decemberi szerzemények

11:22:00 PM

most, hogy szépen eltelt a karácsony, a szilveszter is, én az újév csodás első napjait a wc-n ülve, illetve azt ölelgetve töltöttem, mert bekaptam a fantasztikus hányóshasmenős vírust. (bocs, ez lehet TMI - too much information, de nem érdekel :D)

ez kicsit meggátolt abban, hogy haladjak ezzel a decemberi szerzemények bejegyzéssel, de nem állíthat meg holmi szar vírus. nincs nekem időm erre. szerencsére 4 nap alatt levonult, ebből 2 volt igazán para (főleg nekem, aki maximum évente egyszer szokott enyhén náthás lenni). megjártam az ügyeletet (semmi komoly, csak hétvégén az volt nyitva, de itt is elmondták, hogy nem vagyok kiszáradva, injekció sem kellett a hányás ellen). csak legyengültem, végtelenül elfáradtam és 4 kilót fogytam. azóta már visszatért az étvágyam, újra tudok enni, és már olvasni is. ma már edzésen is voltam, hiányzott is. el is csoffadt a combom, meg a hasam is, úgyhogy most vissza kell szedjem a régi súlyomat, meg az energiámat, mert legszívesebben aludnék, és aludnék egész nap.



a betegség alatt próbálkoztam olvasással, de képtelen voltam rá. nehéz visszarázódni a "dolgos" hétköznapokba, és tartani az egyensúlyt az edzés-munkahely-másik munkahely-olvasás és könyves blog-magánélet között, de azért igyekszem. következzen akkor az év utolsó hónapja.


decemberben volt jó pár recenzió, így főként ezekkel a könyvekkel gyarapodott a polcom, és ha már polcrendezés, akkor nekiláttam végre az albérletben, és az otthoni könyvespolcon is rendet tenni. vagyis legalább a molyra felvezetni a saját példányokat. nem egyszerű, de már csak egy fél polcnyi, amit még nem írtam fel/be úgyhogy egész jól haladtam ezzel a projekttel.

a hónap elején átvettem a Minden dolgok könyvét, amit nagyon szerettem, így vándorolt fel a polcra, kis vékonyka, de fajsúlyos olvasmány. decemberben érkezett hozzám a nagyon menő sötétben világítós Szörnyen titkos részleg, amit szintén imádtam. turné már volt belőle, a poszt itt található. (remélem, hogy sok gyerek karácsonyfája alá került be ez a kedves és szeretnivaló olvasmány)

december második hetében hoztam el a nyomdaillatú  Endgame - Toborzás című könyvet, ami James Frey disztópiája (ebből is lesz majd blogturné hamarosan). nem bírom azóta nem a könyvet csodálni, mert imádom a borítóját, csodaszép arany, és annyira csillog. elég szelfikompatibilis könyv, csak a fény ne csillanna meg rajta annyira. de már a borító miatt imádom, és sok illusztráció is van benne, és állítólag tényleg lehet a könyvvel pénz nyerni, ha vagyunk olyan okosak mint a főszereplők.


megérkezett a Maxim kiadó pakkja is, előzőleg már ezekből mind volt post: Red Hill,  Te vagy nekem a levegő, Ellopott pillanat, A nagy zsákmány.

recibe szereztem a Végtelen szerelmet is (már olvasom, de a betegség eléggé hátráltatott benne, de eddig egész jó). hamarosan jön róla a poszt, mert indul a turné. 

megleptem magamat én is a karácsonyra egy csodaszép World War Z díszkötéses példánnyal. ez volt úgy tűnik idén az utolsó példány, amit készítettek (legalább a levelezés alapján én vittem el, utánam még rendelt volna egy ismerősöm, de ő már nem tudott). gyönyörű, és mivel én anno kölcsönkönyvként olvastam a WWZ-t, így kellett egy a saját könyvespolcra. és ha már itt voltam, akkor rendeltem még egy zombis könyvet, mert kettő könyvtől volt ingyenes a szállítás.



a keménykötés nagyon szép, masszív, dombornyomott, bőr vagy legalábbis valami nagyon arra hajazó. ez lényegében nem érdekel, egyszerűen jól mutat, és végre megvan a könyv és újra tudom majd olvasni, mert már tervben van egy ideje. 

Rukkoláról most nem nagyon volt időm szerezgetni könyveket, a pontjaim is elfogytak, én se raktam fel túlzottan sok könyvet, de azért csurrant-cseppent valami. Sarah Dessen Altatódalára már régóta kíváncsi vagyok, az Üdvözlet a gyilkostól könyvnél a borítója fogott meg, nem kértek érte sok pontot így elhappoltam.



az Add vissza az életemért több pontot kértek el, de már régóta tervezem elolvasni és nagy akcióban még sosem láttam, így megérte azt a 40 pontot, amit adtam érte. Daisy, és a jégbefagyott Don Juan egyszer olvasós példány lesz ezt már előre tudom (pont annyiért is szereztem), nemrég Pupilla is írt róla. majd elcserélem egy másik könyvre az érte kapott pontjaimat. 



az Atheneaum FB oldalán nyertem még karácsony előtt Benedikty Béla Menon club című könyvét, így a nyereményes könyvespolcomon is gyűlik már a várakozó könyvek sora.



Rukkola: 4 szerzemény
Reci: 8 könyv
Nyertem: 1

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Taníts, Mester! Komolyan, hogy a jó életbe lehet ennyi könyvet nyerni? :D

    A betegség utózöngéihez jobbulást kívánok, és ha tudsz, akkor aludj, tényleg. Legalábbis én imádom ezt a fajta tevékenységet, még akkor is, ha minden este nehéz elkezdeni. Mondjuk reggelente meg nehéz abbahagyni :D

    ReplyDelete
  2. A lajháros kép állat! :D
    WWZ ebben a kiadásban, gyönyörű, grat hozzá, hogy még sikerült megkaparintani. És a nyereményedhez is grat, tényleg nagyon szerencsés vagy ebben.
    Dessentől decemberben olvastam először és tetszett, szerintem neked is fog. :) A Daisy kedves, de valóban kissé bárgyú és egyszerolvasós, majd továbbpasszolod. :)
    Hmm, James Pattersontól is nemrég olvastam, de egy másik társszerzővel - úgy látszik szeret kooperációban írni - a Zoo című könyvet. :)
    Remélem már kiheverted a betegséget, azért óvatosan terheld magad! :) Puszi!

    ReplyDelete

Subscribe