Stephenie Meyer - Bree Tanner rövid második élete

6:56:00 PM


"Nevetett. Úgy hangzott, mintha már több méteres magasságban járna a vájatban. Utána akartam menni, elkapni a lábát és visszaráncigálni, de kővé dermesztett az idegesség. Esztelenség kockára tenni az életemet, csak azért, hogy megmentsek egy vadidegent. Viszont fényévek óta nem volt senki, akit a barátomnak nevezhettem volna. Már most, csupán egyetlen éjszaka után nehéz lenne visszatérni ahhoz, hogy megint ne legyen senki, akihez egy szót is szólhatnék."

SPOILERES tartalmak következnek, a post elolvasása annak ajánlott aki már túl van a Napfogyatkozáson (Eclipse) és a Hajnalhasadáson (Breaking Dawn)!

Bree Tanner nagyon kevés ideig van jelen az Eclipse-ben. Nyúlfaroknyi szerep. Semmi lényeges, hihetnénk abból az egyetlen sztoriból. A Victoria által megálmodott, de Riley verbuválása alatt álló fiatal vámpírcsapat egyik tagja, aki valahogy életben marad a Cullenék és a vérfarkas szövetség utáni háború után. Pár percet tölthet el Edwardékkal, amikor megjelent a könyörtelen Volturi klán és kivégzik. Semmi könyörület, mondhatni semmi cicó. Bree úgy törik össze mint egy porcelenbaba.

Nem hittem volna, hogy Steph-nek lesz annyi mondanivalója Bree-ről, ami kitesz egy kerek egész történetet. De mégis úgy érzem e rövidke kötet után, hogy plusz információkat tudtam meg a Twilight-Saga világáról. A Breaking Dawn-ban Bella újszülött vámpír lesz, de ő képessége miatt teljesen másként éli meg ezt az új érzést. Bree szemén keresztül látni az újszülötteket, köztük élni, vérszomjas vadászatokon részt venni, az teljesen más világ. Bella világa Edwardék óvó és féltő búrája alatt nem olyan kegyetlen, és kevésbé ösztönösebb mint a Bree szemén át látott sötét Seattle.

Az újszülött vámpírok gyűlölik egymást. Nem telik el nap, hogy a vérszomj és a düh ne törne ki a táborban, ahol hullanak a testrészek és egymásnak feszülnek a testek. Bree próbál kimaradni ebből. Egyetlen menedéke Fred, az az újszülött vámpír, akinek olyan képessége van ami különleges ebben a kis csapatban. Fred képes negatív érzelmeket sugározni magából és Bree e mögé bújva próbálja túlélni egyik napot a másik után. Egy este, amikor a vadászatra indul a vámpírcsapat, Bree Diego-hoz csapódik. A fiú már egy ideje így él, így többet tud erről a nem emberi világról, mint Bree. Egy odúba vezeti, ahol együtt éri őket a napfelkelte. A fiú jól tudja, hogy nem halhat meg, de a lánynak akkor tudatosul, hogy a vámpírlét nem jár azzal, hogy napfelkelte után szénné égnek a napsugarak hatására. Itt döbben rá Bree, hogy főnökük Riley nem mindenben mond igazat. Diego és Bree több titokra derít fényt Victoria-ról és Riley-ról rövid életük során, mint bárki más a klánból. Sajnos azonban a barátságukból lett gyermeki szerelmük nem teljesedhet be, mert kitör a háború. Diego-t Riley csalja tőrbe, Bree-t pedig a kegyetlen Jane végzi ki.

Korrekt történet a vámpírságról, az újszülöttekről és olyan érzelmekről, amik egyszerre naivak, végtelenül gyermekiek, még úgy is, hogy közben ösztönösen állatiasak is. Végre jó volt egy olyan sztorit olvasni, ami nem Bella és Edward esetleg Jacob szemszögéből van megírva.




ÉRTÉKELÉS: 5/4

Negatívság: tényleg nagyon de nagyon rövid! Alig 150 oldal ami szerintem nem áll egyenes arányosságban az ár/érték aránnyal (puha kötésben 2000 ft volt a könyv). Alig egy óra alatt egy ültő helyemben kiolvastam.

Pozitívság: kötelező a twilightereknek! :) Oda voltam a szép a borítóért a homokórával, ami Bree rövid életét hivatott jelképezni. Amikor a vörös homokszemek leperegnek az ő élete is végleg kihunyt.

Pozitívság 2: A futáros kiszállítás jó akció volt a megjelenés napján. Erről blogoltam már ITT!

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe