Lisa Jewell - Vince és Joy

7:58:00 PM


-És még mindig szereted?

-Hogyne! Úgy értem, ő sem tökéletes, olykor mogorva,meg ilyenek,de még mindig ez a legjobb kapcsolat, amiben valaha is részem volt.
– Jó, de… - Bella kivette az utolsó gombostűt a szájából, és beleszúrta a ruha szegélyében.
Azt mondod, az a legjobb kapcsolat, amiben valaha is részed volt, de ez nem azt jelenti , hogy a legjobb, amiben valaha részed lehetne. Úgy értem, mi van ha holnap megismersz valakit, aki leveszi a lábadról, tudod. Valaki olyat, aki mellett nemcsak csodásnak, de teljesnek is érezheted magad. Valakit, akinek a lakásában meleg van. Valakit , akinek egyenes a haja. Valakit, aki inkább…te vagy. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, miért elégszel meg a második legjobbal, de komolyan…

Amit a könyvről találtam a Polc.hu-n:

Emlékeznek az első csók ízére? Emlékeznek, hogy azt kérdezték maguktól, vajon ő az igazi? És emlékeznek az első fájdalmas szakításra? Vince és Joy szinte gyerekként megtalálta a boldogságot, de ahogy az lenni szokott, az élet közbeszólt. Egy szenvedélyes éjszaka, egy furcsa szakítás, majd hosszú csend, egy váratlan találkozás, egy összenézés, egy fellobbanó régi láng, két élet, néha együtt, néha csak egymás mellett, de sok találkozással, humorral, fájdalommal és örömmel - egy csodaszép szerelmi történet, ami a sors könyvében lett megírva.
Lisa Jewell regényeiben mindenki megtalálja a neki valót: életszerű, humoros, megrendítő és fordulatos bestsellerei a romantikus irodalom legnagyszerűbb alkotásai közé tartoznak, számos országban hódítva meg a női olvasók szívét.

Az én szubjektív véleményem a könyvről

Hiszel abban, hogy van szerelem első látásra? Tudod mint a mesében? 2 idegen találkozik egy forró nyári napon, beszélgetnek, egymásra néznek, jól érzik magukat és rohan az idő. Nem számít semmi sem csak, hogy minél tovább időzzenek ezen ember társaságában, minél több apróságot tudjanak meg róla, minél közelebb kerüljenek hozzá.

És szerelmesnek lenni mindig jó dolog. :) Sorsszerűen szerelmes lenni meg még jobb. Így van a két főszereplővel is. Két fiatal, akik 1986-ban egy tengerparti nyaralás alatt találkoznak, és egyből megkedvelik egymást. Joy gyönyörű lány, fura családdal (túlsúlyos anyával, aberrált apával) Vince pedig egy félénk, de helyes fiú egy gyerekkori testi hiba sebeivel és nagyon fiatalos nevelőapával, és jó fej anyukával.

A kamaszkori esetlenségeket az elején nehezen küzdik le, de ahogy az a nyári szerelmeknél mindig lenni szokott végül beteljesülnek, és hamar el is múlnak. Joy eltűnik Vince életéből és csak egy elmosódott vizes pacás levél marad meg belőle, amit a fiúnak hagy a nyaraló ajtaja előtt. Az élet zajlik tovább és mindkét fiatal életébe újra elérkezik a szerelem, társra találnak. Vince beköltözik egy bolondos tenyérolvasó lány albérletébe, akinek van macskája. Ez egy különleges szőrmők aki néha eltűnik, és máshol tölti az idejét. Ez a 4 lábú szőrgombóc kapcsolja később össze a két egykori szerelmest akik 7 év után újra látják egymást. Közben Joy férjhez megy egy unalmas könyvelőhöz, Vince nem lép semmit pedig elmegy az esküvőre, de csak távolról figyeli a párt. Nemsokkal később összetalálkozik Jess-sel akitől újra megdobban a szíve. A lány fesztelen, szabadfelfogású és nagyon szexis. És hamarosan terhes is lesz Vincetől. Pont akkor jelenti be, amikor a sors megint a fiú útjába sodorja élete első és azóta is legnagyobb szerelmét.

Vajon a szerelmesek újra megtalálják egymást? Vajon az első igaz szerelem beteljesedése olyan mint a tündérmeséknek?

A könyvet azoknak ajánlom akik romantikus lelkületűek, és szeretik az élet-szagú regényeket. Mert ez a könyv olyan mint az élet, és ahogy a borítón írják: " A szerelem sohasem változik. Csak az élet.

Én egyszerűen imádtam, elvarázsolt, megnevettetett, és megkönnyeztem a gyötrődő Joy-t és Vince-t. A könyv végén sok múltbeli titkok is felszínre kerül, nem várt fordulatokkal és egy nagy találkozással.


ÉRTÉKELÉS: 5/5

Infók a könyvről:

Ekkor kezdtem el olvasni: 2009.08.07.
Ekkor tettem le végleg: 2009.08.21.

Kiadó: ULPIUS
Oldalszám: 542

A szerzőnek Lisa Jewell-nek bizony van még könyve, de eddig elkerülte a figyelmemet. Most már figyelek jobban rá az fix! :)


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe