Miranda Kenneally - Kivédhetetlen szerelem

11:21:00 PM


A Blogturné Klub bloggerei elkalandoznak az amerikai foci világába egy olyan főhősnővel, aki a legjobb dobójátékos hírében áll és 17 éves csaj létére egy egész csapatnyi fiúnak dirigál. Ez a lány nem más, mint Jordan, aki gyerekkorától kezdve lány létére csak focizni akart, így teljesítményével beküzdötte magát a suli csapatának pozíciójába. A zűrök akkor kezdődnek, amikor feltűnik egy új szexis csapattag, aki nem csak Jordan csapatvezetői pozíciójára pályázik, hanem magára a lányra is. Sikerül vajon Jordannek felülkerekedni az érzelmek viharán úgy, hogy közben a csapatát a győzelem felé terelgeti? Bekerül a lány a legjobb egyetemi/főiskola csapatba és a szívét sem törik össze? Mindenre fény derül, ha velünk tartotok a Kivédhetetlen szerelem turnén!

Természetesen Jordan mellett megismerheted a regény többi szereplőjét is és extra dolgokat olvashatsz az NFL világáról, Miranda Kenneally írónőről és sorozatáról is. Ráadásul a Móra Kiadó jóvoltából meg is nyerheted a regényt a turné végén. Mire vársz még? Az amerikai fociszezon már elkezdődött! Kapd el a labdát!


Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 344
Fordította: Vince Judit Andrea
Kötés: kartonált
ISBN: 9789631197587

Fülszöveg:
Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét.

A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?


Bevallom főként az érdekelt a könyvben, hogy egy ilyen sportos, cseppet sem csajoknak való témát, hogy tud majd az írónő jól és érdekes leírni. Jelentem: Miranda Keneally-nek sikerült, bár sok újdonság nincs a nap alatt. Szexis pasik, egy kis szerelmi háromszög, de mindez egy olyan közegbe helyezve (amerika futball játékosok a suliban) ami érdekessé tette a sztorit.


Az amerikai focisták életében kalauzol el minket a Kivédhetetlen szerelem című könyv, ahol Jordan szemszögéből követhetjük végig a gimis iskolai csapatok közötti szezont. A lány utolsó éves a suliban, és ezekben a hónapokban dönt jövőjéről, illetve sportoló diákként válogathat az ajánlatok között. Jordan gyerekkora óta megőrül a fociért, csak az élteti. De szó szerint. Néha kicsit sok volt Jordan akarása, de a végére beláttam, hogyha nem ilyen lett volna, akkor talán kevesebb mindent ért volna el és nem lett volna ilyen erős.

Akik ismerik ezt a sportot, azok tudják, hogy ezt főként FIÚK játsszák, illetve mondhatni, hogy CSAK FIÚK. Szóval itt próbál érvényesülni a kissé "elfiúsodott" Jordan, akinek minden gondolatát reggeltől estig az teszi ki, hogy csapatával foglalkozzon, illetve egyre jobb és jobb játékos legyen. Taktikai könyveket olvas, rengeteget edz, elképesztő mennyiségű kaját eszik, és sportos cuccokban lóg. Jordan édesapja klasszis NFL játékos, a Nagy Woods híres és mindenki ismeri, így a lánynak még jobban kell küzdeni azért, hogy csapattársai tiszteljék, és az édesapja is elismerje. De ő nem teszi ezt, mert félti lányát a sérülésektől és attól, hogy hiába játszik lányként és ráadásul csapatvezetőként a sulis Hundred Oaks névre hallgató csapatban ez kevés lesz a jövőt illetően. Jordan azonban nem adja fel. Keményen tolja az edzéseket és a fiúkat megszégyenítő dobótechnikája van, ráadásul csapatvezetőnek sem utolsó. A gondok azonban ott kezdődnek, amikor szeptember elején megérkezik Tyler, akit egyfajta "meglátni és belezúgni" módon letaglózza azt a Jordant, akit a hatalmas védők és elkapók sem tudnak ledönteni és utolérni. Ty ráadásul jó játékos, ez kiderül az első edzésen, és ő is van olyan jó mint a lány.

Miranda Keneally szerethetően ábrázolja Jordant (végre egy főhősnő, akitől senki sem fog frászt kapni), én kifejezetten bírtam az elszántságát, és bár az ekkora sportmánia akár lehetne fura is, de megszállottságával végül elérte a célját, ha úgy vesszük. A lány azonban hiába fiúk veszik körül teljesen tapasztalatlan a szerelem terén, ez bizony meglátszik a társas kapcsolatain is. Jordan szívesen lóg csapattársaival, de főként Sam Henry-vel, aki gyerekkori legjobb barátja. J.J. és Carter is folyton Woodsék családi házában lógnak a lánynál, nagyjából családtagnak számítanak, mint Sam, aki sokszor ott is alszik Jordannél. Naná, hogy odavan a fiú a lányért titokban, és ezt Jordan az utolsó aki észreveszi. Ez egy kicsit zavaró volt, mármint, hogy az egyértelmű jelek kiszúrják a lány szemét, de ő nem lát túl ezeken. Azért a tapasztalatlanság nem mentség. Főleg azért, mert Tylerrel egyből egy hullámhosszra kerülnek és egyből össze is jönnek és járni kezdenek, ráadásul nem éppen lassú tempót diktálnak. Persze Jordan sokat őrlődik, hogy nem hiba-e Ty-jal kavarni, mikor ő a csapattársa is, de mivel nagyon vonzza őt a fiú (aki helyes, jó játékos, és kedves, sármos stb..stb..) így nem sokat hallgat a józan eszére, inkább ágyba ugrik a fiúval :) Azért ez a tempót kicsit gyorsan érzem, bár instant szerelemtől azért ez távol áll, a szerelem itt kicsit másként érkezik. Naná, hogy a harmadik személyében, aki nem más mint Henry (akit Sam helyett a vezetéknevén szólít mindenki, így Jordan is). A lány fülébe jut, hogy a fiú szerelmes belé, természetesen csak azután, hogy képbe kerül Ty, így jön a vacilálás, hogy akkor most kit is szeret igazán. Ami Henry-vel köztük van az inkább barátság, de lehet hogy több? És Ty? Vele minden jó, és ő egy álompasi, de nem teszi boldoggá? Igen, a jól ismert körök következnek: Jordan őrlődik, hanyagolja az edzést és érzelmileg labilissá válik. Henryvel összeveszik és Tylerrel sem okés minden, ráadásul a meccsek nem mennek jól. Hogy lehet ebből jól kijönni? Szerencsére az írónő úgy alakítja a szálakat, hogy boldog befejezés legyen és minden helyreálljon a lány életében. Nem szeretném elspoilerezni a végét, de tartogat meglepetéseket bőven mind Jordan szerelmi élete, mind sportkarrierje.

Amikor a viszonzatlan szerelem a legdrágább kínálat az étlapon, néha jobb, ha elfogadjuk a séf aznapi ajánlatát.

Keneally regénye tökéletes jól bemutatja az általam elképzelt amerikai családokat. Ott vannak a szegény sorsú fiúk a csapatban, akiknek a szülei elváltak, vagy éppen szegények, így ezek a srácok a sportban találnak menekülést és ösztöndíj reményében hajtanak mint állat, hogy felvegyék őket egy-egy fősuliba sport ösztöndíjasként. Jordan a jó módúak táborát erősíti, mert apja leigazolt játékosként sok pénzt keresett össze a focival. Medencéjük van, nagy birtokuk, kert, szponzor cuccok, kocsik, játékszoba csocsóval, billiárddal, hatalmas tévék a sportközvetítések nézéséhez. Jordan viszont nem nézi le a szegényebb srácokat, hanem inkább támogatja őket. Tyler is hordoz egy családi tragédiát, amiről megtudunk apránként néhány dolgot, ez érdekes volt számomra, bár kaphatott volna nagyobb hangsúlyt is a történetben. Jordan problémája igazából az édesapja, és annak a hiánya, hogy nem ismeri el őt foci játékosként. Míg Jordan apja bátyját isteníti, hordja meccsekre, elmegy a meccseire, addig a lányát sosem tiszteli meg ezzel. Jordan édesanyja lánya minden mérkőzésén ott van, míg apja ülőhelye üres. Ráadásul a férfi azt sem nagyon támogatja, hogy a lány a főiskolán is folytassa a sportot, mert ott már nagyon kemények a meccsek. Jordan sokat feszkózik ezzel apjával és ez jól megjelenik a könyvben.

A lány kapcsolatai néha nagyon ellentmondásosak, és ez kicsit néha ez idegesített benne. Nem tudott dönteni, én pedig az ilyen csajokat nem annyira szeretem, bár belegondolva a helyzetébe lehet, hogy hirtelen én sem tudtam volna, hogy mit csináljak. Kicsit sajnáltam, hogy Tylerrel való kapcsolata ennyire gyorsan kezdődött, és kimaradtak a túlontúl romantikus dolgok, de ezt kárpótolta Henry, és a két fiú közötti rivalizálás. Szerencsére Jordan nem nyafogott sokat, elég fiús lány, bár neki is van egy "nőiesebb" oldala, amit néha megmutatott. A lány egy naplóba írta le gondolatait, versek és pillanatnyi benyomások alapján. Ezek tök jól beékelődtek a sportról és a fiúkon való agyalások közé :)

Henrynek igaza volt: eddig túlságosan befolyásoltak mások érzései.  De ebből elég!  Sportnyelven szólva: nálam a labda, én futok vele.

Értékelés: 5/4

Miranda Kenneally tökéletes bemutatta az amerikai foci világát, egy olyan főhősnő szemén keresztül, akinek mindene a sport, és akinek kitartása irigylésre méltó. Jordant nem rémítik meg a kemény meccsek, jó stratéga volt és jó vezető. Tisztelték csapattársai és felnéztek rá, ez lány létére egyedülálló dolog. Nagyon jól képbe kerültem arról, hogy működnek a dolgok az NFL világában, és hogy lesz valaki egy gimis csapat játékosából először főiskolai/egyetemista játékos, majd profi játékos. Olyan szakkifejezéseket is megismertem a Kivédhetetlen szerelemben, mint az előszezon, rájátszás, újoncok, ügynökök és a különböző stratégiák is bemutatásra kerültek. Volt jó pár meccsleírás, amik ahhoz képest, hogy nem érdekel túlzottan ez a sport azért elég izgisek voltak.

A szerelmi szál egy kicsit kiszámítható, és néha túl sok a nyafi, meg a hirtelen és számomra ésszerűtlen döntés, de ez talán azért van, mert régen voltam már 17 éves, mint a szereplők :) Én néha másként írtam volna, és másfelé vittem volna a sztorit. Kicsit néhol erőtlennek és butácskának éreztem a szerelmi szált (szálakat), de elvégre ez egy tinikönyv, nem is vártam túlzottan komoly dolgokat és világmegváltást.

Aki egy izgalmas, és szimpatikus szereplőkkel teli könyvet keres az vegye nyugodtan a kezébe a Kivédhetetlen szerelmet és jobban képbe kerül az amerikai focisták világával is. Akik elolvassák gyorsan kikupálódnak ebből a sportból és jól elszórakoznak a sok egymást zrikáló focista fiún, akiket nem lehet nem megszeretni! 

A fenébe is Jordan! Neked elkapót kéne játszanod, mert  a segged nagyobb sérülést okoz, mint egy baseballütő!

Nagyon bírtam ezeket a kölyköket, mindegyikük (Henry, J.J, Carter, Jordan bátyja) vicces volt, jó poénokat toltak mind Jordannak, mind egymásnak. Folyamatosan csesztették egymást, de mégis egy összetartó család voltak, így sokat mosolyogtam a vicceken, és a közös pillanataikon a pályán és azon kívül is.
Jordan döntéseivel nem mindig értettem egyet, de egy szimpi, kitartó és álmait nem feladó csajt ismertem meg benne, aki hiába sportos, azért érzékeny és nagyon is tini. Gyorsan olvasható könyv a Kivédhetetlen szerelem, a romantikus és a sportok iránt is érdeklődő fiataloknak tökéletes választás :)



Rendeld meg a Kivédhetetlen szerelemet 15%-os kedvezménnyel itt!




Blogturné extra: a folytatásokról 

Miranda Kenneally Hundred Oaks névre hallgató sorozat nem csak az amerikai foci témáját járja körben, hanem többféle sportot is érint.

A Stealing Parker főszereplője Parker Shelton nagyjából tökéletes életet él. Elismert baseball játékos, de édesanyja valami botrányt okoz a faluban, ahol laknak, és vele senki sem beszél ez miatt. Kilép a csapatból, ám ez nem elég, hogy a világot maga mögött hagyja. Főleg hogy új edzője valamit tervez vele...

A Racing Savannah egy lovakkal foglalkozó lányról szól, aki egy birtokon él édesapjával. Savannah jobban megérti magát a lovakkal, mint a fiúkkal, ám amikor feltűnik a beképzelt Jack Goodwin és ő akar lenni a legjobb zsoké a környéken, a lánynak fel kell venni a kesztyűt a versenyen.

A Things I Can't forget főszereplője Kate egy nyári táborban tanácsadó. Kate túlzottan jó kislány, egyesek szerint túlzottan is. De ezen a nyáron minden megváltozik, amikor a táborban felbukkan egy srác. Matt úszómester, és nagyon helyes. Kate aki eddig azt gondolta hogy a világ fekete-fehér, jó és rossz, most kiderül számára, hogy az élet nem ilyen egyszerű ...




A Breahte, Annie, breathe történet egy lányról szól, aki bűntudata miatt kezd el futni. Annie barátja talán még mindig élne, ha a lány nem szakít vele... Ez hajtja abban Annie-t hogy maraton fusson, holott utál futni. Minden egyes mérföld, amit megtesz csodával tölti el. Edzések közben a helyes és sportos Jeremiah segíti, akivel egyre kezdenek közelebb kerülni egymáshoz, ám Annie még mindig gyászolja Kyle-t. Vajon ha Annie átfut a maraton célvonalán, akkor a szíve is megnyílik Jeremiah felé?


Nyereményjáté

Jordan 7 éves kora óta játszik amerikai futballt, így tökéletesen kiismerte már magát a szabályok, a taktikák és a játékosok pozíciói terén. De vajon a lánynak tényleg ott van a helye a legnagyobbak között? Nem zavarják a meccsen a koncentrációját a helyes csapattársak? Összegyűjtöttünk nektek minden blogra egy-egy híres és nem mellesleg szexis NFL játékost, ám a nevüket nem árultuk el. Ismerd fel a leírásról, és a képről a keresett játékosokat és segíts Jordannak összegyűjteni az álom team-et! Ha ügyesen keresgélsz és mindenkit azonosítasz megnyerheted a Kivédhetetlen szerelem regényt. 



Született: San Mateo, 1977. augusztus 3.
Jelenlegi csapat:   New England Patriots
Pozíció     Quarterback
Felesége: Gisele Bündchen szupermodell


Szóval ki ez a helyes NFL játékos, aki szerepelt Mario Testino fotóin a V-magazinban, és a GQ egyik számában is, és ráadásként University of Michigennel 1999-ben megnyerte az Orange Bowl-t? Írd be a megfejtést a Rafflecopter dobozba :)




a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő blogok:

10.31.Zakkant olvas
11.02. Deszy Könyvajánlója
11.04. Angelika blogja
11.08. Media Addict 
11.09. Nem harap a blog
11.11. Dreamworld
11. 12 Insane Life

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe