Könyvfesztiválos kívánságlista

9:07:00 PM


Mostanság szeretem figyelgetni, hogy milyen újdonságokkal érkeznek a kiadók, így csináltam egy kis listát magamnak  nektek is a Könyvfesztiválos újdonságokról. Idén is csütörtöktől - vasárnapig (04.20-23.) látogatható a Könyvfesztivál, ahol sok-sok program, dedikálás és persze kiadói standok és kedvezmények várják a látogatókat.

Engem idén ezek a könyvek hoztak lázba, bár még nem tudom, hogy mit szerzek be belőlük, de vágyakozni mindig jó dolog :) Ha nem csak vágyakoznátok, akkor katt a könyvek címére, és szerezzétek be a könyveket, ha valami nektek is megtetszik! Ti mit terveztek beszerezni a könyvfesztiválon idén?

Itt tudjátok megnézni a könyvfesztiválos programokat, itt pedig a dedikálásokra leltek. Minden más a Könyvfesztivál hivatalos oldalán.


#háborús


Nina Willner - 40 ősz (Maxim Kiadó) 

Háborús családtörténet mely két szálon fut. Az egyik szálon a népes keletnémet família hányattatásait és megalkuvásait, sikereit és kudarcait, nehéz hétköznapjait követhetjük nyomon, a másikon mélyrehatóan ismerhetjük meg az egyre inkább bezáruló és börtönként funkcionáló Német Demokratikus Köztársaság működését. Mondjuk a borító nem tetszik, de ettől függetlenül a történet biztos, hogy telitalálat lesz. A Dream Válogatásban jelenik meg a könyv hamarosan.






Monica Hesse  - A ​kék kabátos lány (Tilos az Á könyvek) 

Mióta jártam Amszterdamban mindig felkapom a fejem a Hollandiában játszó történetekre. Ez a könyv már megjelent a Tilos az Á-nál, így jó alkalom lesz a Könyvfesztivál, hogy meglessem. A törtéent 1943 januárja, Amszterdamjában játszódik, és a főszereplője Hannake, aki biciklivel járja a feketepiacot, és az ott szerzett áruval kereskedik. A háború borzalmai már elérték a várost, a lány elesett szerelmét gyászolja, mégis sikerül viszonylag kiegyensúlyozott életet biztosítania családjának. Egy napon azonban egy idős néni megkéri, hogy keressen meg egy eltűnt zsidó lányt. Ekkor alapjaiban változik meg Hanneke élete, és lassan sodródik bele az ellenállás szövetébe, hogy a náci rezsim ellen küzdjön.

#romantikus


Sarah Morgan - Álmaimban Manhattanben (Harlequin Kiadó) 

Idén nem sok romantikus könyvet néztem ki magamnak, de ez valahogy megtetszett. Ráadásul azt hiszem még nincs könyvem a Harlequin Kiadótól, úgyhogy talán ezzel jó lenne kezdeni. A rendezvényszervező Paige Walker csodálatosnak találja New Yorkban az életet. Imádja a kihívásokat, és szívvel-lélekkel végzi a munkáját. De bármilyen jól érti is a dolgát, a világ meghódítására tett első kísérlete zátonyra fut, amikor előléptetés helyett kirúgják a munkahelyéről. Paige azonban felveszi a kesztyűt, és saját céget alapít. Ám egy önálló vállalkozás beindítása semmi ahhoz képest, hogy mindenáron titkolnia kell, mit érez még ma is élete első szerelme, a bátyja legjobb barátja, Jake Romano iránt. Amikor a férfi felajánlja segítségét Paige újdonsült cégének, felizzik a régi tűz, sok-sok álmatlan éjszakát okozva mindkettejüknek.

#motiváció #életmód #képregény #útikönyv


Meik Wiking: Hygge (Kossuth Kiadó) 

Már a külföldi megjelenésre is felfigyeltem, ám most végre itt van magyarul is a Kossuth Kiadótól a dánok híres kifejezéséről szóló könyv. Remélem ebből megtudom, hogy mi a dánok titka a boldogságra. Szerintem van mit tanulnunk tőlük!






Sarah Andersen: Puha Boldog Puffancs (Fumax Kiadó) 

Az első részt imádtam, miért ne olvashatnám el a másodikat is? Sarah képregénye annyira én is vagyok a rossz napjaimon, hogy az nem igaz. Mindig felvidít, és jó kedvre derít a képregény, mert szarkasztikus és vicces, hogy ez biztos landol nálam a Fumax standjától. (Lesz belőle turné is megsúgom ;))







Kristof Magnusson - Használati ​utasítás Izlandhoz (Magistra Kiadó) 

„Izland a létező lehetetlenségek országa.” - mondja a fülszöveg, és ez biztosan így van. Addig nem nyugszom, amíg nem látogattam meg az országot, úgyhogy jó lenne hozzá egy használati utasítás, leginkáb az ott élő emberekről, és arról az egészről, ami körülveszi az országot a sok természeti szépség mellett. Ez a könyv nem úti leírás, hanem sokkal inkább az izlandi népről, és a hagyományokról szól, de mindent megtudhatunk a 2008-as gazdasági összeomlás után kivirágzó országról.




Lee Crutchley - Ragaszkodj ​a boldogsághoz (Édesvíz Kiadó) 

Mostanság egészen meglepődöm magamon, hogy figyelek az önsegítő és motivációs olvasmányokra is. Lee Crutchley könyve egy különleges munkafüzet, ami segít abban, hogy játékosan, rajzokkal emlékezzünk azokra a dolgokra, amik boldoggá tehetik az életünket. Mikor ennyi szarság történik a világban, akkor szerintem jól jöhet egy ilyen olvasmány. Az Édesvíz kiadó standjánál meg is lesem magamnak, hogy mit rejt ez a munkafüzet.





Frohmann Richárd - Játékoslét (Typotex Kiadó) 

Bár én nem játszom túlzottan sokat számítógépes játékokon, de mindig is érdekelt ennek a pszichológiai háttere. Erről is szól Frohmann Richárd könyve, amit a Typotex Kiadó ad ki a könyvhétre. Fromann Richárd könyve megmutatja, hogy miért és hogyan versengenek az emberek, hogyan tudjuk játékossá tenni a világot körülöttünk, és ez miért fontos. Hiánypótló műről van szó, magyar szerző tollából, a magyar viszonyokból kiindulva nem született még e témában ilyen átfogó könyv.



#ifjúsági


J. K. Rowling - Legendás ​állatok és megfigyelésük (Animus Kiadó) 

A legjobban ezt várom a Könyvfesztiválon, mert hát Rowling és mert nagyon tetszett a Legendás állatok könyv is. Igaz ez forgatókönyv, nem az a beszerezhetetlen legendás lények útmutató, ami után már régóta ácsingózok, de sebaj. Minden kell, ami varázsvilág szóval kell. Óh, és a borító! Hát az valami csodálatos. Ugye?





Kertész Erzsi - A ​küldetés (Panthera 2.) (Pagony) 

Nem mertem elolvasni a könyv fülszövegét sem, mert az első rész még mindig olvasásra vár, és még csak az elején tartok, de eddig nagyon bejön Kertész Erzsi műve. Szóval előre örülök, hogy folytatják, úgyhogy éljen!








Paul Griffin - Ahol ​a barátom, ott az otthonom (Manó Könyvek) 

Szeretem az olyan könyveket, amik ifjúságiak mégis a felnőttek szívét is megfacsarja. Ráadásul állatos, ezzel nem lehet mellélőni, már a fülszöveg is nagyon szívhezszóló. A főszereplőnk Ben Coffin mindig is kívülállónak érezte magát. Örökbefogadott gyerekként folyton kerülgetnie kell az iskolában az őt szekálókat, délutánonként pedig sci-fi könyveket olvas a könyvtárban. Ez azonban hamar megváltozik, amikor rátalál egy Flip nevű kóbor kutyára és összebarátkozik a könyvtáros lányával, Halley-vel. Ben életében most először érzi, hogy tényleg tartozik valahová.

