Holly Smale - A nagy finálé - Geek Girl 6.

9:32:00 PM


Egyszer minden jó véget ér… Utolsó kötetéhez érkezett a Geek Girl sorozat. Harriet ezúttal Ausztráliába utazik, és ott várnak rá nem hétköznapi kalandok. A sorozattól a Blogturné Klub három bloggere búcsúzik, a Menő Könyvek jóvoltából pedig a regény egy példányát is megnyerhetitek.


Holly Smale - A nagy finálé

Kiadó

Menő Könyvek, 2018

Oldalszám

368

Fordító

Nánási Yvette

Sorozat

Geek Girl 6.

Fülszöveg

„Harriet Mannersnek hívnak, geek vagyok, és mindörökké az is leszek…” 

Harriet Manners minden létező tényt ismer. 

A modellkedés önmagában nem egyenes út a népszerűséghez. 
Az sem, ha az ember végtelen mennyiségű listát ír. 
Azok, akik szeretnek, nem várják el, hogy megváltozz. 
Ha hihetünk a statisztikáknak, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy nem botlasz bele az ausztrál volt barátodba Ausztráliában, mint annak, hogy mégiscsak összefutsz vele.

Harriet elmegy a messzi déli féltekére, és maga mögött hagyja a listákat, és végre Nat kerül a rivaldafénybe. Most, hogy otthon van egy már-majdnem-de-még-nem-teljesen-barátja, Jasper, Harrietet felkészületlenül éri, amikor váratlanul találkozik szupermodell volt barátjával, Nickkel. Itt az ideje, hogy Harriet a jövőre koncentráljon. Hogy végre rájöjjön, mi is a szíve vágya. És hogy megtanulja, hogy kell elengedni valakit… Megérkezett a számos elismerést nyert Geek Girl-sorozat befejező kötete.

Amikor egy sorozat véget ér 


Bevallom mindig furcsa az utolsó kötetet olvasni egy hosszú (a hat rész már jócskán annak számít!) sorozatból, hiszen Harriet Manners azaz a Geek Girl sorozat főszereplője évek óta velem van. Nagyjából olyan volt nekem ő, mint az egyik barátnőm. Olyan lány, aki időközönként jön és elszórakoztat, aki rengeteg tényt tud, aki eléggé geek, és akire egyébként eléggé hasonlítok. Nah jó, nem mindenben, de azért sokmindenben. Erről persze már ömlengtem nektek itt a blogon, avagy ha érdekel, akkor olvasd el a blogomon az első 5 részről írt beszámolóimat:




Harriet egy egyéniség volt, és ez a sorozat egy rendkívül szórakoztató sorozat volt, így egyáltalán nem bánom, hogy anno belekezdtem. Annak meg külön örülök, hogy a Menő Könyvek kiadta az összes részt magyarul, és nem került elkaszálásra, ahogy sok más sorozat. A Geek girl egy olyan ifjúsági sorozat, ami rengeteg érdekességet tartalmaz (elég csak Harriet tényeit említeni), és olyan főszereplőt ad az olvasóknak, akivel könnyen lehet azonosulni, és aki könyvről-könyvre sok-sok fontos dolgot megtanul, és lesz egyre felnőttebb, ahogy lát és tapasztal egyre több és több dolgot az élet napos és sötét oldaláról is.



Harriet az első részben még egy gátlásos, szorongó és lúzer lány, aki egy asztal alatt bujkál, itt találkozik Nickkel, majd felfedezik mint modellt, és ez kizökkenti a komfort zónájából, aztán pedig elsodorja az élet és nincs megállás. A hat rész alatt sokat változott a geek lány, de sosem vesztette el azt, amiért szerettem róla olvasni. Sok érdekességet osztott meg magáról, a világról, vagy arról, hogy éppen hol jár, és persze mindig "elharriettezte" a dolgokat. Ez az ige nagyjából azt jelenti, hogy hiába a tanácsok, Harriet mindig a kezébe veszi végül a dolgokat, és ezzel kisebb katasztrófát idéz elő főként magának :) De ezen mindig lehet nevetni, és bár néha túl kiszámítható, azért mindig drukkolunk, hogy ne legyen akkora a "kár" a végén.

Ausztrália, te csodás

itt éppen az egyik csodás ausztrál tengerpartot vizslatom 2015 szeptemberében


Egy szó mint száz, a Geek girl sorozat a szívemnek kedves, és eddig mindegyik rész hozott magával egy utazást (Harriet általában modellkedni megy ezekbe az országokba) úgyhogy felfedezhettem a havas Moszkát, a csodás Marokkói sivatagot, India mesés és színes világát, de a Fuji hegy lábánál lévő tónál is járhattunk, akárcsak a nyüzgő Tokióban. Holly Smale képes arra, hogy annyira érzékletesen írja le ezeket a helyszíneket, hogy az embernek kedve támadjon ellátogatni ide. A nagy fináléban Harriett Sydney-be megy, hogy ott modellkedjen, és nagymamája Bunty, és legjobb barátnője Nat (aki jóban-rosszban Harriet mellett áll) kíséri el a lányt az útra.

Ausztrália egy csodás ország, így örömmel vetettem bele magam az olvasásba, hiszen én is jártam a kenguruk földjén. A történet java része Sydneyben játszódik, de egy modell munka miatt Harriet elutazik repülővel egy tengerparti városba, majd egy 12 órás buszútra is benevez, hogy megtalálja Nicket, mert beüt a szokásos krach. Persze közben Harriet igyekszik a terveihez tartani magát, segíteni Nat-nek, aki divatkarrierjét próbálja meg elindítani Ausztráliában. Ehhez a helyszínt a Bondi Beach (Sydney tengerpartja) és a város épületei és különböző látványosságai adják. Jó volt megismerni ezeket, és persze most arra vágyok, hogy ide is elutazzak, mert Holly meghozta a kedvemet. Ahhhh, ebben annyira jó!



Értékelés: 5/4.5 


Elképesztő sok érdekességet megtudtam Sydneyről, Ausztráliáról és magáról a földrészről, úgyhogy külön öröm volt elmerülni a tényekben, ráadásul néhányat én is ismertem, mert már láttam/jártam ott és ez tök jó dolog volt. Mivel Harriet egykori pasija azaz Nick is ausztrál, így azért a szerelmi szál sem hanyagolható el. Modellkedésből ebben a könyvben most kicsit kevesebbet kapunk, de azért egy epic fotózás befigyelt. Emellett ott volt a sok visszatekintés az előző könyvekre, és az ott átélt fotózásokról olvashattunk, így az élmény megvolt.

Holly Smale sorozatzáró könyve most sokkal inkább az érzelmekre helyezi a hangsúlyt, és ezzel semmi baj nincs. Lehet nosztalgiázni a régi Harriet sztorikon, vannak vicces jelenetek megint, felfedezhetjük Ausztrália csodás vidékeit, és egy ponton érdemes elővenni a zsebkendőket is. Minden szereplő jelen van nagyjából a sorozatból egy-egy rész erejéig, így tényleg bestof Geek girl volt.

Persze nem szeretnék elárulni túl sok mindent, az biztos, hogy Harriet sokkal felnőttebb, találékonyabb, elszántabb és nosztalgikusabb volt itt, mint a többi kötetben, de ez jót tett neki :) Jó volt látni, hogy a hatodik részre mennyit változott és mennyit tanult. Imádtam a karakterfejlődést, talán ezért sem volt unalmas egyik rész se, mert mindig volt tanulság, és Harriet mindig fejlődött.

Szeressétek A nagy finálét, mert méltó lezárása a Geek girl sorozatnak, ami 6 kötet alatt nagyjából végig tartotta a jó/nagyon jó színvonalat, és ez alól az utolsó kötet sem kivétel.

Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.

Jó utat Harriet, remélem, hogy majd később olvashatunk a "felnőtt" életedről is, mert bevallom ez engem nagyon érdekel. Lehetne mondjuk egy Harriet 10 évvel később rész. Lécciléccilécci Holly Smale! 

Nyereményjáték


A sorozat utolsó kötetében Harriet Ausztráliába látogat, és elmesél egy csomó érdekességet az országról. A mostani játékunk során is Ausztráliával foglalkozunk. Íme, három kérdés az országról, és írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a válaszokat.

Ki Ausztrália uralkodója?

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő blogok


04.03. Zakkant olvas
04.04. Sorok Között
04.05. Deszy Könyvajánlója

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe