nyár, ősz meg a csokik booktag

7:59:00 PM

volt 3 booktag, vagy mi a francnak nevezik és tisztán emlékszem, hogy a nyárira meg az őszire kihívtak, de annyinál nem jutottam tovább, hogy beraktam a draftposztok közé a címet, hogy oké majd ezzel is foglalkozni kell.

aztán szépen lassan eltelt a nyár, meg már az ősz is a felében jár. szóval most pótlok mindent egyben, zanzásítva, ömlesztve, mert hát miért ne? végülis mozogni nem annyira tudok, mióta leestem a könyvespolc takarítása közben a székről és szétütöttem a hátamat az íróasztal lapján, úgyhogy ráérek olvasni, és draft posztokat kipakolgatni. (nyugi, amúgy semmi komoly, nem törtem el a kezem, a derekam is egyben van, a gerincem sem repedt szét, csak zúzódások, meg egy is fájdalom. az se jó ha fekszem, az se ha ülök, de már szép lila mindenhol úgyhogy haladás. mondjuk hogy fogok edzeni jövő héten az még kérdéses. ezt sajnálom a legjobban. a pókokat nem a polc tetején, a kis köcsögöknek akkor is menniük kellett, még akkor is ha az életemet kockáztattam értük)

pont ilyen a mozgásom van egyébként ma
a tageket már istenbizonyszégyenszemresosorry de nem tudom kiktől kaptam, továbbadni sem szándékozom, mert ebből 1 már szavatosságát vesztette, 1 éppen lejáródik, 1 pedig bár éppen javában tart, de szerintem én vagyok az utolsó blogger, aki még nem csokoládézta össze a billentyűzetét.



Summertime madness - nyári book tag 

1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!

nekem Jenny Han - A nyár, amikor megszépültem című könyv ilyen. és nem csak a borító, hanem a sztori is. még mindig érzem a tenger illatát, hallom a hullámzását, ahogy visszagondolok az olvasásra. akárcsak Sarah Dessen Álom két keréken című könyvénél.


2. Válassz egy kitalált helyet, ami tökéletes célállomása lenne a nyári vakációdnak!

imádnám ha eljutnék bármilyen szigetre - lehet pici, nagy, zsúfolt, kevésbé zsúfolt. mondjuk a Bahamák, Maldív-szigetek, Zöld foki szigetek, Ciprus, Szicília, Karib tenger szigetvilágának bármelyik szigete, de jöhet Kuba, Barbadosz, Thaiföld (Phuket!!!), Ausztrália. egyszóval oda, ahol meleg van, feltehetően fehér a tengerpart homokja, gyönyörű kék a tenger vize és mondjuk nincsenek cápák. se mérges kígyók. se skorpiók. ok, akkor Ausztrália kilőve. 

3. Éppen a nyári vakációdra mész és a repülőgépen ülsz. Egy olyan könyvet akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt választanád?

most tuti, hogy az Outlandert vinném magammal, ha papírkönyv, mert ez a leghosszabb olyan olvasmány, ami érdekel is. de inkább vinném a Kindlem, rajta több száz könyvvel és akkor kedvemre válogathatnék. 

4. Nyári szomorúság gyötör – melyik vidám könyvvel csalnál mosolyt az arcodra?

bármelyik Sophie Kinsellával, vagy Janet Evanovich könyvvel. ők nekem garantáltam a sírva röhögős kategória. mindig jókedvre derítenek. 

5. Éppen a tengerparton ülsz, teljesen egyedül. Melyik kitalált karakter lenne a tengerparti bébid?


ez a kérdés elég agyament, de ha már pasik, akkor (oké-oké a könyvet nem olvastam még, de a sorozatban imádom) Jamie Frasert, az Outlanderből választanám. mert egy kicsit belezúgtam. állítólag könyvben is van ennyire jó, ha nem még jobb. és igen, nyilván a strandon is kiltben lenne, és nem viselne alatta semmit sem. hahahahahaha. 

6. A fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is! Melyik kitalált karakter lenne a legjobb barátod?

szerintem Nick Fox-szal A nagy zsákmányból jól kijönnék, ha már fiú haver, ha csajhaver, akkor Audennel (Álom két keréken) jól eltudnánk beszélni alvászavarainkról.



Őszi book tag

1. Mit szeretsz a legjobban az őszben?

azt amikor véget ér. nah jó, ennyire azért nem szar a helyzet. a ködös reggel szépek, amikor kel fel a nap, meg cukik a hulló színes falevelek is (múltkor egy gesztenye hullott a fejemre, tök nagy volt és rohadtul fájt) jó bennük gyalogolni és rugdosni őket mint a 3 éves gyerekek. engem nem zavar az eső sem, csak otthon a négy fal közt csinálja és ne ott ahol én vagyok.

2. Melyik az a könyv, ami emlékeztet az iskolás napjaidra?

a kötelező olvasmányok, de főként a Kincskereső kisködmön. valamikor ősszel olvastatták el velem még alsóban, és végtelenül szomorú lettem tőle. azóta sem olvastam újra. 

3. Melyik az a borító, ami őszi hangulatot idéz számodra?



Zafón - A szél árnyéka borítója mert mindkettő elég őszi, bár normális képet nem találtam az előző kiadásról (nekem abban van meg, bár már rongyossá olvastam.)

4. Melyik a kedvenc horror/halloween történeted?

imádom a horror történeteket, az összesért oda vagyok. szeretem hallgatni ezeket, mondjuk én nem tudok jól elmesélni egyet sem, de másokét mindig örömmel veszem. a legjobban az ijesztő zombikat imádom, meg a gonosz szellemes sztorikat. 

 5. Melyik a kedvenc horror/halloweeni filmed?

az egyik alapvető kedvenc műfajom a horror, úgyhogy bármi jöhet. legutóbb a Démonok között-et láttam moziban, elég ijesztős volt, de bármit megnézek válogatás nélkül, ami horror. kislánykorom kedvencei Freddie Krüger sztorik és a Rémálom az Elm utcában, Chucky, Stephen King megfilmesített regényei (Kedvencek temetője, Carrie, Sorvadj el, Cujo, AZ, Ragyogás, ). mostanság kevés jó horrort gyártanak, de ami még megmaradt az a Barlang, Átok, Fűrész, Silent hill, Resident evil, Holtak hajnala, A fekete ruhás nő, Viasztestek, A texasi láncfűrészeses, A kukorica gyermekei, Ideglelés, A köd, A dolog (nyilván nem a mostani, hanem a régebbi változat. 

6. Melyik őszi megjelenésű könyvet várod a legjobban?

Végre, végre érkezik a Paladin prófécia folytatása a GABO Kiadótól. Az első részt ITT imádtam nagyon, de nagyon, úgyhogy alig várom, hogy folytassam a kalandokat a Szövetséggel!



7. Melyik őszi megjelenésű filmet várod a legjobban?

van egy frankó oldal, amit az egyik szuper twitteres arc @aorcsik készített, innen szoktam szemezgetni az új megjelenések között: http://mozipremierek.hu/

amiket nagyon várok, azok nagyjából mind könyvből készült alkotások. a legjobban a Piszkos pénz Lehane novellából készült alkotás érdekel, de a Sírok között (Lawrence Block), és az Amnézia (Mielőtt elalszom című könyvből) is mozgatja a fantáziámat. a héten láttam Brad Pittel a Furyt (Harag), amit már nagyon vártam. és nem csalódtam, nagyon szuper háborús film volt, nézzétek meg ti is! novemberben jön az Éhezők viadala folytatásáa, azt tuti moziban nézem majd. más nem igazán érdekel idén.

8. Melyek azok a könyveket, amiket idén ősszel tervezel elolvasni?

várólistacsökkentéses sztorijaim vannak még idénre, jó sok, úgyhogy ezekkel kell haladjak: Meg Cabot - Airhead, Scott Siger - Járvány, Audrey Niffenegger - Highgate temető ikrei, Melissa de la Cruz - Álarcban, Spiegelman - Maus képregény, Jo Nesbo - A denevérember

Csokis booktag:

bár már nem eszem táblaszámra csokikat lassan egy éve, néha azért lecsúszik egy-egy nutellás palacsinta, vagy bonbonka.

mondjuk annyiban változtam az elmúlt egy évben mióta kicsit jobban odafigyelek magamra meg az evésre, hogy nem vásárolok naponta csokit. régen mindig munkába menet a kisboltba beficcent a kosárba egy-egy twix, mars, kitkat, kinder csoki, szarabb napokon egy-egy tábla milka, amit egy levegővétellel tömtem a számba. nah ezek az idők elmúltak, most már nem is kívánom a csokit (hizlal és nem szeretnék diabéteszes se lenni, és már valahogy a boldosághormonokra sincs annyira szükségem - anélkül is boldog vagyok :)), úgyhogy ezt a tag csak egyfajta nosztalgia. oké a csaló napokon simán betolok egy málnás nutellás gurus palacsintát, mert miért ne, ha azt kívánom :) 


Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv:

Joe Hill - A szív alakú doboz - egy régi halott ember öltönye üldözi főhősünket aki egy rosszéletű rocksztár. néha eléggé paráztam olvasás közben, és bár azóta olvastam Joe Hilltől mást is (Szarvak), de még mindig meggyőző a sötét és sokszor groteszk stílusa.

Fehér csokoládé - egy vidám könyv:

Janet Evanovich - A szingli fejvadász - Stephanie Plum a nagyszájú, fánkimádó minden lében kanál óvadékügynök elképesztően vicces sztorija Joe Morellivel. aki ezt a könyvet kibírja röhögés nélkül, azt lőjje le Mazur nagyi :) 



Tejcsokoládé - egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni:

mivel nem tudom mi számít népszerűnek megnéztem a Moly ranglistáját és innen választottam egyet. Coleen Hoover Slammedje, meg a Reménytelen című könyve elég népszerű, ezekre én is kíváncsi vagyok. 

Csokoládé, aminek karamell van a közepén - egy könyv, ami ellágyított:

R.J.Palacio Csodácskája- ami egy arcrendellenességben született kisfiú megható története. bár több ilyen történetet olvasnának a mai tinik. nagyon megható volt!


Ostyamentes Kit Kat - egy könyv, ami meglepett téged:

Elenanor és Park Rainbow Rowell-től. azt hittem mivel túl van hájpolva, majd béna lesz, de egyáltalán nem. nagyon komoly történet, és a szereplők nagyon élethűek és minden egyes sora szinte tökéletes volt. 

Snickers - egy könyv, amiért megőrülsz (a book you're going "nuts" about):

erre nem is tudok hirtelen mit válaszolni, nincsenek már ilyen könyvőrületeteim, csak a "könyvek, amik érdekelnek majd egyszer" választásaim vannak. amiket várok mostanság: Mark Frost - Szövetség, Kiera Cass - The Heir, Jo Nesbo - A fiú (ez közben már meg is jelent)

most ettől a giftől azért megkívántam a csokikat....

Forró csokoládé tejszínhabbal és pillecukorral - egy könyv, amit bármikor újraolvasol (comfort read):

Harry Potter sorozat, és Janet Evannovich Szingli fejvadász sorozata, meg Zafóntól bármelyik könyve, mert csodásak és mindig elvarázsolnak. 

Bonbon - egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet:

Én a Harry Potterek ajánlanám a régi olvasmányaim közül, mert lányok és fiúk is élvezhetik. Harryék kalandjai kortalanok, és még mindig tanulságosak. szerintem a gyerekemnek is majd ezt adom a kezébe, ha eljön az ideje.

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Köszönjük a csokis képeket:D Báár most annyira nem fáj a szívem, mert holnap palacsintát sütünk és a hortobágyi mellett lesz nutellás is (igaz, vettünk ma egy üveg nutellát e célra, gondolhatod, mennyi van még belőle....)
    Épp azon gondolkoztam, hogy milyen paráztatós könyvet kéne olvasnom a közelgő jeles ünnep alkalmából, meg hogy nekem nincs is itthon ilyen, de A szív alakú doboz jó lehet, ráadásul meg is van!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem tetszene A szív alakú fekete doboz, bár Pupillának is vegyes érzelmei voltak. Fura egy könyv, de ha túllendülsz ezen, akkor érdekes lesz. Nekem az volt, de hát én elég beteg dolgokért tudok lelkesülni :)

      Delete

Subscribe