Az írónő neve eddig ismeretlen volt számomra, de a fülszöveg szerint a regényében a komédia és tragédia, szeretet és veszteség, fájdalom és emelkedettség keveredik. Főszereplőnk egy Jessie nevű lány, aki új iskolában kezd, ám legszívesebben visszamenne a régiben. Egy álnéven író fiú felajánlja, hogy segít neki eligazodni új helyén, ám a titokzatos fiú nem akarja felfedni magát. De vajon miért? És ki ő?



#krimi-horror 


Kathryn Croft  - A ​lány akinek nincs múltja (Művelt Nép Kiadó) 

A Művelt Nép Kiadónál jelenik meg Kathryn Croft krimije, ami a fülszöveg alapján eléggé ígéretesnek látszik. És még az sem érdekel, hogy klisés. Mert hát egy múltbeli dologtól elmenekült lány a főszereplője, aki végre azt hiszi, hogy boldog új életet kezdhet, aztán azon a bizonyos évfordulón kap egy lapot a múltjából és minden megváltozik.






Yrsa Sigurðardóttir - Gének (Animus Kiadó) 

Az Animus Kiadó újabb izlandi történetet hozott el nekünk, amire nem lehet figyelni. A helyszín Rejkjavík, ahol egy családanyát brutálisan meggyilkolnak, aminek tanúja lesz kislánya is. Újabb gyilkosság is történetik, ám a kettő közöt úgy tűnik nincs összefüggés. De vajon ez igaz lehet? Egy rádióval foglalkozó amatőr azonban üzenetek fog, amiknek a gyilkoshoz lehet köze, de ezek értelmezhetetlenek. Az ügyre egy pszichológust állítanak, aki ki nem állhatja a nyomozót, akivel együtt kell működnie, hogy megoldják az ügyet, mert az üzenetek szerint lesz még gyilkosság, ha ez nem sikerül...


Kristina Ohlsson - Beteg ​lelkek (Animus Kiadó) 

Az írónőnek már 2 sikeres sorozata is fut az Animus Kiadónál, ám ez egy különálló történet, amire nem mellett nem lehet nemet mondani egy krimi rajongónak. A Beteg lelkeben egy kisvárost ismerhetünk meg, ahol három ház kertjében lángra lobban egy-egy fa, majd a házakból eltűnik egy-egy ember. Hetekkel később megtalálják az egyik áldozatot, aki nem emlékszik semmire. 10 évvel későb az áldozat visszatér a faluba, ahol egy család különös dolgokat tapasztal a felújított házukban. Kísértet? Vagy valaki el akarja őket űzni? És mi közük van az eltűnésekhez? Igazi horrorregények tűnik a Beteg lelkek úgyhogy kíváncsian várom :)


Josh Malerman - Ház a tó mélyén (Fumax Kiadó) 

Ezt már elő is rendeltem, úgyhogy a Könyvfesztes átvétellel ez biztos pont nálam. Még ti is megtehetitek a Fumax oldalán, most 30% kedvezményt is kaptok rá. A Madarak a dobozban még mindig élénken él bennem, így 100%-ra biztos voltam, hogy ez az újabb Malerman különlegesség is kell a polcomra. A történet szerint két kamaszgyerek egy kirándulás során egy tóban egy elhagyott házat talál, amibe bele is költöznek, ám a hirtelen megadott boldogságot nem adják ingyen.



Luca D'Andrea - A ​gonosz maga (21. Század Kiadó) 

Nagyon régóta szemezek ezzel a könyvvel, mert külföldön nagyon jókat nyilatkoztak róla, és most végre úgy tűnik, hogy megjelent. Jo Nesbohoz és Stephen Kinghez hasonlítják D'Andrea-t, de majd ezt megmondom, ha elolvastam :)  A történet központjában egy különleges gyilkosság áll. 3 fiatalt megöltek a Bletterbach-szurdokban 1985-ben. 30 évvel később egy dokumentumfilm rendező költözik a környékre, és a régi esetről hallva megpróbál utána járni a dolgoknak. Ezt viszont a környékbelik nem veszik jó néven, és újabb halál esetek is történnek a hegyen, ahol valami ősi gonosz is megbújik.


Kivel találkozok a könyvfesztiválon? Kezeket fel! 

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. ez a hygge micsoda? tudom, megnézhetném, de egyszerűbb tőled, ha már te tudod, miről van szó.:))

    ReplyDelete

Subscribe