februári kiszemeltek #201902

7:25:00 PM


Február valahogy az a hónapja az évnek, amikor már alig várom, hogy elérkezzen az igazi tavasz. Persze látszódnak már a jelei, nyílnak a nárciszok, 5 órakon még világos van, reggelenként csiripelnek a madarak (ha nem fújja el őket az orkán erejű szél és a hóvihar) és persze érkeznek a kiadók könyvei is. Jöjjenek a február hónapban várt megjelenések, amikre szemet vetettem! Előre szólok, hogy elég tetemes a lista, de hát ez van ha ez ember lánya mindent elolvasna legszívesebben.

Mivel elég sok a könyv, így kategóriákra bontottam őket, hogy könnyebb legyen (nekem is) a szemezgetés.

Annyira szeretnék szép színes otthonokat nézegetni (mostanság rá vagyok állva a Pinterestre) és nagyon várom már a tavaszt, hogy legyenek színek, és lehessen csinosítgatni a lakást. Erre jó lehet a Színes otthonok könyv. A virágok / szobanövények rendezése is tavaszi projekt, egyre több van itthon a virágból, jó lenne őket megfelelően nevelni. Ez már az öregség jele, hogy ilyen könyvekre vagyok rácuppanva ugye? (Remélem még nem folyósítják a nyugdíjat!) A decemberi fogadalmunk (hogy hetente 3x legalább főzünk) eddig elég jól áll, de kéne néhány új szakácskönyv is, mert újra és újra ugyanazokat csináljuk. Mivel eléggé bírom az indiai kaját, és Kovács is szereti, így ezt néztem ki. főleg mert mostanság eléggé vegásodni kezdünk. Eszünk azért húst, de csak a menzán, otthon már nem sütögetünk semmit, beérjük a zöldségekkel. Jesszus, sosem hittem, hogy leírok egy ilyen mondatot. A Hogyan ne érezzük szarul magunkat pedig szimplán érdekel, mert én is szoktam szarul érezni magam, úgyhogy jó lenne egy kicsit tudatosabban kevésbé szardarabnak érezni magam. Érthető vágy ez nem? 


#gasztro #életmód #otthon


Anna Starmer - Színes ​otthon (megjelenés: február 20.) Scolar Kiadó 

A ​Színes otthonban az ismert lakberendezési és divatszakértő, Anna Starmer osztja meg velünk a színek iránti rajongását, és nyújt segítséget abban, hogy megfelelően alakíthassuk át szobánk, lakásunk vagy házunk belső tereit. A pompás fotók segítségével segít megtervezni, miként tölthetjük meg otthonunkat a számunkra ideális és inspiráló színekkel. A leírások és tanácsok mellett színmintafüzetet is ad, mely eligazít a fények, tónusok, textúrák és felületek világában. A színek terén szerzett önbizalomra támaszkodva mi is kialakíthatjuk saját, különleges palettáinkat és ellenállhatatlan színkombinációinkat, így olyan otthont hozhatunk létre, amely valóban képes kifejezni a személyiségünket. A szerző-fotográfus Anna Starmer a LuminaryColour.com – egy különleges, színelőrejelzéssel foglalkozó internetes oldal – alapítója, amely számos nemzetközi márkának nyújt belsőépítészeti és divattanácsokat. Anna szenvedélyesen rajong mindenért, ami a színekkel kapcsolatos, egyedi látásmódja a színeket, képeket és textúrákat keresi, bárhol járjon is a világban.

Kay Maguire - Kiskertek ​kiskönyve (megjelent) Centrál Médiacsoport

A ​kis helyen való kertészkedésnek számos előnye van: némi odafigyeléssel egy nagyvárosban is valóságos oázis teremthető. Akár egyetlen szépen rendben tartott virágláda is javíthatja közérzeted. Bár a kis hely is okozhat nehézségeket, sokkal könnyebben megművelhető, mint egy nagyobb méretű kert, ennek a könyvnek az utasításait követve pedig egykettőre kiskertésszé válhatsz magad is.

A Kiskertek kiskönyve tanácsokat, ötleteket és inspirációt tartogat mindazok számára, akik szűk kültéri helyeken, például ablakpárkányon, erkélyen vagy lépcsőkön szeretnének kertészkedni. Olyan leleményes ötletek leírása található meg benne lépésről lépésre, mint a gyorsan növő saláták termesztése vagy rovarvonzó cserepek, illatos kosarak és zöld fali kertek beültetése. A különböző körülmények között, például napos, szeles vagy árnyékos helyeken legjobban termő növényeket hasznos listák ismertetik.

Akár egyetlen cserépnyi virággal kezded, akár rögtön egy nagyobb munkába vágsz bele, ennek a gyönyörűen illusztrált könyvnek a segítségével felfedezheted, hogy még a legkisebb helyen is lehet kertészkedni.

Mira Manek - India ​varázslatos ízei (megjelent) Bioenergetic Kiadó 

Mira Manek az édesanyjától és a nagymamájától örökül kapott ízvilágot és az egészséges táplálkozási trendeket ötvözve igazi kulináris remekművet alkotott. A hagyományos recepteket megújítva az indiai konyha legnagyszerűbb alapanyagait kombinálja a kiegyensúlyozott étrend elmaradhatatlan alkotóelemeivel, így a hozzávalók között megtaláljuk a kókuszolajat, a barna rizst és a kinoát is.

Izgalmas vegetáriánus fogásait életre keltik a színek és a hozzávalók sokasága. Csodálatos kivitelű könyve tápláló ötletekkel szolgál léleksimogató reggelikhez, a nap bármely szakában fogyasztható italokhoz, harapnivalókhoz, főételekhez, köretekhez és édességekhez. Külön fejezetet szentel a thálíknak és a természetes cukorral édesített desszertek csodálatos választékának.

Kay Maguire - Szobanövények ​gondozása (megjelent) Centrál Médiacsoport

Mely növények kényesek, s melyek szinte elpusztíthatatlanok? Melyik fajnak mennyi vízre és napfényre van szüksége? Mit kezdjünk a növényeinkkel, ha nyaralni megyünk? A Szobanövények gondozása megadja e kérdésekre a választ. Leírja, hogyan válasszuk ki az otthonunk adottságainak megfelelő fajtákat, s azt is, miként tehetjük lakhelyünket otthonossá a növényeink számára is. A Királyi Botanikus Kert szakértői által jóváhagyott mű kézikönyvként forgatható – legyen szó látványos kaktuszokról, pozsgásokról, szakálbroméliákról, levél- vagy virágos dísznövényekről. Részletes útmutatásokat nyújt a növények kiválasztásával, ültetésével, táplálásával és szaporításával kapcsolatban. Több mint 75 népszerű faj leírását is tartalmazza, valamint 12 lenyűgöző ötletet ahhoz, miként tudjuk otthonunkban látványosan elrendezni a növényeinket.

Andrea Owen - Hogyan ​ne érezd magad sz*rul (megjelenés: február 19) Magnólia Kiadó 

Hogyan ne érezd magad sz*rul – 14 rossz szokás, ami a boldogságod útjában áll nőknek szóló, szókimondó és lényegre törő segítség az önfejlesztéshez. Világos és valós képet fest azokról az elterjedt, önromboló viselkedési formákról, amelyekkel a nők gyakran keserítik az életüket. Szélhámos-szindróma. Kegyetlen belső kritikus hang. Katasztrofálás. Folyamatos mások kedvében járás.

Andrea Owen, a nemzetközi hírű életmód-coach és segítő világossá teszi, hogy mi állhat ezen láthatatlan, de kifejezetten kártékony szokások hátterében. Minden egyes fejezetben igyekszik kibillenteni minket, olvasókat a megszokott működési mechanizmusainkól, hogy boldogabban és elégedettebben élhessünk. A fejezetek rövidek, egyértelműek és jól befogadhatóak, a szerző pedig kerüli a súlyos elemzéseket, sokkal inkább a tudatosság előmozdításához igyekszik eszközöket adni.

#romantikus #szerelmes


Bár Barreau kicsit egy kaptafa, de a jó fajtából, úgyhogy ha már úgyis Valentin nap, ez a könyv simán belefér a keretbe. Nagyon várom már B.C.Cherry új könyvét, mert szeretnék egy igazi csöpögős, érzelmes, erotikus regényt olvasni, mert szerintem tavaly óta nem olvastam ilyet (azt is ő írta). Kell a női léleknek egy kis ilyesfajta regény. Az enyémnek legalábbis. Amy Harmont mindenki dícséri, és biztos, hogy ez a könyv is szuperjó lehet. Bár lenne végtelen mennyiségű időm olvasni a végtelen mennyiségű más teendőm helyett.... 

Nicolas Barreau - Montmartre-i ​szerelmes levelek (megjelent) Park Könyvkiadó

Amikor felesége, Hélène alig harminchárom évesen meghal, Julien Azoulay-t mélyen lesújtja a gyász. A romantikus vígjátékok szerzője és egy kisfiú, Arthur édesapja úgy érzi, kegyetlenül elbánt vele a sors. Kelletlenül teljesíti a Montmartre-i temetőben nyugvó felesége utolsó kívánságát: írjon neki 33 levelet. A kézzel írt leveleket sorra elhelyezi Hélene sírkövének titkos rekeszében, egy nap azonban mindegyik eltűnik, s a helyükön Julien különös dolgokat talál: egy kőszívet, egy Prévert-verset, két mozijegyet az Orfeusz című filmre. Mit jelentsen mindez? Julien a rejtély nyomába ered…




Brittainy C. Cherry - Gravitáció (megjelenés: 02.11) Insomnia Könyvek 

Engem ​az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei.
Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket.
Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám.
Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció.

Lucy és Graham szívbe markoló története megmutatja, milyen az, amikor a szavak már nem elegendők. Ami segíthet, az egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek, és egy tekintet, ami többet mond bármely szónál. Olyankor beszélnek igazán – azon a nyelven, amit a legjobban értenek.

Amy Harmon - Homokból ​és hamuból (megjelenés: február 15) Libri Kiadó 

Olaszország, 1943. Tombol a második világháború, az ország nagy részét megszállták a németek, a zsidó lakosságot deportálás és megsemmisítés fenyegeti.
Évekkel ezelőtt Eva Rosselli és Angelo Bianco szinte testvérekként nevelkedtek, majd egymásba szerettek, ám a körülmények és a vallásuk elválasztotta őket egymástól.
Hosszú idő után találkoznak újra: a zsidó származású Eva a Gestapo elől menekül, s nincs kihez fordulnia. Angelo felszentelt pap, s úgy dönt, befogadja a lányt a kolostorba. Eva rádöbben, hogy a katolikus egyház rajta kívül még sokaknak nyújt menedéket.
A világ lángokban áll, az emberek nélkülöznek, és a két fiatalra is sorozatos megpróbáltatások várnak. Gyötrelmes választások elé kerülnek, mígnem a sors és a szerencse közbeszól, és életük legnehezebb döntését kell meghozniuk.

#szép és #szórakoztató irodalom


A Kirkét MINDENHOL látom. A Facebook-on, a könyvesblogokon, áradoznak róla az emberek, én pedig egyre jobban akarom. Igaz előtte szerintem beszerzem majd Miller előző könyvét, és ha az bejön, akkor majd a Kirkére is rávetem magam. A Drága kis szívem KULT sorozat egyik új könyve, és nagyon érdekes a fülszövege, szívesen megismerném Teknőcöt.  A Kék napon születtem az autizmus témáját járja körbe, erről a témáról pedig előszeretettel olvasom, mert nagyon fontos, hogy megismerjük a Daniel Tammerhez hasonló embereket. A Merle regény régi adósságom, és az új borító miatt tettem rá a listára. Talán ez sikerült a legjobban. Köszi Helikon Kiadó! 

Madeline Miller - Kirké (megjelent) General Press

Az ​Akhilleusz dala szerzőjének merész, káprázatos és várva várt új regénye, amely kiválóan rajzolja újra az Odüsszeiából ismert hatalmas varázslónő, Kirké életét.

A leghatalmasabb titán, a Napisten, Héliosz házában egy kislány születik. Kirké furcsa gyermek – nem rendelkezik hatalommal, mint az apja, sem azzal a rosszindulatú vonzerővel, mint az anyja. Ám amikor társaságért a halandók világa felé fordul, felfedezi, hogy mégiscsak van egy különleges tehetsége: a varázslás képessége, amelynek révén szörnyekké tudja változtatni a riválisait, ráadásul még az istenekre is veszélyt jelenthet.

Fenyegetettségében Zeusz száműzi őt egy lakatlan szigetre, ahol az istennő tökéletesíti titkos tudományát, vadállatokat szelídít, és a híres mitológiai alakok közül többel is találkozik: a vérszomjas Minótaurosszal, az ügyes kezű Daidalosszal, a gyilkos Médeiával és persze a fortélyos Odüsszeusszal is.

Ám egy nőnek veszélyes egyedül élni, Kirké pedig akaratlanul is magára vonja mind az emberek, mind az istenek haragját, és végül az egyik legrettegettebb olümposzi istennel találja szemközt magát. Hogy megvédje, amit a leginkább szeret, minden erejét össze kell szednie, és egyszer s mindenkorra választania kell az istenek és a halandók világa között.

Madeline Miller regénye mámorító eposz a családi vetélkedésről, intrikáról, szerelemről és veszteségről, illetve a férfiak uralta világban is rendíthetetlen női erőről.

Gabriel Tallent - Drága ​kis szívem (megjelent) 21. Század Kiadó 

Teknőc Alveston kemény lány. Tizennégy éves, és az erdőket járja az észak-kaliforniai tengerparton. Kedvenc helyei, menedékei a patakok, a dagálytavak, a sziklaszigetek, de személyes világa kicsi és veszélyekkel teli: Teknőc zaklatott lelkű, karizmatikus apja bűvöletében és rabságában nőtt fel. Emberi kapcsolatai az iskolára korlátozódnak, de ott sem enged közel magához senkit; néha beteg nagyapjával römizik, esténként pedig apjával együtt készül – a világvégére.
Azután megismerkedik Jacobbal, és először tárul fel előtte egy tágasabb világ: ráébred, hogy otthoni élete se nem biztonságos, se nem fenntartható. Szökést tervez, felhasználva mindazokat a túlélési technikákat, amelyekre apja tanította.
Egyedi stílus, vad természeti környezet: felkavaró és megrendítő olvasmány egy kiemelkedően tehetséges új író tollából, mely megjelenése után azonnal felkerült a The New York Times bestsellerlistájára, fontos irodalmi elismeréseket kapott, és két tucat országban vásárolták meg a jogait.

Daniel Tammet - Kék ​napon születtem (megjelenés: február 28.) Európa Kiadó 

Daniel ​Tammet pontosan 45 gramm zabkását fogyaszt reggelire, és anélkül el sem indul otthonról, hogy megszámolná a rajta lévő ruhadarabokat. Ha stresszes vagy boldogtalan, csak behunyja a szemét, és számol. Ugyanakkor nem csak rutinszerű kényszerei vannak. Mint az emlékezetes filmben Dustin Hoffman megformálta Esőember, ő is bonyolult matematikai műveleteket képes fejben elvégezni – a számokat alakzatokban, színekben, textúrákban és mozdulatokban látja. Ráadásul kilenc idegen nyelven beszél, sőt alkotott is egyet – nyelvtannal és mintegy 1000 szavas szókészlettel – saját használatára. De bizonyos szempontból Daniel egyáltalán nem hasonlít az Esőemberre. Az autizmus spektrumzavarban súlyosan érintettek között gyakorlatilag egyedülálló módon nem szorul segítségre mindennapi, ügyes-bajos dolgainak intézésében. Ez a hihetetlen önállóság, és ahogy átadja, milyen érzés is ilyen rendkívüli életet élni, teszik igazán inspirálóvá és magával ragadóvá Daniel Tammet emlékiratát, amely páratlan betekintést nyújt napjaink egyik legkülönlegesebb elméjébe.

Robert Merle - Mesterségem ​a halál (megjelenés: február 28.) Helikon Kiadó 

A Führer, Adolf Hitler egyszer s mindenkorra meghatározta, mi az SS becsülete, s meghatározását elitcsapatai jelmondatává tette. „Becsületed – mondta – a hűség.” Azóta minden tökéletesen egyszerű és világos. A katonának nem kell többé lelkiismereti kérdésekkel bajlódnia. Elég, hogy hűséges, egyszóval engedelmeskedik a parancsnak.






#krimi #thriller


Elég sok krimi és hasonszőrű társa jelenik meg mostanság, de hát ez a kedvenc témám, így ebből merítettem a legnagyobb adaggal. A Vakság egy pszichiológus, és betege története, ami tekervényes megmentő, megmentett sztori lehet. Nekem egy kicsit fordított Dermesztő szenvedélyek (látta valaki Richard Gere és Kim Basinger főszereplésével készült filmet?), de sebaj. És ha már festmények, akkor a Vízililiomoknak nagyon érdekes az alaphelyzete, tele van titokkal, úgyhogy naná, hogy olvasnám. A Vérnarancsok borítója nekem telitalálat, ha a sztori is ennyire jó, mint a külseje, akkor szuper lesz! A Sosem voltál itt című könyvből készült film már régóta fent van a watchlistemen, de előbb nyilván a könyvet kell elolvasni. Az Örök ébredés borítója teljes szerelem, nagyon érdekes és misztikus, megragadja az ember szemét. Remélem a történet is ilyen lesz! A bankár felesége standerd sztorinak tűnik, de mivel a könyvből sorozat készült, nyilván nagyon érdekelni kezdett. A Bomlás népszerű címe a műfaj könyveinek, de ezzel a borítóval, és azzal, hogy az Animus Kiadó skandináv krimik sorozatában jelenik meg általában garancia a jó élményre. 



A. F. Brady - Vakság (megjelent) Agave Kiadó 

Sam James éveken át körültekintően építette hírnevét, mint a legnehezebb eseteket kezelő manhattani pszichiátriai intézet, a Typhlos legjobb pszichológusa. Hisz benne, hogy ha magát nem is tudja megmenteni, megment valaki mást. Ez a messiás-komplexus ugyan hasznára válik, hogy segítsen betegeinek megküzdeni belső démonaikkal, ám sötét utakra is vezeti Samet, miközben saját mentális zűrzavara is feltárul előtte.

Amikor egy rejtélyes beteg, Richard érkezik a Typhlosba, akit más terapeuta nem hajlandó vállalni, Sam elhatározza, hogy ő megfejti a férfi titkait és lelkét. Nem sikerül azonban rájönnie, miért tűnik Richard olyan normálisnak egy őrülettel teli kórházban. Ahogy Sam egyre jobban belemerül a férfi tekervényes múltjába, kénytelen alapos vizsgálatnak alávetni saját életét is – az alkoholizmusát, a bántalmazó barátját –, az eredmény pedig halálra rémíti. És ezzel manipulatív játszma veszi kezdetét kettejük között. De ki a megmentő és ki szorul megmentésre?

Michel Bussi - Fekete ​vízililiomok (megjelenés: február 22.) 21. Század Kiadó 

Adott ​egy kivételesen tehetséges, tizenegy éves festőpalánta kislány, egy szédítően vonzó tanítónő és egy bagolyszemű, idős hölgy, aki mindent tud és mindent lát, a helyszín pedig a Claude Monet-nak oly kedves, normandiai falu, Giverny.
Az Epte folyó partján találnak rá Jérôme Morval helybéli szemész holttestére. A férfit meggyilkolták. Laurenç Sérénac, a toulouse-i rendőrakadémián frissen végzett nyomozó veszi kezébe az ügyet: a szép tanítónő, Stéphanie férjét tartja első számú gyanúsítottnak.
Egyedül az idős hölgy ismeri az igazságot, ő kalauzolja elbeszélőként az olvasót. De vajon milyen igazságra gondol? Hiszen a híres festménysorozat, a Vízililiomok tükörképeiben is összemosódik múlt és jelen, újraélednek gyilkosságok és szenvedélyek…
Bussi regénye is olyan, mint egy lenyűgöző, impresszionista festmény, melynek minden részlete felkelti a kíváncsiságunkat. Apránként fedezzük fel a hol élesen megrajzolt, hol halványan derengő színfoltok mögött rejtőző szereplőket. De ne feledjük: egy kép üzenete akkor tárul fel előttünk, ha kellő távolságból szemléljük a remekművet…

Harriet Tyce - Vérnarancs (megjelenés: február 21.) Álomgyár Kiadó 

Alisonnak mindene megvan. Odaadó férje, imádnivaló kislánya, felfelé ívelő karrierje – épp most kapta meg az első gyilkossági ügyet, amiben a védelmet képviseli. De nem minden az, aminek látszik.
Csak még egy éjszaka, és véget vetek az egésznek.
Alison túl sokat iszik, elhanyagolja a családját, és viszonya van egy kollégájával, aki feszegeti a határokat, amelyeket Alison már nem képes elviselni.
Megtettem. Megöltem őt. Le kellene, hogy csukjanak.
Alison ügyfele nem tagadja, hogy megkéselte a férjét. Be akarja ismerni a bűnösségét. De valami nem stimmel a történetében. Ha Alison megmenti ezt a nőt, az az első lépés lehet, hogy saját magát is megmentse.
Figyellek. Tudom, mit csinálsz.
De valaki ismeri Alison titkait. Valaki, aki azt akarja, hogy megfizessen, és aki nem áll meg addig, amíg Alison mindent el nem veszít.
Egy felzaklató, ugyanakkor lenyűgöző történet a félelem erejéről, a vágyról, a féltékenységről és az árulásról, szerelemről és gyűlöletről.

Jonathan Ames - Sosem ​voltál itt (megjelent) 21. Század Kiadó 

Kemény ​thriller, amelyben a jóvátétel sem marad el. Gyilkos mix, melyet olvasva a romlottság, a bosszúállás és a lélek legsötétebb démonai kísértik az olvasót.
Joe-t gyermekkorában bántalmazták, ami maradandó nyomot hagyott a személyiségén. Szörnyű élményeit azóta sem tudta kitörölni az emlékezetéből. Később felnőtt férfiként az FBI ügynökeként dolgozott, és a haditengerészetnél szolgált.
Jelenleg bujkál, és abból él, hogy szexrabszolgának elrabolt lányokat szabadít ki. Felfogadják, hogy mentse ki egy New York-i szenátor lányát, akit egy manhattani bordélyban tartanak fogva. Joe egy veszedelmes összeesküvés hálójába gabalyodik, amiért nagy árat kell fizetnie…

Marisha Pessl - Örök ​ébredés (megjelenés: február 20.) Libri Kiadó 

Valamikor ​régen, a Darrow-Harker Gimnáziumban, Beatrice Hartley és az öt legjobb barátja voltak a népszerűek, az irigyeltek. Amikor azonban Jim – a kreatív géniusz és Beatrice szerelme – tragikus körülmények között életét veszti, egy csapásra minden megváltozik.
Egy évvel az érettségi után a barátok visszatérnek Wincroftba, a tengerparti házba, ahol korábban annyi éven át osztották meg egymással a titkaikat: megbeszélték, épp kibe szerelmesek, hogyan akarják megváltani a világot…

Beatrice reméli, hogy végre választ kap a Jim halálával kapcsolatos gyötrő kérdéseire, ugyanis azt gyanítja, hogy a többiek jóval többet tudnak annál, mint amit elárultak.
Ám a kínos viccelődésekkel és nyomasztó hallgatásokkal teli este lassan vánszorog, és a lány egyre inkább úgy érzi, hogy sosem fogja megtudni, valójában mi is történt.

Ahogy az éjszakát lassan felváltja a hajnal, vihar tör ki, és egy rejtélyes férfi kopogtat be hozzájuk. Kedélyesen közli velük a lehetetlent: számukra megakadt az idő, egy szilánkon függ, amelyet csak úgy lehet eltávolítani, ha a korábbi barátok meghozzák életük legnehezebb döntését.
Beatrice-nek ez az utolsó esélye arra, hogy kiderítse az igazságot… és életben maradjon.

Ezzel elkezdődik az örök ébredés.

Cristina Alger - A ​bankár felesége (megjelenés: február 20) 21. Század Kiadó

Annabel férje, Matthew nemrég vesztette életét: lezuhant a repülőgép, amelyen utazott. Vajon valóban baleset történt, vagy valami más áll a tragédia hátterében?
Marina egy óriási banki visszaélés feltárására kap megbízást a főnökétől, akit nem sokkal ezután holtan találnak az otthonában. Meggyilkolták.
A két nőt rengeteg veszteség érte.
De még ennél is több vesztenivalójuk van.
Semmi nem állíthatja meg őket: elszántan nyomoznak, hogy kiderítsék az igazságot.




Anna Ekberg - Bomlás (megjelenés: február 28.) 

„A nő teljesen belemerült a futásba, a fülhallgatójában szólt a zene. Fogalma sem volt, hogy a sötétség és az eső rejtekéből a férje les rá, és arra készül, hogy örökre véget vessen a házasságuknak.”

Christiannek és Leonorának mindenük megvan, boldog házasságban élnek. Gyönyörű házuk a fjordra néz, és a fiukat hosszú betegség után az orvosok végre egészségesnek nyilvánították. Ám egy napon Leonora ráébred, hogy a férje megcsalja egy fiatalabb nővel. Soha nem hitte volna, hogy Christian képes lenne elhagyni őt, aki mindent feláldozott a fiuk egészsége és a családi boldogság oltárán. De Leonorát nem olyan fából faragták, aki hagyja magát félreállítani. Elhatározza, hogy megakadályozza, hogy a férje elváljon tőle – kerül, amibe kerül.

#gyerek #ifjúsági 


Bár nem én vagyok a célcsoportja a következő gyerekkönyveknek, de hát ellen lehet ezeknek állni? Kell némi mese a hétköznapokba is nem? Az Éjszaka az állatkertben különleges lehet, mert a Kaland, kockázat könyvekhez hasonló, így a sztorit az olvasó irányíthatja (gondolom lapozgatós módszerrel). Nyilván a Grindelwald második része kell, mert bár a filmet sokan fikázták, nekem nagyon bejött. Bár nem tudom mennyire gyerekkönyv a bloggeres/vloggeres rész, de kíváncsi vagyok nagyon, hogy mit tudnak még újat mondani (a gyerekeknek) vagy akár a felnőtteknek ebben a témában. A világítótornyos könyv egyszerűen csodás kívülről, és valami azt súgja, hogy belülről is. Meg kell nézzem! 


Bojti Anna - Éjszaka ​az állatkertben (megjelent) Pagony

Az ​Éjszaka az Állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények…

Állj szóba az utadba akadó lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel.

MOST te alakítod a történetet!

Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne!

Bojti Anna könyvét a Kaland-játék-kockázat könyvek inspirálták, de azoknál sokkal több lett: óda a budapesti Állatkerthez, az Alice Csodaországához hasonló eredeti, humoros, szerethető fantáziavilág, amiben az olvasói kíváncsiság dönti el, hogy merre visz az utunk.

J. K. Rowling - Grindelwald ​bűntettei (megjelent Animus Kiadó 

A Legendás állatok és megfigyelésük végén Göthe Salmander közreműködésével sikerül New Yorkban letartóztatni Gellert Grindelwaldot, de a nagy hatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból. Nekiáll híveket toborozni, ám előttük sem fedi fel igazi célját, azaz hogy az aranyvérű varázslókat fellázítva megszerezze az uralmat a világ varázstalan lakói fölött.
Albus Dumbledore e terv meghiúsítása érdekében volt roxforti tanítványa, Göthe segítségét kéri. A magizoológus ezúttal is igent mond, nem sejtve, milyen veszélyes vállalkozás részese lesz. A mind megosztottabb varázsvilágban zajló események a legközelebbi barátok és családtagok egymás iránti hűségét és szeretetét is próbára teszik.

J.K. Rowling második eredeti forgatókönyve olyan meglepő adalékokkal szolgál a Harry Potter-történetekhez, amelyek minden bizonnyal nagy örömet szereznek úgy a könyvek, mint filmek rajongóinak.

Shane Birley - Légy ​te is menő blogger és vlogger 10 lépésben! (megjelenés: február 15) Babilon

Érdekes mondanivalód van, amit másokkal is megosztanál? Blogolnál vagy vlogolnál, de azt sem tudod, hogy kezdj hozzá? Ez a könyv segít elindulni. Miután kitaláltad, hogy miről szeretnél beszélni, tudj meg mindent a webes biztonságról, fürkészd ki a blogok és vlogok kulisszatitkait! Csak 10 fejezet választ el attól, hogy te is szuperprofi légy! A könyv tanácsait követve belőled is menő blogger vagy vlogger lehet!






Lucy Strange - A ​világítótorony legendája (megjelenés: február 19.) Manó Könyvek 

A világítótoronyban felnövő Pet világa tengeri viharok, titkos alagutak és egy titokzatos vízszörnyről szőtt legenda köré épül. De most, hogy Anglia háborúban áll, a fennsík egyszeriben csaták helyszíne lesz, és a családja szétszakad. Ez a könyv egy kicsi, bátor lányról szól, akire senki sem figyel oda, és aki riadtan bújik el, ha egy repülőgép elszáll fölötte. Egy lányról, aki részese lesz a legendáknak.







Ti kinéztetek valami könyvet februárra? Vagy már be is szereztetek a fentiek közül valamit? Kommentáljatok bátran! 


Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 


Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Jókat mosolyogtam a bevezetődön - szuper könyveket gyűjtöttél össze! Kirké, Grindelwald nálam is kívánságlistás, a Drága kis szívem is érdekel na és Lucy Strange regényét is biztosan elolvasom!
    Plusz érdekel még Emily M. Danforth - Cameron ​Post rossz nevelése (ezt elvileg nemsokára olvasni is fogom), Ian McEwan A ​Chesil-parton (a film is).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cameron Postról sokat olvasok itt-ott, de pont ezért taszít, mert annyira felhájpolják :D Jó tudom én vagyok a hülye, hogy nem megyek neki, de inkább várok vele, majd ha olyanok olvassák el, mint te, akinek adok a véleményére, akkor majd átgondolom :D Láttam az új McEwant is, de valahogy még nem hálózott be, de majd ha elém kerül a film, akkor majd tuti másként fogok rá gondolni.

      Delete

Subscribe