Helena S. Paige - Egy lány belép a bárba

11:31:00 PM



Hódítanak a könyvpiacon az erotikus könyvek, ám a Libri Könyvkiadó ebben a műfajban is tud újat mutatni. Valószínűleg minden lány ábrándozott már arról, hogy ő annak a bizonyos erotikus regénynek a főszereplője, amit éppen olvas. Nos ez az álom közelebb van, mint gondolnánk!

Az Egy lány belép a bárba könyv segítségével az olvasó alakíthatja a történetet, úgy ahogy neki tetszik. Ismerkedj meg ezzel a formabontó olvasmánnyal, és kalandozz egy estét a főszereplő lány bőrébe bújva úgy, ahogy te szeretnél. Forró együttlét egy híres rocksztárral? Esetleg egy galéria bemutató egy érdekes fotóssal? Netán forró flört a szexis pultos fiúval a bárban? Minden rajtad múlik! Kalandra és kockázatra fel!






Fülszöveg:

A Te vágyaid, a Te döntéseid, a Te történeted.

A legjobb barátnőd az utolsó pillanatban mondja le a bulit. Állsz egy csillogó bár közepén, egyedül - a hajad, a sminked és az illatod igéző, a ruhád tökéletes. Kár lenne lefújni ezt az estét...
Akkor, mi legyen? Vagy inkább: ki legyen?
 

Egy híres rock sztár és tequila-mámor? Egy stílusos és sármos milliárdos? Közben lehetetlen nem észrevenni az angyalarcú pultos fiúcskát, akinek minden porcikája bűnre csábít...Vagy a testőr srác, aki felajánlott egy fuvart a főnöke mesés sportkocsiján? Ha pedig nem jönne be, hazaérve még mindig becsöngethetsz a szexi új szomszédodhoz...
Egy biztos: akármelyik utat is választod, felejthetetlen éjszakában lesz részed. Ha pedig mohón belevetnéd magad az összes élménybe, visszalapozhatsz a könyv elejére új végzetet keresni. A te vágyaid - a te törvényeid!


Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 232
Borító:PUHATÁBLÁS
Fordító: Steiner Kristóf


Egy ideje kétségtelen, hogy hasít a könyvpiacon az erotikus műfaj. Én is olvastam néhányat ezek közül és nincs is bajom ezzel a stílussal, bár nem lubickolok igazán ezekben az olvasmányokkal, mert néhányuk elég silány minőségű.

Helena S. Paige könyve is a szexre és a különböző kalandokra épül, de annyiban másként, hogy itt maga az olvasó dönti el, hogy merre tereli a főszereplőt, mi az amit ki akar próbáltatni vele, illetve ki is az, akit kipróbál a lány.

A Helena S. Paige név egy írónő hármast takar, akik összefogva megalkották az első olyan erotikus regényt, ahol maga az olvasó döntheti el, hogy mit kezd a főhőssel. Tudjátok! Kaland - játék - kockázat füzetek! Gyerekkorom egyik kedvenc lapozgatós könyvei voltak ezek, és bár ezek sci-fi, vagy fantasy témakörűek voltak még lányként nekem is nyújtott bőven érdekességet. (Erről majd később!) Szóval az Egy lány belép a bárba pontosan ilyen, mint a KJK könyvek. Adva van egy nő nemű főhősünk, aki barátnőjével készül bulizni és éppen öltözködés közben ismerhetjük meg, ahol az első fontos eldöntendő kérdés, az, hogy milyen bugyit adjunk a csajra.

Mondjuk az első negatívum, akkor ért, amikor csajt nem tudtam elküldeni Bridget Jones mamabugyival a bárba, mert az írónők elvetették ezt a lehetőséget. Egyszerűen marad a lila kis tangabugyi, meg a dögös ruha magassarkúval. Szóval így érkezünk a bárba, ahová természetes a barátnő nem érkezik meg, így egész éjjel egyes-egyedül maradunk. Vagyis csak pár percig, mert azonnal több pasijelöltet ismerhetünk meg. Ott van a cuki pultos fiú, aki bár fiatalka, ez nem biztos, hogy baj. Feltűnik a színen egy George Clooney hasonmás (nálam ez fúj kategória, nem bukok az öreg Ross dokira blööööááá), meghív minket egy koktélra egy híres rocksztár, de ott van még a kidobófiú, aki akkora mint egy kétajtós szekrény. És a bár női wc-jében megismert titokzatos csajról se feledkezzünk meg. Mennyi lehetőség! És ez mind egy-egy szexuális kalandot rejt!

Az Egy lány belép a bárba gördülékeny könnyed stílusú olvasmány, szinte már bot egyszerű párbeszédekkel és kétbites gondolatokkal élhetjük bele magunkat a történetbe. De nem baj ez, hiszen főhősnőnk lehet bátor, lehet kíváncsi, varázsolhatunk neki leszbikus hajlamokat, de kipróbálhatja a saját perverzitásának határait is. Esetleg hazamehet simán kielégületlenül, felvéve az otthoni kényelmes nagyibugyit és egy tál popcornnal megnézhet egy szinglifilmet. Sok a lehetőség, és sok esély a könyvben a szereplőknek hála. Tényleg rajtunk múlik.

Én több variációt kipróbáltam olvasás során és bár nem volt mindegy kaland kellemes, vagy jó, azért jól elszórakoztam közben. Legnagyobb meglepetést a szexisnek tűnő rocksztár okozta, akiről kiderült, hogy potencia növelőt szed, és a gusztustalan perverz szexért van oda. De csalódásnak mondhatnám a Casanovának tűnő, de még szűz pultos fiút is, aki 15 másodpercnyi kényeztetés után elsült, mint egy fegyver. Jó, hát igen, vannak végletek a könyvben, de legalább nem mondható unalmasnak :)

A könyvben mindenki megtalálhatja magának a zsánerét a pasik (vagy éppen a nők) között. Sajnos én nem igazán találtam meg, bár a könyvben szereplő író szomszédban láttam némi potenciált, de ez is egy érdekes sztori volt. egy még érdekesebb lezárással. Főhősnőnk hazaérve a bárból a sötét folyosón botorkálva elesik egy könyvkupacban, így ismerkedik meg az új lakóval. A most beköltöző szomszéd egy író, aki segít a lánynak ragtapaszt keresni megsérült lábára, miközben beinvitálja lakásába. A lány itt beleolvas egy kéziratba, ami az (most figyelj!) "Egy lány belép a bárba" - címmel kezdődik és itt újra elindul a történet elölről. Egyfajta könyv a könyvben fricska ez, és ezen a megoldáson jót mosolyogtam, bár azért én vártam volna egy pikáns szomszéddal való szexet, de ennél a karakternél ez elmaradt.
"Fülig vörösödik, kikapja a kezedből az irományt, és a padlóra dobja. 
- Ez még csak egy vázlat. Még dolgozom rajta. 
- Happy end lesz? 
- Még nem tudom. Azt hiszem, rengeteg happy end lesz benne.

Értékelés: 5/3

Az Egy lány belép a bárba minden pásztorórája más és más. Választhatunk leszbikus kalandot, izgalmas kocsikázást, sötétszobás fotóelőhívást egy erotikus képeket készítő fotóssal, zuhanyzóban szexelést, de mindegyikkel az volt a bajom, hogy az összes nagyon egyszerűen volt leírva. Ráadásul van ami nagyon röviden. Persze érthető, hogy nem lehet ezeket a sztoriknak hosszúra ereszteni, de minőségileg lehetett volna jobb egy-egy szexleírás. Ettől függetlenül érdekes olvasmány a könyv, és tényleg új a piacon. Vicces és egyben érdekes is volt irányítani a főszereplőnket, hogy kivel bújjon ágyba és mit tegyen. Visszafogottak is lehettünk vele, vagy bevállalósak. Kinek mi tetszik...

A legegyszerűbb verzióban a főhősnőnk - senkivel nem szexel, nem csábul el, hanem hazamegy filmet nézni - végigpörgetése nem több mint 10 perc, a különböző extra kalandok között lavírozva azonban pár órás lapozgatással juthatunk el a boldog befejezéshez.

Tetszett, hogy minden főhősnél előkerül az óvszer (fontos a védekezés, és a nemi betegségek elkerülése!), és bár a főhősnőnk néha kissé szégyenlős előbb-utóbb azért lehet ezen változtatni, és belevinni a kalandokba. Tényleg csak a mi fantáziánkra van bízva, hogy meddig megyünk el és merre irányítjuk a lányt.

Akadt potenciál ebben a könyvben, ám sajnos gyorsan végiglapozgatható, és másodszori nekifutásra elveszti az összes izgalmát, hiszen tudjuk, hogy mi vár ránk. Könnyed szórakozásra azonban tökéletes azoknak, akik csípik az erotikus regényeket, mert felvonultatja a különböző férfitípusokat. A könyvben megtalálható a szűzies kisfiú, idősebb gáláns úriember, rosszfiús rocksztár, bölcsész, izmos kigyúrt testőr, titokzatos művész, laza szomszédsrác, izgalmas flamencó táncosnő, de akár szórakoztathatjuk főhősnőnket egy nyuszifülekkel rendelkező vibrátorral is. Igen. Azzal is!

Összességében inkább kellemes csalódás volt a könyv, de aki túl nagy mélységet vár, az ne itt keresse. Itt könnyed kis kalandok vannak, meg minden oldalon előbb utóbb szexhez jutunk el, vagy 5 perc alatt hazavihetjük a főhősnőt filmet nézni, ha egyáltalán nem vagyunk rápörögve a témára.

Minden sztori végén nagyjából 3 választásunk van, újabb kalandot kereshetünk, folytathatjuk a megkezdett kalandot egyre jobban bedurvítva, vagy hazamenekülhetünk a megszokott dolgainkhoz. Ez az ismétlődés és az ilyen könyvekben ismert semleges mondatok néhol untattak, de vannak benne kreatív megoldások és pár meglepetés, amik feldobják az olvasást.

Az Egy lány belép a bárba kötelező olvasmány a könnyed erotikus könyveket szerető olvasóknak, a szkeptikusoknak pedig önigazolás, hogy íme egy újabb könyv, ami a szextémát járja körbe. Mondjuk ez legalább egyedibben teszi, még ha irodalmi mélysége nem is annyira erős.


Ha szeretnéd az erotikus kalandot kipróbálni
rendeld meg könyvet 15%-os kedvezménnyel itt!


Blogturné extra:  Kaland - játék - kockázat 

1989-ben kezdet el elterjedni ezek a a kis könyvecskék Magyarországon, amik főként a fantasy és a sci-fi témákra épültek. Itthon a Rakéta Könyvkiadó kezdett bele ezekbe a terjesztésbe, ám ez külföldről átvett sikerre épül.

Eredeti szerzőik Steve Jackson és Ian Livingstone voltak, akikhez később mások is csatlakoztak. Itthon az első sorozat Kaland Játék Kockázat néven futott, és az ezred fordulón a Szukits kiadónál is megjelent 2 újabb rész. Itthon az első KJK kötet A Tűzhegy Varázslója címet kapta, és több mint 2 millió példányban elkelt. A kalandok során többféle ellenséggel kellett megküzdeni a főhőssel, ahol ő döntötte el, hogy mikor, melyik utat választva, milyen csellel kerül ki a csapdákból vagy melyik teremtménnyel csap össze. Egyfajta társasjáték volt ez, ami az olvasás és a döntés szerepe mellett tökéletes szórakozást nyújtott a 90-es évek fiataljai számára.

Bevallom hiába vagyok lány, amikor megtanultam olvasni én is belelapozgattam párba, és engem is lekötöttek. Anno Disney verziós kiadás is volt, Csipkerózsikával és Hamupipőkével, ha emlékeim nem csalnak. És most itt az erotikus verzió is. Nagyot fordult a világ 1989 óta nah!

Ha többet szeretnél megtudni erről az egészről ajánlom a http://www.fightingfantasy.com/ oldalt, ami még ma is nagyon népszerű, hiszen a KJK könyvek a neten és az online világban tovább élnek.


Nyereményjáték

Most lehetőséged van neked is megnyerned Helena S. Paige regényét, ha rájössz milyen szexis koktélok bújtak meg a blogturné különböző állomásain. Mindegyik koktél megtalálható a bárok itallapjain és főként a lányok kedvencei ezek. És nem csak a nevük miatt! :) A hozzávalók és a képek segíteni fognak, ha nem, ajánljuk a google keresőjét!

Az én blogomon lévő koktél hozzávalói:

4cl fehér rum
2 cl kókuszlikőr
1dl ananászlé
2cl tejszín
4 jégkocka
néhány ananászbefőtt kocka.






a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő blogok:

08.22. Zakkant olvas
08.24. Deszy Könyvajánlója
08.26. Dreamworld


Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. Hát ez könyv, ez ... Igazából nem tudom eldönteni, hogy kipróbáljam vagy sem...:)

    ReplyDelete

Subscribe