Mid-Year Book Freak Out Tag 2018

8:42:00 PM


PuPillánál láttam meg ezt a booktaget, amit egész érdekesnek tartok arra, hogy talán idén az év felénél én is számot vessek magammal, magamnak, illetve természetesen nektek :) Lássuk, hogy mik voltak idén eddig a legjobbak, milyen könyvek várnak rám még, azaz mit szeretnék még elolvasni.

1. A legjobb 2018-as olvasmányod.



Idén 23 könyvet olvastam el, és bár voltak jó olvasmányok, több tartozott a felejthető kategóriába, egyikre sem adtam 5/5-ös értékelést eddig. A legjobban talán a Minden szív kaput nyit című könyvet mondanám, mert még mindig emlékszel rá, és bár volt azért jó romantikus olvasmányom is, de arra már nem annyira.

2. A legjobb folytatás, amit 2018-ban olvastál.



Geek Girl befejező része A nagy finálé volt a legjobb. Szerettem Harriet Manners karakterét, az elképesztő utazásait a világ minden táján miközben modellkedett, és persze tényeket sorolt. Vicces és egyben megható, és persze szívhez szóló volt az utolsó kötet.

3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.

Nagyon szeretném belevetni magam a 21. Század Kiadó KULT-könyvek sorozatának eddig megjelent darabjaiba. Itt várnak a polcomon, nagyon sok jót hallottam róluk, én magam is csomó embernek ajánlottam, mindenkinek tetszettek, erre én magam nem jutok oda, hogy olvassam őket.

4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.


Hidasi Judit új könyvét muszáj lesz olvasnom, mert Judit többi regénye (Április út, Rozéfröccs, Kilenc) nagy kedvenceim, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy krimi vonalon mit alkot. A történet egy édesanyáról szól, akinek 2 éve elrabolják a gyerekét a játszótérről, és a nő élete kártyavárként omlik össze. Aztán egy újabb gyerekrablás történik, pont ugyanúgy, és ugyanott napra pontosan, a nyomozás pedigú újra elindul... Érzem, hogy jó lesz a könyv, mert ismerem annyira Juditot hogy okos gondolatokkal teli krimit írt. Szeptember 27-én jelenik meg a könyv az Álomgyár Kiaidónál.


5. Legnagyobb csalódás

Dennis Lehane Egymásba veszve mert többet várok az egyik kedvenc írómtól. Kár, hogy Lehane már legalább két könyv óta nem azt hozza, amit... Vajon fogok-e még elalélni a könyveitől? Vagy olvassam újra a Kenzie-Gennaro sorozatot?

6. Legnagyobb meglepetés.

Dr. Seuss Róka móka című könyve nagyon meglepett, mert azt hittem, hogy nem fogom élvezni a gyerekeknek írt sorokat és hát tessék :)

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).



Liane Moriartytól elolvastam A férjem valamit titkol és bár még nem írtam meg a bejegyzést a könyvről, de muszáj elmondom, hogy woooowwww. A könyv hangulatát imádtam, hogy lassan építkezett, és hogy a női alakjai nagyon jól elkülöníthetőek voltak és rengeteg morális kérdést boncolgatott a regény. Húh, beleborzongok, ha a könyv végére gondolok. Mennyire"zseniális" befejezést kapott. Aki olvasta, az tudja, hogy miért írom ezt.

8. Legújabb könyves szerelem.

Nemrég olvastam el az első POKET könyvemet, ami Szerb Antal Utas és holdvilágja volt, és azóta azon kattogok, hogy mennyire jó lenne csinálni egy ilyen utazást, mint amit Mihály csinált a könyvben. Olyan jó hangulatúak voltak a helyek leírása, hogy azt hiszem többször végig kell olvassam még az életem során, hogy mindent újra és újra felfedezzek benne. És persze bejárjam, mert elég jó élmény lehet.

9. Legújabb kedvenc karakter.

A Miss you című könyvből bárkit mondhatnék, de én Hope-ot mondom, mert az Aspergeres lány nagyon sok reményt adott mindenkinek a könyvben.

10. Egy könyv, amin sírtál.

Hát melyiken nem? Nah jó, idén a Miss you-n sírtam azt hiszem a legtöbbet, de a Túlélőnek születtünk-ön is folytak a könnyein, és a 365-ön is.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett.

A Lagom, mert megnyugtató és jó volt olvasni a svédekről és a boldogságról.

12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál.

Ahhoz képest, hogy a blogon kevés figyelmet kap a könyves/filmes szekció nagyon sok filmet nézek moziban, vagy otthon, ami könyvből készült. A legjobb talán eddig A víz érintése volt, de nagyon szerettem az Éjféli napfényt, a Nap nap utánt, az Elit játszmát és a Kszi Simont is.



És ha már könyves, akkor van egy sorozat, amit nézek Poldark (magyarul az Epic tévén adják Poldark család néven) és egyszerűen imádom. A könyv írója Winston Graham, a könyvből készült sorozat gyönyörűen fényképezett, és nagyon izgalmas és hát igen, szerelmes vagyok Ross Poldarkba (Ákos most nem nézz ide!). Addig eltöltöm vele az időt, amíg nem jön a hasonló kaliberű Outlander és Jamie Fraser.

13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.

Nagyon szerettem a Nagy ívben című könyvről írni az értékelést.

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).



Egyértelműen Az utazás a mágia történetében című illusztrált kiadás.

15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?

Van még pár várólistás könyvem, amivel szeretnék haladni, és nagyon sok szép könyv vár még a saját polcomon is olvasásra. Íme 6 olyan, amit nagyon szeretnék már elolvasni, de még nem jutottam odáig időhiány miatt.









16. Kiket jelölsz?

Mindenkit, aki olvassa a posztomat és szeretné kitölteni. Hajrá! Jöhetnek kommentben is a válaszolok, ha nem szeretnél posztot írni!

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Ez a Minden szív kaput nyit tényleg ilyen jó lenne? Engem valamiért nagyon taszít. De látom neked se szívcsücsök, csak kiemelt lett a többi közt.
    Én is várom, hogy olvass Kult-könyvet! :)
    Liane Moriarty-val én is most ismerkedtem meg, ajánlom tőle az Add vissza az életemet! is, nagyon szuper kis könyv. :))
    Az Utazás a mágia történetében tényleg olyan szép, gondolkodom én is a megvásárlásán. :)
    A Bádogemberről és az Eredetről kíváncsi leszek mit gondolsz, mit írsz majd. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meg van az Add vissza az életem! majd szeretném olvasni, mert nagyon kíváncsi vagyok arra is. Már minden barátnőm olvasta, akinek kölcsönadtam, és imádta. Nekem bejött a maga fura módján a Minden szív kaput nyit, de idén még nem volt 5/5-ös értékelésem. Kicsit kritikus vagyok idén, vagy valami apróság hiányzik. Hol vagytok tökéletes könyvek???? :)

      Delete

Subscribe