E.L.James - Mister

10:25:00 PM


A Libri Kiadó gondozásában június 18-án jelenik meg A szürke ötven árnyalata írójának új könyve Mister címmel. Egy új szerelmi történet, mely a nyilvánvaló romantikán túl kényes és aktuális témákat is olvasója figyelmébe ajánl. Kövesd a Blogturné Klub három bloggerét turnéjuk során, s ha a szerencse is melléd áll, tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv.

E.L.James - Mister

Kiadó

Libri Kiadó, 2019

Oldalszám

592

Fordító

Weisz Böbe, Szilágyiné Márton Andrea

Önálló regény

.

Fülszöveg

London, ​2019. A jóképű, arisztokrata származású Maxim ca sors kegyeltje. Remek kapcsolatainak és a tömérdek pénzének köszönhetően soha nem kellett dolgoznia, és ritkán aludt egyedül. Ám egy tragédia folytán mindez megváltozik. Maxim örökli a nemesi címet, a vagyont és az ingatlanokat, és az ezekkel járó felelősséget is. Bár erre nincs felkészülve, akkor is szembe kell néznie a kihívással. A legnagyobb próbatétel azonban mégsem ez, hanem leküzdeni az ellenállhatatlan vágyat egy titokzatos nő iránt, aki nemrég érkezett Angliába. Maxim menthetetlenül beleszeret a zenei tehetséggel megáldott, gyönyörű tüneménybe. Még sosem tapasztalt ilyen érzelmeket, és nem meri nevén nevezni az érzést. Kicsoda Alessia Demachi valójában? Meg tudja-e védeni Maxim ezt a veszélyes múltú, csodálatos teremtést a rosszakaróktól? És mit fog szólni a lány, ha kiderülnek Maxim féltve őrzött titkai?

A London szívéből a vadregényes cornwalli vidéken és a félelmetes Balkánon át tartó utazáson az olvasó lélegzet-visszafojtva követheti Maxim és Alessia sorsát.

Juhéééé! Van élet a BDSM után


Muszáj azzal kezdenem, hogy ezt a megkönnyebbült felkiáltást beiktatom ide, mert be kell valljam, hogy én nagyon drukkoltam E.L.Jamesnek. És hogy miért? Mert ő aztán belekerült ebbe a mamipornó, szadomazó, BDSM spirálba, és kicsit úgy tűnt, hogy örökbe ott is fog ragadni. Vannak írók, akiket tömeghisztéria és ugyanennyi tömegutálat övez, és ő sem volt ez alól kivétel. Amikor kijött az első része a Szürke 50 árnyalata triliógiának szétszedték az írónőt. És közben rajongtak is érte, mert olyan szeletét mutatta meg az erotikus irodalomnak, amit eddig még kevesen mertek. Persze voltak könyvek a témában, de Christian Grey és Anastasia Steele kapcsolata kicsit több volt, mint alávetett és domináns fél.

Én anno nagyon nem értettem, hogy mit esznek a nők Grey-en, és írtam ehhez az antiférfihoz egy szívhez szóló levelet (itt elolvasható), és szentséges basszantyú ennek is már 5 éve. Azóta elolvastam a trilógia összes részét, bár azokról nem írtam sokat, mert maguk a karakterek nagyon nem nőttek a szívemhez, de a film körül kialakult hype-pal nem volt semmi bajom. Én is kíváncsi voltam a filmekre, és persze arra is, hogy az írónő mit tud alkotni ezek után. A Grey (Christian szemszögéből megírt első rész) után elengedtem a karaktereket, mert úgy gondoltam, hogy felesleges eröltetni ezt a szériát. Viszont azért E.L.James a radaromon maradt, és kíváncsian vártam, hogy milyen lesz új regénye, és mennyire fedezem majd fel benne a Szürke50 trilógia szereplőinek jellemvonását, vagy éppen az erotikus részek zsánereit. Nos voltak azért hasonlóságok, de a Mister egy kerek történet, ami miatt maga az írónő egy kicsit nőtt a szememben. Túl tudott lépni az alávetett, domináns szerepeken és bár a Mister sem fukarkadik a szexleírásoktól, azért voltak benne érzelmek, nem csak a baszáról szólt, hanem tényleg szeretkeztek benne. (utalás Christian Grey híres mondatára)

Az albán Hamupipőke kiválogatja a búza közül az ocsút


A Mister alapsztorija nem újkeletű, egy kicsit emlékeztet a Hamupipőke sztorijára, csak itt a gonosz mostohát és két lányát albán embercsempészek játszották. Adva van egy szegény lány, aki Kukës (egy albán város) él szüleivel. Az országban hiába van 2019 még mindig él a patriarchiális társadalom, ahol a férfi dönt. Alessia apja eldöntötte, hogy odaadja lányát egy helyi gengszterhez, a lány pedig ez elől menekülve naivitásában embercsempészek segítségét kéri, hogy eljusson Londonba. Az út "sikeresnek" bizonyosul, de mivel az áthozatalt le kell dolgozni (a lányok ezt a testükkel teszik meg), így Alessia elszökik, és egyetlen angol ismerősénél talál menedéket. Barátnője segít neki munkát szerezni, így lesz Alessia takarítónő, ráadásul pont Mr. Trevethick grófjának londoni lakását kapja meg. Sablonos? Naná!

De nincs baj ezzel, igazából talán még hihetető is, hogy egy gazdag és fiatal gróf beleszeret egy idegen országból menekült takarítónőbe... Szerencsére olvasás közben azért sok minden kiderül a két főszereplőről, amik között voltak meglepő dolgok, így mindkettejüket meg lehetett kedvelni, és már ez hatalmas pozitívum az előző E.L.James regényekhez képest!

Mister, aka Lord Maxim Trevelyan egy igazi playboy. Imádja a csajokat megdugni, nagy szexuális étvágya van, és egyáltalán nem akar gróf lenni. Ám testvére egy balesetben életét veszti, így Maxim örököl mindent. Többek között jó pár birtokot, amikkel bizony törődni kell, mert hát a bátyja is ezt tette. És ott van Caroline is, aki Maxim sógornője és a gyász miatti viasztalásban egy kicsit közelebb kerülnek egymáshoz. Dugnak párszor, és bár Maxim sosem akar semmit sem Carotól, a nő azért szépen ráakaszkodik. Maximot idegesíti is rendesen, de hát akkor felmerül a kérdés, miért nem tudta a farkát a nadrágjában tartani? Erre nem kapunk választ, ellenben nyugi, ezen kívül van itt még bőven akció, és persze szexjelenet is. Maxim ugyanis fél Londont megjárja és még csak a könyv első 50 oldalán tartunk. A férfi kedvenc szava járása  "Baszom! Faszom" című mondat, ez többször elhangzik a könyvben mindenféle válogatott káromkodások, és vulgáris jelzők között, így azért felsejlik valami E.L.James írói jegyeiből.

Maga a szerelmi szál azért viszonylag hamar beindul a történetben, hiszen egy kicsit hihetetlen módon Maxim félálomban meglátva Alessiát (aki igencsak dögös még kendőben és otthonkában is!) rögtön beleesik. Lassan megismerkednek egymással, és fontosak lesznek egymás számára, majd bezavar Alessia múltja, és az albán embercsempészek, akik nem hagyják csak úgy futni "zsákmányukat". Nem mondom, hogy krimibe hajló jelenetek vannak a könyvben, mert sok nyomozás nem történik, és mindenki számára levágós, hogy mi fog történni, így annyira nem kell izgulni, de azért az írónő belecsempészett a romantika és a szex mellé némi izgalmat is. Ez tényleg elismerés, mert ettől nem csak egy szimpla erotikus regény a Mister, hanem annál egy kicsit több. De akkor most jó volt? Vagy nem? Igazából nehéz ezt eldönteni, és ez nem is a történet hibája talán....



Értékelés: 5/3


Sajnos egyáltalán nem tetszett a Mister nézőpontja. Maxim E/1-ben mesél az gondolatairól, érzéseiről, míg Alessiáról csak írónő mesél, így nem is tudjuk meg igazán, hogy ő mit is gondol, csak azt, hogy mit mond vagy mit tesz. Jó lett volna belelátni a női főszereplő agyába is, mert Maxim erotikus és nyers megnyilatkozásai néha egy kicsit az agyamra mentek. Tipikus nőcsábász férfi, aki a barátaival kibeszéli a nőit, hazavisz egy csajt és a nevét sem tudja, de óvszer az mindig van nála. Persze a védekezés fontos, de a léha életmódjával nem nőtt a szívemhez az elején. Alessia viszont annál inkább érdekelt, bár ebből a nézőpontből sajnos az jött le, hogy ő egy félénk és kicsit buta kislányka, akit bárki irányíthat kedve szerint.

Szerencsére, ahogy alakul a történet Maxim és Alessia is nagyon sokat változik, és ez jót tett nekik. Kicsit hihetetlen, hogy a könyv eleji férfi mennyire más lesz néhány nap alatt, de ezt talán még el is nézem, hiszen a romantika oltárán azért valakit fel kell áldozni. Alessia karaktere a tipikus szűz lány bevezetése a szexuális életbe részt szolgáltatta és azért itt bejön az erotikus vonal, amiben E.L.James azért elég jó. A szexjeleneteket olvasmányosak voltak, és bár volt néhány belőlük, de úgy érzem, hogy nem volt túltolva, ellenben kicsit idillikusak voltak, hiszen Maxim nagyjából egy este egymás után 3x is képes lett volna elélvezni 30 percen belül, és már attól felállt a farka, hogy a nőre gondolt. 

Ahhoz képest, hogy romantikus történet nagyon sok érdekességet megtudtam Albániáról (respect ezért az írónőnek). Többször kerestem rá olvasás közben Kukësre és ahogy nézegettem a képeket, és olvastam a könyves leírást szinte magam előtt láttam a dombok, hegyek és folyók között található kisvárost. Az albánok életéről, az ország politikájáról, a társadalomról is sok minden kiderül, de emellett sok-sok érdekes infót lehet elcsípni a cornwalli nemes családokról is. Persze az egész a Trevelyan család körül forog, de még ezt is úgy tudta átadni ELJ, hogy érdekes volt.

A Cornwallban játszódó részek tetszettek a legjobban, ahol Maxim és Alessia egy idillikus időszakot töltenek el a Rejtekhely nevű házban, ami Maxim családja tulajdonában áll. Kiderül egy-két érdekes dolog Alessiával kapcsolatban is, például az, hogy tökéletesen zongorázik és mennyeien főz. Ezek az emberi dolgok jó tettek neki.

Nagyon olvasmányos a Mister egyébként, 2-3 nap alatt a végére értem (pedig 600 oldal majdnem!), és közben nem unatkoztam. Érdekelt, hogy mi lesz a végén, hogyan fog zárulni a kötet. Bár a pakliban simán benne van a folytatás ígérete, én azért E.L.James helyében nem húznám ezt tovább több kötetesre. Ez pont így volt jó, ahogy volt!

Ha egy erotikus / romantikus olvasmányra vágysz, akkor ez a regény jó választás lehet. Adj egy esélyt az írónőnek, mert ez a könyv egyáltalán nem hasonlít az előző regényeihez! És ezt tök komolyan mondom! Nem 100%-os a Mister sem, volt benne néhány rész kínos rész (Maxim eröltett káromkodásai pl), és a nézőpont furcsasága, de van benne potenciál.


Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.


Nyereményjáték


Alessia Demachi, a történet hősnője különösen tehetséges zongorista és a történet során többször is klasszikus szerzők ismert darabjait játsza. Játékunkban a zeneszerzők nevét keressük.
A turné minden állomásán egy-egy rövid leírás segít kitalálni kiről van szó, a ti dolgotok annyi, hogy az illető nevét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

Ki az én zeneszerzőm?

19. századi magyar zeneszerző, zongoraművész, karmester, zenetanár, korának egyik legjelentősebb romantikus alkotója, Chopin kortársa. Kilenc évesen már a nyilvánosság előtt zongorázott, később műpártoló főurak segítségével Bécsben folytatta tanulmányait. Nagyon termékeny zeneszerző volt, műveinek nagy részét zongorára komponálta.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek


06.16 - Betonka szerint a világ…
06.18 - Kelly és Lupi olvas
06.20 - Zakkant olvas

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe