Howard Roughan - Vakjátszma

8:42:00 PM


"Az élet a véletlenek szövevénye. Megjósolhatatlan. Irányíthatatlan. Mint egy fiatal kölyök vezette, száguldó autó a csúszós úttesten."

Amit a Kelly Kiadó honlapján találtam a könyvről ITT:

David Remlernek, a sikeres és tehetséges pszichológusnak új páciense akad. Egy jól menő üzletember gyönyörű felesége, Samantha Kent, akit különböző félelmek és szorongások gyötörnek. Remler egyre többet tud meg a nő életéről, és egyre jobban a hatása alá kerül, míg aztán egy éjjel sokkoló telefonhívást kap tőle. A megadott címre siet, ahol három döbbenetes ténnyel kell szembesülnie. Egy: Samantha Kent férjét meggyilkolták. Kettő: Samantha Kent nem az, akinek mondta magát. Három: ő az első számú gyanúsított Howard Roughan elképesztő krimije egy zseniális összeesküvés regénye. Ahogy halad előre a történet, úgy szorul a hurok egyre jobban a főszereplő nyaka körül, akinek rá kell döbbennie, hogy ő csak egy gyalog ebben az ördögi sakkjátszmában…

Az én véleményem a könyvről:

Beszippantott és fogva tartott. Nem szoktam sokszor klasszikus krimit illetve thrillert olvasni és nem is nagyon szoktak megfogni ezek a történetek. Elég nagy hiányosságaim vannak e téren (sajnos). A Vakjátszma azonban nagyon tetszett. Szimpatikus volt David Remler, a pszichológus alakja és együtt éreztem vele, amikor gyilkossággal a vádlottak padjára kellett állni.

Oda, ahová előzőleg tanúként idézték be. Az ő véleménye volt döntő abban a perben, amiben egy rabbit ítéltek életfogytiglanra. Egy egyházi személyt elítélni nem egyszerű dolog, de David könyve Az emberi inga (amiben azt ecseteli a pszichológus, hogy bárkit sarkallhatnak a hirtelen érzelmei szörnyű tettekre) adta meg a perben a rabbi perében a döntő szerepet.

"Maga is lehet az a szomszéd" "Gondoljon arra a nőre, aki meggyilkolta a saját gyerekeit, ráadásul ugyanabban a hónapban, amikor megkapta "Az év tanára" díjat. Vagy ott van a jóravaló családapa, aki több millió dollárt szedett össze jótékony célokra, egy nap viszont kirángatott egy fickót az autójából, és halálra rugdosta – csupán azért, mert a fickó vakmerő módon rá merészelt dudálni, amikor a lámpa zöldre váltott. (...) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a maga barátságos, törvénytisztelő szomszédja holnap feldarabolja egy fejszével az egész családját. Csak azt, hogy valahol, valakinek a barátságos, törvénytisztelő szomszédja meg fogja tenni. És ebben a pillanatban az illető ezt még nem is sejti. A helyzet aggasztónak tűnik, de lehet rosszabb is. Maga is lehet az a szomszéd."

Ez a teória kíséri végig a csavaros történetet, amelyben senki sem az akinek látszik. De pont ez kellett ehhez a könyvhöz, hogy az utolsó oldalig szórakoztató és lebilincselő legyen. Szerettem benne a párbeszédeket, a két David-et védő ügyvéd (Terry és Victor) nagyon szuper párost alkotnak és végig zrikálják egymást és a súlyos vádakból is tudnak viccet csinálni. A védőbeszéd és a per végig érdekes maradt mert újabb és újabb tanúk és gyanúk merülnek fel.


ÉRTÉKELÉS: 5/4,5

Gyorsan olvasható és szórakoztató regény, jó pár fontos életigazsággal (sakkjátszma szimbólum, vagy David meghalt feleségének kézirata a gyereknevelésről, ami a regény végén is feltűnik.)

A Vakjátszma című könyvet ITT RENDELHETED MEG! Az olvasnivalót köszönöm a Kelly Kiadónak!

Adatok a könyvről még:

Oldalszám: 380
Kiadó: Kelly Kiadó

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe