Debora Geary - Láthatatlan boszorkány

12:03:00 AM

Ha a Modern boszorkány esetében a netező boszikról úgy gondoltátok, ez aztán XXI. századi, akkor most újabb meglepetés vár rátok! No nem kell aggódni, nem fogjuk lelőni a poénokat! Mindenesetre a Blogturné Klub újabb kalandra indul a régi ismerős boszorkányokkal, és sok új kedvenc is vár útközben, ha velünk tartasz november 2. és 10. között.
És ha elég ügyesek vagytok, a Tiétek lehet a három Láthatatlan boszorkány példány egyike is!


Debora Geary: Láthatatlan boszorkány 

Fülszöveg:

Elorie-t mindig is boszorkányok vették körül. Kislány kora óta arról a napról álmodozott, amikor – testvéreihez, unokatestvéreihez hasonlóan – megkapja saját varázserejét, és ő is részese lehet a csodálatos misztériumnak. Ám ez a nap nem jött el, bár már 26 éves. Elorie átlagos életet él, egy kis fogadót vezet férjével, Aaronnal, és minden nap besegít az ifjú boszorkánytanoncok nevelésében. Szabadidejében különleges ékszereket készít. De hogy ő nem egy a boszorkányok közül, fájó pont az életében. Ám egy napon minden megváltozik, és felcsillan a remény, hogy Elorie talán mégis különleges. A lányt nagyanyja, Moira ráveszi, hogy vesse alá magát egy újabb bűbájnak, mely a boszorkányképességeket méri. Elorie eleinte vonakodik, mert emlékeiben ott élnek a korábbi próbálkozások fájdalmas végeredményei: nincs varázsereje, sem különleges képessége. Végül aláveti magát az újabb vizsgálatnak, de sajnos most sem túl biztató a végeredmény, mert bár a bűbáj varázserőt jelez, a boszorkányok közül ezt senki nem érzékeli. És miközben mindenki azon igyekszik, hogy megfejtse ezt az ellentmondást, döbbenetes dolog történik.
Vajon mindez véletlen, vagy Elorie rejtett képességei kezdenek kibontakozni?


A Modern boszorkányt annak idején imádtam, így alig vártam, hogy újra a skót boszorkány közösség otthon és szerethető karakterekkel teli világában találjam magam. Anno nagyon kis cuki olvasmány volt Debora Geary könyve, így nem volt semmi kétségem afelől, hogy a következő részt is szeretni fogom.

Ebben a könyvben benne van amiket szeretek: némi mágia, sok geekség, hiszen programozó boszorkány nemzedékekkel van tele a történet, és fontos szerepet kap a közösség és a család. Ezúttal a főszereplőnk Elorie lesz, aki bár boszorkányok között él, ő mégsem hordozza a boszik jeleit. Nincs varázsereje, nincsenek képességei, nem tud varázsolni. Pedig Elorie egész kamaszkorában azt várta, hogy mikor teljesedik ki a varázsereje, amikor ez nem történt meg elfogadta sorsát és azon fáradozik, hogy segítsen a boszorkány közösségnek. A harmincas éveiben járó nő kis boszi palántákat istápol, és ebben nagyon jó. Hobbiként ékszereket készít, férjnél van és bár nincs mágikus képessége mégis aktívan részt vesz a boszorkányközösség dolgaiban. Családja, ahol sok boszorkány él (édesanyja elég nagy hírű a mágikus világban) és persze munkája is a varázslathoz köti, így nehezen éli meg, hogy ő nem lehet érdemben részese.


Elorie életében komoly szerepet kap ez a "trauma", és erre épít főként a könyv. Megismerhetjük a lány fiatalkorát, és a boszorkányok képességeinek kialakulását. Sőt! Mivel az előző kötetben megismert kis programozó boszik újra szerepet kapnak, így a mágia egyesül a számítógépes világgal. Ezeket a részeket nagyon élveztem. A mágikus böngészővel irányható boszorkány bevonzó trükk már az első részben odavonzotta Laurent, aki gyorsan be is avattak a világukba, most új trükkök készülnek.

Nell és lányai a hármas ikrek ugyanis kitalálnak egy boszorkány képesség letapogató alkalmazást, amivel megállapítják, hogy Elorie boszorkány. Ráadásul különleges, hiszen ilyenről még eddig nem volt példa a varázsvilágban. Elorienak nincs egyszerű dolga, hiszen ez a képessége mindenki számára rejtve maradt eddig, és ő maga sem tudja irányítani. A nőnek rá kell jönnie, hogy pontosan hogyan tudja kiaknázni ezt a láthatatlan erőt, amire ráakadtak és amivel rendelkezik. A sokszor bizonytalankodó boszorkány őrlődései mégis érdekesek maradnak, még akkor is ha nincs ebben túl sok feszültség vagy izgalom.

Értékelés: 5/4.5

Jó elmerülni Debora Geary világában. Habkönnyű, kedves és végtelenül cuki dolgokról olvashatunk benne. A Láthatatlan boszorkány is tele van nagyon családcentrikus és szerethető szereplőkkel. Visszatérnek az első regényben megismert párok, és családok, de kapunk néhány új figurát is. Képbe kerül Marcus, az öreg motoros profi boszorkány, aki kicsit zsémbes, kicsit pokróc, de fontos szerephez jut a könyv kapcsán.

A boszorkány gyerkőcök még mindig elevenek, imádnak programozni, és rendkívül tehetségesek a varázslásban, és persze mindig valami csínyen törik a fejüket. Ginia, az egyik kicsit boszilányka online kerül összetűzésbe Marcussal, mindezt egy szerepjátékon belül, és hiába technika meg játék, a kettejük jelenetein és párbeszédein nem lehet nem mosolyogni :)

Ha egy vidám, de kedves történetet szeretnél olvasni, ahol nem kell arra számítanod, hogy valami kegyetlenség, vagy nagy szomorúság történik a szereplőkkel akkor a Láthatatlan boszorkány jó választás lesz. Nekem hozta az első regény színvonalát, nem akar többet mondani annál, hogy ez egy cuki könyv, ami teljesen kikapcsolja az embert a hosszú napok után. Szerethető karakterekkel van tele, de néha kicsit sok név kerül elő, akik mind szerepelnek a skót boszi közösségben (és persze szerte szét a világban) és néha nem láttam át a rokoni szálakat, de ez nem von le sokat a végeredményből.

Nincs a könyvben sok izgalom, itt inkább a karaktereken van a hangsúly, és azon, hogy Elorie láthatatlan képességének eredetére és miértjére rájöjjenek. Sok akciódús jelenet sincs a regényben, de mégis olvastatja magát, és végig kedvesen megmosolyogtató. Nekem most a mágiából egy kicsit kevesebb jutott, de a varázsvilág online programja és a szerepjátékos részek kárpótolták ezt a hiányt. Debora Geary még mindig vicces és csipkelődő párbeszédeket ad a szereplői szájába, és úgy alakítja a történetet, hogy ne legyen rossz érzésünk közben. A világ itt egy kicsit rózsaszínebb, mint máshol, de én ezzel teljesen tudtam azonosulni a folytatásban is.

Rendeld elő te is a könyvet 30%-al olcsóbban ITT! 

Nyereményjáték

A Láthatatlan boszorkányban nem csak rejtőzködő képességekről, hanem rejtett jelenetésekről is olvashattok - például egy virágcsokor sokkal többet mondhat, mint gondolnád, csak tudnod kell, melyik virág miről mesél!

Az én virágom jelentése: örök szerelem

Boszorkányaink a virágok nyelvének is szakértői! Mi meg csatlakozunk a rejtőzéshez! Ezúttal a feladatotok nem túl nehéz: minden állomáson megtaláljátok egy virág jelentését, az értékelés szövegében pedig a virág nevének betűit. Találjátok ki a virág nevét, és írjátok be az állomásnak megfelelő Rafflecopter sorokba!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a nyertesek jelentkezését pedig az értesítéstől számított 72 órán belül várjuk, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.a Rafflecopter giveaway
A turnéban résztvevő blogok:
11.02 Deszy könyvajánlója
11.04 Zakkant olvas
11.06 Dreamworld
11.08 Angelika blogja
11.10 Kristina blogja

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe