Anna Godbersen - Luxe girl

11:29:00 PM

"A szerelem első tőrdöfése olyan, mint az alkonyat pírja. Lángoló színkavalkád: narancs, sárgás rózsaszín vibráló bíborszín.... "

Diana Holland naplójából
19899. szeptember 17.

Amit a neten találtam a könyvről:

Képzeld el, hogy Jane Austen a legvadabb Bad Girl... Az elbűvölő Elizabeth Holland New York egyik befolyásos és gazdag családjának leánya; bálkirálynő, aki úgy játszhat a férfiszívekkel, ahogy neki tetszik. Ám egy nap rossz hírek érkeznek, a családot anyagi csőd fenyegeti. Liz egy módon mentheti meg a becsületüket, ha hozzámegy Henry Schoonmakerhez, a nőcsábász, részeges, de gazdag fiúhoz. Az esküvő gondolatát mindketten gyűlölik, Elizabeth gyermekkori szerelmével folytat viszonyt, míg Henry a Holland család kisebbik lányát szédíti. Ekkor a városi bulvárlapok kedvelt szereplőjét, Manhattan üdvöskéjét, az álompár női tagját szörnyű baleset éri... Elizabethet sokan irigyelték, de vajon kinek állhatott érdekében végleg elhallgattatni? A fényűzés világában öt fiatal veszélyes életet él. Az ártatlanság kora számukra korántsem ártatlan.

Az én szubjektív véleményem a könyvről:

Még 2009 februárjában olvastam el a regényt és nagyon oda voltam érte :) Az 1800-as években végén játszódik a sztori és aki ismeri a Bad Girl sztorit amit Cecily v. Z. írt az ezt is imádni fogja. Anna Godbersen a szerző, egy fiatal lány akinek ez az első regénysorozata. Mert hogy ám ez folytatásos :D Sorozatfüggők előnyben! Azóta kijött már Pletykák címmel az újabb sztori, és is hasonlóan jó volt.


* Némi spoiler következik a cselekményből *

A regényben 5 fiatal szerepel, és ármánykodik. A gazdag "Elisabeth körül forognak az események, akinek kezét megkéri Henry a jóképű gazdag fiú. Elisabeth "barátnője" Penelope akarja megkaparintani Henry-t magának de lecsúszik róla. Bosszút esküszik Elisa ellen, aki másik fiúba szerelmes. Lisa és Will már gyerekkoruk óta ismerik egymást, Will a család lovászfiúja. Henry-t viszont kénytelen elfogadni jegyesének mert a lány és családja iszonyatosan elszegényedett és nem tudják fenntartani a fényűző nagyvilági életet. Elisabeth lázadó húga Diana szerint mindenez baromság, ő boldog lenne szegényen is. Diana megismeri Henry-t az egyik bál alatt és egyből beleszeret, de nővéréért képes lemondani a fiúról, de Henry-t sem kell ám félteni.

* SPOILER VÉGE *

Bonyolult cselekmény de annál izgalmasabb :) A sztori tök gyorsan pereg és az hogy az 1890-es években játszódik az akkori környezettel ruhákkal szokásokkal még érdekesebb. Tetszett az első rész, és a folytatás is nagyon jó volt. A borítótól pedig el vagyok ájulva. A magyar megjelenéshez csaptak egy kis PR kampányt Kapocs Zsókával (blöáááá) aki a borítóhoz hasonló ruhában "pompázott" A könyv honlapja is nagyon igényesen van megcsinálva, bár amióta megjelent az első kötet nem igazán frissült.

A könyvben tűzdelt akkori újságcikkeket, és naplóbejegyzéseket, és leveleket, és korhű verseket is nagyon imádtam :)

*****
ÉRTÉKELÉS: 5/5

Adatok a könyvről még:

Kiadó: ULPIUS
Oldalszám: 482

Ekkor kezdtem el olvasni: 2009.02.12
Ekkor tettem le végleg: 2009. 02. 16.

Itt vannak a külföldön megjelent gyönyörűséges ruhákkal tarkított borítók, itt meg elérhető az írónő holnapja is.


Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. Tényleg nagyon szépek a borítók, meg még a Kapócs Zsóka ruháját is hozzá passzintották :D (a Zsókát én se szeretem amúgy, blöááá :D).

    ReplyDelete

Subscribe