Dennis Lehane - Megszentelt életek

8:37:00 PM

"Hiszek a becsületben – jelentette ki. – Semelyik másik emberi jellemvonás nem érdemli meg annyira a magasztalás, mint a becsület. (....) A becsületnek, úgy hiszem, bealkonyult. Biztos vagyok benne, hogy a századdal együtt az enyészeté lesz. "

Amit a könyvről írnak az Agave honlapján :

A balesetben elhunyt anyját és haldokló apját gyászoló Desiree Stone-nak három hete veszett nyoma – és vele együtt eltűnt az első magánnyomozó is, akit Desiree apja felbérelt lánya felkutatására. Amikor aztán a haldokló milliárdos felfogadja a két bostoni magánnyomozót, Patrick Kenzie-t és Angela Gennarót, hogy folytassák a lánya keresését, a detektívpáros hamar rájön, hogy ezúttal semmi nem az, aminek látszik. Patrick és Angie végigjárják Boston szélfútta utcáit és Florida napsütötte tengerpartját, hogy megtaláljanak egy nőt és egy férfit, akik lehetnek szentek vagy bűnösök; akik áldozattá válhattak, vagy épp áldozatokat szedhettek; akik talán még élnek, talán már halottak. És minél inkább a dolgok mélyére ás a két nyomozó, minél sötétebb és rémisztőbb világba vezeti őket a féligazságok és korrupció ösvénye, annál bizonyosabbá válik, hogy ebben az ügyben bármely meggondolatlan lépésük az utolsó lehet.

Az én szubjektív véleményem a könyvről:

Dennis Lehane-ról csak annyit tudtam előzőleg, hogy ő írta a Viharsziget című film alapjául szolgáló könyvet. A filmről annyit, hogy izgalmas volt, csavaros de nem fogott meg annyira, mint ahogy az előzetesből vártam. Nem is vágytam arra, hogy elolvassam az író többi regényét. Aztán a Freeblog/Könyv az Agave kiadó és Lobo segítségével hozzájutottam a Megszentelt életek könyvhöz és azóta fejet hajtok Lehane előtt, és büszkén birtoklom a többi regényét is (Egy pohárral a háború előtt, Sötétség, fogd meg a kezem).

A Megszentelt életeket 2 nap alatt sikeresen kiolvastam. Ritkán jutok túl ilyen gyorsan egy könyvön, mert folyton elvonják a figyelmemet a munkás teendők és a programok. De most hiába minden... Beszippantott és nem hagyott nyugodni a történet. A történetről annyit, hogy nem szeretnék spoilerezni, de ezek megtalálhatóak benne egy-egy szálon: vallási szekta, agymosás, gyerekkori molesztálás, gyilkosság, csonkítás, sörétes fejlövés, megrendezett gyilkosság, autós üldözés, kábítószer és sok sok elsikkasztott milliárd.


Sokan mondták, hogy nem a 3. kötettel kellett volna kezdenem, mert így sokat megtudok az előző sztorikból de sebaj. Így is élvezhető volt a történet mert a magánnyomozó páros: Patrick Kenzie és Angie Gennaro haláli duó annyi szent. Minden poénjukon röhögtem a könyv olvasása közben :) Viccesek és nagyon körmönfontak. És hiába minden cselszövés és cselezgetés, rajtuk valahogy nem fognak ki. A leggázosabb helyzetből is tudnak poént gyártani és jól kijönni belőle. A cselekmény szálak is jól el vannak látva mindenféle könyörtelen gonoszsággal és agyalnivalóval, ami végig a könyv utolsó oldaláig kitartott.


ÉRTÉKELÉS: 5/5

Régen nem olvastam ilyen jellegű krimit. Izgalmas és humoros is egyben. Sok helyen könyörtelenül jött a felismerés, hogy itt a "Fekete az fehér, a fent az lent" érzés rendesen érvényesül. Itt mindenre fokozottan figyelni kell, mert semmi sem az aminek látszik. És tényleg!

A könyvet köszönöm az Agave kiadónak

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. Jónak ígérkezik, lehet, Anyunak megveszem, az szereti az ilyet. :)

    ReplyDelete

Subscribe