Könyvfesztiválos kalandok az első napon #standok #akciók #látnivalók

11:21:00 PM


Április 19 és 22 között rendezik meg a 2018-as Könyfesztivált, aminek idén is a Millenáris Park ad otthont, én pedig akárcsak az előző években idén is kilátogattam és körbenéztem egy kicsit, hogy beszámoljak nektek, hogy melyik standhoz érdemes nektek is benézni és hol és mi található. Sok-sok kép következik és minimális szöveg. Idén is Pupillával látogattam ki csütörtök délután a jubileumi 25. Könyvfesztiválra (a hivatalos oldal és minden program itt megtalálható), ami nekem kábé a 6. lehet mióta blogolok. Az elmúlt években mindig kilátogattam, mert jó élmény, de igyekszem hétköznap délután menni, mert a hétvégén elég nagy tömeg szokott lenni, és nem lehet odaférfni a standokhoz, és így nem tudom végignézni a kínálatot. Ezért volt jó az első nap, mert nyugodtan tudtunk Pupival nézelődni. Csináltam közben néhány random képet, akit érdekelnek még képek és némi szöveg az kövessen be instán a @zakkantanett néven, és nézze meg a kiemelt Könyvfesztivál2018 highligtomat, ott minden képet illusztráltam és szövegeztem még extrán. 

#standok és #érdekességek


Idén is nagyon sok strand van kint (és még végig se néztük a gyerek és ifjúsági részleget, az holnapra maradt!), de a nagyobb kiadók a szokott helyükön táboroznak, így már ismerősen tudtunk a sorok között haladni. A B épületben van klíma, viszont a D épületben (ahol a gyerek, ifi részleg van) sajnos nincs, úgyhogy erre készüljetek!



A Magvető standjánál vannak csodás kicsi noteszhez hasonlító kiadású magyar kortárs szerzős könyvek, az Athenaeum és a General Press összevont standján az idei könyvruhát Az elveszett tárgyak őrzője ihlette és nagyon szép. Az Athenaeum kiadónál van egy Bestseller box, de sajnos nem tudom benne, pedig furdal a kíváncsiság. 


A Petőfi Irodami Múzeum idén sok Szabó Magdás cuccal készült (van szupi vászontáska idézettel 1490 forintért) és persze vászonszatyor, magyar író + szerelmespárja kitűzők, és idézetes radírok, SZabó Magda 100 kitűzők és egyéb csodaságok. A PIM-hez mindig jó benézni, és venni valami apróságot! 



Idén a Geopen Kiadó elhozta a Múminokat is a Könyvfesztiválra, elindult ugyanis a Múmin shopjuk online, de itt kint is lehetett venni múminos könyveket és ajándékcuccokat. Én imádom a múminokat, úgyhogy legszívesebben az egész standot felvásároltam volna. A lila és a rózsaszín múminos "izék" ajándék volt a strandnál, bátran hozhattok ti is. (igen, én is vittem haza és nagyon boldog vagyok, hogy múminok vesznek körül!) 




Megcsodáltam a Lelkek labrintusát, és a vaskos 4 3 2 1-et is az Európa Kiadó stanjánál. A  Magvető Kiadó 3 könyv után egy ajándékcsomagot ad, elég vaskosak voltak, kíváncsi vagyok mi van bennük. Az Animus Kiadó Utazás a mágia történetébe könyvet nem tudta elhozni a fesztre, mert a hajót amin a könyvek utaznak sajnos visszatartották. (itt az infó róla), így nem vásároltam meg a Harry Potter rajongásom új tárgyát. Viszont láttam az új Rowling könyvet, ami nagyon szép (és persze kint van az Auschwitzi tetováló is). 

#eyecandy 


A Könyvfesztivál legszexisebb, legsármosabb írója is dedikál majd, ő az Agave Könyvek szerzője, Pierce Brown. Muszáj volt lefotóznom az őt ábrázoló plakátot, amire ha ránéztek rájöttök, hogy miért tettem. Sajnos a könyveit (még) nem olvastam, de biztos jól ír, ha ennyire jóképű nem? 



#legszebb #stand 



Idén a legszebb stand díját (már ha lenne ilyen) én a 21. Század Kiadónak adnám, akik idén először vannak kint a Könyvfesztiválon, de mégis simán kenterbe verik a giga standokat. A B21-es helyen álló kis standjuk, ugyanis úgy van berendezve, mint egy otthonos nappali. Igazi fabútorokon várják a látogatókat a könyveik, a polcokon idézetes párnák vannak (ez is beszerezhető a kiadótól!), mutatós növények, idézetes és könyvborítós képkeretek. Egyébként a könyvek a Shelfie névre hallgató bútormárka (itt a honlapjuk!) polcain állnak, és persze most már én is ilyen polcot akarok a leendő saját lakásomba. 

Van a 21. Század Kiadó standjánál ezer forintos könyv akció is, meg csodás napsütés :) Kell ennél több? 

Egyébként a könyvborítós csokikból mi is kaptunk Pupival, és persze érkezett haza is némi olvasnivaló. Nagyon kíváncsi vagyok az összes könyvre, csak valahonnan kéne egy időnyerő, hogy legyen elég időm olvasni a jövőben. 


#szavazz #kortársra 


Idén is nagyon jó lett a Libri Könyvesboltok kinti installációja. A Millenáris fáin "L" betűk himbálóznak, vannak kint babzsákok, könyvborítós ülőkék, és persze stand is, ahol lehet szavazni a Libri Aranykönyv jelöltekre, és ajándék könyvjelző és ceruza jár. 


#cukiságokazemeleten #kávékint

Az emeleten találtunk rá arra a kis strandra, ami az Útravaló lapozgató gyerekkönyvet reklámozza, és muszáj volt megörökítenem, mert nagyon megtetszett. A könyveket, memóriajátékokat a zöldségek tematika öleli körbe, és 2-5 éves gyerekkel ismerteti meg a természetet és a növénytermesztést. 



Az emeleten van az Olvashop.hu standja, ahol sok féle könyves tárgy kapható. Vannak szépséghibás cuccok is olcsón, bögrék, könyves nyaklánc/fülbevaló, könyvjelzők és megannyi sokaság. Kint parkol a Bookline busz, amiből szintén lehet könyvet vásárolni, meg kávét inni. X összeg felett kaphatsz alumínium kávés bögrét is a vásárlásod mellé. 

Persze a könyvfesztivál az akciókról (meg a könyvmolyos élményekről) szól, a legtöbb strandnál átlag 20-25%-os akció van, de láttam 30%-35%-os vásárt is (Édesvíz kiadó, HVG könyvek). Szerencsére már sok helyen lehet kártyával is fizetni, és vannak leértékelt könyvek is, amik 500 forinttól indulnak. Volt például angol szépséghibás Harry Potter kötet 1000 forintért. 

Ezzel a 9 könyvvel távoztam ma :) 
Íme az én első napi könyves mérlegem: a Bűbájoló történetek darabjait 500 forintért vesztegették a Könyvtündér standjánál, a Fumaxnál nemrég megjelent Macskapásztor és a Minden szív kaput nyit Blogturnés szerzemény, és ott vannak a csodás 21. Század Kiadós könyvek, amiket a standnál kaptam ajándékba. 💗 Köszönöm szépen! 




Szóval ez volt a Könyvfesztivál első napjának képes, élményes beszámolója. Holnap is tervezek kimenni, de akkor majd a D épületet járom körbe, mert most csak átrohantunk rajta és nem csodáltam meg semmit sem a gyerek és ifjúsági könyvek közül, pedig tudjátok, hogy azok szívemnek nagyon kedvesek. Ha láttok valahol a strandok között bóklászni, akkor nyugodtan szólítsatok le :) 

* a stand szót nagyon sokszor strandnak írtam, lehet napszúrást kaptam a Könyvfeszten? remélem nem, inkább a fáradtságra fognám, nézzétek el nekem! :D 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe