Szeptemberi szerzemények

9:38:00 PM


egy kicsit elcsúsztam ezzel a havi összesítéssel, de mostanság annyi dolgom van/volt, hogy nem is csodálkozom magamon. olvasni azért olvastam sokat ettől függetlenül, legalább ebben kipihenem az egész napos robotot. bár be kell valljam egyre veszélyesebb ez az olvasás dolog, mert éjféltől hajnali 2-3-ig simán belefeledkezek és a hajnali 6-os ébresztő elképesztően fájdalmas tud lenni.

szerencsére a könyves boltok kínálatait nagyjából hanyagoltam, csak az Ulpiusos akciót használtam ki, meg recenzióztam és a rukkoláról kukáztam össze pár könyvet. vannak köztük régóta keresettek, és most, hogy nyertem 100 pontot néhány nagyobb fajsúlyút is remélem be tudok majd szerezni. de ez már novemberre marad. íme az októberi lista:

Rukkoláról érkezett hozzám: 



Bella Andre: A Sullivan család - biztos nagyon limonádé, de nem kértek érte túl sok pontot, vadiúj ki sem nyitott példányt kaptam. egynek biztos jó lesz.


Louis Sacher: Stanley, a szerencse fia - többen ajánlották már ezt a könyvet. a borítója nagyon emlékeztet Az emlékek őrére, de igaz nagyjából egy időben adták ki, és ugyanaz a kiadó, így ez nem véletlen. remélem ez is lesz annyira jó mint Lois Lowry regénye. állítólag film is készült Stanley-ből, úgyhogy ha bejön a könyv, majd az is sorrakerül. 


Tove Jansson: Varázskalap Múminvölgyben - régóta szerettem volna múmin könyvet birtokolni, főleg így felnőttfejjel. gyerekkoromban imádtam a mesét az M1-en, volt muminos plüssállatom (köszi anyu, hogy megvarrtad!) és könyvem is. igaz azok nem tudom hová lettek, úgyhogy most illő volt már egyet beszerezni újra. amúgy is szeretek meséket olvasni, néha olyan jól esik.




Abby Clements: Vivien Mennyei Fagylaltozója - kedves kis púderrózsaszín limonádénak tűnik. télen fagyikról olvasni biztos izgalmas lesz. ha nem akkor megy vissza a Rukkolára :)

Asa Larsson: Véráldozat -újabb skandináv krimi a polcomon. rá vagyok ezekre állva, néhány cuki YA és szerelmes regény után kell valami durvulás. nekem ezeket azok.

Recenzió érkeztek:

Erik Axl Sund: Bomlás - húúú kellőképpen beteg skandináv krimi egy szerzőpárostól. majd lesz róla post, mert turnézunk vele. elöljáróban annyit, hogy eléggé bejött, kb egy szusznya végigolvastam pedig nem kicsike példány. kellőképpen izgalmas és beteg egy regény volt, elég csak a borítóra nézni. ugye? brrr....

Rachel Van Dyken: Egyetlen - erről már volt blogpost, még mindig élénken él bennem, hogy jó kis regény volt. post itt

Cat Winters: Fekete madarak árnyékában - izgalmas regényt hozott össze Cat Winters, aki egyébként irtóra cuki. figyelemmel követi a blogturnét, Deszynek válaszolt az interjúkérdéseire, kitette a magyar borítót a FB-jára egyszóval awwww. ráadásul ennek a turnénak én voltam a kf-je (kampány felelőse), úgyhogy a szívemhez nőtt Mary Shelly Black minden részlete. post itt!

Rainbow Rowell:  Eleanor és Park - igenigenigen, ez egy tökéletes jó regény volt, nagyon is megérte miatta eltévedni a Scolar Kiadó felé menet. jó helyen szálltam le a buszról, de rossz irányban mentem, és hát kicsit kerülővel jutottam fel a Naphegy térre, ahová egy hatalmas meredek lépcsőn kell felgyalogolni, mire felértem az előző napi edzés miatt izomláz miatt alig mozgó lábaimmal azt hittem meghalok, de a fentebb említett Fekete madarak árnyékában és Eleanorékért megérte. post itt!

Könyvesboltból érkezett hozzám: 

az Ulpius 1-et fizet 5-öt vihet akciójában nagyjából 3490 forintért elhoztam 5 könyvet, úgyhogy egész jó arány, bár tudom, hogy ezekből lesznek olyanok, amiket felrakok a Rukkolára, ha már bevégezték a sorsukat.


James Lear: Hátsó bejárat - krimi meleg szereplőkkel. beleolvasgattam és igencsak vulgáris, de még sosem olvastam ilyet. ha nagyon rossz lesz, akkor majd elpasszolom.

Carole Matthews: Nyári ábrándok - napsütés, egy család, álmok, tervek, önmegvalósítás. ha jó a kombó, akkor kíváncsi leszek a csokicipős kollekciójára az írónőnek is.

Jaci Burton: Tökéletes játék - new adult műfaj, főszerepben egy kockahasú profi futballistával, aki egy csajt szeretne meghódítani. nem kérdés, hogy sikerül-e majd neki, mert tuti fog, de addig biztos lesz egy-két érdekes helyzetük. 


Katona André: Mennyi időnk van? - ez is LMBT könyv, de a jobb fajtából. 2 meleg fiú kapcsolatát mutatja be, kíváncsi leszek mennyire érint majd meg.

Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok - cipőbolt, mint örökség, amiben lábbelik mellett minden megtalálható, ami kell egy esküvőhöz. csajos könyvnek ígérkezik, kíváncsi leszek :)

Összegzés: 5 vásárlás akcijóban, 4 reci, 5 rukkola - egész pénztárcabarát hónap volt ez :)

Többieknél is van ám lista: Theodora, Nikkincs, Amadea, Nita. Katacita, Pupilla


Ezeket is olvasd el

6 komment

  1. A Stanley régi kedvencem, aranyos történet, és a film is egész jó lett ;)

    ReplyDelete
  2. A Bomlás nagyon piszkálja a fantáziámat!
    Viszont áruld már el a titkodat, hogy mivel tartod magad ébren ilyen kevés alvás után? Szeretnék tanulni tőled :) (Nekem még 7 óra is kevés...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @katacita @Nikkincs nincs titok, fenn maradok, reggel iszom egy kávét, aztán nyomom a napot végig. hétvégén viszont bepótolom az alváshiányt, mert akkor mindennap délben kelek, reggelizem/ebédelek aztán folytatódhat tovább az alvás és a semmittevés.

      Delete
    2. Ó, akkor szerencsés vagy ebből a szempontból, én olyan vagyok, mint egy csecsemő. Hétvégén meg valami mindig felkelt - üvöltő szomszédok, kiabáló gyerekek, ezermester lakók.

      Delete
  3. Szép szeptembert zársz, van miből válogatnod :)
    Csatlakozom katacitához, avass be minket a titokba, hogy lehet ilyen kevés alvással végignyomni a napokat! :)

    ReplyDelete
  4. A Stanley, a szerencse fiát én is most olvastam. Kellemes kis kikapcsolódás, de az Emékek őre azért jobban tetszett. Utóbbinak a témája is sokkal komolyabb.
    Ez A bomlás most nekem is felkeltette az érdeklődésemet. :-)
    Ja és köszi a feliratkozást! :-)

    ReplyDelete

Subscribe