Lisi Harrison - Klikk 4

11:03:00 PM


"Massie Block napértékelő jelentése:KÚL: bőrfej
GÁZ: bőrsort
KÚL: dobozos tej
GÁZ:sporttáskás csaj
KÚL: Fisher krémkamera
GÁZ: Cam Fisher "

Amit a Libri oldalán találtam a könyvről:

A New York-i Octavian hírhedt négyes fogata, a KLIKK újra átalakulóban van. Massie és Claire látszólag jó barátnők, de Nina megjelenésével a béke napjai véget érnek, és újra indul a fékevesztett parti, amelynek tétje: bekerülni a suli „number one" csajcsapatába. Alicia: a téli szünetet a napfény hazájában, Spanyolországban töltötte, de az OCD-be visszatérve a dögös Nina is vele tart, aki nemcsak a srácok szívét, de Massie elsőségét is elrabolja... Nina: az OCD ügyeletes sztárcsaja lesz, és a Cupido díjátadón még Massie pasiját is lenyúlja... Massie: megesküszik, hogy végleg lealázza a kis Ninát, olyan „kezelésben" részesíti, amit nem felejt el egyhamar... Claire: kénytelen Massie szobatársaként eltűrni a csajos hisztiket, de nemsokára saját otthon várja...

Az én szubjektív véleményem a könyvről:

Noh én nem lettem KLIKK őrült, mert a sztori jóval el van maradva a Bad girl könyvekétől, de pont olyan időkre jó amikor semmi mélyebb tartalomra nem vágyom. Igazából 5 kiscsajszi sztorija ez, amikben folytonosak a kavarások, és ellenségeskedések. Claire lóg ki igazán a csapatból mert ő nem rég költözött Massiék-hez, mert a 2 lány apja régi barátok és Claire apja itt kapott állást és amíg nem tudnak lakást szerezni Massiék vendégházát foglalják el. Ebben a kötetben azonban még közelebb lesznek a lányok hiszen felújítják a vendégházat így egy fedél alatt kell élniük. Massie nem bírja Claire-t de beveszi a Klikk-jébe és elviseli a lányt. Közben új szereplők érkeznek, és elkezdődik a szokásos lányok ellenségeskedés. Féltékenység, civakodás, majmolás, szivatás tipikus 12-14 éves sztorikkal. Mivel én mindig elszenvedője voltam ezeknek a helyzeteknek, sokszor átéreztem Claire sorsát akit sokat szivattak az előző történetekben is.


A korosztálya a könyvnek pont nem én voltam, ez kábé általános iskola felső tagozatának végzősei (13-14 éves) lányainak szól, de azért elszórakoztam én is rajta. Kicsit néhol szörnyülködtem a kislányok divatozási és pasizási stílusán, és meglátásain. Engem anno legjobban a mateklecke foglalkoztatott (amit sosem tudtam megírni, mert sosem érettem miről van szó :S) és az, ha egy fiú felkért a farsangi bálon keringőzni. Nem volt akkor még iPod, meg MiuMiu rucika csak anyu által vásárolt ruhák a piacról, és egy undorítóan sárga béna kazettás magnó.

Kicsit nagyot fordult a világ, és azt hiszem a mai tinilánykák már nem olyan gondolatokkal mászkálnak az utcán, iskolában és a farsangi bálokon mint én, és a kortársaim. Furcsa ez.

A könyv elolvasása amúgy nem azért tartott sokáig, mert a könyv kicsit számkivetett lett így a 4. részével. Ez volt az a könyv amit csak akkor olvastam ha ettem, vagy kint ültem a gangon. Talán azért is mert nem mozgatott meg annyira, hiszen a könyv sztorija elég unalmas volt, és őszintén megmondva már nem is nagyon emlékszem, hogy mik történtek benne. Így a könyv mindig a konyhában kallódott, de a végén egy huzamban egy délelőtt kiolvastam, és megadtam neki a kegyelem döfést. Ahogy a kiadó is, hiszen nem folytatta, de talán jobb is.

**
ÉRTÉKELÉS: 5/2

Adatok a könyvről még:

Ekkor kezdtem el olvasni: 2009.02.23.
Ekkor tettem le végleg: 2009. 05.03.

Kiadó: ULPIUS
Oldalszám: 316

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe