Ezek az ősz legvárósabb könyvei

9:40:00 PM


Rendesen beköszöntött az új évszak, igazi monszum volt az elmúlt néhány napban, és már láttam lehulló faleveleket, meg persze tart még kicsit az indián nyár is, de nekem nagyon őszi hangulatom lett, ezért össze is gyűjtöttem, hogy milyen könyveket (és könyves filmeket) várok idén. Van néhány, ami már megjelent közben, és megpróbáltam összegyűjteni kategóriákba osztva, mert van mindenféle témában van olyan könyv, amire szemet vetettem. Lássuk mikre!



#életmód #gasztro 




Tisha Morris Rendterápia (Bioenergetic Kiadó) címre hallgató könyve megjelent már, és bár mióta olvastam Marie Kondo Tiszta öröm könyvét a szelektálás elég jól megy. Igyekszem minden hónapban szelektálni és elengedni dolgokat, de ez a könyv felvázolja a tárgyaid mögött rejlő pszichológiai, érzelmi és energetikai tényezőket, ezzel megkönnyíti az elengedési folyamatot úgyhogy érdekes lehet. Már régóta el szeretnék olvasni egy könyvet az ikigai témáról, a legfrissebb most Héctor García · Francesc Miralles szerzőpáros könyve, ami A ​boldogság japán titka címet kapta (Bookline könyvek). Igaz még hátra van a Hygge, Lykee, Lagom témakör is, de majd az Ikigai is sorra kerül egyszer.




És ha már Japán, akkor jön szeptember közepén a Kakebo (Ventus Kiadó), ami egy kiadástervező napló, ami segít a pénzügyeinket kézben tartani. A négy fő kategória segít, hogy könnyedén nyomon követhessük és elemezhessük a költekezési szokásainkat. Bár nem vagyok sem IR-es sem cukorbeteg, de régóta követem Iklódi Dóra munkásságát az Instán, így érdekel a könyve is, mert szépséges dolgokat szokott sütni, főzni. A könyv majd szeptember 11-én jön a Boook Kiadónál Cukormentes örömök (Boook Kiadó) címmel.


#gyerek #mese



Nagyon vágyom arra, hogy belepillantsak Claudia Bordin Meseatlasz című könyvébe (ami már megjelent a Naphegy Kiadónál), mert a borító nagyon meggyőzött. Ugye milyen szép? Jön az újabb Eszes Róka sorozat darabja Farkas Róberttől, ami ezúttal a téridő fogalmával ismerteti meg a legkisebbeket. Nagyon tetszik a borító, olyan őszies nem? A Kolibri Kiadónál keressétek.



#krimi #horror #thriller 



Már megjelent Darcey Bell krimije a GABO Kiadónál, de hamarosan érkezik a mozikba a könyvből készült film is. Bevallom én mióta láttam az előzetesét, azóta szeretném elolvasni, aztán persze megnézni az Egy kis szívességet!






Érkezik a Ghostman második része (jó sokat kellett vár várni). Bár az első része tetszett, de ezen még filózok, hogy elolvassam-e, mert bár érdekel a folytatás, de bevallom sokra nem emlékszem már az első részből se. Ellenben a Rongybaba folytatásával, ami azért vonz, mert eléggé véres és durva volt, hogy várjam a folytatást. Hóhér címmel jelenik meg a könyv a napokban.

Szintén a Libri Kiadónál jön (mint a fent említett kettő) Erik Axl Sund (a Bomlás tetszett tőle) új sorozatának nyitánya Üvegtestek címmel. A könyv egy bizarr öngyilkossági hullámról szól, amit fiatalok követnek el, és előtte mindenki egy bizony zenész dalát hallgatta. Persze van egy másik gyilkosság is, amit összefüggésben hoznak ezzel a gyilkos járvánnyal. Ezt is olvasni fogom majd, ha minden igaz, akárcsak a Hóhért. Úgy látszik, ha ősz, akkor nálam beindul a krimi szezon, mert nagyon sok szemre való újdonság érkezik ezen a fronton idén.




Nagyon érdekelni kezdett a Dracula történet előzménye, ami Dracul néven jön majd október elején az Agave Kiadótól. A borító is hátborzongató, és tényleg az egyik örökös által talált eredeti jegyzetekből és J.D. Barker zseniális látásmódjából lett összegyúrva a könyv. Mondjuk előtte nem ártana végig rágni magam az eredeti történeten, de talán Halloween környékén majd ráveszem magam. Október elején jön az újabb Sarah Pinborough könyv, amit én is nagyon várok. A Ne higgy a szemének! nagyon szuper volt, és ha ez is olyan csavaros lesz, akkor én imádni fogom.

 



Jön egy nagyon látványos borítóval rendelkező krimi is, ami A szépség háza címre hallgat és Melba Escobar írta. A Libri Kiadónál megjelenő könyv Kolumbiában játszódik és egy szépségszalonban dolgozó nőről (Karen) szól, akire túl sok titkot bíznak az ügyfelek szépülés közben...Jane Corry új krimije október 8-án jelenik meg (a 21. Század Kiadónál). A Vértestvérek, és A férjem felesége már itt várják az olvasást Jane Corry-tól, remélem azokra is jut majd időm ebben a dömpingben.

#szépirodalom és #disztópia 

 


Október elején jelenik meg (régen A rabbi és a lánya címmel már kiadták egyszer) Naomi Alderman könyve a 21. Század Kiadónál. Az Engedetlenség az ortodox zsidók világába kalauzolja az olvasót, ami engem bevallom eléggé érdekel, mert bár már olvastam erről a témáról néhány könyvet, még mindig nem tudok sokat erről a zárt közösségről. Szintén a 21. Század Kiadó adja ki A háború fényei című könyvet, ami két gyerekről szól, akik a háború elől Szingapúrig menekülnek szüleikkel. Itt egy gondviselőre bízzák (őt Molylepkének hívják) a gyerekeket, majd a szülők eltűnnek. Nagyon érdekes történet, Az angol beteget pedig nagyon szeretem filmben, úgyhogy ez is érdekelni kezdett.




Az idei ősz sok új KULT könyvet tartogat, amit a 21. Század Kiadó jelentet meg, ezekről már írtam ITT, de azért újra megmutatom őket, mert engem érdekelnek :) A ​hableány és Mrs. Hancock november elején jelenik meg, október elején Jesmyn Ward Hallgasd ​a holtak énekét! című könyve és Sarah Perry újdonsága is. Zsúfolt lesz az október! Tök jó!



És kicsit kakkuktojás a végére, ami nekem a disztópia, meg a horror keveréke, és november végén még pont becsúszik az őszi szezonba. Ő nem mást, mint az Európa Kiadónál érkező Stephen King és Owen King közös könyve. Az apa és fia közösen írt könyvében a fő kérdés: mi történhet, ha a nők eltűnnek a férfiak világából? A jövőben valamikor ugyanis a nőket elalvás közben beburkolja egy ismeretlen fehérjéből képződő hártya, olyan, mint a selyemgubó. Ha a Csipkerózsikákként alvó nőket felébresztik, vagy bármi módon megsérül a gubójuk, akkor állatiasan vadak és erőszakosak lesznek.
Egy isten háta mögötti helyen, a nyugat-virginiai Dooling női börtönében azonban van egyvalaki, egy titokzatos idegen, bizonyos Eve Black, aki normális módon elalszik és felébred.

#harrypotter



Jön idén a Mágia története, azaz híres Potter kiállítás felnőtt változatának fényképes lapozgatós változata az Animus Kiadótól. Nyilván kell a gyűjteménybe majd!

A november is itt lesz hamarosan, és tök jó, mert már nagyon várom a Legendás lények és megfigyeléseik Grindelwald bűntettei című filmet. Benne lesz a fiatalkori Dumbledore (akit Jude Law alakít) és persze összecsap Grindelwald (akit meg az általam eléggé utált Johnny Depp formál meg) és Göthe is. Izgi lesz!



Nos ezek az én őszi kívánságlistáim, a tiéteken mi szerepel? Kommentáljatok bátran! 

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Tök jó lett ez a kívánságlista/ajánló, csomó szemezgetnivaló újdonságot találtam benne. :) Eric Axl Sundtól előbb a Bomlás trilógiát szeretném olvasni, de ez az új is nagyon izgalmasnak ígérkezik tőle. A Harmónia jutott eszembe róla az öngyilkosságok miatt (nem tudom azt olvastad-e, Ad Astrás), és Veres Attila is emiatt a fura zenehallgatási összekapcsolódás miatt. :)

    A meseatlasz nagyon cuki, biztos ilyen jópofa nézegetős, böngészős könyv lehet. :)
    A szépség házának nagyon figyelemfelkeltő a borítója, de még nem vagyok benne biztos, hogy nekem bejönne.
    A KULT könyvekből az Aldemanos csalódásom ellenére előrendeltem kettőt, a Melmoth-ot (mert Az essexi kígyó jó volt) és A hableányt természetesen. Utóbbi egy jó nagy kollektív olvasás lesz, úgy látom. :D

    A Grindelwald filmet nagyon várom, a forgatókönyvet is előrendeltem már, és ha már itt tartunk, akkor még az én őszi kívánságlistám illusztris darabja az új Cormoran Strike lesz, a Lethal White, szintén előrendelve (sose rendeltem még elő ennyi könyvet! :O ).
    Illetve még egy fontos állomás nekem a Themis akták befejező kötete, a Védtelen halandók, az Agavétól. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen a Hableányra kell valami kollektív könyvklubot csinálnunk :D Ez az ősz úgy látszik nálad ilyen előrendeléses időszak, de ez nem baj, majd csorgatom a nyálam a szép könyveidre. Én még semmit sem rendeltem elő, de még bármi befigyelhet. Bár én kis visszafogott vagyok, hiszen még úgyis annyi olvasnivaló van otthon, de ahhoz képest haladok. MÁr majdnem 40%-át elolvastam az itthoni könyvállománynak :) Juhúúúú! Viszont most hogy mondod a Grindelwald filmes forgatókönyv az KELL!

      Delete
    2. Nem sokszor rendelek pedig elő könyveket, de most összejöttek, és akkor már így jutányosabb. :) Ó, hát én is még évekig ellennék olvasnivalóval az itthoniakból, de kellenek az újak is, főleg ezek a nagyon várósak, mint a Letal White. :) A Maigret-k beszerzése egy kicsit elengedte a gyeplőt most nálam, mert látom, hogy mégsem zárhatok 45 vagy 50 beszerzés alatt, szóval most már mindegy... :D
      A moly szerint én a könyveim 67%-át olvastam, de ez egy teljesen pontatlan adat szerintem, mert nem vittem fel minden könyvem, és gyanítom inkább olyan 40-50%-on állhatok én is.

      Delete

Subscribe