Anne Gracie - Tudorok

8:52:00 PM

Lassan léptettek a lovakkal a fák között. Henrik nem tudta levenni a szemét Annáról, olyan tűz égett benne, hogy majd elhamvasztotta. Anna viszonozta a pillantását, és tudja, hogy eljutottak egy végső határig, tovább már nem feszíthető a húr...

Ezt találtam a könyvről a Libri oldalán ITT:

Miközben a király két asszony közt őrlődik, birodalma a szakadék szélére kerül... Az ifjú VIII. Henrik nagy uralkodó, de még nagyobb élvhajhász: a tivornyák és a könnyű flörtök egymást érik a nyüzsgő királyi udvarban. A csillogó felszín alatt azonban vérre menő harc folyik a hatalomért és a vagyonért. A nemes lordok egyike saját leánygyermekét, Boleyn Annát használja fel az előremenetele érdekében. Aragóniai Katalintól hiába remél fiú utódot Henrik, így végül nem az európai háborúknak, hanem egy varázsos női szempárnak esik áldozatul. Mi mindent dob sutba a tehetséges, okos uralkodó az igaz szerelemért - józanságot, hitet, vallást, vagy akár egy országot? Az intrikákkal átszőtt, erotikus és humoros regény a sikeres Tudorok filmsorozat első évadának könyvváltozata. Románcok, cselszövések, négyszemközt elsuttogott szavak, uralkodók és méregkeverők, talpnyalók és lázadók, álszent papok és hithű nemesek; ez a Tudorok világa.

Az én szubjektív véleményem a könyvről:

Nagyon tetszett ez a történelmi könyv, és kíváncsi vagyok a megfilmesített sorozatra is belőle amit sajnos csak az HBO közvetít és ha egyszer sok sok időm lesz megnézem ez fix. Ahogy a sorozat, úgy a könyv a lényege az, hogy Henrik beleszeret Boleyn Annába, és el akar válni a feleségétől a királynőtől és próbálja a házasságát semmisé tenni. Közben ármánykodnak a király ellen az udvarban, és a bíboros próbálja lopni a pénzét. A király húga beleszeret a király egyik legjobb barátjában a hajóúton amikor eltoloncolják új férjéhez. Henrik kitagadja húgát, de a tragédia nem kerülhető el. Közben terjed a pestis, és Henrik és Anna tiltott szerelme is lángol, de a Katalin a királynő mindent elkövet, hogy megakadályozza ezt.

A történet naná, hogy befejezetlen marad mert a folytatásban (Tudorok 2) Anna és Henrik szerelmi sztorija új izgalmakat kínál. Izgis és szókimondó könyv volt, a pestises résszel meg főleg. :) Ajánlom az angol fanoknak, és akiket érdekel a történelem meg ez a kor, és az akkori intrikák és cselszövések.

Értékelés: 5/4

Adatok a könyvről még:

Ekkor kezdtem el olvasni : 2008.08.14.
Ekkor tettem le végleg : 2008.08.23.

Oldalszám: 452

Kiadó: ULPIUS

A könyvet meg lehet rendelni egy kedvezményes akciós Libri-s csomagban mely a Harc a trónért fantázinévre hallgat. Ezek a könyvet találhatók meg benne: Tudorok 1, és 2 , Lady Elizabeth, Roma (ez szintén HBO-s sorozat, könyv alakban) 14.000 helyett csak 4740 forintért juthatsz hozzá ITT

A Tudorok c. könyv borítóján az HBO-s sorozatban szereplő színészek láthatóak. A sorozatról ITT tudsz infókat olvasni. Már a 3. évad megy, de itthon a könyvből egyelőre 2. látott napvilágot (gondolom nem illeszkedik szorosan a sorozathoz) Mivel megvan a második kötet is, és még a sorozat megnézése is előttem áll, így erről csak később tudok nyilatkozni, hogy mennyire köti a szálakat a kettő :)

Bónuszként egy kép a sorozatról, meg az összes szereplőről, és legvégül Jonathan Rhys Meyers -ről aki Henriket alakítja.




Ugye hogy miatta érdemes lesz a könyv után a sorozat is megnézni mi?? :)

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. A sorozat valami eszméletlen jó, ki ne hagyd! Mondjuk sajnos csak az első évad ennyire... merész. :D Viszont a tavasszal már a negyedik évadot fogják vetíteni. Alig várom! ;)

    ReplyDelete

Subscribe