Brittainy C. Cherry - Csendfolyó

7:39:00 PM


Brittainy C. Cherry már sokak szívét meghódította történeteivel, melyben a megsebzett, darabokra tört szívű főhősei életét ismerhetjük meg. Az írónő képes arra, hogy karakterei és történetei mélyen megérintsék az olvasót. Az Insomnia Könyvek most elhozta az írónő új történetét, mely még emberibb, és még szívbe markolóbb, mint az eddigiek. Ismerjétek meg ti is Maggie és Brooks történetét, és tartsatok a Blogturné Klub 8 bloggerével, akik elmesélik, hogy milyen felemelő történet a Csendfolyó című regény. A turné végén nyereményjáték is vár, amivel megnyerheted te is a 3 könyv egyik példányát.


Brittainy C. Cherry - Csendfolyó

Eredeti cím

The Silent Waters

Oldalszám

432

Fordító

H. Prikler Renáta

Sorozat

Elements sorozat 3.

Fülszöveg

Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra? Brooks és Maggie May szeretik egymást…de nem szeretik önmagukat. Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak. Brittainy C. Cherry ELEMENTS – sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Az írónő, aki bizonyít minden szinten


Vannak, akik csak jó lélektani regényeket tudnak írni. Vannak, akik a romantikus könyvekben menők. Vannak, akik olyan erotikus történeteket mesélnek el, amiket élvezet olvasni, míg vannak, akik a kamaszok lelki világának mélyére viszik az olvasót úgy, hogy az cseppet sem unalmas. Nos Brittainy C. Cherry mindegyik előbb felsoroltat érinti regényeiben és jól csinálja. A Lebegés a tavalyi év egyik legjobbja volt, a Tűzeső sem maradt el sokkal, de az valahogy annyira nem került hozzám közel. Szerencsére a Csendfolyó újfent hozta azt, amiért belekezdek ezekbe a könyvekbe. Rengeteg érzelmet és gondolatot kivált belőle, nem tudom letenni, és egy kicsit én is szerelmes leszek a főhősbe, most éppen Brooks-ba. Brittainy C. Cherry olyan karaktereket alkotott meg, akikkel együtt lehet érezni, akiknek lehet drukkolni, és akikről jó volt olvasni.

A könyv nem mentes a fájdalmas pillanatoktól, de közben mégis sok helyzetben fesztelen, örömteli és nagyon is emberi. Maggie-vel indul a könyv, és őt ismerhetjük meg, ahogy apukájával elköltöznek új családjukhoz. Maggie az új anyukával kap egy új húgot, és egy bátyót, akinek legjobb barátja Brooks. A kisiskolások örömteli életét élik a fiatalok, Maggienek nagyon tetszik Brooks, és el is határozza, hogy hozzá megy feleségül. Mindenféle bolond kitételeket tesz, és az erdőbe hívja a fiút, hogy ott mondják ki a boldogító igent. A fiú azonban elkésik, de nem is ez a legnagyobb tragédia. Egy sokkal szörnyűbb dolog történik a könyv elején a kislány Maggie-vel, ami egész életére "megnyomorítja". A lány némává válik és nem tudja kitenni a házból a lábát. Ez az egész helyzet a családot is megreccsenti, de mindenki a lány mellett áll, ám ahogy telnek az évek egyre nehezebb és nehezebb mindenkinek. Maggie mellett azonban ott áll Brooks, akivel tizenhét-tizenyolc évesen fellobban az igazi szerelem. Elképesztő kommunikáció zajlik köztük, amiket testbeszéddel, és táblákkal fejeznek ki. Különleges volt erről a szerelemről olvasni, hiszen a fiú feláldozta magát a lányért, aki nem léphet ki a lakás ajtaján, és akivel nem tud önfeledten beszélgeti, de ez nem bánja mert nekik nem kellettek szavak, mégis megtalálták a módját, hogy jól szórakozzanak így is. Azonban a világ Brooks számára nagyon felgyorsul, mert Maggie bátyjával, és egy fiú ikerpárral alakított bandájukra világhírnév vár. És ezt nem akarja a lány elvenni tőle...

foto: Pinterest

A tomboló vihar és a simogató nap kettőssége


Sok fájdalmas pillanatnak lehetünk tanúi a könyvben, de ezek már szinte megszokott dolgok az írónőtől, aki szerintem ebben a könyvben brillírozik, már ami a szívszorító részeket illeti. Bőven volt olyan jelenet, ami megcsavarja az olvasó szívét. De pont ettől jók ezek a könyvek, hogy átgondolja az ember az egész életét.

Míg Brooks világhírnevet szerez, addig Maggie otthon a négy fal között él, és az elolvasott könyvekből próbálja elképzelni a világot. Nagyon cuki volt az, hogy a fiúval a közös szokásaikat megtartották akkor is, ha távol voltak egymástól. Maggie mindig elküldte a kedvenc könyvét a fiúnak, jegyzetekkel kiegészítve. Majd Brooks elolvasta és ő is jegyzetelt hozzá és visszaküldte a lánynak. A mellékszereplők élete sem fenékig tejfel. Megismerhetjük a morcos szomszéd néni élete tragédiáját (elvesztette lányát), Cherryt (Maggie húga) erőszakos barátja tartja sakkban, és a lány igyekszik megszabadulni tőle. Maggie édesapja viszonya feleségével, aki túl sokszor néz a pohár fenekére, és túl sokszor hallgat idióta és fellengzős barátnőire... Megannyi helyzet, amik minden családban előfordulnak, ám itt valahogy halmozottan sok a fájdalom, de ez nem volt hátrány, mert rengeteg szívmelengető pillanatot társult emellé. Brooks és Maggie közös jeleneteit imádtam, de a családi szokások és összetartó erejük is példaértékkel szolgált. A tragédia tényleg súlyos, és megértem Maggie némaságát, és pánikrohamait, ám azt kicsit nehezen dolgoztam fel, hogy a család effektív nem vitte őt megfelelő orvoshoz, pszichiáterhez... Ez valahogy nincs bemutatva, de ettől függetlenül a könyv tökéletes.

Az olvasás egyszerre volt számomra ajándék és átok. A könyvek segítségével eljuthattam abba a világba, amelyet igazából sohasem tapasztalhattam meg, ugyanakkor emlékeztettek arra a számtalan dologra, ami kimaradt az életemből.


Értékelés: 5/5


Úgy látszik Brittainy C. Cherry tudja még fokozni a dolgokat, és ez nagyon jó. Imádtam Brooksot, igazi könyves álompasi, bár azért vannak olyan tettei, amik miatt mérges voltam rá (főként a könyv vége felé), de összességében nagyon jól kidolgozott karakternek tartottam őt és Maggiet is. Az írónő tényleg képes arra, hogy úgy mesélje el a szerelmeket, hogy az szórakoztató legyen, de közben néha fájdalmas, de ott vannak az örömteli részek is. A végkifejletet sejtettem első pillanattól kezdve, de kellően drámaira és erősre sikeredett a lezárás.

A gyerekkori visszaemlékezések megmosolyogtatóak voltak, és tetszett, hogy ahogy haladt az idő úgy komolyodtak a szereplők. Imádtam, hogy végre egy újabb olyan főszereplőt kaptunk Maggie által, aki imád olvasni, és szín szerint rendezi a könyvespolcot, mint én. Szuper könyveket olvasott a lány az egész történet alatt, amik már nekem is a kívánságlistámon vannak. Ráadásul még Brooksot is rá tudja venni, hogy ő is olvassa el őket, mi ez ha nem szerelem?

Az volt a feladatom, hogy a horgonya legyek.
Az volt a feladatom hogy ott maradjak, és szeressem akkor is, ha nehéz.

Érzelmes és szerintem nagyon emberi történet a Csendfolyó. Ha szeretnétek egy szexi főhősről, és egy rengeteg mélységet és csúcspontot megélő párkapcsolat alakulásáról olvasni, akkor a Csendfolyó tökéletes választás lesz. Nem tudok semmibe sem belekötni, a történet az első laptól az utolsóig tele volt szuper jelenetekkel, jó mellékszereplőkkel és egy erős párossal. Szinte faltam a lapokat, mert nagyon jól bele tudtam feledkezni a néha szomorú, néha nagyon is vicces történetbe. Ráadásul csodás idézetekkel van tele a könyv, úgyhogy tényleg érdemes elolvasni.

És ne feledd, hogy a te szívdobbanásaidtól forog a Föld.


Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel a Kiadótól!


Nyereményjáték


A Csendfolyó egyik főhőse Maggie igazi könyvmoly. Nagyon szeret olvasni, és a könyvek összekötik őt Brooksszal is, akivel könyvet cserélgetnek, és jegyzeteket készítenek a regények mellé. Maggie az olvasásba menekül, akkor is ha boldog, és akkor is ha szomorú. A lány rengeteg könyvet elolvas a történet során, így most egy igazi könyvmolyos játékra hívunk titeket.

A feladatotok az lesz, hogy a kissé hiányos fülszövegekből kitaláljátok a Maggie által elolvasott könyv címét és íróját. Ha ez megvan, akkor nincs más dolgotok, csak beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába és várni a sorsolást :) Éljenek a könyvmolyok!

Az én keresett könyvem kissé hiányos fülszövege a következő:

A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt. (....) még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway



A turnéban résztvevő bloggerek

08.31. Deszy Könyvajánlója
09.01. Zakkant olvas
09.02. Angelika blogja
09.03. Könyvvilág
09.04. CBOlvas
09.05. Insane Life
09.06. Kristina blogja
09.08. Dreamworld

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe