Sophie Irwin - Hozományvadász ​hölgyek kézikönyve

9:13:00 PM



Téged is elvarázsolt a régenskori Anglia? A Hozományvadász hölgyek kézikönyvében most újra elmerülhetsz a korban, amikor a jó férj megtalálása kulcsfontosságú! Tarts velünk te is a Hozományvadász hölgyek kézikönyve turnén bloggereinkkel, és neked is lehetőséged lesz megnyerni a Central Könyvek által felajánlott magával ragadó regény egy példányát!

Sophie Irwin - Hozományvadász hölgyek kézikönyve

Kiadó

Centrál Könyvek, 2022

Oldalszám

344

Fordító

Novák Petra

Önálló regény


Fülszöveg

Kitty ​Talbotnek, akire az apja tekintélyes adósságot hagyott, mihamarabb pénzre van szüksége. Pontosabban egy vagyonos férjre. Mindössze négy hónapja maradt, hogy megmentse a családját az anyagi csődtől. Miután Kitty soha nem riadt vissza a kihívásoktól, ebben a szorult helyzetben is feltalálja magát: összecsomagol, és elindul egész Anglia legkíméletlenebb hadszíntere, a londoni bálok világa felé. Műveltségben és kifinomultságban talán elmarad a többi ifjú hölgy mögött, de az eltökéltsége, a csökönyössége és a leleményessége minden akadályon átlendíti őt. Bízik benne, hogy még a báli szezon vége előtt megkérik a kezét, egyvalakivel azonban nem számol: Lord Radcliffe-fel. A nagyvilági, kissé tartózkodó Radcliffe átlát a szitán, azonnal rájön, hogy Kitty egy mindenre elszánt, pénzéhes hozományvadász, ezért elhatározza, hogy keresztülhúzza a számításait, kerül, amibe kerül. Vajon sikerül Kittynek megmentenie a családját a teljes kiszolgáltatottságtól? Egy perc vesztegetni való ideje sincs, és senki, még egy lord sem állhat az útjába.


A Bridgerton mánián túl


A régenskori Angliában játszódó szerelmes történetek eléggé közkedveltek lettek a Bridgerton családról szóló Netflix sorozat első évada óta, pedig ezek a romantikus történetek nem újkeletűek. Sőt! Persze semmi baj nincs azzal, ha valaki felül a hypevonatra, de a Hozományvadász hölgyek kézikönyvét teljesen felesleges a Bridgerton könyvekhez hasonlítani! Sajnos a könyv belső oldalán mégis ezt teszik. "A Bridgerton rajongók imádni fogják" szól az ajánlás, és bár én nagyon szerettem a Bridgerton könyveket (eddig hármat olvastam el belőlük), de szerintem Sophie Irwin regénye egyáltalán nem hasonlítható Quinn regényeihez. 

forrás



Elsősorban azért nem, mert a Hozományvadász hölgyek kézikönyvében nincsenek erotikus jelenetek, sőt! Ez a regény egy szerelmes lányregény, amiben sok beszélgetés van és a főszereplőnk (Kitty) részéről, és némi szervezkedés noh meg vérbeli taktikázás. Jó, ebben azért hasonlít a Bridgertonhoz, és ez is abban a korban játszódik, de itt nincsenek annyira túlfűtött érzelmek. 

Mondjuk bevallom nekem egyáltalán nem hiányoztak az erotikus jelenetek. Bőven elég volt egy-két arcpirító mondat, esetleg kis flört, és ennyi. Egyébként sem kellett volna még ide más, mert elég volt Kitty szervezkedését figyelni. Így is történt bőven esemény a könyvben, hiszen bálról-bálra, estélyről-estélyre és különböző szabadidős tevékenységekről-tevékenységekre haladunk a történetben, és ismerkedünk meg az emberekkel. 

Sok szereplő volt a történetben, hiszen Kitty Dorothy nénivel és testvérével Cecily-vel a lehető legtöbb bálon részt vesz, hogy megtalálják a tökéletes vőlegényt a lány számára. A bálokon pedig nem történik tényleg semmi más, mint ismerkedés, tánc, sok beszélgetés, és az esélyek latolgatása. Szóval aki Bridgerton jellegű olvasmányt vár, az talán csalódhat, pedig Sophie Irwin regénye olvasmányos és szórakoztató, és nekem ez számított. 

Ha nem vagy gazdag, akkor menj jól férjhez


A főszereplőnk, Kitty Talbot elveszítette szüleit és eladósorba kerülvén nincs más megoldása, mint a hitelezők megjelenése előtt felhajtani egy gazdag férjet, aki majd kihúzza a csávából a lányt és testvéreit. Kitty összeszedi néhány holmiját és testvérével együtt Londonba megy egy "rokonukhoz" (aki Kitty édesanyjának egykori barátnőjéhez Dorothy-hoz), aki bevezeti őket a báli szezonba. Kitty célja, hogy mire a báli szezon véget ér, találjon egy udvarlót, aki kész megkérni a kezét, és vagyonával megmenti a lányt és testvéreit a földönfutástól. Elsőre ez talán kissé számítónak hangzik, de nyugi! Szerencsére az írónő úgy alakítja a történetet, hogy az elsőre a megtestesült régenskori aranyásó hölgyből a könyv végére egy igazi és mély érzelmekkel rendelkező nő váljon. Én sem hittem a sztori elején, hogy ebből a történetből több is kisülhet, de megtörtént. 

A Hozományvadász hölgyek kézikönyve jól bemutatja a kor társadalmi elvárásait. A báli szezonban feltűnő lányok legyenek makulátlanok, rendelkezzenek megfelelő illemtudással, és legyen értékelhető családjuk, vagy legalább rokoni kapcsolataik. Kitty eleve hátrányból indul árvasága miatt, és rokonai sincsenek, így sok bálon eljátssza, hogy ő több, mint ami és ez jól is megy neki. Ám a felszínes, férjet fogó lány álcái lehullanak, amikor összeakad Lord Radcliffe-fel. Kitty ugyanis kiszemeli a Lord öccsét, aki megfelelő választás lenne az anyagi gondjai megoldásához. Ráadásul a Lord öccse Archie odáig van a lányért, aki igencsak meggyőzően botlik bele egy parkbeli sétánál. Archie és Kitty bimbózó kapcsolatát azonban a Lord nem nézi jó szemmel, mert ő gyorsan átlát az álcán. Ő látja, hogy Kittynek az számít igazán, hogy melyik úrnak hány font az éves jövedelme. 

Kitty mentségére legyen szólva nem takargatja Archie elől, hogy ő nem rendelkezik tetemes vagyonnal, vagy nemes felmenőkkel, de ez a fiút nem zavarja. Az ő szíve a lányért dobog, és azt tervezi, hogy feleségül veszi mindennek ellenére. Persze ahogy annak lennie kell, a Lord közbelép és nem hagyja, hogy Kitty megszédítse a fiatal Radcliffe fiút. Kitty ahelyett, hogy összeomlana attól, hogy a Lord keresztülhúzza a terveit egyezséget köt a férfival, és itt indul be igazán a cselekmény. 

forrás



Megismerhetjük Kitty céljait, családjának háttérét, szülei megismerkedésének történetét, a lány testvéreit, akiket levélben tájékoztat sorsának alakulásáról Londonból, de Lord Radcliffe életébe is jobban beleláthatunk. A férfi Waterloo-nál harcolt, kemény kezű apja sok elvárást támasztott elé, és most hogy ő lett a családfő próbálja megvédeni öccsét, és terelgetni az életben, de ez nem is olyan egyszerű, főleg, ha hozományvadász hölgyek köröznek az öccse körül. 

Nem árulok el a végkifejletről semmit, de kalandos út viszi a történet végpontjához, és addig bőven van izgulnivaló, mind Kitty-ért, mind a Lordért, Archie-ért, de még Cecily (Kitty húga) is képbe kerül. Több fronton láthatjuk a(z) (érdek)kapcsolatok alakulását, és betekinthetünk a londoni előkelőség zárt világába. 






Értékelés: 5/4


Tetszett, hogy Sophie Irwin úgy mutatta be a kort, hogy megismerhetjük belőle a szegényebb társadalmi réteget, és a végtelenül gazdagok világát is. A bálok világa nagyon különleges volt, szuper leírások voltak az eseményekről, amin Kitty (és Cecily) részt vettek. Megtudtam, hogy hogyan zajlanak az ilyen bálok, ki mivel érkezik, ki mit visel, kit kinek mutatnak be, és hogyan kerülhetnek be a szerencsések egy még zártabb klubba is a hölgyek közül. Tetszett, hogy sok szellemes párbeszédet olvastam a lánytól és a Lordtól, akik nem átallnak heves szóváltásokba bocsátkozni, hogy igazukat bizonyítsák.

Bevallom Kitty az elején nem volt szimpatikus, és csak kb a könyv felénél tettem túl magam az ellenszenvemen. Nagy számítónak találtam a lányt, viszont ahogy haladt előre a történet kidomborodtak a jó tulajdonságai is, és a könyv végére egész megbarátkoztam vele, mert talpraesett volt, és mindig kiállt az igazáért, és a családjáért és végülis sosem hazudott senkinek sem, csak terelte a dolgokat a neki tetsző irányba. 

A szerelmi sztori alakulása a könyvben lassan bontakozott ki, de ezzel semmi baj nem volt. Jó, hogy nem kaptunk erotikus részeket, mert az elrontotta volt az egészt. Lehetett izgulni, hogy hová fut ki a könyv vége, és bár kiszámítható, mégis érdekesek voltak az utolsó oldalak. Szerencsére itt szó sem volt azonnal lángra lobbanó szerelemről, lassan bontakoznak ki az érzelmek, és azokat inkább a tettek hatják át. Nekem a Hozományvadász hölgyek kézikönyve inkább hasonlított a Büszkeség és balítélethez, mintsem a Bridgertonhoz, de azt hiszem ezzel nincs semmi baj. 

Muszáj kiemelném még azt is, hogy gyönyörű lett a magyar kiadás. A keményfedeles változaton csillognak a védőborítón a minták ezzel emelve a könyv minőségét. Nagyon szépre sikerült, úgyhogy le a kalappal a tervező előtt. 

Ha szeretitek a régenskori Angliát, és odáig vagytok a bálokért és bírjátok a taktikázást, akkor vessétek bele magatok Sophie Irwin világába, mert biztos, hogy érdekes utazás lesz a Hozományvadász hölgyek kézikönyve. 

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 25%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 


Nyereményjáték


A Hozományvadász hölgyek kézikönyve egy olyan korba kalauzol minket, amikor a bálok és szebbnél szebb ruhák, no meg a rangok határoztak meg mindent - no meg a megfelelő férj megtalálása! Mostani nyereményjátékunkban olyan kosztümös filmeket gyűjtöttünk össze, amikre ez szintén igaz. Minden állomáson találtok jelenetfotót egy ilyen filmből, a feladat egyszerű: kitalálni, melyik filmből származik a fotó és beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába! (Természetesen a magyar és az eredeti címet is elfogadjuk.) 

Az én feladmányom:




Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway 


A turnéban résztvevő bloggerek


11.20. - Zakkant olvas
11.22. - Könyvvilág
11.24. - Csak olvass!
11.26. - Szaffi polca
11.28. - Olvasónapló
12.02. - Fanni's Library


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe