Könyvfesztivál kalandok a második napon #mesebirodalom #kávé #meglepetések

11:14:00 PM


Ma (azaz csütörtökön) is kint jártam a Könyvfesztivál második napján, és igyekeztem pár fotóval dokumentálni, hogy mennyi szépséget láttam. Ma is Pupival szlalomoztam reggel, aztán délután a Könyves kalandozások blog bloggerinája Nikkincs és egy kedves könyvmoly lány, Kata tartott velünk még. Sokat nevettünk és sok standot felkerestünk. Jöjjenek a legérdekeseb momentumot a gyerek és ifjúsági részlegről!
Ma a D épületet, azaz a gyerek és ifjúsági irodalmat vettük célba, bár már tegnap érintőlegesen már jártunk ott (Fumax és Főnix standjánál) de ma végre tényleg jól végig is mazsoláztuk. Mondjuk délután már azért gyűlt a tömeg, de meg lehetett mindent nézni, ha volt türelme az embernek a gyerkőcöket kerülgetni :)


#szépséges #újdonságok A Menő Könyvek standjánál megcsodáltuk A titkos kert újrakiadását, és a folytatás a Visszatérés a titkos kertbe című könyvet is. Nekem A titkos kert gyerekkorom egyik kedvence volt, még a régi pöttyös verzió van meg, de ez a kiadás is nagyon szép. A Menő Könyvek standjánál lehet Tomo (Lakatos Levente kutyája) csokit szerezni, és persze vannak más szép könyvek is. Például a Fülemüle erdő titka. Ennek is annyira szép a borítója nem?


#Napraforgó #noteszek A gyerekkönyvek között masszív felnőttes csodaságokat árult a Naprafordó kiadó. Ezek a szép színes japán, indiai, kínai, és mindenféle más motívumokkal díszített jegyzettömbök, noteszek (még tükrös jegyzettartó is volt!) nagyon szépek voltak. Sokáig gyönyörködtünk Pupival bennük.A Barnabás könyvek standjánál (D10) láttam meg ezt a cuki vidrás naptárat (őket is szeretem a mókusok, rókák mellett) úgyhogy beszereztem (100 forint volt emlékeim szerint), és a standnál találkoztam a naptár fotósával (Telegdi Ágnes), aki dedikált is nekem és egy kicsit beszélgettünk is. Meg tudtam egy-két érdekességet a vidrákról, a mosómedvékről és arról, hogy bizony Budapesten is lehet mókusokat látni (és persze fotózni!). Remélem a 2019-es naptár mókusos lesz. Vagy rókás! Köszönöm a dedikációt mégegyszer!

#Babaróka és #EgriMónika Már nagyon meg akartam lesni Egri Mónika rajzaival díszített Babaróka ajándéka című könyvet, és nem csalódtam, nagyon Mónikás lett. Ha még nem ismeritek őt, akkor kattanjatok a rajzaira, mert az egyik legjobb illusztrátor, mesefigura rajzoló mostanság. Én már évek óta követem, felnőtteknek is rajzol, és nagyon jó! Már nem tudom melyik standon láttam a programozási könyveket, de nagyon megtetszettek. Muszáj megemlítenem, hogy mennyire jó, hogy 2018-ban olyan mesekönyvek is vannak, amik segítenek megérteni a gyerekeknek, hogy mi az a szegénység, éhezés, az intolerancia, és a rasszizmus. Jó hogy erről is lehet olvasni a gyerekek nyelvén, mert fontos, hogy megértsék az élet ilyen kevésbé jó dolgait is.

#hullámzás A Szépművészeti Múzeumnak is volt egy standja (D18) és itt sok olyan tárgyat lehet megvásárolni, ami egy-egy műhöz kapcsolódik. Tudtátok hogy A nagy hullám Kanagavánál névre hallgató japán fametszet a világon a legtöbbet reprodukált műtárgy? Ha bírjátok a hullámokat, akkor van dögivel ilyen cucc a standnál. Meg Magányos cédrusos is, ha nem hullámoznátok annyira :)

#meglepetés #meglepetésdobozMa kiderült számomra, hogy a Twister Media Kiadónak is van egy saját meglepetés doboza, ami miután látható a standnál, már nem annyira meglepetés, de tök jó cuccok vannak benne, úgyhogy muszáj megemlítenem. A doboz Krausz Emma LMBTQ ifjúsági könyvéhez készült és tartalmazza a könyvet, amiben szuper írói jegyzetek vannak postitként elhelyezve, de nem ám 3 darab, hanem sok-sok-sok. Van a dobozban egy szivárványszínű ceruza, 2 könyvjelző, egy könyvkabát, egy műanyagból készült ujjas könyvjelző, ami mutatja, hogy éppen hol tartasz. Van ezenkívül egy 3 oldalas írói beköszönő is, és persze sok-sok lila izé, ami kitölti a dobozt és jó benne turkálni. Azt hiszem 7990 a doboz ára, és nagyon jól mutat így együtt az összes cucc. Menjetek rá, ha olvasátok a könyvet mert így sokkal jobban megéri a cuccokkal és jegyzetekkel együtt megvenni. Krausz Emmának lesz egyébként egy beszélgetése is a könyvről, amire most már bakker én is tökre kíváncsi lettem.

#ingyenkávé #fűbenülésA délutáni elfáradásunkat a Book24 kávéjával vezettük le a fűben. Ha letöltitek a Book24 alkalmazását, és beszkennelitek a falon található könyvek valamelyikét, akkor akár meg is tudjátok ott helyben rendelni, de ha mégsem, akkor is jár az ingyen Dolce Gusto kávé, ami én a fűben ülve fogyasztottam el.

Az este folyamán elmentünk még négyesben (Pupi, Kata, Nikkincs) egy közeli kocsmában, ahol későn hozták ki a kaját, és majdnem éhenhaltam Pupival, de közben jókat röhögtünk, úgyhogy ez kárpótolt mindenért mindenkit szerintem :))))

Szóval ma is boldog múmin voltam (úgy mint a képen!). A könyvek most kimaradtak ebből a posztból, mert nem vettem semmit (tényleg!), ellenben rábeszéltem Pupit egy vásárlásra, és Nikinek is vettem megbízásból könyvet, úgyhogy végülis garázdálkodtam.

Folyt köv holnap és talán holnapután is.... :)


Az a múminos "legyező" a BOOKR Kids standjánál szerezhető be, de van a Geopen standjánál is hasonló (tegnap azokból is hoztam) 

Pupilla is írt a tegnapi és a mai élményekről! 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe