Jöjjön hát a Sátán!

9:53:00 PM

"A templomba járás, az ima nem segített. Jöjjön hát a Sátán!"


Anno olvastam A szív alakú dobozt Joe Hill-től és teljesen letaglóztam. Jelenleg 86%-on áll a molyosok értékelése szerint, amit simán meg is érdemel. Több mint 1 éve olvastam, de még mindig emlékszem rá. A könyv hangulatára, arra hogy mennyire magával ragadott, arra hogy mennyit izgultam rajta és mennyire féltem néhány résznél. Beteg egy könyv volt, csavaros és Hill stílusa fenomenális. Tökéletes horror könyv! Nem hiába, hiszen Stephen King fia írta. (igaz King stílusa azóta eléggé meredeken leáldozott, de én bízok benne, hogy genetikailag tovább él majd a fiában, mert eddig nagyon úgy tűnik...)

Kaptam nemrég egy Valentin-napi könyves hírlevelet az Alexandrától, ott kattingattam a könyvek között, amikor felfedeztem, hogy érkezik a Szarvak. Azonnal romantikus hangulatba keveredtem, de nem a leértékelt nyáltengertől, hanem Hill-től.

Azt hiszem meglesz a márciusi könyvvásárlásom (januárban a Szingli fejvadász 4-ért adtam ki egy kis pénzt), ezt meg alap, hogy meg kell vennem. Amúgy készül belőle film, mint megtudtam ITT, és a sztorija is tetszik az új regénynek. Kíváncsian várom :)

Ignatius Perrish egy részeg éjszaka után arra ébred, hogy irtózatosan fáj a feje… és a tükörbe nézve azt látja, hogy szarvak nőttek a halántékán.

Ig először azt hiszi, hallucinál, a gyász és a harag elvette az eszét. Hiszen az utóbbi egy évet a maga privát purgatóriumában töltötte: egy esztendővel ezelőtt erőszakolták és gyilkolták meg brutális módon, felfoghatatlanul a szerelmét, Merrin Williamset. A teljes idegösszeomlás is szinte természetes lenne nála. Csakhogy ezek a szarvak valódiak… (...)

És most, ezekkel a szarvakkal, Ig rettenetes erőre tesz szert – olyan tehetségre, amellyel végre kinyomozhatja, ki ölte meg Merrint, ki tette tönkre az életét. És bosszút állhat. A templomba járás, az ima nem segített. Jöjjön hát a Sátán!

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe