyenek nekem. Nekem a december a legkáoszasabb időszakom a munka miatt, és ha tényleg pihenni szeretnék karácsonykor és a két ünnep között meg szilveszterkor azt elég feszített templó előzi meg, amibe nem fér bele az, hogy órákig bolyongok a plázákban ajándékok után, vagy órákat töltök az interneten ajándékok rendelésével. 

Helyette inkább azt az időt azokkal töltöm, akiket szeretek, és nem zavartatom magam, hogy nem ajándékozunk. Persze, ha te is időhiányban szenvedsz decemberben, akkor hátha találsz egy-két jó tippet a last minute karácsonyi ajándékajánlómban. Csak olyan dolgokat ajánlok, amiket egy borítékban át tudsz adni. (Minden ajánlott ötletet én is próbáltam már, vagy ki fogom a közeljövőben + igyekeztem minden megemlített ötletet, kedvcsinálót linkelni) 

SÉTAJEGY



Budapet csodálatos, de a várost igazán egy jó sétán lehet megismerni. A Hosszúlépés csapata már évek óta tart városi sétákat Budapesten (és néhány vidéki nagyvárosban is), így ha az ajándékozottad szereti a történelmet, a divatot, kultúrát, építészetet, irodalmat, akkor egy sétajegy csodás ajándék lehet. Rengeteg féle sétára be lehet csatlakozni, nekem a Nyulak szigete nagy vágyam, és Az örökkévalóság kertje: séta a zsidó temetőben. Nagyon tetszett A szabadság árnyékában - séta a Citadellán túrájuk, ahol megtudhattam, hogy itt volt egy csillagvizsgáló és II. világháborús bunker is, ahová be is vittek minket. 





Hasonló tematikájú a Sétaműhely is, velük már többször sétáltam. A Szellemek a svábhegyen sétáról a blogon is írtam (akkoriban a Budapesti Aszfaltprojekt tartotta ezt a sétát) de a Boszorkányok a Gellérthegyen sétájukat is imádtam. Tavasszal a budafoki sétájukra fenem a fogam.

Hasonló sétákra szakosodott az Imagine Budapest is, velük is sétáltam már, őket is jó szívvel ajánlom!

SZÍNHÁZJEGY (VAGY BÉRLET) 


Élményt adni nem csak sétával lehet, hanem színház jeggyel (vagy bérlettel is, bár ezutóbbi azért nagyobb tétel). Én nagyon szeretek színházba járni, bevallom lelkesedek a musicalért, így én az Operettszínházat tudom ajánlani, de nagy kedvencem még a Madách színház és a Vígszínház is. 

Bármelyik előadásra is vesztek páros jegyet biztos, hogy felejthetetlen szórakozás lesz. A Macskák, a Mamma Mia, az Operaház fantomja, Szépség és a szörnyeteg, István a király, Csárdáskirálynő, Jekyll és Hyde, Mary Poppins, Pretty Women, SIX, Jézus Krisztus Szupersztár, Dzsungel könyve, Pál utcai fiúk, Gatsby mind nagyon szuper darab. De ne csak a nagy színházakat nézzétek meg, hanem a kisebb színházakat is: Belvárosi Színház, Katona József Színház, Thália, Pinceszínház

MOZIJEGY


Ezt kell magyarázni? Ha a megajándékozottad szeret moziba járni, akkor vegyél ajándék bármire beváltható mozijegyet. Jövőre jön egy-két jó film azért. Én eléggé várom a Deadpool 3-at, a Gladiátor 2-őt, a Joker második részét, A szabadság hangja (Sound of Freedom) vagy éppen a Képzeletbeli barátok (Imaginary Friends) filmeket. Mozi ajándékjegyet bármelyik plázában tudsz venni, de készíthetsz egy képet is, és a megajándékozott akkor váltja be nálad, amikor érkezik a kedvenc filmje. 



SZABADULÓ SZOBA


Budapesten nagyon sok szabaduló szoba van, különböző tematikákkal, a lista nagyjából végtelen. Én a Neverlandet ajánlom, ahol több tematikus szoba is vár (western, börtönös, mágusos, de a Nagy pénzrablás fanoknak is van szobája!), és még étterem, vagy bár is van, ahol a vélethetően sikeres szabulás után lehet inni/enni. 

KÖZÖS FŐZÉS TANULÁS


Szuper program a közös főzés is, a Makeryben sokféle lehetőség közül választhatsz. A profi séfek és szakácsok megtanítják az étel elkészítését egy adott időben belül, a végeredmény pedig meglepően szórakoztató és szuper élmény! 

++++ Nagyon jó élmény és könyves vonatkozású ajándék lehet, ha megleped a párodat egy Könyvbár foglalással. Ebben az étteremben minden hónapban egy adott könyvhöz tartozó ételeket szolgálják fel a kedves pincérek. Most éppen Charlie és a csokigyár tematika van. A blogon többször írtam már az étteremről, egyszerűen fantasztikusak, nincs év, hogy ne látogatnám meg őket egy-egy menüsor miatt. 

UTAZÁS 


Persze ennek az értékhatára lehet a csillagos ég, de itt is vehetsz olcsóbban akár egy napos utazásokra is jegyet, akár repülővel, vagy repülő nélkül. A fapados légitársaságoknál ki lehet fogni tízezer forintos repjegyeket is, persze időponttól is függ ez az ár, de utazni nagyszerű dolog, és meg lehet oldani viszonylag olcsón is, ha képesek vagyunk egy kézipoggyásszal elutazni. 

AJÁNDÉKKÁRTYA 


Legyen szó akár a DM-ről, Rossmannról, IKEA-ról, vagy egy konkrét pláza ajándékkártyájával, én ezt nem tartom fantáziátlan ajándéknak. Az ajándékkártyák nagyon jók, hiszen az adott üzletben arra váltja be az ember, amire akarja. Egy plázában száz féle boltban le lehet vásárolni, akár új ruhát, akár könyvet, akár parfümöt szeretne az ember. Így legalább az ajándékozott azt vehet, amit szeretne, és ez tök jó dolog. Minden pláza információs pultjánál szerezhető ilyen kártya, általában egy évig használható fel, és akár több részletben is, és bármekkora összeggel feltölthető a kártya. 


Nyereményjáték


Ebben a játékban minden állomáson találsz egy kérdést, ami a karácsonyhoz kötődik. Nincs más dolgod, mint a Rafflecopter helyes sorába beírni a megfelelő választ. A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásáből 5 ajándékkötet kerül kisorsolásra (a kötetek címeit a rafflecopter doboz tetején találjátok) azok között, akik minden állomást teljesítenek. 

Az én kérdésem: 

Melyik karácsonyi ének minden idők legtöbbet játszott, legjobban eladható dala?

Figyelem! Bloggereink csak Magyarország területére postáznak. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk. 



A turné állomásai: 


12/02: Csak olvass! – Ajándékötletek könyvmolyoknak
12/08: Szembetűnő – Karácsonyi (gyerek)könyvajánló
12/11: Olvasónapló – Karácsonyi playlist 
12/12: Csak olvass! – Könyvjelzők, képeslapok és ajándékkísérők (letölthetők)
12/15: Könyv és más – Társasjáték ajánló
12/17: Fanni’s Library – Élfestett könyvek ajándékba – ajánló
12/18: Utószó - Karácsonyi könyvajánló felnőtteknek
12/19: Zakkant olvas - Last minute karácsonyi élmény ajándék lista 
12/20: Spirit Bliss Sárga könyves út - Karácsonyi vásár ajánlója 
12/21: Hagyjatok! Olvasok! - Karácsonyi fanfiction
12/22: FüggőVég - Ajándékok, amiket  a TOP 5 kedvenc könyves karakternek adnék
12/23: Csak olvass! - Saját történet
12/24: Közös meglepetés

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Hmm, erről a sétajegyes cuccról még nem hallottam, de megy is fel a 40 éves koromig To Di listámra. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. De szuper, hogy van listád :) Mindegyik sétás cég tök jó sétákat szervez, nagyon jó program amikor már jobb az idő, rengeteg rejtett csodát lehet megnézni Budapesten (de akár más városokban is), nekem mindegyik séta nagyon tetszett, évente 1-2x igyekszünk elmenni és kipróbálni egy-egyet. Most hogy már 2024 van lassan ki is nézem, hogy mire vegyünk jegyet.

      Delete

Subscribe