Leisa Rayven - Hitvány Rómeó

8:00:00 AM


Az Insomnia Könyvek újabb new adult különlegességet hozott a magyar olvasóknak. Leisa Rayven nagysikerű Starcrossed sorozatának első része a Hitvány Rómeó a hetekben jelent meg és máris elvarázsolt mindenkit. Egy intenzív szerelmi történet turnéjára hívunk mindenkit, ahol a Blogturné Klub hét bloggere mesél Ethan és Cassie szerelméről kétnaponta március 5. és 17. között.


Leisa Rayven: Hitvány Rómeó

Kiadó

Libri Könyvkiadó

Oldalszám

500

Fordító

Bikics Milán

Sorozat

Starcrossed 1.

Fülszöveg

Amikor Cassie és Ethan a színművészetin találkoznak, a levegő is felforr körülöttük. Cassie igazi jó kislány, nehezen találja a helyét a folyton bulizó művészdiákok közt. Ethan ezzel szemben vérbeli rosszfiú, vad, tüzes, félelmetes és mégis érzékeny. Akár a Romeo és Júlia amiben címszerepet kapnak Cassie és Ethan szerelme is mintha a csillagokban lett volna megírva amíg Ethan össze nem törte Cassie szívét, mindörökre eljátszva a bizalmát.

Valami rejtélyes okból, olyan rád nézni, mint megtalálni valami értékeset, amiről nem is tudtam, hogy elvesztettem.

Évek múlva a szívtipró visszatér, hogy ismét felforgassa a lány életét érintésről érintésre. Fokozatosan újraélik titkos diákszerelmük minden felemelő és pusztító pillanatát, mígnem rájönnek, hogy a csillagokban írt szerelemnek nem kell tragédiával végződnie.

„Szerelmes vagyok Leisa Rayven történeteibe.” Colleen Hoover, a Reménytelen és a Szívcsapás sorozatok írónője

Ilyen egy jó NA történet


Kicsit féltem Leisa Rayven könyvétől, mert eddig csak két írónőtől olvastam new adult/erotikus regényt, ami tetszett is volna. Ők ugye Brittainy C. Cherry, és Samantha Young. Bele-bele olvasgattam már néhány hasonló NA sztoriba, de egyik se ragadott magával, de gondoltam adok egy esélyt a Hitvány Rómeónak. Mert már a címe is tetszett, hiszen Shakespeare klasszikus tragikus szerelmes történetét is imádtam, többször láttam színházban és hát reméltem, hogy nem fogok csalódni.

Pont február 14-én kezdtem bele a Hitvány Rómeóba, és már most elárulom, hogy nem tudtam letenni. Leisa Rayven szerintem írt egy vicces, pikáns, szenvedélyes, de néhol azért szomorú regényt, aminek a két főszereplője között olyan kémai van, hogy ez szinte süt a lapok között. Pedig még szex sem történik effektív, de nem is kell, mert anélkül is nagyon erotikusak a két főszereplő jelenetei. Simán el tudom képzelni ezt a történetet a vásznon, vagy színpadon, mert ahogy Cassie és Ethan megismerkedik egymással a színművészeti szakközép felvételijén az eléggé emlékezetes. És ilyen jelenetekből még bőven van néhány a könyvben, főleg hogy a két szereplőnk 6 évvel a suli után újra találkoznak egy színházi megbeszélésen, ahol már tudják, hogy ők a főszereplői a darabnak, ahol meglepetés: szerelmespárt kell játszaniuk. És ez egy 6 év meg egy fájdalmas szakítás után nem egyszerű. Erről nem tudunk meg többet, és már hiába látjuk a jelent, mindig vissza-vissza ugrunk a múltba, ahol Cassie és naplója a mesélő, így jobban megismerhetjük magát a lányt, Ethant és persze a színházi közeget.
fotó: https://hu.pinterest.com/pin/62909726025424214/

Cassie egy olyan lány, aki szeret szerepeket játszani, mert fél önmaga lenni, Ethan pedig olyan fiúszereplő, akinek meg van a saját véleménye, és ezt nem fél kimondani a világ előtt. A fiú elképesztően kitartó a színművész sulit illetően (harmadszorra veszik csak fel), míg Cassie elsőre bejut. Mindketten őrülten tehetségesek, de a megismerkedésük nem éppen szokványos, akárcsak a kettejük kapcsolata sem az. Nem szeretnék spoilerezni, mert akkor nem lenne meg az élmény, a lényeg, hogy a fiú és a lány vonzódik egymáshoz, ebből aztán lesznek cikis, és vicces, és persze rettentően erotikus részek is. Cassie naplójából és persze a szakközepes időkben sok mindent megtudunk a párról, és persze a jelen eseményeit is nyomon követhetjük, ahol az új darabra készül a párosunk, ám most mintha felcserélődtek volna az egykori szerepek...

"Se veled, se nélküled élni nem tudok, de nehéz eldöntenem, csiki-csuki állapot!" (a vonatkozó videó itt


Bevallom ez valami morbid késztetetés lehet a részemről, hogy szeretem az olyan történeteket, ahol a szerelmesek 500 oldalon próbálják az érzelmeiket palástolni, de annyira világos az, hogy egymásra vannak gerjedve, hogy mindenki tudja, de mégis húzzák egymás agyát, összejönnek, majd szétmennek, majd látszik az esély évekkel később, hogy újra egymásra találnak. Vagy mégsem? Vagy mégis? Hajjjj..... Ethan és Cassie sem másabb, de valahogy mégis szórakoztató a huzavonájukról olvasni, mert Leisa Rayven jó mesélő. Nem a magasirodalom csúcsa a Hitvány Rómeó, de szerintem a romantikus/erotikus könyvek szeretőit el fogja szórakoztatni. És ez a lényeg nem? Ha szépirodalmat szeretnék olvasni, akkor máshoz nyúlok, ha romantikától, vagy éppen az elfojtott szexuális fantáziáktól hemzsegő néhol kamaszos bénázásokat akkor pedig a NA könyvekhez nyúlok, és azt hiszem ez teljesen rendben van így.

Tudod, egyszer egy bölcs ember azt mondta, „igaz szerelem nem támasztható ott, ahol eleve nem létezik, és el nem rejthető ott, ahol igazán létezik.” Gondolkodj el rajta.



Értékelés: 5/4.5



Nem adhatok 5/5-ös értékelést, mert nem tudom, hogy milyen lesz a második rész, azaz a Megtört Júlia, de már az is itt lapul az íróasztalomon, és alig várom, hogy belekezdjek, mert az írónő piszkos módon függővéggel zárta a történetét. Szerencsére így, hogy csak 3 hét eltéréssel érkezett a két könyv egymás után, így nem annyira kínzó a függővég, de ha éveket kellett volna várnom, hogy megtudjam Cassie és Ethan sorsát, akkor igazán mérges lettem volna.

A Hitvány Rómeó gyorsan olvasható regény, ahhoz képest hogy 500 oldalas, de végig fenntartotta a figyelmetet. Nagyon tetszett, hogy a színművészeti órákba is belelátunk és sokat megtudunk a színészek életéről, magáról a szakmáról, a szerepekre való felkészülésről, a lámpaláztól és mindenféle más órát is "meglátogathatunk" Cassie által, mert a könyv narrátora főleg ő. Az ő napló bejegyzéseiből tudtunk meg a régi Ethanről mindenféle pikáns, és sajnos sok fájdalmas dolgot is, hiszen a fiú nem bánik éppen szépen a lánnyal. Nem mondom, hogy utáltam a fiú szereplőt, mert volt bennem azért némi rajongás is, mert a leírások alapján eléggé jól el lehetett képzelni a szexis Ethant, de azért volt sok gáz dolog, amit Cassie-val művelt. Nem volt végig rózsaszín nyálban úszó történet a Hitvány Rómeó és ettől volt érdekes, és emberi. Nem mondom, hogy nem hibátlan a könyv, mert biztos bele lehet itt-ott kötni, de én nem tudok.

Nálam Leisa Rayven nagoyn jól indított, úgyhogy a jövőben figyelek rá, már csak azért is, mert hamarosan belekezdek a második részbe, és már készül a harmadik is. Ha szeretnétek egy érzelmes, erotikus new adult sztorit olvasni, akkor ajánlom a Hitvány Rómeót, mert hozza a

Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel a Kiadótól!

Nyereményjáték


A könyv főszereplői színészek, a Rómeó és Júlia mű központi szerepet játszik a történetben, ezért a játék folyamán olyan színészek fotóit látjátok majd a bejegyzésekben, akik Rómeót, vagy Júliát alakítják. A helyes megfejtés a színész neve, írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába és részt vehettek a sorsoláson, amelyen 3 példányt sorsolunk ki a Hitvány Rómeó című könyvből a játék végén a Libri Kiadó felajánlásával.

Ki az én Rómeóm?


Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.





a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek: 


03.05. Kristina blogja
03.07. Deszy könyvajánlója
03.09. Betonka szerint a világ
03.11. Zakkant olvas
03.13. Angelika blogja
03.15. Könyvvilág blog
03.17. CBooks

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe