Egyszerre nyomulnak a könyvpiacon a magyar írónők

11:21:00 PM

Most láttam az esti böngészésem közepette, hogy Vass Virág és Fejős Éva új regényei borítói felkerültek az ULPIUS kiadó honlapjára. Mindkét regény 2010 novemberben lát napvilágot.

Fejős Évát nem csipázom annyira, van ennek néhány oka amit nem fogok itt sosem kifejteni, mert még a fülébe jutna és csúnyán nézne rám a folyosón. (egy munkahelyen dolgozunk ugyanis via Sanoma) Neki most várják a Mexikói című kötetét (május 28) a rajongói, de már jön a Cuba Libre ezzel a kérdéssel: Kit engedsz be a szívedbe?

Kicsit frissebb a borítója mint az eddigieknek bár én ezt a színt ki nem állhatom. Blöööáááé kék és narancssárga együtt! Mivel egy könyvét sem olvastam, ezt sem fogom, de megjegyeztem magamnak, hogy egy újabb F.É kötet amiről csúnyán le fogok maradni :D


Újabb regénnyel jelentkezik azonban Vass Virág, akinek már a Vulévu című könyvét is nagyon szerettem. Igaz arról a regényről nincs könyvkritika még a blogban de egyszer csak felpakolom azt is ide :)

Kíváncsi vagyok mi történik Indiában majd a szereplőkkel. Az alcímből: Vulévu2- a történet folytatódik! kiindulva itt Török Szonjáról lesz szó. aki egy tévériporter az első kötetből.

Vass Virágnak is a második kötete fog megjelenni Franciadrazsé címmel szintén 05.28-án mint F.É regénye. Azonban ott nem a Vulévu-ban megismert szereplők élete folytatódik, hanem egy új sztori kezdődik.

Az indiás borítóba már most szerelmes lettem, a Franciadrazsé (nagyon pink fekete) és a Vulévu (nagyon fekete) színvilágától eltérő kötet lát majd napvilágot. Nekem tetszik így fehérben :)


Ami zavarja a csőrömet, hogy miért kell pont egyszerre megérkeznie Fejős Éváéval? Vajon mi lehet ennek a célja? Marketingfogás? Szerintetek?

Ezeket is olvasd el

6 komment

  1. Fejős Évától egy könyvet olvastam, a Bangkok, tranzitot, de nem fogom vadászni a többit, azt hiszem. Nekem így első látásra Vass Virág könyvei is hasonló témájúnak tűnnek, hogy jobbak-e, arról fogalmam sincs. Lehet, hogy velem van a baj mostanában, mert nagyon nem érdekelnek a szórakoztató regények, ezek az egzotikus helyre utazósak meg pláne nem, de F.É-val szerintem se maradsz le sokról. Az egyszerre megjelenés mögött én is marketingfogást szimatolok.

    ReplyDelete
  2. Öö, nem akarok kekeckedni, de fogok, azt, hogy "Sokszor csókol(,) India!" nem inkább vessző nélkül kellene írni? Lehet, hogy így szokták, de szerintem anélkül értelmesebb lenne.

    ReplyDelete
  3. Nekem egyikük sem szimpi...főleg így,hogy mindketten ugyanarról írnak-utazás,szerelem ...nem tudom miért kell ezt erőltetni ennyire???

    ReplyDelete
  4. Khhmm én szeretem a könyveiket, de biztos velem van a baj. :D Defektes vagyok vagy ilyesmi. :D:D:D:D

    ReplyDelete
  5. Még nem olvastam egyikőjüktől sem könyvet, de Fejős Évától megvan itthon a Bangkokos. Mondjuk nem foogk rohangálni egyik új könyvért sem, de a borítók bejönnek úgy összességében, bár ez a kék ez tényleg érdekes... :S :D
    Nem tudom vajon mennyire jó marketingfogás neki egyszerre dobálni a piacra a könyveket?! Mert valószínű annak szánják, na de nem lenne jobb kis késésekkel, hogy akkor könnyebben megvehesse a spórolgatott pénzéből a célközönség? Merthogy kb ugyanaz a célközönsége a két írónőnek.

    ReplyDelete
  6. A kék-narancssárga borítóval nem is lenne baj, komplementer színek, bár a színek kellemesebb árnyalataiban is megjelenhetnének... így olyan olcsó-kamaszos ponyva irodalomnak tűnik elsőre is, és mikor beleolvas az ember nem csalódik sokat.
    Az Ulpius-házra egyre mérgesebb vagyok, olyan jól indultak, de most már nem a tehetségek írásait jelentetik meg, csak a PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ számít, az nem, hogy ezek a könyvek hogyan hatnak vagy nem hatnak kis hazánk kultúrájára. Keverni kellene a noranos és az ulpiusus stílust, és akkor születhetne valami sikeres és értékes is egyben. Bár tudom, hogy a kiadóknak ma nagyon nehéz Magyarországon...

    ReplyDelete

Subscribe