Várólistacsökkentés 2018

5:33:00 PM


Igen, a hír igaz, idén is megpróbálkozom a várólistacsökkentéssel, pedig az előző éveket csúfosan elbuktam. Sebaj, minden évben azért elolvasok egy-két könyvet a 12-es pakkból, úgyhogy igazából már ez is siker, ha nem is teljes. Nem tudod mi az a várólistacsökkentés (röviden: VCS)? Minden infó alabb, itt pedig elolvashatod az előző éveim posztjait:


Szóval Olvasónapló, azaz Lobo éves kihívására bárki jelentkezhet, csak 12 db egy évnél (tehát 2016-os kiadású lehet maximum a könyv) régebben megjelent könyvet kell rátenni. Ez lehet egy virtuális polc a molyon, GoodReads-en, bárhol, a lényeg, hogy olvass el 12 olyan könyvet 2018-ban, ami már egy éve porosodik a polcodon és még nem olvastad. Csinálhatsz egy alternatív listát is plusz 12 könyvvel, így van esélyed teljesíteni a kihívást, ha az eredeti listán valamelyik könyv nem jön be, és nem tudod végigolvasni. Ha végigolvasta a főlistán szereplő 12 könyvet, vagy 10-et onnan és egy kettőt az alternatív listáról, akkor gratula teljesítetted a kihívást, és kapsz egy virtuális hátbaveregetést, vagy egy plecsnit a molyon. Nem bonyolult a kihívást, de azért el tud telni úgy egy hónap, hogy nem kacsingatunk a 12 (+12) könyv felé, mert másokat olvasunk. 5 éve veszek részt, de eddig még csak 3x csináltam meg a kihívást, remélem az idei is köztük lesz. Nézzük a listámat :)



Igyekeztem az alap listába olyan könyvet beválogatni, amiket remélhetőleg örömmel fogok majd olvasni. Van benne képregény, verses kötet, rövid ifjúsági könyv, izgalmas krimi, és kedvenc írótól regény, de tettem bele magyar ifjúsági regényt, és régóta a polcon kallódó mindenféle könnyű olvasmányt.

A sima VCS listám



  1. Paola Zannoner: Célvonal
  2. Torey Hayden: Napraforgóerdő
  3. James Lecesne: Trevor
  4. Ralph Lazar – Lisa Swerling: A boldogság… – 500 dolog, ami boldoggá tesz
  5. Durica Katarina: Szlovákul szeretni
  6. Philip Pullman: Roger titka 
  7. Molnár T. Eszter: Stand up! 
  8. Erin Butler: Mr. Darcy nyomában 
  9. Lars Kepler: A Paganini-szerződés 
  10. Dennis Lehane: A Mystic River rejtélye 
  11. Michael Cordy: A halál árnyalatai
  12. Simon Márton: Polaroidok
Az alternatív listára is felkerült egy-két érdekes könyv például ha nagyon bejön a sima listáról Lars Kepler krimije, akkor egyből olvashatom a folytatást pl, de van boszorkányos könyv (éljenek a boszik!), van egy kis Jane Austen, zombis és élőhalottas könyv is, és több magyar írót is feltettem rá, mert kíváncsi vagyok már régóta a könyveikre. 

Alternatív VCS listám



  1. Pőcze Flóra: A Moszkva tér gyermekei
  2. Syrie James: Jane Austen naplója 
  3. Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
  4. Mara Meimaridi: A szmirnai boszorkányok
  5. Lars Kepler: A tűz tanúja
  6. Lakatos Levente: Szigor I. 
  7. M. R. Carey: Kiéhezettek 
  8. Curtis Sittenfeld: Sisterland – Ikerország 
  9. Liane Moriarty: A férjem valamit titkol
  10. Kordos Szabolcs: Airport, Hungary
  11. Simon Márton: Dalok a magasföldszintről 
  12. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak! 

Hajrá nekem, és nektek is ha beneveztetek! 


Íme a többiek tervei: 

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Hú, azért így első ránézésre vannak vastagabbak is az első kupacban! :D De a mesék-krimik tök jó ötlet! Én azokat általában az alterre rakom, de elég lazán kezelem a kettőt. A folytatás, hogy odakerült a másik listára szintén egy jó ötlet! Kívánom, hogy idén teljesítsd a vcs-t hajrá vele! :)
    A Stand-upot egyszer majd elkérem, főleg ha bejön majd neked is! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szívesen kölcsönadom, azt mondják, hogy jó, meg van a folytatása is (megnyertem, így megvettem az első részt :D). A krimik eléggé vaskosak, de ha jó végül is lehet haladni velük. Majd meglássuk mit hoz ez az év! Köszi a drukkot!

      Delete
    2. Köszi! Na, ez érdekes szitu, én is vettem már meg első részt, mert valamiért valakitől második kötetet kaptam meg ajándékba. :)
      A kriminél néha tényleg nem számít, hogy vaskos, mert haladós is. :)

      Delete

Subscribe