E.L.James - A sötét ötven árnyalata

8:13:00 PM


Már a mozikban A sötét ötven árnyalata film, de azért nem szabad megfeledkezni az alapjául szolgáló könyvről sem! Főleg, hogy a Libri gondozásában megérkezett a vadiúj változat a friss és ropogós filmes borítóval, és annak extráival: kulisszák mögötti fotókkal a forgatásról valamint egy exkluzív részlettel a második kötet Christian szemszögéből, avagy a Grey folytatásából!

A Blogturné Klub a filmes láz közepette, február 12-én indul el négy állomásos turnéjára, hogy kicsit körüljárja ezt a nagy érzelmeket generáló sorozatot és a második kötetet. Tartsatok velünk, és ha szerencsétek van, a könyv egy példányát is megnyerhetitek!


E.L.James - A sötét ötven árnyalata

Kiadó, megjelenés

Libri Könyvkiadó, 2017

Oldalszám

728

Fordítás

Simik Bálint

Sorozat

Árnyalat trilógia 2.

Fülszöveg


A film bemutatásával egy időben megjelenő kiadás EL James forgatáson készült fotóival, és az azokhoz tartozó kommentárokkal kiegészítve kapható! A kötet ezen kívül beleolvasó részletet is tartalmaz a hamarosan megjelenő új regényből: A sötét ötven árnyalata Christian Grey szavaival.
 

A titokzatos fiatal milliárdos, Christian Grey sötét vágyaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, új lapot nyit az életében, és elhelyezkedik egy seattle-i könyvkiadónál. De Christian iránt érzett szerelme olthatatlan, és amikor a férfi új megállapodást ajánl fel neki, Anastasia képtelen ellenállni. Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és a lány egyre többet tud meg megszállott kedvesének titkairól. Míg Christian a múltat akarja maga mögött hagyni, Anastasiának le kell számolnia a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését Az Ötven árnyalat-trilógia 150 millió példányban fogyott világszerte.

Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!

 

Szeret, nem szeret, büntet, nem büntet


Mint azt lehet, hogy tudjátok az előző könyvvel kapcsolatban nagyon vegyes érzelmeim voltak anno. Egy kicsit felpaprikáztam magam és írtam egy levelet Christian Grey-nek (ide kattintva elolvashatjátok), amit azóta sem változott szinte semmit. Elolvastam A szürke ötven árnyalatának férfi főhősének a szemszögéből íródott Greyt,  ami kicsit árnyalta a miérteket, de hiába leláttam jobban bele Christian Grey fejébe, de sok újat nem adott a karakterhez a könyv. És ha már így körbejártam az első részt, semmi okom nem volt, hogy ne folytathassam, mert hát érdekelt, hogy hová jut ez az egész nagyon furcsa szerelmi történet.

A sötét ötven árnyalata pontosan ott folytatódik, ahol véget ért az előző, azaz azzal, hogy Anastasia szakít a milliárdos BDSM szexet kedvelő és nem mellesleg szadista hajlamú Christian Grey-jel, mert neki ez a kapcsolat nem megy. Nem telik el nagyjából 4 nap se, amikor is újra összejönnek, hogy megpróbálják ezúttal "normálisan". Úgy, ahogy azt a normális párok csinálják. Nem alávetett és őt megbüntető úrként, hanem férfiként és nőként, akik "szeretik" egymást. Bár Grey a kapcsolat újrakezdésénél még mindig úgy viselkedik Anával, mint egy parancsoló úr, aki megmondja, hogy mit csináljon az alávetettje (és a kapcsolat többi részében is sokszor ez a felállás), ám ez azért finomodik a történet cselekménye folyamán. Bár az, hogy cselekmény azzal kéne, hogy kecsegtessen, hogy a könyvnek íve van, de sajnos azt kell mondjam, hogy nincs. Anastasia és Christian az egész könyvben mást sem csinálnak mint összejönnek, veszekednek, szexelnek, veszekednek, szexelnek, majd megint összevesznek, és nyilván újra szexelnek. Nah jó, néha beszélgetnek, de sajnos Christian nem annyira beszédes, így Anastasia azon őrlődik, hogy vajon mi járhat a szeretett férfija fejében, és persze arról is kapunk sajnos betekintést, hogy mi jár a lány fejében.


Az előző könyvhöz képest kevésbé voltak fájdalmasok Anastasia gondolatai az egész szado-mazo témával kapcsolatban, kevesebbet vekeng és sajnálkozik, de sajnos a Belső Istennő, akit a lány az előző történet során annyit emlegetett sajnos még mindig szerepel könyvben. Ezek a részek, ahol betekintést nyerhetünk a Belső Istennő tetteibe rettentően kínosak voltak. "Belső istennőm ribancos vörös rúzst ken fel, és vígan táncol" - csak egy jelenet a sok közül, ahol Anastacia éppen arra gondol, hogy jó lenne Christiannal ágyba bújni, és belső istennője is készen áll erre. Jaj... Szerencsére ezekből az új fordítás, vagy csak az írónő hatására kevesebb jutott, így nem szaladt fel a szemöldököm annyiszor olvasás közben.

Christian Grey még mindig parancsoló, és még mindig uralkodik Ana felett, aki azért lázadozik, és incselkedik a férfival, akit ez csak még jobban feltüzel, úgyhogy az erotikus jelenetekből nincs hiány. Van hajóban szex, liftben ujjazás, újra felbukkan a csónakház, sőt egy hüvelybe helyezhető golyó is szerepet kap egy jótékonysági bálon. Igen, amíg Anastasia a gyerekek megsegítésére licitál, addig Grey jót mosolyog azon, hogy a lányban benne van ez a kedves kis erotikus tárgy, amitől Ana igyekszik megszabadulni, miközben Grey igyekszik rámászni.

Gyenge krimibe oltott erotikus ponyva


A könyv izgalmas jeleneteit a sok szexleírás mellett az előző alávetett általi fenyegetés jelenti. Érkezik Leila, aki Christian 2 évvel ezelőtti alávetettje és egy érzelmileg labilis nőt/lányt alakít. Leila tönkreteszi Ana kocsiját és felbukkan a lakásukban, úgyhogy Grey megkettőzi a testőrök számát, de még így is röhejes, hogy nem veszik észre a hatalmas házban bujkáló Leilát.... Leila mellett ott van Grey múltjából egy régi személy. Ő Mrs Robinson, aki megrontotta anno a férfit tizenévesen és az alávetettjévé tette. Ez a nő Grey anyjának barátnője, és folyton felbukkan Christian körül, aminek Anastasia nem örül. Van egy-két hangosabb cicaharc is, és persze veszekedés, majd békülős szex, de nyugi nem hármasban, csak Christian és Ana között. És ha nem lenne elég az ellenségekből, akkor van ám egy csábító is a színen. Ő Anastasia főnöke, Jack, aki rányomul a lányra, és ez nagyon nem tetszik Christiannak. Jacket viszonylag gyorsan lerendezik, és mindenki örülhet, mert semmi sem állhat a vanília (azaz normális, nem szadomazo) kapcsolatban élő szerelmesek közé. Christian annyira nagy pálforduláson megy át, hogy szerelmet is vall a lánynak, és többször nem akarja megostorozni. Van rendes és rendetlen leánykérés, egy kis huzavona, hogy mi legyen a válasz, és persze bál meg ünneplés, ám a könyv vége tartogat izgalmat, meg felbukkan egy ellenség is.

Leila érezése hozza a krimi szálat, az utána való hajtóvadászat, amit Grey és a testőrei végeznek kicsit izgalmasabbá tették a két veszekedés közé jutó ágyjeleneteket. És ott van persze Jack is, aki nagyon hajt Anára, így a lánynak a munkahelyén el kell simítania a dolgokat, miközben azon vívódik, hogy Christiannak ő kevés. Ana kishitűsége, Grey sötét gondolatai szépen illeszkedtek egymáshoz a könyvben, és leszögezhetjük, hogy egyikük sem 100-as, és talán ezért is illenek annyira össze.

Értékelés: 5/3


A krimi szál eléggé gyengécske, és kiszámítható sajnos, ám az új szereplők (Mrs Robinson, Leila, Jack) hoznak érdekességeket a könyvbe, de ahhoz keveset, hogy végig fenntartsák az érdeklődést.Anastasia és Christian még mindig egy olyan páros, ahol bár a kémia működik (talán túlzottan is....), ez még kevés ahhoz, hogy drukkoljak nekik, vagy a szívemhez nőjenek. A sötét ötven árnyalatában ha visszagondolok nem történt más mint Grey és Steele egymással viaskodnak, közben nagyokat dugnak, majd ezután újra összevesznek, mert nem biztosak az érzéseikben, majd ezt szexszel kompenzálják. És ezt mind női, és mind férfi részről megtörténik, a veszekedés helyett inkább a szexszel próbálják megoldani a dolgokat, ez pedig valljuk be egy idő után rém unalmas tud lenni.

A Belső Istennős kitekintések kínosak, de ezeken kívül azért szerencsére van humor a történetben. Anastasia ebben a könyvben sokkal merészebb, mint az első részben, és ezt jó volt olvasni. Kifejezetten tetszett, hogy szembe mert szállni a nagy és hatalmas Grey-jel, aki néha tényleg nem tudott mit csinálni a lánnyal. Anastasiának voltak jó beszólásai, és a kettejük között zajló emailezések is viccesek voltak.

Christian pálfordulása hihetetlen gyorsan lezajlott, és "ilyen nincs és mégis van" fokozatú, és de végül is a férfi bizonyítja érzelmeit a könyv során. Persze én nem hiszek az ilyen isteni csodákban, de Anastasia gyorsan bedől és úgyhogy a várható happy end sem marad el. A könyv végi függővég számomra nem okozott meglepetést, de legalább előrevetít egy kis izgalmat az utolsó részre.

E.L.James könyvsorozata filmben és könyvben is működik, akik szeretik az erotikus olvasmányokat, nekik A sötét ötven árnyalata is fog tetszeni. A szexjelenetek jól le vannak írva, és van izgalom a könyvben az új szereplők révén. A romantikus lelkületűeknek Grey pálfordulása örömteli lesz, Anastasia is fejlődik úgyhogy én kíváncsian várom, hogy mi lesz a befejező részben.


Nyereményjáték


Asszociálós játékra fel!

Mostani játékunk az Árnyalat trilógia első kötetéből szedtünk össze dolgokat. Minden állomáson találtok egy fotót, ami a sorozatban szerepelt, és egy bizonyos szónak vagy kifejezésnek kellene beugrania róla. Ez persze így elég random lenne, de ne aggódjatok, adunk kapaszkodót! A fotók mellett megadjuk azt is, hány karakteres (tehát a több karakterből álló betűk, pl. ny, sz stb. nem egynek számítanak) a megfejtés és még egy-egy betűt is megmutatunk.
Találgatásra fel!

_ _ _ _ _ _ _ _ Ő

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway


A turnéban résztvevő bloggerek

02.12 - Deszy könyvajánlója 
02.14 - Zakkant olvas
02.17 - Kristina blogja
02.19 - Könyvvilág

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe