Catherine Barry - Jack háza

9:04:00 PM

"Az idő múlásával rájöttem, az ember életében nincs egy olyan meghatározott pillanat, amikor kijelentheti, "nyugvópontra jutott". Az élet egy véget nem érő utazás, melyet napról napra kell megtapasztalni, sőt némelykor óráról órára. Az évek gyorsan telnek, ám a napok lassan múlnak."
Ami a neten találtam a könyvről:


A tizenhat éves Jacqueline (becenevén Jack) számára igencsak kiábrándító élmény szüzessége elvesztése. Jó tíz év elteltével - amikor már egyedülálló anyakém neveli gyermekét, van egy ócska lakása és egy még ócskább állása - a régi szép idők zenéit hallgatva még mindig egykori lovagjáról, Mattról álmodozik, mintha csak megállt volna az idő. Nem csoda hát, hogy amikor karácsony előtt pár nappal összefut élete első szerelmével, úgy érzi, a sors rendelte így. Bár Matt már nős, és két gyermeke is van, Jack úgy gondolja, ha erőt vesz magán, lead pár kilót, és kevesebbet iszik, bármi megtörténhet. Jack enged Matt noszogatásának, és jelentkezik egy esti kurzusra, amire a férfi is járni fog. A döntés új mederbe tereli életét, csakhogy az események egészen más fordulatot vesznek, mint amire számított... Az egyszer kacagtatóan vidám, máskor szívfacsaróan szomorú regényben nyomon követhetjük, miként alakul Jack sorsa, miután megtapasztalja az igazság pillanatát. A lány az önsajnálat csapdáját kikerülve, kedves humorral meséli el az olvasóknak mély érzésekkel átszőtt, feledhetetlen történetét.

Az én személyes véleményem a könyvről:

Ezt a könyvet a Veszítsd el egy könyvet kezdeményezés hatása miatt találtam meg a suliban még 2009 május elején, és rögtön a buszon nekikezdtem az elolvasásának.

Már a fülszöveg olvasása után egyből megtetszett a sztori és kíváncsi voltam Jack-re. Nehéz írni a könyvről, mert ennek nincs igazán akkora volumenű sztorija mint egy kriminek, vagy egy fantasy könyvnek. Ezt átérezni kell.

Jack sokat szenved élete során, és végig egy fiút/férfit szeret csak. Mattet. A sors újra összehozza vele, de közben sok minden megváltozik a lány életében. Születik egy kisfia, aki nem ismeri az apját, mert Jack nem számol be neki, hogy terhes lett. Nehéz felnevelni egy gyereket közben főállással dolgozni és megélni. A szomszédok elutasítóak, bár Jack sem keresi a barátokat. Gyerekkori barátai tartanak ki mellette amikor terhes, de amikor Jack elkezd a piás üveg fenekére nézni ők is elhagyják, legalábbis Jack szerint.


Megható és nagyon emberi történet ez az életről, a szerelemről a barátságról és azokról a megpróbáltatásokról amivel egy nőnek szembe kell néznie (egyedül, vagy gyerekkel és néha nem normális szülőkkel az oldalán)

Bevallom sokszor bőgtem az olvasás közben, főleg a végén. Nemrég éppen Dorisz barátném olvasta ki és ezt írta róla a twitteren nekem:

"Jack háza. Fantasztikusan inspiráló volt. Köszönöm szépen @zakkantanett"

Örültem ennek a könyvnek, hogy elhagyták, és pont én találtam meg. Ősszel ha részt tudok venni egy könyvelhagyós rendezvényen, akkor én is elhagyom és remélem, hogy olyan valaki találja meg, akinek legalább annyira fog tetszeni, mint nekem vagy Dorisznak :)

****+egy fél csillag
ÉRTÉKELÉS: 5/4,5

Adatok a könyvről még:

Ekkor kezdtem el olvasni: 2009.05.08.
Ekkora tettem le végleg: 2009. 05.20.

Oldalszám: 356
Kiadó: Pannonica Kiadó

Catherine Barry-nek van ám még 2 itthon is megjelent könyve. Az egyik a dalai lámával folytatott levelezéseinek a könyves kiadása a mai korban élő nőkről. A másik pedig Ásó, kapa, nagyharang címmel jelent meg, amiben egy nő félresikerült házasságába kaphatunk betekintést.

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Már a címről eszembe jutott, hogy ez az a könyv, amit találtál. :) Tényleg nem hangzik rossznak. :)

    ReplyDelete
  2. Én ezt a könyvet angol nyelven hagytam el (a Bookcrossing keretében) Pesten, a Victoria Kiadó környékén. Nem tudom mi lett vele. Én elég hamar feladtam az olvasását, mert a stílusa baromira nem jött be, de azóta is sok embertől hallottam, hogy nekik mennyire tetszik. :)

    ReplyDelete
  3. Érdekes...én anno könyvtárból vettem ki,de pár oldal után feladtam...viszont az Ásó,kapa,nagyharang nagyon tetszett!!

    ReplyDelete

Subscribe