Emma Lord - Tweet ​Cute – A tweetcsata

11:22:00 PM



Mi történik, ha két fiatal tweet csatába kezd a családi burgezőik nevében? Ráadásul tegyük fel, hogy ez a két fiatal éppen csak kezd összebarátkozni egymással a való életben? Az eminens Pepper és az osztály bohóca, Jack kapcsolatát követhetjük nyomon a legújabb Vörös Pöttyös történetben. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit szóltak a vérre menő szópárbajokhoz, de ne felejtsetek el játszani se! A turné végén megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

Emma Lord: Tweet Cute - A tweetcsata

Kiadó

Könyvmolyképző Kiadó, 2022

Oldalszám

392

Fordító

Chovanecz-Molnár Éva

Önálló kötet

.

Fülszöveg

Mitől ​olvad meg a szíved? 

Hadd mutassam be Peppert, az úszócsapat kapitányát, krónikus maximalistát, aki mindenben a tökéletesre tör! Bár a családja épp széthullóban, kiterjedt gyorsétteremláncuk erőteljes növekedésnek indult, főként Peppernek köszönhetően. Csak komoly zsonglőrködés árán tud helytállni a hétköznapokban, miközben titokban ő felel a Big League Burger óriási Twitter-fiókjáért is. 

És akkor színre lép Jack, az osztály bohóca, aki folyton borsot tör Pepper orra alá. Jack – ha épp nem a szemérmetlenül népszerű ikerbátyja árnyékából próbál kilépni – a család szendvicsbárjában szorgoskodik. A bizniszt, amit a jövőben neki szánnak, nem neki találták ki. Ám amikor a Big League Burger lenyúlja a nagymamája ikonikus grillszendvicsének receptjét, beleveti magát, hogy tweetről tweetre elégtételt vegyen. 

Szerelembe és grillszendvicsbe minden belefér – legalábbis míg Pepper és Jack szóváltása őrült csatározássá nem fajul a Twitteren. És miközben a nyilvánosság előtt egymást aprítják csípős mémekkel és retweetcsatákkal, nem sejtik, hogy egy anonim chatalkalmazás segítségével, a magánéletben is keresztezik egymást az útjaik. Ahogy mélyül a kapcsolatuk és fokozódik online a helyzet, úgy lesz egyre személyesebb a harc, míg végül a szemben álló felek kénytelenek elismerni, hogy ezen a váratlan módon, helyen és időben rájuk talált a szerelem.


A Twitteren szövődött szerelem létezik!


Igen, a Twitteren lehet ismerkedni. Igen, a Twitter adhatja az ismerkedési színterét egy kapcsolatnak, és abból a kapcsolatból lehet szerelem. Én vagyok az élő példa rá, akinek nem egy kapcsolata volt erről a közösségi platformról, amit néhányan nem is ismernek Magyarországon. 

Amikor szóba kerül a Twitter, avagy a madaras app, sokan a mai napig nem tudják, hogy mi is ez az oldal. Nem tudják, hogy a 2006 óta létező Twitterre rövid szöveges üzeneteket írhatunk ki, és reagálhatunk mások tweetjére. Ma, amikor ezt a bejegyzés íródik a Twitter igazgatótanácsa elfogadta  Elon Musk 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát a madaras oldalra. Elon a szólásszabadság élharcosává szeretné tenni a Twittert, ami ellen sokan ágálnak, de még többen üdvözölnek. Engem ez a felvásárlás egyelőre nem érint, több mint 14 éve használom lassan az alkalmazást, csak az edit (szerkesztés) gombot hiányolom az oldalról. Ha Elon Musk elhozza, akkor örülni fogok, egyébként pedig a globális Twitter hidegen hagy. Én kizárólag magyarokat követek rajta. Több tízezer magyar felhasználó van, engem is követnek pár ezren, és én nagyon sok barátságot és szerelmet köszönhetek az oldalnak. 

Rengeteg vicces pillanatot okozott már a Twitter, de a közösség rengeteg dologban fogott már össze, vagy éppen vitázott már. Rendszeresek a flamek (vitaindító / megosztó tweetek valamilyen témában), amiken napokig elvitatkoznak az emberek, de rengeteg kapcsolatot láttam már itt kötődni. És igen, az enyém is itt kezdődött. A férjemet itt ismertem meg. Évekig csak követtük egymást, aztán egy napon rám írt, és elkezdtünk beszélni Twitter üzenetekben. Jó pár napig folyamatosan beszélgettünk, cseteltünk, majd találkoztunk, a többi meg már történelem :) 

Közösségi oldalak bűvöletében


És igen, a Twitter adta meg azt a bizonyos lökést, nélküle valószínű, hogy elkerültük volna egymást az internet zajában. Emma Lord könyve a Tweet Cute is hasonló történetet mutat be, annyi csavarral, hogy a történet főszereplő párja a való életben ismeri egymást, ám a Twitteren és egy anomim csetalkalmazásban egymásnak reagálva nem is tudják, hogy ki a másik személy, akinek írnak. 

Hiszen egy-egy felhasználó mögött bárki állhat a Twitteren. Elég egy jól hangzó nicknevet választani, vagy kezelni egy hivatalos oldalt. Pepper édesanyja híres hamburgerezőjének a Twitter oldalát kezeli, míg Jack a családi szendvicsezőjük Twitter csatornáját viszi. A fiatalok a Twitteren bosszantják egymást a két konkurens márka tweetjeiben, ám arról fogalmuk sincs, hogy a suliban személyesen is ismerik egymást. Pedig Jack és Pepper a való életben is beszélgetnek, hiszen az úszócsapat révén egy medencét használnak, és arra kényszerülnek, hogy együttműködjenek, így egyre több időt töltenek együtt. Közben pedig ott van a Twitter, ahol mennek szúrkálódások, de egyikük sem tudja, hogy a másikuk áll mögötte. 

Sőt! Jack létrehoz egy sulis csetalkalmazás (Newsee = akit mindenki csak Nyuszinak hív), ahol a Redditen hasonlóan álnéven beszélgetnek a tagok. A Nyuszi párba állítja az embereket (hasonlóan mint a Tinder), ám az egyik fél sem tudja, hogy ki a másik, viszont az app néhány napon / heten belül felfedi egymásnak az embereket. Természetesen előzőleg is kerülhet erre lehetőség, de a Nyuszi használók szeretik ezt az anonimitást. Jack alkalmazásának természetesen köze van Pepperhez is (és a suli valamennyi diákjához) így csetelve, és a Twitter folyamokban is láthatjuk, ahogy a fiatalok csevegnek. 

A könyvben szereplő szörnysüti, amihez receptet is találtok Emma Lord oldalán itt



Nagyon érdekes volt belelátni a mai fiatalok beszélgetéseibe, ez a könyv egyik nagyon nagy pozitívuma. Imádtam Pepper és Jack Twitter válaszaikat egymásnak. Kellemesen csipkelődő volt, és bár ebben a formában én elképzelhetetlen tartom, hogy a valóságban egy ilyen csevej létrejöhet a két márka között, de jó volt olvasni a hamburgerezők harcát. 

Ráadásul Jack és Pepper szimpatikus szereplők voltak. Jól bemutatta Emma Lord a karaktereket, akiknek tényleg sok minden nyomja a vállát. Jacknek ott van az ikertesója Ethan, akinek árnyékában él, és a családi szendvicsező jövőjének bizonytalan sorsa, de Peppernek sincs egyszerű élete. Édesanyjával marad a válás után, de ritkán látja apját, és nővérét Paige-t, aki apjával lakik miután anyjával összevesznek. Pepper Paige és anyja között őrlődik, miközben a Big League Burger vállalat Twitter fiókját kezeli. Pepperre ez nagy nyomásként nehezedik, hiszen a BLB egy hatalmas vállalat (több százezer követővel, rengeteg étteremmel kb Meki, Burger King szintű), és bár van social médiása a cégnek (Taffy), ő nem igazán érzi a dolgokat, így mindig Pepper veszi át a reakciókat a Twitteren.  

Pepper anyja számít is a lányára, de hát nem lehet a suliban is jól teljesíteni, az úszócsapat kapitányaként helyt állni, Borostyán ligás iskolákba bejutni, miközben az internet pörög és ott van még a helyes Jack is, aki egyre közelebb kerül a lány szívéhez... 








Értékelés: 5/4 


Nem kell világmegváltó dolgokat várni Emma Lord könyvétől, de engem kellőképpen elszórakoztatott és pont erre volt szükségem, amikor a kezembe kaptam. Nagyon régen nem olvastam ilyen tipikus amerikai young adult regényt (utoljára a Red white blue volt hasonló, de az egy meleg párról szólt), viszont nem volt rossz élmény. 

Pedig azért volt egy kis előítéletem, amikor belevágtam, mert a nagy amerikai álom nekem néha egy kicsit messzinek tűnik és nem tudok annyira belehelyezkedni a dolgokba, de itt ez nem gátolt semmiben. Tetszettek Jack és Pepper szóváltásai, mind élőszóban, mind online. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ezek végül, hogyan lesznek beleszerkesztve a könyvbe, mert én még nem láttam a kinyomtatott verziót. E-könyvként olvasva nekem összefolytak picit a tweetek és csetbeszélgetések, de ez egy ügyes szerkesztői munkával simán kiküszöbölhető. 

Sajnos viszont nem tudok elmenni a történet néhány idegesítő figurája mellett. Ők szám szerint ketten vannak. Pepper anyja elképesztően antipatikus volt. Egy igazi picsa hatalommániás anyuka, aki semmibe veszi a lányát, és csak az érdekli, hogy a cégnek jól menjen. Okés, a könyv végi múltbéli magyarázat ad egy kis feloldozást, de én sok mindent nem tudtam neki megbocsátani, és végig idegesített az, ahogy a lányát kezelte. 

A másik karakter Taffy, a social médiás, aki leginkább a szakma szégyene. A lány nem képes ellátni a Big League Burgerező Twitter csatornájának kezelését, és mindig Peppert hívogatja, hogy segítsen neki. Könyörgöm, ha valaki nem tud néhány karakteres válaszokat megszülni a Twitterre, az ne menjen szósölösnek. Fúúúúh! Taffy kiakasztott, mert hát én is ebből élek, és nem is értem, hogy hogyan dolgozhatott ő a BLB-nek, miközben arra nem volt képes, hogy egy saját gondolatot kiírjon a Twitterre. rant off 

Összességében cuki, szellemes és fordulatos könyv volt a Tweet Cute - A tweetcsata, és a két főszereplő segít abban, hogy az idegesítő karakterek eltörpüljenek mellettük. A családi szálak szívmelengetőek voltak. A Pepper és Paige által vezetett közös sütis blogjuk és receptjeik nagyon jópofák voltak, de Ethan-Jack párosnak is voltak jó momentumai, nem beszélve a Nagyiról! Érdekes volt belelátni egy családi vállalkozás, és egy nagyobb étteremlánc mindennapjaiba, és közösségi médiás jelenlétébe. A két márka, vagyis Pepper és Jack tweetcsatája szórakoztató volt, és kellően pimasz. 

A tini szereplők ellenére volt tanulság is bőven a könyvben, a baráti és családi kapcsolatok fontosságáról, és az önmagunk kereséséről biztos, hogy találnak hasznos dolgokat a tini olvasók a regényben. Annyit bizton állíthatok, hogy felnőttként olvasva sem kell félni ettől a tini regénytől, Emma Lord könyve gyorsan olvasható szórakoztató regény lett. Ajánlom, ha egy kicsit is van közöd a Twitterhez, és érdekel az amerikai fiatalok élete és kíváncsi vagy egy kalandos szerelmi sztorira! 

Vedd meg most!

Szerezd be a könyvet 16%-os kedvezménnyel a kiadótól.

 


Nyereményjáték



Szeretjük a levelezős szerelmes történeteket, mint amilyen a Tweet Cute is, így a mostani feladat is ezzel lesz kapcsolatos. Az egyes idézetek alapján találjátok ki, hogy mely regényből származik!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)
 

Az én idézetem

Drága Rosie-m! Te nem tudod, de évekkel ezelőtt már írtam egyszer neked. Az a levél sose jutott el hozzád, és örülök, hogy ez így történt, mert azóta az érzéseim nagyon megváltoztak irántad. Minden egyes nappal erősebbek lettek.


a Rafflecopter giveaway 


A turnéban résztvevő bloggerek


04.19 - Hagyjatok! Olvasok! - kedvcsináló idézetek 
04.25 - Zakkant olvas 

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe