Nyomoztunk II.

10:41:00 PM

Immáron másodszor estünk neki a Krimiestek.hu által szervezett nyomozós játéknak, amit talán a FaceBook-on, de az is lehet, hogy a twitteren olvastam először. Aztán persze mások is olvasták, és terjedt a kis baráti klubunkban a hír.


Az első eseményre március 26-án "Gyilkosság C-moll-ban" néven került sor, erről Midnite_ alias Móni írt egy frankó blogpostot a saját blogjára KATT ÉRTE IDE NI!

Most hétvégén (április 9) volt a második etap "A kifutó áldozatai" címmel. Persze erre is el kellett mennünk :) A csapatot ezúttal @ktnka11 @verkutya @Midnite_ és @Bate81 alkotta. Reggel hajnali 11-kor gyülekeztünk a Deák téri Meki-nél, hogy egy kávéval tankolva nekivágjunk az első helyszínnek, ami időközben módosult egy tüntetés miatt. Ez a kis versike alapján kellett nekivágnunk a nyomozásnak:

Hogyha az Andrássy út korábban kezdődne,
Az egyes szám alatt belvárosi tér lenne.
A tér sarkában üvegek és rajtuk évszámok
Futnak össze ott, ahol a bilincset találod.


Gyorsan megtaláltuk a Gödör mögötti évszámos táblánál az első bilincset, úgyhogy indulhatott a találgatás, megfejtéseken való agyalás, amivel a következő nyomhoz jutottunk. A válaszokat megint a ki? hol? mivel? mikor? miért ölte meg az áldozatot? kérdésekre kellett megadni a nyomozós játék végén.



Felül a nyomozós csapat: Kitti-Lóri, Móni-Bate Balra Bate éppen a koponyás szobor fogait számolgatja bőszen, balra pedig egy retroszámítógépet láthatunk fémből (ami egykoron elvileg működött is) A képek pedig a Nagymező utcában készültek.

A Deák térről át kellett sétálnunk az Andrássy út 16-hoz, ahol megtaláltuk a következő nyomot, ami megadta a választ a következő kérdésre: Milyen eszközzel ölték meg Róbertet? A keresett tárgy a kés volt és innentől nem volt megállás. Sorra jöttek a táblák és az elejtett információk.


A harmadik helyszínnel sajnos nem találtuk meg a,fatáblát mert időközben valami nagyonokos emberke letépte a bilincsről, de a szervezők gyorsan megoldották a helyzetet és nyomtattak papírt és nem állt meg a játék.



Íme az elárvult bilincs meg a gyors megoldás papírlappal fatábla helyett.



Kálmán Imre szobra sokat segített a további keresgélésben és a bonyolultabbnál bonyolultabb matekos feladatok során és helyszínről helyszínre csak megtaláltuk az összes fatáblát és a megfejtésekkel is boldogoltunk (naná 5 okostelefon volt nálunk! :D) Az utolsó fatábla a Teázó a Vörös Oroszlánhoz-ban várt minket, közben pedig még hintázni is maradt időnk a Kiadó előtti Jókai téren.

Még videó is készült róla (köszi Lóri!)

hintapalinta from lori on Vimeo.


A megfejtést mailben elküldtük, elfáradva ebédeltünk egy jót, aztán mindenki ment pihenni a rohangászós délelőtt után. Megint jól szórakoztunk, úgyhogy köszönjük a Szervezőknek! \o/

A következő etap "Az iparmágnás halála" néven kerül megrendezésre majd április 23-án, de ezúttal jelképes 200 ft összegért lehet indulni nyomozni.

Bővebben infók a FaceBook-on meg a weboldalon.

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. Én is kint voltam, igaz én háromkor értem ki, de nagyon jó volt! A post pedig nagyon jó :D

    ReplyDelete

Subscribe