2012 - évösszegző könyves post

6:54:00 PM

Minden évben megpróbálkozom egy kis évösszegző postot írni, de nem igazán jutok sokra, mert nehéz a hektikus blogom egy évét átlátni.

Lássuk mi volt 2012-ben!

A moly éves gyűjtőlistája alapján tudom, hogy idén 39 könyvet olvastam ki. Igazából csalóka a szám, mert 4-et félbehagytam, így ezeket is odavette, és a 35 sem 35, mert ebből van 2 tankönyv még régebbről, de ez még így is több mint 11.316 oldalnyi könyvlapot jelentett. (húh! ez így elég sok leírva :o)  

Kimaxoltam a 12 könyvet tartalmazó várólistámon (2 könyvet ma olvastam ki belőle) és sok olyan könyv szerepelt a maradékban, ami recenzió és kiadótól (vagy magától az írótól) érkezett és/vagy régóta a polcomon porosodott.

Stílusában és mondanivalójában is sok újdonságot adott a DamageReport, nagyon szerettem a Nyár és New Yorkot mert sokat megtudtam belőle a barátságról, megismerkedtem a steampunkkal ( Soulless-Lélektelen, Mechanikus London) és elég jó benyomást tett rám. Regisztráltam nyáron a Rukkola.hu-ra és megállíthatatlanul érkeztek a happolt könyvek és tűntek el a polcomról a rukkolt példányok. Sok szuper könyvet kaptam innen és sok kedves emberrel ismerkedtem meg. A Rukkola révén jutottam hozzá a Zombiháborúhoz, ami az év könyve lett nálam a külföldi írók között. 

Magyaroknál Hidasi Judit mindkét könyvét szerettem, de a nyáron elolvasott Április úthoz nagyon kötődöm és minden lapját imádtam, úgyhogy 2012-ben toronymagasan ez volt nálam a magyar kedvenc.

Volt már jobb évem is, már ami a mennyiséget illeti, de azt hiszem idén elég sok minőségi könyvet olvastam. Egyedül az Álmodozók és Az alvilág zsoldjában okozott "csalódást" és ért el nálam kevés pontszámot. Ez jó arány! 

Nem szaporítom a szót és a postot betűkkel: nagyon szépen köszönöm, hogy velem voltatok 2012-ben, köszönöm a kiadóknak a támogatást, az íróknak a könyveket, az olvasóknak a kommenteket és mindenkinek a szeretetet! Nélkületek nem ment volna! 

Csodás és sikerekben gazdag 2013-at kívánok mindenkinek!

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe